Cum se fixează o ușă de frecare

Știm că este destul de frustrant când nu puteți deschide o ușă fără probleme, deoarece se blochează în cadru. Ușa voastră s-ar putea freca pe cadru dacă este plină sau când este puțin prea mare, dar din fericire există câteva reparații foarte ușoare. Ajustarea balamalelor dvs. va rezolva majoritatea problemelor dvs. pentru orice tip de ușă, dar este posibil să fie necesar să o tăiați dacă acestea nu funcționează. Vom merge prin unele dintre cele mai comune soluții, astfel încât ușa să se deschidă și se închide fără probleme!

Pași

Metoda 1 din 2:
Suporturi simple de balamale
  1. Imagine intitulată Fix o ușă de frecare Pasul 1
1. Strângeți șuruburile din balamale dacă se simt liberi. De-a lungul timpului, șuruburile din balamalele dvs. s-ar putea să vină și să vă provoace ușa spre Sag. Dacă colțul de sus de pe partea de blocare a ușii se strecoară în rame, apoi strângeți balama de sus. Pentru o ușă care se freacă de partea inferioară a cadrului de pe partea de blocare, apoi înșurubați mai mult balama de jos.
  • Asigurați-vă că utilizați o șurubelniță care se potrivește corect în șuruburi. Dacă utilizați unul prea mare, ați putea scoate șurubul și puteți face mai dificil de utilizat.
  • Puteți verifica balamalele și șuruburile libere prin deschiderea ușii la jumătatea drumului și tragerea mânerului drept în sus. În acest fel, puteți vedea care balamale se mișcă în jur.
  • Dacă șuruburile nu stau înăuntru, deoarece găurile sunt dezbrăcate, continuați să citiți pentru o fixare simplă.
  • Imagine intitulată Fix o ușă de frecare Pasul 2
    2. Plasați 3 în (7.6 cm) în șurubul balamalei de sus în cazul în care jambul bulges. Unele constructori folosesc șuruburi care sunt de 1 inch (2.5 cm) lung, deci este mai probabil ca JAMB să se desprindă. Un șurub mai lung va trage jamb-ul în strâns, astfel încât nu va răzgândi ușa. Deschideți ușa și plasați un shim care este /8 inch (0.32 cm) gros pe podea sub ea. Scoateți oricare dintre șuruburile din balama superioară folosind o șurubelniță. Se potrivesc cu 3 în (7.6 cm) lemn sau punte șurub în gaură și înșurubați-l până când este spălat cu balama.
  • Șurubul mai lung va trage jambul ușii înapoi pe cadru, astfel încât ușa să nu se frece împotriva ei.
  • Imagine intitulată Fix o ușă de frecare Pasul 3
    3. Comutați un balamal de sus cu fundul drept, dacă ușa dvs. se află. De-a lungul timpului, o ușă mai grea poate îndoi ușor balamaua superioară și poate provoca sag. Dacă se întâmplă acest lucru, deschideți ușa și atingeți pinii din balamale cu un ciocan și șurubelniță. Trageți ușa direct din cadru, astfel încât să puteți accesa balamalele. Deșurubați balamalele de sus și de jos atât de la ușă, cât și de la cadru. Reatașați balamaua inferioară deasupra și folosiți-o ușor îndoită în partea de jos.
  • Balamaua inferioară rămâne mai dreaptă, deoarece nu susțin greutatea ușii la fel de mult.
  • Dacă balama dvs. este extrem de deformată sau ruptă, atunci va trebui să o înlocuiți în întregime.
  • Imagine intitulată Fix o ușă de frecare Pasul 4
    4. Umpleți găurile dezbrăcate cu un geam de golf și un adeziv din lemn dacă balamalele se simt încă în libertate. Atingeți pini de balamale din ușa dvs. folosind un ciocan și șurubelniță. Trageți ușa direct din cadru. Apoi, deșurubați balamalele pentru a le scoate din cadru. Acoperă un tee de golf din lemn cu adeziv din lemn și împingeți-l cât de departe în gaura șurubului liber, după cum puteți. Scoateți tee cu un cuțit de utilitate și spargeți-l, așa că este la același nivel cu cadrul. Odată ce adezivul se usucă, instalați balamalele și înșurubați-vă în tee de golf.
  • Dacă ați încercat deja să strângeți balamalele și sunt încă pierdute, această fixă ​​va da șuruburile o aderență mai fermă.
  • Imagine intitulată Fix o ușă de frecare Pasul 5
    5. Puneți o șoptire sub balamale atunci când o ușă se blochează neuniform. Scoateți știfturile de balamale din ușă și ridicați-o din cadru. Apoi, deșurubați balamalele din cadru, dar lăsați cele atașate la ușă. Traceți forma balamalei ușii pe o bucată de /8 în (0.32 cm) și tăiați-o cu un cuțit de utilitate. Puneți șarpele de carton în mortalitatea cadrului, care este zona încastrată în care plasați balama. Setați balamala deasupra shimului și înșurubați-o înapoi. Încercați să vă reinstalați ușa și verificați dacă se deschide și se închide fără probleme.
  • Când se rătăcește colțul inferior de pe partea latch-ului, apoi scoateți balama de sus.
  • Dacă ușa dvs. se rătăcește în colțul de sus, adăugați o ștergere în spatele balamalei inferioare.
  • Dacă ușa dvs. încă se freacă, puteți adăuga un alt /8 în (0.32 cm) Sub balamale, dar nu lăsați partea din față a balamalei să se extindă pe lângă morți. În caz contrar, ușa dvs. va deveni mai liberă în timp.
  • Metoda 2 din 2:
    Tranzarea ușii din lemn
    1. Imagine intitulată Fix o ușă de frecare Pasul 6
    1. Marcați zona în care ușa se freacă de cadru. Dacă sunteți sigur că balamalele și ușa dvs. sunt suspendate drepte, dar încă mai sunt frecați, atunci este timpul să-l tăiați mai mic. Deschideți și închideți ușa de câteva ori, astfel încât să puteți afla unde se freacă împotriva jambului. Desenați o linie pe partea laterală a ușii, unde se răzgândesc de-a lungul cadrului.
    • Jambul dvs. de ușă ar trebui să aibă întotdeauna despre /8 inch (0.32 cm) de spațiu pe fiecare parte.
    • Dacă aveți probleme cu găsirea în cazul în care ușa se freacă de cadru, luați o bucată de carton care este vorba /8 inch (0.32 cm) gros și glisați-l în fisură între ușă și cadru. Faceți-vă semnele în cazul în care cardul se blochează.
  • Imagine intitulată Fix o ușă de frecare Pasul 7
    2. Scoateți știfturile de balamale pentru a scoate ușa. Închideți ușa și stați pe partea în care știfturile de balamale se lipesc din cadru. Poziționați o șurubelniță pe fundul știftului și atingeți ușor cu un ciocan astfel încât să apară. Trageți știftul din partea de sus a balamalei. Apoi scoateți știftul din cealaltă balama, astfel încât să puteți glisa ușa din cadru.
  • Nu contează ce pini de balamale pe care îl îndepărtați mai întâi.
  • Imagine intitulată Fix o ușă de frecare Pasul 8
    3. Luați balamalele de pe ușă dacă trebuie să scurtați lățimea. Când ușa dvs. este prea largă pentru cadru, îndreptați întotdeauna din lateral cu balamalele, deoarece mecanismul de zăvor poate fi greu de reinstalat. Utilizați o șurubelniță pentru a îndepărta balamalele de la ușă și fixați-le deoparte.
  • Dacă ușa se freacă de partea de sus sau de jos, nu trebuie să scoateți niciunul dintre hardware.
  • Depozitați balamalele și șuruburile într-o ceașcă sau pungă de plastic, astfel încât să nu depuneți niciunul dintre piese.
  • Imagine intitulată Fix o ușă de frecare Pasul 9
    4. Rulați un planificator de-a lungul marginilor dacă trebuie doar să eliminați /8 în (0.32 cm). Țineți ușa stabilă între picioare sau lăsați-o peste niște tăietori, astfel încât să nu se schimbe în jur. Setați-vă planificarea pe marginea pe care o tăiați și aplicați o presiune ușoară pe măsură ce îl împingeți de-a lungul lemnului. Dacă planificați partea de blocare, urmați-vă împreună cu cerealele din lemn. Pentru marginile de sus sau de jos, lucrați de la marginile spre centru. Eliminați numai /8 inch (0.32 cm) de lemn la un moment dat, astfel încât să nu tăiați prea mult.
  • Dacă aplicați o mulțime de presiune asupra planificării, ați putea să vă adunați mai adânc în lemn și să vă deteriorați ușa.
  • Ușile cu miezul gol au aproximativ 1 inch (2.5 cm) de lemn masiv în partea de sus și de jos pe care vă puteți tăia.
  • Imagine intitulată Fix o ușă de frecare Pasul 11
    5. Testați ușa pentru a vedea dacă se îmbină în mod liber. După ce vă tăiați ușa, reatașați orice hardware pe care l-ați îndepărtat și poziționați ușa înapoi în cadru. Împingeți știfturile înapoi prin balamalele de pe ușă, astfel încât acesta se blochează liber. Încercați să deschideți și să închideți ușa pentru a vedea dacă se mișcă ușor. Dacă nu mai frecați marginea, atunci puteți continua.
  • Dacă ușa dvs. încă se freacă rama, notați unde se răzgândește încă și luați din nou. Utilizați-vă planificarea pentru a netezi orice margini care sunt încă ridicate.
  • Imagine intitulată Fix o ușă de frecare Pasul 12
    6. Vopsea sau refinnează marginea tăiată a ușii. Marginea tăiată a ușii dvs. ar putea ieși dacă lemnul natural este o culoare diferită. Luați ușa înapoi prin îndepărtarea pinilor de balamale. Utilizați aceeași vopsea sau pete pe care ați folosit-o pe ușă, astfel încât să se amestece. Aplicați 1-2 straturi și lăsați-l să se usuce complet, astfel încât ușa dvs. arată uniformă.
  • Dacă tăiați partea de sus sau de jos a ușii, ar trebui să refinnați în continuare marginea chiar și atunci când nu o puteți vedea. În caz contrar, umiditatea ar putea intra în ușă și ar putea să se umfle din nou.
  • Imagine intitulată Fix o ușă de frecare Pasul 13
    7. Rehang ușa înapoi în cadru. Țineți ușa înapoi în Jamb, astfel încât balamalele sale se aliniază cu cele din cadru. Împingeți pinii înapoi prin sloturile din balamale, astfel încât ușa să rămână fixată în poziție. Ușa dvs. trebuie să se deschidă și să se închidă fără probleme când ați terminat!
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Uneori ușile se pot umfla când este umed, deoarece absorb umiditatea. Încercați să rulați un aparat de aer condiționat sau dehumidificator pentru a vedea dacă vă ajută problema.

    Avertizări

    Utilizați întotdeauna prudență atunci când lucrați cu unelte electrice, astfel încât să nu vă răniți.
  • Dacă ușa dvs. încă nu funcționează corect, fundația dvs. s-ar fi putut stabili și a făcut cadrul strâmb. Apelați un specialist de reparare a Fundației Professional pentru a verifica problema.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Suporturi simple de balamale

    • Şurubelniţă
    • 3 în (7.6 cm) șuruburi din lemn sau șuruburi
    • Golf Tee
    • Lipici de lemn
    • Cuțit utilitar
    • Carton
    • Creion

    Dispozitiv de tăiat ușă

    • Creion
    • Ciocan
    • Şurubelniţă
    • Planer
    • Fierăstrău circular
    • Cuțit utilitar
    • Vopsea sau pata
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar