Cum să valorificați

Având probleme cu valorificarea problemelor? Este ceva ce majoritatea dintre noi am început să învățăm când eram foarte tineri, dar pot fi diavoli greu de stăpânit cu adevărat. Este profesor sau profesor? Facebook sau Facebook? Probabil ați întâmpinat oameni care simt nevoia de a valorifica fiecare cuvânt de o propoziție. Nu este corect. Citiți mai departe pentru un ghid simplu în IN și Outs de valorificare ca un pro.

Notă: "Capitaleu vad" este ortografia britanică / australiană. În America de Nord, este "capitalIze".

Pași

  1. Imaginea intitulată capitalizează corect pasul 1
1. Capitalizați primul cuvânt într-o propoziție. Unul dintre cele mai de bază reguli de gramatică: indiferent de tipul de cuvânt, primul cuvânt din propoziție este, de obicei, este capitalizat. După ce scrieți o oprire / perioadă completă, semn de exclamare sau un semn de întrebare la sfârșitul unei propoziții, faceți o notă în mintea dvs. pentru a valorifica primul cuvânt al următorului.
  • Primul cuvânt al sentinței scrise în paranteze (cunoscut și sub numele de paranteze În limba engleză americană) în mijlocul unei alte sentințe nu trebuie să fie capitalizată - de exemplu, în această propoziție "de asemenea" nu este capitalizată. Cu toate acestea, o sentință scrisă în paranteze care nu este încorporată într-o altă propoziție va trebui să înceapă cu o scrisoare de capital, de exemplu: Nu am înțeles cu adevărat ce se întâmplă. (Nu, de multe ori, să fiu cinstit!) Bine.
  • Dacă o propoziție completă urmează un colon (:), atunci primul cuvânt poate fi capitalizat, deși acest lucru este Opțional. Cu toate acestea, rețineți că capitalizarea în acest caz este considerată standard în multe cărți de gramatică din America de Nord.
  • Capitalizați primul cuvânt într-un citat, cu excepția cazului în care cotarea este legată de sintactică la propoziție. A citat Descriind ceea ce cineva a spus este de obicei capitalizat deoarece este în afară de propoziție. Citând un cuvânt sau o frază scurtă nu este de obicei capitalizată, deoarece face parte din propoziție, de exemplu: Ce face el cu asta "lucru"?. De asemenea, puteți avea citate mai lungi care sunt îmbinate sincronizate la propoziții, de exemplu: Ea a fost trimisă aici "observați și constatați discret la ce naiba am ajuns la".
  • Deși multe servicii de verificare a ortografiei pot corecta acest lucru, prima literă a primului cuvânt după o elipsă (...) nu trebuie să fie capitalizată dacă este în aceeași propoziție. Verificatorul de scriere va recunoaște opririle complete (perioade în engleză americană) și încercați să valorificați cuvântul ulterior, deși acest lucru este în neregulă, cu excepția cazului în care se află într-un citat. Atunci când se utilizează o elipsă într-un citat, următorul cuvânt este permis să fie capitalizat la discreția scriitorului, deoarece elipsisul înseamnă că scriitorul încă citează din aceeași sursă, dar a renunțat la o parte. Valorifică dacă are sens în context.
  • Imaginea intitulată capitalizează corect pasul 2
    2. Capitalizați toate substantivele adecvate. Acest lucru este probabil cel mai greu lucru de a înțelege atunci când va capitaliza, deoarece trebuie să puteți identifica diferența dintre substantive adecvate care trebuie capitalizate și substantive comune care, în limba engleză, nu necesită valorificare. Substantive adecvate sunt substantive care se referă la un anumit lucru unic, cum ar fi oamenii, locurile și obiectele, spre deosebire de un substantiv comun care ar putea face referire la mai multe entități care nu sunt unice. De exemplu, un baiat și baietii sunt lăsate necuppitalizate ca substantive comune, așa cum s-ar putea referi orice băiat. in orice caz, Bob se referă la un singur băiat, și astfel este un substantiv propriu capitalizat. De asemenea, satul se poate referi la orice sat, în timp ce Hetetherett se referă la un sat în special. Substanțele adecvate pot fi adesea distinse de faptul că nu puteți pune de obicei a "" în fața lor, de exemplu, puteți spune orașul, Dar nu prea sună bine să spun Londra. În mod similar, puteți spune programul, Dar nu ai spune Skype. Substantive proprii includ, de asemenea, lucruri precum organizațiile, religiile, ideile particulare și lucrurile unice. Următoarele sunt câteva grupuri de substantive adecvate care trebuie capitalizate pe care ar trebui să le urmăriți:
  • Numele personale ale oamenilor sau animalelor. Oamenii mai întâi, în cele din urmă, și totuși multe nume între ele sunt aproape întotdeauna capitalizate. Chiar dacă există, probabil, alte persoane cu același nume, când numele este folosit se referă la o persoană în special și astfel este un substantiv adecvat. Unul dintre cele mai evidente exemple de substantive adecvate, ar trebui aproape intotdeauna capitalizează numele. Există câteva excepții, uneori să fie văzute cu oameni care au un nume de derivat non-engleză, cum ar fi Dafydd Ab Hugh, L. Sprague de tabără, Tim Lahaye sau D. J. Machale. Ca o chestiune de curtoazie, ar trebui să scrie un nume personal ca persoana astfel numită dorințe.
  • Numele de marcă și mărci comerciale. Branduri (numite legal Mărci comerciale) se referă la o anumită marcă de produse, care se deosebește de concurența lor și sunt, de obicei, substantive adecvate. Ele sunt definite ca a "Numele, termenul, designul, simbolul sau orice altă caracteristică care identifică bunul sau serviciul unui vânzător, ca distinct de cele ale altor vânzători".
  • Locuri și țări specifice. Locații geografice cum ar fi țările, regiunile stabilite, mările, drumurile, orașe, orașe etc. sunt toate substantivele adecvate, deoarece se referă în special la locul respectiv. Aceasta include, de asemenea, caracteristici geografice, cum ar fi ecuatorul, râurile, munții și locurile publice, structurile și clădirile. Rețineți că punctele de busolă sau direcțiile de la nord, sud, est și vest nu trebuie să fie capitalizate deoarece nu sunt substantive adecvate, dacă nu sunt utilizate ca parte a numelui unei regiuni stabilite, de exemplu, Estul Angliei sau California de Sud. Cateva exemple:
  • "Du-te la nord, atunci te vei găsi în Carolina de Nord."
  • "Am venit tot drumul de la sud să te văd!"
  • "Casa noastră se află în regiunea sud-vest a Adelaide." În acest caz, direcția acționează ca un adjectiv, nu un substantiv.
  • Calendar articole. Zilele săptămânii, luni și sărbătorile publice trebuie să fie capitalizate. Zilele săptămânii și luni sunt destul de simple de amintit, deși trebuie să vă amintiți că unele dintre numele lunii au alte semnificații care nu ar trebui capitalizate, de exemplu, I Mai du-te la operă sau Timp pentru Martie! Sărbători publice ca Paști, Ziua de Crăciun sau Ziua Sf. Patrick trebuie să fie capitalizată, indiferent de cuvintele pe care le fac. În mod similar, evenimentele istorice și perioadele istorice celebre sunt, de asemenea, capitalizate, de exemplu, Evul Mediu sau Razboi revolutionar
  • Anotimpurile nu sunt capitalizate. Capitalizarea anotimpurilor este un obicei foarte vechi, care încă mai rămâne, dar primăvara, toamna (toamna), vara și iarna nu sunt capitalizate decât dacă sunt la începutul unei sentințe sau fac parte dintr-un nume renumit.
  • Evitați descriptorii de valori ai ERA, cum ar fi anii optzeci, anii șaizeci etc.
  • Imaginea intitulată capitalizează corect pasul 3
    3. Capitalizează adjectivele derivate din substantive adecvate sau "adjective adecvate". Acestea sunt, de obicei, adjective formate din substantive adecvate și trebuie să fie capitalizate la fel ca strămoșii lor. Rețineți că orice alte părți ale discursului derivate din substantive adecvate ar trebui, de asemenea, să fie capitalizate, de exemplu, a "verbul potrivit" ca Americanise sau a "în mod corespunzător adverb" ca Britanic.
  • Naționalități și limbi. Acestea sunt cel mai mare exemplu de adjective adecvate și trebuie să fie întotdeauna capitalizate, deoarece acestea sunt adjective adecvate derivate din numele regiunii respective. De exemplu, de la substantivul propriu Germania vine adjectivele corespunzătoare limba germana (Referindu-se la limba care se vorbește acolo) și limba germana (referindu-se la o persoană, obiect, personalizat etc. care provine din Germania). Cu toate acestea, acest lucru nu se limitează la naționalitățile care derivă dintr-un substantiv specific specific - include orice rasă, trib etc. inclusiv numele ca "Cherokee" și "asiatic"
  • Rețineți că acest lucru este complicat de diferite abordări ale referințelor naționale atunci când sunt utilizate într-un sens non-literal, cum ar fi FRY FRY / FRY FRY, Uși franceze / Uși franceze sau Pudele Franceză Poodle / Franceză. Capitalizarea sau altfel "non-literal" Cuvintele depind de ghidul de stil vă referiți și adesea pe cât doriți cu adevărat să asociați francezii cu limba franceză... sau este franceză... cartofi prajiti.
  • Imaginea intitulată capitalizează corect pasul 4
    4. Capitalizați titlurile personale atunci când sunt utilizate în mod specific la fel de Titluri, dar nu atunci când se referă doar la rangul în general. Aceasta include Domnul și Domnul mai comun, titlurile familiale, cum ar fi sora și tatăl, titlurile de curtoazie ca Earl și ducesă și rangurile militare ca comandantul aripilor și sergentului. Atunci când este folosit ca titlu, prima literă trebuie să fie capitalizată dacă titlul este în forma sa abreviată sau nu, de exemplu, Domnul Jones și Domnul Jones (În fiecare dintre aceste cazuri, numele specific al persoanei este atașat la titlu). În exemplul dat în imagine, cele două titluri sunt capitalizate deoarece sunt folosite ca titluri personale, mai degrabă decât doar A Căpitane, este căpitanul. Cu toate că "Căpitan" nu precede un nume, este încă capitalizat deoarece este folosit in locul un nume. Cateva exemple:
  • "Nu sunt de acord cu senatorul Bandy Andy." (adresa directă la persoana)
  • "Senatorul Bandy Andy nu-i place să participe la întâlnirile comitetului în luna mai." (înainte de numele unei persoane)
  • Senatorul a dat un discurs la partidul de cină deținute în onoarea anilor săi în funcție. (substantiv comun)
  • De asemenea, este inclusă. Orice titluri regale, imperiale sau de poziții sunt incluse în regula titlului, deși este puțin mai complicată. Puteți spune amândouă Regele și Regele și va fi drept în funcție de context a fost folosit. Când vă referiți la un rege specific, și acest lucru este clar, puteți valorifica, de exemplu, regele Danemarcei. Dacă vă aflați în Anglia, regina lor este întotdeauna menționată ca "Regina", și este evident la care se referă această regină. Acest titlu este pentru numele ei - nu mulți oameni s-ar referi doar la ea ca "Elizabeth"! Stilurile regale sunt, de asemenea, capitalizate, e.G. Majestatea Sa.
  • Numele de familie pot fi, de asemenea, considerate ca titluri personale. Ele sunt capitalizate numai atunci când sunt utilizate în locul unui nume sau precedând un nume, e.G. Unchiul Joe. În mod normal, termenul familial este doar un substantiv regulat, e.G. eu am o soră. Cu toate acestea, atunci când este utilizat ca înlocuitor pentru a Nume, că utilizarea este un substantiv adecvat. Amintiți-vă: toate numele sunt capitalizate. Când este utilizat în fața unui nume, acesta este un titlu personal. Aceste reguli de mai sus despre titlurile personale se aplică și când "familie" numele sunt utilizate într-un context medical sau religios, ca în acest caz, sunt folosite ca titluri, de exemplu, Părintele Joseph, sau Sora kate.
  • Imaginea intitulată capitalizează corect pasul 5
    5. Verificați capitalizarea pentru abrevieri. Inițiale și Abrevieri sunt adesea scrise în toate literele mari, deși acest lucru diferă în funcție de cuvântul în general. (Un inițialism este un termen folosit adesea pentru acronimele care sunt alcătuite și pronunțate ca o serie de scrisori inițiale, de exemplu, Fedeled BUreau de la INvevetiged sau British BRobinet Corprații). Acestea pot fi scrise în toate capitalele, de exemplu, FAQ sau Statele Unite ale Americii, sau, de asemenea, ca un cuvânt normal, de exemplu, Interpol (InterCriminalitatea Națională Polgheață) sau laser (LIght Amprificarea prin STimulat Emisiune RAdiație). Dacă nu sunteți sigur, căutați cuvântul în cauză într-un motor de căutare și vedeți cum alții o valorifică.
  • Capitalizarea "Internet" sau "Internet" este un caz interesant încă în evoluție. Oricare este în prezent exactă, dependentă de ceea ce utilizați ca sursă de referință, deși pare să evolueze mai mult pentru a fi tratați ca un substantiv comun, în special în afara Americii de Nord.
  • Imaginea intitulată capitalizează corect pasul 6
    6. Respectarea că titlurile de publicare au reguli de capitalizare diferite dependente de ghidurile și regulile interne. Lucruri precum titlurile de carte, titlurile de film, titlurile de cântece și albume, documente istorice, legile, titlurile de ziar, etc. sunt fiecare tratate puțin diferit. este "Razboi si pace" nu "Razboi si pace", dreapta? Aceste titluri nu sunt întotdeauna capitalizate în același mod, dar urmează modele similare, cum ar fi titlurile articolului WikiHow. Adesea, primul cuvânt (oricare ar fi mai) și poate ultimul cuvânt al titlului este capitalizat, împreună cu orice cuvinte care nu sunt articole (ca A sau ), coordonarea conjunctivelor sau Preposiții (ca de, la, sau în) care au mai puțin de cinci litere, de exemplu, De veghe în lanul de secară.
  • Titlurile care utilizează toată capitalizarea este o preferință personală sau organizațională. În timp ce scrisoarea inițială trebuie capitalizată la începutul titlului, vizează întotdeauna consecvența utilizării cu toate cele superioare sau toate literele mici (după cuvântul inițial) pentru întregul titlu. Verificați întotdeauna ghidul de stil al organizației sau al editorului pentru a vedea ce preferă pentru titluri.
  • Imaginea intitulată capitalizează corect pasul 7
    7. Respectați cuvintele cu capitalizări inerente. Unele substantive au capitalizare ciudată, cele mai frecvent nume de marcă, site-uri web etc. De exemplu, aceasta include Apple Inc. produse, adesea denumite lucruri precum iPad, iPod-software, cum ar fi MediaWiki și site-uri precum deviantART și chiar wikihow! Aceste cuvinte sunt întotdeauna scrise, indiferent de alte reguli. wikihow poate merge la începutul propoziției fără a valorifica prima sa scrisoare, deoarece este întotdeauna scris cu o litere mici.
  • Dacă este posibil, faceți tot ce este mai bun pentru a evita plasarea unui substantiv neobișnuit de capitalizat la începutul propoziției și în acest fel puteți evita scrierea "IPod" sau "".
  • De exemplu, schimbați "IPod-urile sunt folosite de elevii de liceu în scopuri de învățare" la "Elevii de liceu utilizează iPod-uri în scopuri de învățare".
  • Capitalizarea Cheat Fișa

    Reguli de capitalizare a eșantionului

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    sfaturi

    Deși multe programe și browsere au capabilități de verificare a ortografiei, merită întotdeauna să învățați cum să valorificați corect. Programul poate prinde erori simple, cum ar fi nu valorifică pronumele "I", dar nu va ști dacă tastați un titlu sau dacă vorbiți despre regină sau regine sau chiar dacă este wikihow sau wikihow.
  • Lucrurile care sunt scrise într-o listă sau puncte de bullet vor trebui întotdeauna să fie capitalizate, indiferent dacă sunt sau nu propoziții complete.
  • Întotdeauna valorifică "I" când este folosit ca pronume singular nominativ de primă persoană, ca în "sunt fericit". Acest lucru se aplică și tuturor contracțiilor I, inclusiv "Sunt" și "Aș fi".
  • Dacă sunteți confuz cu privire la ortografia unui inițialism, abreviere, cuvânt capitalizat în mod inerent ca iPod, etc. Una dintre cele mai ușoare modalități de a afla este pur și simplu să căutați cuvântul într-un motor de căutare și să vedeți ce se întâmplă.
  • Valorifică orice salutări și valete în scrisori sau e-mailuri, de exemplu, Ycu sinceritate.
  • Atunci când mesageria instantanee sau mesaje text, poate fi bine să vă relaxați și să nu vă petreceți prea mult timp îngrijorându-vă de capitalizarea corectă, dar încercați să nu recurgeți la tastarea tuturor literelor capitale pentru perioade prelungite de timp. Acest lucru face ca ea să fie că strigați și face mai dificil de citit. Dacă este posibil, mergeți la ceva ca un singur semn de exclamare!
  • Acest lucru este și mai relevant atunci când se referă la scrierea de eseuri, e-mailuri, articole de pe Internet etc. Dacă aveți opțiunea, mergeți la un singur semn de exclamare, îndrăzneţ, italică sau chiar subliniază. Acest lucru vă va face munca să pară mult mai profesionist.
  • Feriți-vă de capitonime, cuvinte care își schimbă semnificația în funcție de faptul dacă sunt sau nu capitalizate. Nu le veți întâlni prea des, dar o listă a unora poate fi găsită Aici. Unul dintre cele mai frecvente exemple ale acestui lucru este cu corpurile astrologice. Cand Soare și Luna sunt capitalizate, se poate presupune, de obicei, că textul se referă la soare că orbitele noastre de pământ în jur și Luna care ne orbitează. De asemenea, atunci când Pământ este capitalizată, se referă la planeta noastră, mai degrabă decât la Pământ în pământ. Într-un context religios, Dumnezeu se referă la un singur zeu al religiilor monoteiste, cum ar fi creștinismul, mai degrabă decât un zeu. Unii oameni aleg să valorifice "Pământ" Tot timpul, ca un semn de respect - va trebui să mergeți cu ceea ce vă convine (sau la locul de muncă / regulile editorului) pe acel unul. Nemesisul este de obicei mai mic, dar când se referă la roller coaster la Alton Towers, valorifică "Nemesis".
  • Când scrieți o adresă, cuvântul după numele corespunzător al drumului sau al străzii trebuie să fie capitalizat, e.G. High STreet sau Fifth ALocație.
  • Avertizări

    Există multe, multe reguli mici și excepții la aceste reguli. Unele dintre aceste reguli sunt, de asemenea, uneori contestate, iar oamenii au opinii diferite cu privire la ceea ce ar trebui să fie capitalizat. Acesta este doar un scurt ghid pentru elementele de bază. Dacă vă întrebați despre ceva, uitați-vă la texte similare pentru a vedea cum valorizează acest lucru - căutați cuvântul într-un motor de căutare și vedeți ce puteți găsi. Cel mai important lucru este să ai consecvență în ceea ce scrii. O eroare mică de capitalizare repetată arată mult mai profesionist decât alternând peste tot.
  • Mai presus de toate, faceți ceea ce vă recomandăm locul de muncă sau locul de studii și să rămână la curent cu orice preferințe de organizație modificate recent. Normele de capitalizare într-o lucrare, publicare sau context de studiu pot fi o modalitate de stabilire a unei organizații sau a unei publicații în afară de ceilalți și conformitatea poate arăta că sunteți serios în legătură cu publicarea... sau plătite!
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Ghid de stil pentru școala, universitatea, locul de muncă etc.
    • Carte de gramatică (întotdeauna la îndemână pentru a avea la îndemână)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar