Cum de a contracara

Contorind un șurub ajută capul șurubului să se culce cu suprafața lemnului pentru a ascunde mai bine hardware-ul. Dacă doriți să faceți următorul proiect de prelucrare a lemnului să arate curat și profesionist, puteți să vă asigurați cu ușurință șuruburile cu doar câteva unelte. Începeți prin găurirea unei găuri pilot pentru șurub, astfel încât să puteți să-l puneți ușor fără a împărți lemnul. După aceea, puteți folosi un dispozitiv de tăiere pentru a găti o gaură mai mare pentru capul șurubului. Odată ce șurubul este în poziție, puteți să îl lăsați expus sau îl ascundeți folosind chiturile din lemn!

Pași

Partea 1 din 3:
Găurirea găurilor pilot
  1. Imagine intitulată Contorsk Pasul 1
1. Măsurați diametrul arborelui șurubului cu etriere. Asigurați-vă că șurubul pe care îl utilizați are un cap plat cu un fund în formă de con sau altfel nu va fi contorsk. Deschideți fălcile de etriere suficient de larg, astfel încât să puteți pune șurubul între ele. Strângeți fălcile în jurul arborelui principal al șurubului, dar nu pe filetare, care este zona ridicată care se rotește în jurul șurubului. Citiți măsurarea de pe partea laterală a etrierelor pentru a cunoaște diametrul arborelui șurubului.
  • Puteți cumpăra etriere de la magazinul dvs. de hardware local.
  • Nu includeți filetul în măsurarea diametrului. În caz contrar, gaura pe care o curbați va fi prea mare și șurubul va scădea.
  • Imagine intitulată Contorsk Pasul 2
    2. Instalați un burghiu care este același diametru ca și arborele șurubului pe burghiul. Uitați-vă printr-un set de biți de găurit și utilizați etrierele dvs. pentru a măsura diametrele lor. Căutați un pic care are fie aceeași dimensiune, fie are aproximativ /16 Inch (1.6 mm) mai mic decât șurubul pentru a face gaura pilotului. Instalați bitul Folosiți în chuck-ul burghiului, care este partea rotativă care îl blochează în poziție.
  • Puteți cumpăra un set de biți de găurit multiple de la magazinul dvs. de hardware local.
  • Există numeroase tabele și ghiduri online care specifică modul în care au nevoie de gauri pilot mari, în funcție de ce șurub de dimensiune aveți.
  • Bacsis: Dacă nu puteți măsura bitul de găurit, țineți-l în fața șurubului, astfel încât acesta să se liniștească cu arborele. Dacă nu vedeți niciunul din filetarea șurubului în spatele bitului, atunci burghiul este prea mare pentru a face o gaură pilot.

  • Imagine intitulată Contorsk Pasul 3
    3. Fixați lemnul în jos pentru ao asigura. Setați lemnul pe o suprafață de lucru plată și bine luminată, astfel încât să puteți vedea cu ușurință ceea ce faceți. Deschideți fălcile C-Clemp și asigurați-le în jurul piesei de lemn pe care le găuriți. Strângeți fălcile de pe clemă pentru a fixa bucata de lemn, astfel încât să nu se rotească sau să se schimbe în timp ce încercați să vă antrenați.
  • Încercați să împingeți bucata de lemn pentru a vedea dacă se mișcă sau se schimbă. Dacă se întâmplă, puneți o altă clemă C pe partea opusă.
  • Imagine intitulată Contorsk Pasul 4
    4. Marcați locația pe care o găuriți cu capătul șurubului. Puneți un punct pe bucata de lemn cu un pix sau creion în care doriți să vă faceți gaura. Apoi luați capătul ascuțit al șurubului și împingeți-l ușor în suprafață pentru a face o mică dentare. Dentul va da burghiul un bun punct de plecare, astfel încât nu alunecă sau se schimbă în timp ce vă faceți gaura.
  • Dacă nu sunteți în stare să faceți o adâncime în lemn cu șurubul singur, atingeți ușor capul șurubului cu un ciocan.
  • Imagine intitulată Contorsk Pasul 5
    5. Găuriți gaura pilot, astfel încât este aceeași adâncime ca lungimea șurubului. Țineți burghiul, astfel încât bitul este perpendicular pe lemn. Apăsați pe declanșatorul burghiului pentru a începe să faceți gaura. Aplicați presiunea luminii pentru a împinge puțin mai adânc în lemn până când ajunge la aceeași adâncime ca șurubul. Eliberați declanșatorul și trageți puținul direct, astfel încât să nu le deteriorați.
  • Purtați ochelari de protecție în timp ce vă trageți gaura, astfel încât să nu fiți rumeguș în ochii voștri.
  • Nu forțați burghiul în lemn de când ați putea cauza să se spargă și vă puteți răni serios.
  • Dacă doriți ca un memento ușor de cât de adânc trebuie să vă antrenați, să înfășurați o bucată de bandă de mascare în jurul burghiului, astfel încât este la aceeași lungime ca șurubul. În acest fel, nu veți putea să împingeți burghiul decât trebuie să aveți nevoie.
  • Partea 2 din 3:
    Adăugarea găurilor de congelare
    1. Imagine intitulată Contorsk Pasul 6
    1. Asigurați un tăietor de contorsk flotat în burghiul dvs. care are aceeași dimensiune ca și șurubul. Un tăietor de congelare flotată are o bază mai largă care ajunge la un punct și conține mai multe margini de tăiere, astfel încât să puteți face găuri mai mari pentru capul șurubului. Utilizați un tăietor care se potrivește cu dimensiunea numerotată a șurubului dvs., care este de obicei # 6, # 8 sau # 10. Alegeți un tăietor de congensare care are un conic de 82 de grade, deoarece este cel mai comun unghi de pe fundul capului șurubului. Asigurați cutterul de conrogare până la capătul burghiului, astfel încât acesta să se potrivească strâns.
    • Puteți cumpăra un tăietor de congensare din magazinul dvs. de hardware local.
    • De asemenea, puteți obține niște tăietori cu un fund plat dacă șuruburile pe care le utilizați nu au un cap înclinat.
  • Imagine intitulată Contorsink Pasul 7
    2. Drill încet în gaura pilot cu tăietorul pentru a face un contrabaliu. Așezați punctul de tăiere a contorului în mijlocul gaurei pilot, astfel încât este perpendicular pe lemn. Trageți încet declanșatorul și aplicați presiunea luminii pe măsură ce împingeți tăietorul mai departe în orificiul pilot. Opriți forarea la fiecare 5-6 secunde pentru a îndepărta rumegușul și verificați dimensiunea contorului.
  • Puneți ochelari de protecție în timp ce vă forați pentru a vă proteja ochii în cazul în care tăietorul se rupe sau se pierde.
  • Nu forțați dispozitivul de tăiere în lemn, deoarece ați putea face gaura prea adâncă sau să deteriorați bitul.
  • Imagine intitulată Contorsk Pasul 8
    3. Țineți capul șurubului pe gaură pentru a verifica dacă are aceeași dimensiune. Luați dispozitivul de tăiere din gaură și îndepărtați orice rumeguș care a construit în jurul lui. Întoarceți șurubul cu susul în jos și apăsați capul pe gaura contor. Dacă gaura este aceeași diametru ca și capul șurubului, atunci sunteți gata să-l înșurubați. Dacă gaura este mai mică decât capul șurubului, continuați să utilizați dispozitivul de tăiere pentru a face gaura mai mare.

    Bacsis: Dacă intenționați să ascundeți șuruburile, astfel încât acestea să nu fie vizibile pe suprafață, atunci puteți face gaura contorsk /8 inch (0.32 cm) mai largă decât diametrul capului șurubului. În acest fel, capul șurubului va fi mai mic decât suprafața lemnului și îl puteți umple cu ușurință.

  • Imagine intitulată Contorsk Pasul 9
    4. Utilizați burghiul pentru a fixa șurubul în gaură până când partea superioară este la același nivel. Scoateți tăietorul de șuruburi de la capătul găurii dvs. și înlocuiți-l cu un bit de șurubelniță. Poziționați punctul de șurub, astfel încât acesta să se liniștească cu gaura pilotului și puneți șurubelnița în sloturile de sus. Trageți trăgaciul pentru a conduce încet șurubul în gaură până la nivelul cu suprafața lemnului.
  • Puteți conduce șurubul mai departe în lemn dacă doriți să îl ascundeți mai târziu.
  • Partea 3 din 3:
    Ascunderea șuruburilor cu chip de lemn
    1. Imagine intitulată Contorsk Pasul 10
    1. Răspândiți chipul de lemn peste șurub și gaură dacă doriți să le ascundeți. Putty-ul de lemn are o consistență asemănătoare cu argilă, dar se întărește să imite textura și cerealele din lemn. Scoateți lemnul de lemn din container cu un cuțit de chit și apăsați-l în gaura de șurub deasupra șurubului. Trageți cuțitul de chit în mai multe direcții peste gaură pentru a vă asigura că se umple în mod egal. Răsturnați orice chit în exces cu cuțitul și returnați-l în recipient.
    • Puteți cumpăra chit din lemn de la magazinul dvs. de hardware local.
    • Nu veți putea scoate șurubul dacă îl acoperiți cu chit. Utilizați doar chit dacă doriți ca șurubul să fie permanent.
  • Imagine intitulată Contorsk Pasul 11
    2. Lăsați chit-ul de lemn să se usuce timp de până la 8 ore. Lăsați chit-ul într-un loc răcoros și uscat, astfel încât are timp să setați. Timpul necesar pentru chipul tău de a usca depinde de cât de mult folosiți și cât de adânc este gaura, dar de obicei durează aproximativ 6-8 ore pentru a se întări complet. Încercați să o atingeți cu degetul pentru a vedea dacă se ridică sau se simte în continuare cu touch.
  • Unele putte de lemn vin cu un agent de întărire pentru a ajuta la promovarea unei uscări mai rapide. Se amestecă agentul de întărire cu chit-ul înainte de ao aplica pentru a intra în vigoare.
  • Imagine intitulată Contorsk Pasul 12
    3. Nisip chit cu șmirghel de 120 de gresie până când este spălat cu restul lemnului. Frecați suprafața lemnului în curse circulare sau spate și din spate pentru a netezi orice zone ridicate sau accidentate. Schimbați ce direcție vă așezați adesea lemnul, astfel încât suprafața pare chiar și. Ștergeți orice rumeguș și rulați mâna peste lemn pentru a verifica dacă se simte nivel.
  • Puteți utiliza un Sander electric pentru a accelera procesul dacă doriți, dar nu este necesar. Dacă faceți, purtați o mască de praf, astfel încât să nu respirați nici o rumegătoare.
  • Imagine intitulată Contorsk Pasul 13
    4
    A picta sau pete lemnul pentru a ajuta la ascunderea puttului. Putty poate avea o culoare ușor diferită decât restul lemnului odată ce se usucă. Dacă doriți să faceți ca lemnul să arate ca este o singură bucată solidă, acoperiți suprafața cu un strat subțire de vopsea sau pete pentru a schimba culoarea lemnului. Pe măsură ce lemnul și chiturile absorb culoarea, nu veți putea vedea zona în care ați pus șurubul.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Puteți cumpăra șuruburi de auto-scufundare care au marginile de tăiere pe ele, astfel încât să nu aveți nevoie să schimbați biții de găurit sau să faceți găuri pilot.
  • S-ar putea să fiți în măsură să contravine șuruburi în rasinoase, cum ar fi pin, cedru sau molid, fără a face găuri mai mari. Testați mai întâi șuruburile pe o bucată de lemn de lemn pentru a vedea dacă creează orice ardinte sau margini ridicate.
  • Avertizări

    Purtați întotdeauna ochelari de protecție pentru a vă proteja ochii în timp ce lucrați cu unelte electrice.
  • Nu contează găuri dacă vă înșuruiți lemn în metal sau invers, deoarece nu veți avea sub formă de conexiune.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Etriere
    • Şurub
    • Capete de burghiu
    • C-clemă
    • Ochelari de protectie
    • Burghiu
    • Șurubelniță de șurubelniță
    • Cutter de contoare
    • Putty de lemn
    • Cuțit de chit
    • Șmirghel de 120 grit
    • Vopsea sau pete din lemn
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar