Cum să acoperiți găurile de șurub în lemn

Un șurub slab plasat poate lua cu adevărat de frumusețea unei suprafețe din lemn. Dar nu vă temeți niciodată - puteți acoperi cu ușurință acele găuri de șuruburi inestetice folosind câteva soluții ieftine, disponibile ușor. Pentru șuruburile care s-au plictisit direct în suprafață, cel mai bun pariu este să patching gaura utilizând umplutura de lemn. Pentru găurile de buzunar congensat, aveți, de asemenea, opțiunea de a aluneca pur și simplu într-un dop de lemn pre-tăiat, sau de a face unul singur folosind un diblu obișnuit de lemn sau o presă de găurit cu atașament de tăiere a gaurei de buzunar.

Pași

Metoda 1 din 2:
Patching găuri drepte cu umplutură din lemn
  1. Imagine intitulată Acoperire găuri în lemn Pasul 1
1. Nisip în jos orice margini aspre în jurul gaurei cu șurub, dacă este necesar. Uneori, șuruburile pot provoca deteriorarea minoră a suprafețelor de lemn așa cum sunt conduse. Dacă acest lucru este cazul cu suprafața pe care o faceți, apucați o foaie de șmirghel de mediu sau de înaltă gresie și treceți peste zonă folosind lovituri luminoase, circulare. Șmirghelul va ajuta la îndepărtarea splintelor, bucăți libere și alte nereguli.
  • Un șmirghel cu un grit între 100 și 120 va oferi echilibrul potrivit de abraziune și netezime.
  • Imagine cu titlu de acoperire a găurilor din lemn Pasul 2
    2. Curățați suprafața cu o cârpă umedă sau un prosop de hârtie. Umeziți o cârpă curată, fără scame sau un prosop robust de hârtie și stoarceți excesul de apă. Rulați cârpa sau prosopul de hârtie peste gaura șurubului și a lemnului înconjurător. Permiteți zonei să se usuce complet când ați terminat.
  • Înainte de a începe să umpleți gaura, doriți să vă asigurați că este complet lipsit de praf, murdărie sau resturi care ar putea găsi altfel în umplutura dvs. și vă împiedică să obțineți un finisaj consistent.
  • Gestionați cu prosoape de hârtie ieftine. Acestea au tendința de a vărsa mici bucăți de hârtie care pot lăsa lemnul în formă mai proastă decât a început.
  • Imagine intitulată găuri de acoperire în lemn Pasul 3
    3. Scoateți suficientă umplutură de lemn în gaură pentru a-l depăși ușor. Utilizați vârful unui cuțit de chit pentru a transfera o cantitate liberală de umplutură în gaură, apoi lăsați-o cu partea plată a lamei până la nivelul său. În mod ideal, umplutura de lemn netezită trebuie să stea chiar deasupra suprafeței lemnului.
  • Cheia pentru a obține un finisaj fără sudură este de a folosi mai multe umpluturi de lemn decât credeți că aveți nevoie, deoarece majoritatea umpluturilor tind să se micsoreze pe măsură ce se usucă.
  • Dacă mergeți puțin peste bomboane cu umplutura de lemn, purtați pur și simplu cuțitul de chit pe partea sa și răsuciți compusul suplimentar cu marginea lamei.
  • Asigurați-vă că selectați un tip de umplutură din lemn dacă intenționați să vă colorați suprafața.
  • Alternativă: Biciuiți-vă propriul îmbrăcăminte de lemn ușor de casă prin amestecarea împreună a părților egale cu lipici de lemn de înaltă rezistență și rumeguș din lemn de fier cu o culoare similară cu cea a suprafeței pe care lucrați.

  • Imagine intitulată Acoperire găuri de șurub în pasul lemnului 4
    4. Lăsați umplutura de lemn să se usuce timp de cel puțin 30-60 de minute. Evitați să atingeți sau să efectuați alte ajustări ale plasturelui în timp ce umplutura este uscată. Astfel, ar putea froma sau lăsa în urmă depresiuni vizibile în compusul încă umed, distrugându-ți toată munca grea.
  • Majoritatea materialelor de umplutură din lemn sunt formulate pentru a se întări în aproximativ o oră, dar timpul de uscare pot varia între produse. Asigurați-vă că verificați eticheta de umplere a lemnului pe care o utilizați pentru instrucțiuni mai specifice de uscare.
  • Pentru a reduce timpul proiectului dvs. global, aplicați umplutura de lemn într-un spațiu interior controlat, controlat la climă. Căldura și umiditatea ar putea extinde timpul de uscare al produsului.
  • Pentru cele mai bune, cele mai durabile rezultate, lăsați umplutura de lemn să se vindece peste noapte.
  • Imagine intitulată Acoperire găuri în lemn Pasul 5
    5. Nisip gaura umplută și lemnul înconjurător neted folosind șmirghel de înaltă gresie. Glisați șmirghelul peste gaura ascunsă cu lichid, curse circulare cu presiune moderată. Nisip bine, dar nu exagerați. Scopul dvs. aici este doar pentru a amesteca umplutura în lemn pentru a face locul patch-uri mai puțin evident.
  • O foaie de șmirghel de 150 până la 220 de șmirghii va face cea mai bună slujbă a gaurei umplute fără a lăsa în urmă zgârieturi sau alte imperfecțiuni vizibile.
  • Un design sau un bloc de șlefuit orbital de mare putere va funcționa bine pentru această sarcină.
  • Imagine intitulată Acoperire găuri în lemn Pasul 6
    6
    A picta sau pete zona patchată, dacă doriți. Odată ce ați umplut cu succes și șlefuiți gaura cu șurub, puteți continua să adăugați una sau mai multe straturi de vopsea sau pete în umbra preferată. Nu uitați să periați pe un primer adecvat sau un balsam de lemn pentru a pregăti umplutura și lemnul din jurul său pentru a accepta noul finisaj.
  • Aveți, de asemenea, opțiunea de a părăsi suprafața ca - este dacă doriți să păstrați aspectul natural al lemnului neterminat. Țineți cont de faptul că plasturele nu va fi complet invizibil.
  • Metoda 2 din 2:
    Ascunderea găurilor de buzunar cu dopuri din lemn
    1. Imagine cu titlu de găuri de acoperire în lemn Pasul 7
    1. Ridicați niște dopuri din lemn într-o culoare care se potrivește cu suprafața dvs. Dopurile din lemn sunt mici, rotunde din lemn, care au fost tăiate cu o înclinare ascuțită pe un capăt pentru a se potrivi cu ușurință în găuri de buzunar sau în deschiderile superficiale, înclinate formate de șuruburi conștiente. Ele sunt vândute într-o varietate de nuanțe menite să simuleze aspectul unor finisaje diferite de lemn, inclusiv pin, stejar și arțar.
    • Puteți achiziționa un pachet de prize de lemn pentru doar câțiva dolari la orice magazin de hardware sau la centrul de îmbunătățire la domiciliu, precum și online.
    • Conectorii din lemn sunt vândute în dimensiuni standardizate care se potrivesc cu dimensiunile multor tipuri de șuruburi cele mai frecvente. Aceasta înseamnă că nu ar trebui să aveți o problemă de a găsi o priză care este doar potrivirea potrivită.
    • Există, de asemenea, dopuri din lemn cu o formă cilindrică, care poate veni la îndemână pentru umplerea găurilor cu șuruburi drepte la 90 de grade.
  • Imagine intitulată Acoperire găuri în lemn Pasul 8
    2. Asigurați-vă propriile dvs. de DIY utilizând un dispozitiv de tăiere sau dibluri de lemn. Scoateți-vă pentru o bucată de lemn de resturi cu un finisaj care seamănă cu cea a suprafeței dvs. Apoi, potriviți o presă de găurit cu atașament de tăiere a gaurei de buzunar și îl folosiți pentru a înscrie și a pune un ștecher aproximativ /2-2 inci (1.3-5.1 cm) în lungime. Alternativ, puteți lua un diblu obișnuit din lemn și puteți să-l tăiați astfel încât să fie suficient de lung pentru a se potrivi în gaura șurubului, cu /4- /2 în (0.64-1.27 cm) de material lăsat lipit.
  • Fashionarea propriilor prize de lemn poate fi o soluție bună dacă vă cunoașteți în jurul unui set de unelte de prelucrare a lemnului și doriți să economisiți costul materialelor.
  • Imagine intitulată Acoperire Găuri de șurub în pasul lemnului 9
    3. Aplicați un strat subțire de adeziv din lemn pe suprafața inferioară a ștecherului. Dați adezivul direct pe ștecher, sau stoarceți unele pe o suprafață separată și împingeți conectarea cu mâna. Indiferent de metoda pe care o faceți, încercați să acoperiți întregul ștecher uniform pentru a îmbunătăți capacitatea cleiului de a lega și asigurați-vă că fișa va fi menținută.
  • Dacă lucrați cu un dop de tăiat unghiular, suprafața inferioară va fi fața înclinată. Cu un dop cilindric, nu contează în ce parte ați răspândit adezivul.
  • Majoritatea cleiurilor din lemn încep să se usuce într-o chestiune de secunde, așa că fiți pregătiți să lucrați rapid odată ce ați aplicat adezivul.
  • Imagine intitulată găuri de acoperire în lemn Pasul 10
    4. Introduceți dopul în gaura șurubului. Alunecați fișa direct în gaură și apăsați ferm pe fața superioară până când se află în siguranță. Odată ce are, va fi /4- /2 inch (0.64-1.27 cm) de lemn lipind din gaură. Acest lucru este complet normal, deci nu vă faceți griji - veți elimina acest material în exces mai târziu.
  • Dacă întâmpinați dificultăți în a obține ștecherul, încercați să atingeți partea din spate cu un ciocan.
  • Veți avea nevoie de un ciocan pentru a coaxni de diblu diblu cu tăiat drept în poziție, de asemenea.
  • Bacsis: Pentru a vă face patch-ul dvs. cât mai inconspicuos posibil, aranjați ștecherul astfel încât cereale de pe suprafața superioară să funcționeze în aceeași direcție ca și cerealele de pe piesa dvs.

  • Imagine intitulată Acoperire găuri în lemn Pasul 11
    5. Permiteți lipiciului să se usuce timp de 5-10 minute. Va dura doar câteva minute pentru ca adezivul puternic să citeze dopul în gaura șurubului. Totuși, este o idee bună să o lăsați singură pentru câteva minute suplimentare doar pentru a vă asigura că se obligă în mod corespunzător. Între timp, rezistă nevoii de a fi nervura cu priza, deoarece acest lucru ar putea cauza să se desprindă.
  • Dacă nu vă grăbiți în niciun caz, luați în considerare lăsarea adezivului pentru a vindeca peste noapte pentru a ajunge la forța sa deplină.
  • Imagine intitulată de găuri de șurub din lemn Pasul 12
    6. Utilizați o daltă de lemn pentru a forța partea superioară a ștecherului. Țineți vârful daltă pe marginea ștecherului unde vă întâlnește suprafața. Apoi, împingeți lama în ștecher cu suficientă forță pentru a tăia prin lemnul neadexat. Rulați dalta înapoi și înapoi peste dop de câte ori este necesar pentru a-l rade în jos cu suprafața înconjurătoare.
  • Aveți grijă să nu purtați prea mult cu daltă. Ai putea să sfârșești cicatrizarea sau să gâfâiem lemnul dacă împingi prea tare.
  • O ferăstrău tăiat de culoare va face și trucul. Doar puneți un distanțier subțire în jos pe suprafața dvs., puneți lama plat în fața distanțierului și ghidați marginea serită peste materialul în exces folosind o mișcare netedă din spate și înapoi.
  • Imagine intitulată găuri de șurub în lemn Pasul 13
    7. Nisip zona din jurul gaurei plugged la un finisaj fără sudură. Rulați o foaie de șmirghel de 150 până la 220 de gresie sau un bloc de șlefuit sau un șlefuitor orbital peste fața chișă a ștecherului pentru a netezi și a se amesteca. Când ați terminat, va trebui să vă arătați destul de îndeaproape pentru a putea spune că în primul rând a existat o gaură!
  • Concentrați-vă pe zonele deosebit de dure sau neuniforme, cum ar fi canelurile create de răzuirea dăruirii.
  • S-ar putea chiar să puteți sări peste acest pas dacă ați comparat fișa dvs. frumos și curat.
  • Imagine intitulată Acoperire găuri de șurub în pasul lemnului 14
    8. Vopsea sau pată gaura plugged și zona înconjurătoare. Acum că ați umplut gaura cu șurub, sunteți liber să terminați suprafața, oricum vă place. Perie pe 1-2 straturi de grunduri adecvate sau de condiționare a lemnului, apoi urmăriți cu 2-3 straturi de vopsea sau pete în umbra aleasă. Permiteți fiecărui strat să se usuce temeinic înainte de a aplica următoarea dvs. și lăsați-vă acoperitul să se usuce timp de cel puțin 24 de ore înainte de manipulare sau să efectuați alte modificări la suprafață.
  • Puteți folosi până la 6-7 straturi de pete pentru a obține o finisare mai profundă și mai bogată.
  • Dopurile din lemn sunt realizate din lemn original, astfel încât acestea pot fi vopsite sau colorate la fel ca orice altă suprafață de lemn.
  • Nu este nevoie să pictați sau să patați dacă preferați să lăsați farmecul natural al suprafeței dvs. de lemn pe afișaj. Când sunt alese și instalate în mod corespunzător, prizele din lemn sunt practic invizibile, datorită asemănărilor lor în ton și model de cereale.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Metodele descrise aici pot fi utilizate în siguranță și eficient pe orice varietate de lemn.

    Avertizări

    Umpluturile de lemn și dopurile pot fi mai evidente pe unele tipuri de lemn decât altele. De exemplu, majoritatea umpluturilor sunt mai ușoare în culoare, ceea ce înseamnă că se vor arăta clar pe păduri mai întunecate, cum ar fi Rosewood, Nuc și Mahogany. În acest caz, va trebui să pictați sau să vă patați patch-ul pentru a vă asigura un finisaj de potrivire.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Patching găuri drepte cu umplutură din lemn

    • Spălătorie fără scame sau prosop de hârtie robustă
    • Filler de lemn
    • Cuțit de chit
    • 150- până la 220 de șmirghel
    • 100 până la 120 de șmirghel (opțional)
    • Adeziv de lemn și rumeguș (opțional)
    • Vopsea sau pata din lemn (optional)

    Ascunderea găurilor de buzunar cu dopuri din lemn

    • Magazinul de gaură de buzunar cumpărat
    • Lipici de lemn
    • Lemn daltă sau ferăstrău tăiat
    • 150- până la 220 de șmirghel
    • Diblu din lemn (opțional)
    • Drill Apăsați cu atașament cu tăiere a gaurei de buzunar (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar