Cum se analizează o imagine

Imagini vizuale - fie picturi, desene, fotografii sau fotografii dintr-un film - pot transmite o mare putere, emoție și înțeles. Dacă luați o fotografie sau o clasă de film - sau dacă sunteți interesat de imagini în general - probabil că vi se cere să analizați diverse imagini. Odată ce ați luat câteva abilități de bază, analizarea imaginilor poate fi distractivă și recompensatoare. Când inspectați o imagine, uitați-vă îndeaproape la fiecare detaliu atât în ​​fundal, cât și în prim plan. De asemenea, gândiți-vă la culoarea, compoziția și stilul din imagine.

Pași

Metoda 1 din 3:
Evaluarea situației retorice a imaginii
  1. Imaginea intitulată Analizați o imagine Pasul 1
1. Examinați contextul imaginii pentru indicii despre semnificația sa. Contextul unei imagini se referă de obicei la locul fizic sau la publicarea în care ați dat peste imaginea specifică. Încercați să vă întrebați: cine poate vedea această imagine și unde o vor vedea? Gândiți-vă la alte imagini care apar în apropierea imaginii primare (fie că este într-o galerie de artă sau într-o revistă) și căile pe care le adaugă semnificația contextului imaginii.
  • De exemplu, este posibil să întâlniți mai multe imagini utilizate pentru anunțuri în reviste și site-uri web. Revista sau site-ul specific va determina contextul imaginii. Dacă vizitați un site ca teenvogul.COM, sunteți cel mai probabil să întâlniți imagini care fac apel la tineri.
  • Veți găsi de obicei imagini artistice într-un context complet diferit, cum ar fi o galerie de artă sau o publicație de artă.
  • Imaginea intitulată Analizați o imagine Pasul 2
    2. Căutați cheile vizuale într-o imagine pentru a-și găsi publicul dorit. Aproape toate imaginile au o audiență: un grup de oameni pe care creatorul imaginii intenționează ca imaginea să fie văzută de. Puneți întrebări despre imaginea care vă poate ajuta să vă dați seama de audiență. De exemplu, ce fel de oameni apar în imagine: bărbați, femei, copii? Sau, dacă nu există oameni, uitați-vă la subiectul imaginii pentru a evalua publicul.
  • De exemplu, o imagine publicitară a unui bărbat care rulează cu un pantof de drumeție suprapusă peste fotografie este probabil intenționată să fie văzută de excursioniștii masculi.
  • Sau, o fotografie mare a unui peisaj agățat într-o galerie de artă este probabil intenționată să fie vizualizată de entuziaștii de artă de veacuri și genuri diferite.
  • Imaginea intitulată Analizați o imagine Pasul 3
    3. Luați notă de efectul emoțional al imaginii de a înțelege scopul său. Modul în care o imagine vă face să vă simțiți vă poate oferi indicii despre scopul său. Anunțurile sunt un exemplu ușor, deoarece scopul lor este destul de simplu. Scopul unei imagini pe o reclamă este să vă angajați interesul și să creați dorința produsului. Fiecare tip de imagine are propriul scop, iar unele imagini au multe scopuri.
  • Într-o pictură peisagistică, scopul poate fi pentru a vă face să reflectați calm asupra frumuseții naturii.
  • Dar, într-o fotografie violentă luată în timpul războiului, scopurile pot fi ambele pentru a vă reaminti de depravarea războiului și pentru a vă face să respectați sacrificiile pe care soldații le fac adesea.
  • Metoda 2 din 3:
    Analizând tonul și organizarea unei imagini
    1. Imagine intitulată Analizați o imagine Pasul 4
    1. Rețineți răspunsul la nivelul intestinului la o imagine pentru a înțelege tonul său. Tonul unei imagini are de a face cu modul în care vă face să vă simțiți. Întrebați-vă: este imaginea fericită și înălțătoare, întunecată și înfricoșătoare sau misterioasă și umbroasă? Tonul este un lucru complex și are de a face cu subiectul unei imagini, iluminat utilizat și vizibilitatea fundalului. Diferențele tonale pot reprezenta o imagine a unui clovn fiind prost și distractiv, în timp ce o altă imagine a unui clovn este înfiorător și rău.
    • De exemplu, o fotografie sinceră a unei case de bounce la petrecerea de naștere a unui copil ar fi lumină, distractivă și prostie.
    • Pe de altă parte, o pictură a unei persoane fără adăpost care dormește pe treptele unei biblioteci în timpul iernii ar fi tristă tonal și poate avea chiar și un ton întunecat sau deprimant.
  • Imagine intitulată Analizați o imagine Pasul 5
    2. Gândiți-vă la modul în care este folosită culoarea în imagine. Unele imagini sunt în culori, în timp ce altele sunt alb-negru. Indiferent de cantitatea de culoare dintr-o imagine, culoarea poate oferi un interes vizual și emoție. De asemenea, vă poate atrage atenția spre sau departe de anumite părți ale unei imagini pe care Creatorul le poate dori să plătiți mai mult sau mai puțină atenție. Culori pastelate pot face o imagine pare calmă sau nostalgică, în timp ce culorile electrice ascuțite pot da o imagine de energie și pizzazz.
  • De exemplu, spuneți că vedeți o reclamă pentru o rochie în care totul este redat în nuanțe de gri, cu excepția rochiei, care este roșie orizontală. Imaginea probabil vrea să vă atragă ochiul la rochie și să o facă să pară importantă, îndrăzneață și sexy.
  • Imaginea intitulată Analizați o imagine Pasul 6
    3. Examinați dimensiunea și plasarea textului pe imagine. Multe imagini - în special lucrări de artă mixte și reclame - au text pe ele. Textul vă poate oferi o mulțime de informații despre o imagine. Uită-te la dimensiunea, tastatul și orientarea pentru indicii despre ceea ce înseamnă textul adaugă imaginii. Este textul pur și simplu furnizarea de informații? Sau înseamnă a fi amuzant, sarcastic sau o parte a unei lucrări de artă colaborate?
  • De exemplu, spuneți că un anunț de whisky are o formulă mare, clară, care spune: "Bine până la ultima scădere."Asta vă spune că imaginea este promoțională și prezintă un produs vândut.
  • Pe de altă parte, un desen al unui lider politic cu o frază precum "orbul care conduce orbul" scârțâit pe fața lor este probabil ca satiră politică.
  • Imaginea intitulată Analizați o imagine Pasul 7
    4. A se vedea dacă imaginea și munca de fundal funcționează împreună. În multe imagini, prim-planul și fundalul par să se completeze reciproc și să conțină elemente asociate natural. În alte imagini, totuși, fundalul unei fotografii poate contras cu ceea ce este în prim-plan. Acest lucru vă poate oferi o perspectivă asupra înțelegerii creatorului imaginii despre subiectul imaginii.
  • Prim-planul unei imagini conține ceea ce este cel mai apropiat de observator, iar fundalul conține peisaje și obiecte mai îndepărtate.
  • De exemplu, spune că cineva a făcut o fotografie a unui lider politic. Dacă au existat steaguri sau salut soldați în fundal, ar fi clar că liderul merită respect și laudă.
  • Dacă, însă, au existat rânduri de pietre funerare sau sicrie în fundal, se pare că imaginea critică sau se poate distra de politician.
  • Imaginea intitulată Analizați o imagine Pasul 8
    5. Lăsați ochii să se miște de la stânga la dreapta pentru a analiza aspectul unei imagini. Locul de amplasare a diferiților oameni, litere sau alte componente vizuale vă poate spune multe despre ceea ce face imaginea. Deoarece oamenii din lumea occidentală sunt obișnuiți să citească de la stânga la dreapta (și de sus în jos), ochii noștri în mod natural văd mai întâi orice este în partea stângă a unei picturi. Lucrurile din colțul din dreapta jos sunt de obicei mai puțin importante.
  • Spune că te uiți la o fotografie a unui munte impresionant. Fotograful poate situa vârful în colțul din stânga sus al imaginii pentru a evidenția importanța acestuia.
  • Pe de altă parte, fotograful poate localiza vârful din partea dreaptă a imaginii, pentru a sublinia norii, păsările sau alte elemente din partea stângă a picturii.
  • Metoda 3 din 3:
    Citirea în conținut, stil și sursă
    1. Imagine intitulată Analizați o imagine Pasul 9
    1. Uită-te la modul în care lumina este folosită într-o fotografie sau pictură. Lumina este importantă în orice imagine care este menită să transmită o setare reală. Lumina poate avea un efect puternic asupra tonului unei imagini și modul în care un producător de imagini joacă cu lumină și întuneric poate ascunde sau dezvălui diferite părți ale unei imagini. Diferitele iluminare ar putea chiar să facă aceeași imagine misterioasă și înfiorătoare atunci când este slab luminată și caldă și primitoare atunci când luminată luminos.
    • De exemplu, o imagine a unei catedrale în lumina caldă a serii poate evoca un sentiment de contemplare calmă.
    • Alternativ, o imagine de înaltă contrast a unui concert rock luminos va transmite energie, volum și o rebeliune mică.
  • Imaginea intitulată Analizați o imagine Pasul 10
    2. Verificați punctul de vedere pe care îl priviți în imagine de la. Dacă vă uitați la o fotografie, unghiul camerei este important de analizat, mai ales dacă imaginea este luată dintr-un unghi anormal. Același lucru este valabil și pentru picturi și desene. Perspectiva sau punctul de vedere vă poate oferi o mare înțelegere a modului în care producătorul imaginii dorește să prezinte subiectul imaginii.
  • De exemplu, spuneți că vă uitați la o pictură a unui polițist. Dacă perspectiva este de la sol în căutarea, ofițerul va apărea puternic,
  • Dar, dacă ați vedea o pictură a unui ofițer cu un punct de vedere de aproape 10 picioare (3.0 m) În aer, polițistul ar părea mic, slab și neimpresiv.
  • Imaginea intitulată Analizați o imagine Pasul 11
    3. Examinați poziția subiectului în imagine pentru a obține o perspectivă asupra acestuia. Cele mai multe imagini au 1 sau mai multe subiecte: Sunt persoanele, obiectele sau lucrurile pe care imaginea se axează cel mai mult pe prezentarea. Acordați atenție modului în care un subiect este poziționat în imagine. Dacă subiectul este o persoană, diferite moduri pe care le poziționate în imagine le-ar putea face să pară grave, sexy, amenințătoare, slabe, leneș sau energice.
  • De exemplu, o ilustrare a unui soț și a unei soții centrate în cadru, dar care se uită în direcții opuse, ar putea indica problemele maritale.
  • De asemenea, puteți spune multe de la verificarea îmbrăcămintei, poziției și expresiei faciale ale subiectului.
  • Imaginea intitulată Analizați o imagine Pasul 12
    4. Analizați stilul imaginii pentru a înțelege intențiile creatorului său. Stilul este un concept dur pentru a defini, dar mai mult sau mai puțin se referă la orice răsturnări unice pe care factorii de factor ai le-au pus pe imaginile lor pentru un efect retoric. Când te uiți la o imagine, întrebați ce alegeri artistice creatorul a făcut pentru a da imaginii o rotire vizuală unică. Apoi întrebați-vă ce indică imaginea stilizată că o imagine non-stilizată nu a putut.
  • De exemplu, spuneți că vă uitați la un anunț pentru o mașină sport și vedeți că drumul, fundalul și caracteristicile șoferului au fost distruse. Această alegere stilistică a fost cea mai probabilă pentru a vă atrage atenția numai la mașina publică.
  • Imagine intitulată Analizați o imagine Pasul 13
    5. Aflați unde a fost creată imaginea pentru a înțelege sursa sa. Acest lucru poate însemna cercetarea numelui și a fundalului unei fotografii celebre sau a unui regizor sau a bazelor de date de evacuare a imaginilor pentru a găsi unde este adăpostită o imagine. În multe cazuri, sursa imaginii vă poate oferi informații despre imagine și motivele creării sale. Înțelegerea sursei vă poate permite, de asemenea, dacă o imagine este fiabilă și ce ton este menit să aibă.
  • Spuneți că găsiți o fotografie victoriană a unei fantome. Înțelegerea sursei imaginii și a modurilor în care fotografiile "fantomă" au fost create de victoriani vă vor ajuta să înțelegeți că fotografia nu are o fantomă reală și ar fi putut fi intenționată ca o glumă.
  • Sau, spuneți că vă uitați la o imagine de film încă a unui deversare a petrolului. Știind că imaginea a fost făcută de regizorul de regulă ecologist vă va oferi o perspectivă asupra stării de spirit care este destinată să transmită imaginea.
  • sfaturi

    Pot exista o mulțime de vocabular special și chiar academic care merge împreună cu analiza imaginilor. Cuvinte precum tonul, compoziția, contextul și scara pot părea confuz sau inutil la început. Dar ei permit oamenilor să vorbească despre imagini în moduri în care altfel nu ar putea face!
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar