Cum să hrăniți albinele

Este de obicei cel mai bine să lăsați albinele să-și adună mâncarea proprie. Cu toate acestea, vă puteți crea propriul hrană pentru albine dacă, din anumite motive, există surse inadecvate de miere, anomalii în mediul înconjurător sau din orice alt motiv albinele nu sunt capabile să se hrănească pe cont propriu. Există multe tipuri de alimentatoare, combinații de zahăr în fluxuri și ori de an pentru a gândi la hrănire.

Pași

Partea 1 din 4:
Alegerea unui alimentator
  1. Imagine intitulată Feed albine Pasul 1
1. Alegeți un alimentator de cadre. Acesta este cel mai frecvent alimentator de utilizat. Acestea pot fi lemn sau plastic. Doriți să alegeți un alimentator în intervalul de 1-2 galon. Unele modele vin cu siding grosier pentru a lăsa albinele să urce de-a lungul laturilor. Alte modele au caracteristici, cum ar fi flotoare pentru a preveni albinele de la înecare dacă apa colectează în interior. De asemenea, puteți găsi modele care sunt porționate în mai multe cadre care permit accesul la mai multe stupi. Căutați ușurința de acces pentru dvs., inclusiv capacitatea de a deschide alimentatorul pentru a schimba hrana rasă.
  • Dacă mergeți cu alimentatorul de cadru, va trebui să îl completați corect. Obțineți o pâlnie (metal sau plastic) sau faceți propria pâlnie din hârtie groasă. Plasați pâlnia peste camere și se toarnă încet hrănirea siropului până când camerele de pui din alimentator sunt puțin scurte.
  • Imagine intitulată Feed Bees Pasul 2
    2. Încercați un alimentator de boardă. Dacă sunteți îngrijorat de albinele care se îneacă, utilizați acest lucru în loc de feedoarele de cadru sau de la Miller. Aceste alimente de lemn sunt formate aproximativ ca o cutie mare. Ei dețin un borcan de mason cu capul în jos plin de hrana pe care intenționați să o utilizați. Puneți borcanul în intrare, iar albinele se rătăcesc în borcanul pentru sirop. Acestea sunt ușor de monitorizat, dar va trebui să scuturați albinele de la borcanul pentru ao reîncărca.
  • Imagine intitulată Feed Bees Pasul 3
    3. Obțineți un alimentator inversat. Acestea sunt alimentatoare de lemn de dimensiuni reduse care funcționează cu borcane de zidar inversate sau cutii metalice pline de hrană. Afișați borcanul de hrană în intrarea de sus cu susul în jos, astfel încât albinele să poată zbura în ea. Puteți acoperi janda de intrare în cârpă hardware # 8 pentru a preveni albinele să se deplaseze în jurul borcanului când trebuie să o reîncarci.
  • Acest alimentator prezintă mai puțin un risc de înec pentru albine.
  • Imagine intitulată Feed albine Pasul 4
    4. Configurați un alimentator Miller. Dacă sunteți interesat să manipulați mai multe albine decât celelalte alimente, utilizați acest model. Acestea sunt alimentatoare de placaj numite după c.C. Miller. Aceste alimentatoare sunt mult mai mari decât alimentatoarele medii cu capacități de hrană de obicei până la 5 galoane. Alimentatoarele MILLER pot avea acces deschis, astfel încât stupul să poată zbura pe tot parcursul alimentatorului sau accesat partiționat, astfel încât albinele să poată ajunge numai la sirop. Aceste partiții sunt într-adevăr doar tăvi cu sloturi pentru accesul la albine. Dar tăvile au nevoie de sigilii strânse, astfel încât albinele străine să nu se înece în sirop. Puteți să vărsați siropul în tăvi de la capete, la centru sau la toate cadrele.
  • Aceste alimentatoare pot stiva mai înalte pentru a ține mai mult sirop, dar pot fi folosite mai puțin de albine care duc la răsturnarea hranei.
  • Partea 2 din 4:
    Pregătirea pentru a intra în alimentator
    1. Imagine intitulată Feed Bees Pasul 5
    1. Purtați un costum de apicultură. Va trebui să achiziționați un costum bazat pe bumbac pentru confort. Va trebui să aibă mai multe caracteristici care să vă permită o gamă liberă de mișcare, dar păstrați albinele. Căutați un costum care are fermoare de picior, tampoane genunchi, crotch gussed, încheieturi elastice și un fermoar principal dublu. De asemenea, veți avea nevoie de costumul pentru a veni cu o mulțime de buzunare, inclusiv un toc pentru unelte de stup. Costumul ar trebui să aibă inele metalice pentru a lega masa sau cravata de voal. Cele mai multe costume sunt rezistente la picioare și nu sunt complet dovadă.
    • Prețurile costumului pot varia în funcție de caracteristicile și calitatea materialului. Unele modele pot fi de 20 USD dacă cumpărați doar o jachetă și acoperirea capului. Unele costume complete pot fi în sus de 100 $.
  • Imagine intitulată Feed Bees Pasul 6
    2. Fuma albinele înainte de a deschide un alimentator. Luminează fumătorul cu o brichetă standard sau o potrivire aplicată la aprinderea în recipientul principal, dar nu lăsați-o să devină excesiv de fierbinte. Pufați doar unul sau două spurturi de fum în intrare și de-a lungul vârfului alimentatorului pentru a dezarma feromonele de alertă ale albinelor. Așteptați un minut complet după pufurile înainte de a deschide stupul. Dacă observați că albinele sunt încă agitate, numai apoi utilizați un puf suplimentar sau două.
  • Unele modele vin cu combustibil lichid și un burduf atașat. Urmați instrucțiunile modelului pentru iluminare.
  • De asemenea, veți avea nevoie de un instrument de protecție a metalului pentru a deschide alimentatorul.
  • Partea 3 din 4:
    Amestecarea siropurilor
    1. Imagine intitulată Feed Bees Pasul 7
    1. Se amestecă o parte de zahăr și două părți apă pentru a stimula ouă. Combinați 1 lire (0.45 kilograme) de zahăr cu 1 litru (0.9 litri) de apă, sau 5 lire sterline (2.2 kilograme) de zahăr cu 5 litri (4 litri) de apă. Se amestecă zahărul în apa caldă până când se dizolvă.
    • Utilizați acest lucru atunci când există suficientă miere disponibilă pentru brood pentru a vă alimenta.
  • Imagine intitulată Feed Bees Pasul 8
    2. Amestecați o parte de zahăr și o parte a apei pentru a promova clădirea de fagure. Puteți să vă hrăniți acest lucru albului în primăvară sau în vară. Se toarnă 1 lire (0.45 kilograme) zahăr în 2 cani de apă (0.47 litri) sau 5 kilograme (2.2 kilograme) de zahăr cu 2.5 quarturi americane (2.000 ml) (2.4 litri) de apă. Aduceți apa la fierbere și opriți sursa de căldură. Amestecați în zahăr până se dizolvă și lăsați-o să se răcească.
  • Imagine intitulată Feed Bees Pasul 9
    3. Se amestecă două părți zahăr cu o singură parte apă pentru a economisi alimente pentru iarnă. Faceți asta în toamnă. Combinați 1 lire (0.45 kilograme) de zahăr cu 1 cană (0.23 litri) de apă, sau 5 lire sterline (2.2 kilograme) de zahăr cu 5 cani (1.15 litri) de apă. Fierbeți apa și amestecați în zahăr. Se amestecă zahărul până când cristalele se dizolvă. Scoateți amestecul de la căldură și lăsați-l să se răcească.
  • Partea 4 din 4:
    Planificarea unui program
    1. Imagine intitulată Feed albine Pasul 10
    1. Configurați mai întâi consumabile pentru iarnă. Iarna este timpul care va fi cel mai greu de a ajuta albinele care sunt foame. Începeți pregătirea și alimentarea rețetelor de sirop în august sau septembrie. Puteți aștepta până în octombrie, dar așteptați până în decembrie este riscant. Deși ar trebui să încercați încă să hrăniți albinele, mai degrabă decât să le permiteți să foame.
    • Cantitatea de hrană pentru a stoca pentru iarnă este ceva ce trebuie să întrebați apicultorii locali.
  • Imagine intitulată Feed Bees Pasul 11
    2. Se amestecă rețetele de primăvară. Utilizați siropul mixt sezonier pentru hrănirea pe termen lung sau pentru a stimula durata de viață a unui nou stup. Pregătiți 2-4 galoane de sirop devreme, astfel încât să puteți începe aceste hrăniri de sirop în luna mai. Introduceți acest sirop la începutul unui nou stup.
  • Odată ce stupul este în plină desfășurare, nu vă alimentați.
  • Imagine intitulată Feed Bees Pasul 12
    3. Hrană în momente de nevoie. În plus, hrănirea trebuie făcută numai atunci când stupul este subdimensionat sau de foame pentru a începe cu. Loturile dvs. de sirop se pot strica dacă ați pregătit mult mai mult decât nevoia albinelor.
  • De exemplu, dacă aveți un stup care ar trebui să cântărească 150 de kilograme, cântărind brusc 75 de lire sterline, atunci ar putea fi timpul să se hrănească.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Înlocuiți alimentarea siropului rasfatat.
  • Planul de hrănire în toamna timpurie, primăvara devreme și în vremuri de nevoie.
  • Încercați să utilizați numai 2-3 bufe de fum pentru albine atunci când deschideți un alimentator.
  • Avertizări

    Fumătorii sunt pericole de incendiu. Utilizați o atenție deosebită atunci când il aprindeți.
  • Nu vă alimentați în cazul în care stupul este la o dimensiune sănătoasă.
  • Albinele se pot îneca în alimentatoare.
  • Albinele de la alte stupi pot jefui hrana pentru alimentatoarele dvs.
  • Alimentatoarele de deschidere de sus și borcanele Mason sunt predispuse la atragerea faunei sălbatice.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar