Cum să curățați un alimentator de hummingbird

Un alimentator de hummingbird ar trebui să fie curățat în mod regulat pentru a vă asigura că este sigur pentru păsări. Clătiți alimentatorul cu apă caldă de fiecare dată când este umplută. Pentru curățarea regulată, vă puteți fierbe alimentatoarele într-o oală de apă dacă se pot ocupa de acest lucru fără deformare. Acest lucru elimină bine reziduurile de zahăr. Clătiți alimentatorul după fierbere, deoarece un lichid de zahăr va rămâne în apa utilizată pentru fierbere. Dacă alimentatorul dvs. nu poate fi fiert, atunci va trebui să utilizați mai des curățitoare ușoare, cum ar fi oțet alb sau peroxid. Cu toate acestea, în cazul în care veți vedea mucegai negru, va trebui să înmuiați cu oțet și peroxid pentru o perioadă mai lungă de timp - până când reziduul a fost distrus. Alternativ, puteți utiliza înălbitorul diluat, dar este foarte important să eliminați tot reziduul de înălbire înainte de reîncărcarea alimentatorului. Lucrați la menținerea agentului de curățare după curățarea acestuia prin schimbarea nectarului în mod regulat și profundă curățarea o dată pe lună. Dacă nu păstrați nectarul proaspăt, acesta va fi fermentat. Acest lucru va deteriora organele păsărilor. Lichidul fermentat poate rămâne clar. Nu vă puteți baza pe noroi pentru a vă spune că este timpul să-l schimbați. Mucegaiul negru se va întâmpla dacă un alimentator a fost neglijat și mai mult și va ucide păsările mai repede decât Nectarul răsfățat.

Pași

Metoda 1 din 3:
Făcând o curățare de rutină
  1. Imagine intitulată Curățați un alimentator de hummingbird Pasul 1
1. Turnați tot nectarul. Pe măsură ce probabil stocați alimentatorul cu nectar, asigurați-vă că ați eliminat acest lucru înainte de a curăța alimentatorul. Ar trebui să vărsați pur și simplu nectarul scurgerii. Odată ce păsările au hrănit în lichid, acesta va conține mucegai și alți contaminanți, astfel încât să nu salveze lichidul de zahăr neutilizat din interiorul alimentatorilor. Puteți face mai mult Nectar mai târziu cu zahăr simplu și apă sau repopulați alimentatorul cu nectar cumpărat de magazin. Dacă cumpărați nectar de la un magazin, alegeți tipul incolor, nu felul care este vopsit roșu. Păsările sunt atrase de piesele de alimentare roșie și nu au nevoie de a ingera coloranți inutili de petrol. Păsările preferă zahărul din trestie de zahăr de zahăr și nu trebuie niciodată să folosiți nimic, cu excepția zahărului de zahăr sau de sfeclă.
  • Imagine intitulată Curățați un alimentator de hummingbird Pasul 2
    2. Dezasamblați alimentatorul. Este posibil să aveți nevoie de liniile directoare ale producătorului pentru a dezasambla alimentatorul dvs. Cu toate acestea, dezasamblarea unui alimentator este adesea auto-explicativă. De obicei, puteți vedea butoanele și șuruburile care trebuie să fie anulate pentru a lua partea de alimentare.
  • Dacă sunteți deloc nesigur, însă, trebuie să consultați instrucțiunile pentru a vă asigura că nu vă deteriorați alimentatorul. Dacă ați pierdut liniile directoare, puteți introduce numele alimentatorului într-un motor de căutare. Este posibil să găsiți o copie a liniilor directoare online. Unele alimentatoare, totuși, recomandă utilizarea săpunului. Săpunul nu este eficient la îndepărtarea matriței neagră și a sapunului este greu de îndepărtat fără a lăsa reziduuri care vor afecta stomacurile păsărilor.
  • Imagine intitulată Curățați un alimentator de hummingbird Pasul 3
    3. Selectați un Cleaner. De obicei, Bleach nu este necesar decât dacă există mucegai negru în alimentator. În cea mai mare parte, curățătorii mai slabi ca peroxidul și oțetul funcționează cel mai bine, deoarece sunt mai puțin probabil să lase în urmă reziduuri dăunătoare.
  • Dacă nu vedeți mucegaiul, optați pentru oțet alb sau peroxid de hidrogen 3% ca mai curat. Oțetul trebuie diluat cu apă. Utilizați două părți apă la o oțet parte.
  • De asemenea, puteți utiliza săpun simplu. Cu toate acestea, ar trebui să vă fierbeți alimentatorul într-o oală mare de apă pentru a îndepărta toate reziduurile de săpun, deoarece chiar o cantitate mică de săpun dăunează mucoasa stomacului păsărilor prin atacarea celulelor stomacale. Dacă alimentatorul dvs. nu poate fi fiert fără deformare, nu utilizați săpun sau să utilizați foarte puțin și să înmuiați alimentatorul într-o oală mare de apă, amestecând ocazional. Apoi clătiți-o foarte bine.
  • Imagine intitulată Curățați un alimentator de hummingbird Pasul 4
    4. Înmuiați-vă alimentatorul. Umpleți chiuveta cu agentul de curățare aleși. Permiteți alimentatorului dvs. să se înmoaie timp de câteva ore. Acest lucru va elimina orice toxine și va facilita curățarea oricărui murdar.
  • Imagine intitulată Curățați un alimentator de hummingbird Pasul 5
    5. Curățați interiorul alimentatorului dvs. Veți avea nevoie de o perie subțire de sticlă pentru a intra în diferitele colțuri și crannități ale alimentatorului. Curățați interiorul alimentatorului cu peria de sticlă. Doriți să eliminați orice nectar sau reziduu de zahăr, deoarece acest lucru poate strica și contamina noul nectar. Înlocuirea alimentatorului, dacă poate fi fiert fără deformare, este o modalitate de îndepărtare a reziduurilor de zahăr fără curățare. Dacă preferați să nu curățați și să aveți mucegai, puteți înmuia alimentatorul într-o baie chimică activă, cum ar fi oțet sau peroxid de hidrogen. Dacă ar fi suficient de lungi, toate biofilmele (mucegai și astfel) ar trebui distruse. Amintiți-vă că spălarea nu elimină întotdeauna materialul microscopic.
  • După ce a fost înmuiat, reziduul ar trebui să iasă ușor. Nu trebuie să vă curățați cu prea multă forță.
  • Imagine intitulată Curățați un alimentator de hummingbird Pasul 6
    6. Clătiți complet alimentatorul complet. Clătiți alimentatorul sub apă caldă, rulantă. Clătiți fiecare parte a alimentatorului până când apa rulează clar. Este foarte important să clătiți complet alimentatorul pentru a menține reziduurile dăunătoare să intre în Nectar de Hummingbird.
  • Imagine intitulată Curățați un alimentator de hummingbird Pasul 7
    7. Lăsați-o să se usuce complet. Setați alimentatorul într-un loc uscat și sigur în casa dvs. Lăsați-l să se usuce complet înainte de ao reassa și pune-l înapoi în poziție. Cât timp va dura acest lucru depinde de umiditatea regiunii dvs. Poate dura oriunde de la câteva ore până la noapte.
  • Metoda 2 din 3:
    Tratarea mucegaiului
    1. Imagine intitulată Curățați un alimentator de hummingbird Pasul 8
    1. Diluați-vă înălbitorul. Dacă există mucegai neagră în alimentatorul dvs. de hummingbird, va trebui să-l curățați cu înălbitor, peroxid sau oțet. Nu ar trebui să folosiți niciodată înălbitorul fără să-l diluați mai întâi, deoarece acest lucru poate fi periculos. De asemenea, trebuie să vă asigurați că purtați mănuși atunci când manipulați înălbitorul și aveți o ventilație adecvată. Oțetul și peroxidul sunt mai slabe, astfel încât acestea vor dura mai mult pentru a îndepărta mucegaiul negru. Cu toate acestea, ele au avantajul de a nu crea substanțe chimice de dioxine toxice prin reacția cu compușii organici cum ar fi zahărul.
    • Pentru a dilua bleach, amestecați un sfert de ceașcă de înălbitor cu un galon de apă. Este mai ușor să-ți puneți înălbitorul și apa într-o găleată mare.
  • Imagine intitulată Curățați un alimentator de hummingbird Pasul 9
    2. Înmuiați alimentatorul în înălbitor timp de o oră. Acest lucru este important pentru a elimina orice mucegai și spori care ar putea dăuna hummingbiilor. Scoateți toate părțile din alimentatorul dvs. de păsări în soluția Bleach. Permiteți-le să stea o oră.
  • Amintiți-vă să purtați mănuși atunci când lucrați cu Bleach.
  • Imagine intitulată Curățați un alimentator de hummingbird Pasul 10
    3. Curățați alimentatorul cu o perie de sticlă. Păstrați mănușile, scoateți părțile alimentatorului de păsări de la înălbitor. Curățați fiecare parte a alimentatorului cu o perie de sticlă.
  • Asigurați-vă că ați curățat orice urme de matriță neagră. Nu doriți nici o matriță neagră pe alimentator când o puneți înapoi în poziție.
  • Unde mănuși pe durata procesului de curățare.
  • Imagine intitulată Curățați un alimentator de hummingbird Pasul 11
    4. Clătiți bine alimentatorul. Este vital să clătiți alimentatorul, deoarece Bleach poate fi periculos pentru păsări. Rulați alimentatorul sub apă fierbinte până când apa rulează clar. Deoarece înălbitorul care reacționează cu compuși organici, cum ar fi zahărul, poate crea substanțe chimice de dioxine foarte toxice, este foarte recomandat să fierbeți alimentatorul într-o oală mare de apă după clătire pentru a se asigura că toate urmele de reziduu de înălbire sunt îndepărtate. Dacă alimentatorul dvs. are un tip de plastic care nu poate fi fiert, apoi înmuiați alimentatorul într-o oală mare de apă timp de câteva ore, amestecând periodic.
  • Imagine intitulată Curățați un alimentator de hummingbird Pasul 12
    5. Reumpleți alimentatorul. După albirea unui alimentator, nu este nevoie să lăsați să se usuce la aer. Puteți pur și simplu să o reumpleți și să o puneți înapoi în poziție. Cu toate acestea, dacă alimentatorul este foarte umed, puteți să-l uscați ușor cu un prosop înainte de ao pune înapoi în poziție.
  • Metoda 3 din 3:
    Menținerea alimentatorului
    1. Imagine intitulată Curățați un alimentator de hummingbird Pasul 13
    1. Curățați alimentatorul la frecvența corectă, în funcție de sezon. În lunile mai calde, alimentatoarele vor trebui să fie curățate mai des. În vremea de 90F sau mai mare, poate fi chiar necesară înlocuirea lichidului de două ori pe zi. Fermentația se întâmplă foarte repede. Nu așezați alimentatoare de colibri în locații în care primesc lumina directă a soarelui, deoarece accelerează mai mult. În vremea cu temperaturi în anii 80, este o idee bună să schimbați lichidul zilnic. În anii `70, lichidul poate dura mai mult de o zi. Amintiți-vă, nu vă puteți baza pe noroiul lichid pentru a ști că este timpul să modificați lichidul. Lichidul clar poate fi deja fermentat. Berea arată clar, dar este extrem de fermentată.
    • Verificați alimentatorul de hummingbird în fiecare dimineață și seară. Dacă arată galben sau vedeți bug-uri în nectar, schimbați-l.
  • Imagine intitulată Curățați un alimentator de hummingbird Pasul 14
    2. Înlocuiți nectarul în mod regulat. Urmăriți nectarul îndeaproape și aruncați-o când este necesar. Cât de lungă este nectarul depinde de temperatura ambiantă, cât de curată a fost alimentatorul înainte de a fi reumplut, câte porturi sunt deschise pentru a lăsa aerul și dacă este sau nu lumina directă a soarelui.
  • În situații de căldură ridicate sau când alimentatorul este în lumina directă a soarelui, nectarul poate merge rău în mai puțin de o zi.
  • Cel puțin, va trebui să schimbați nectarul la fiecare 3-5 zile.
  • Imagine intitulată Curățați un alimentator de hummingbird Pasul 15
    3. Adânc curățați alimentatorul cel puțin o dată la șapte zile în vreme caldă. Verificați periodic alimentatorul pentru un reziduu gras. Acest lucru poate indica faptul că există matrițe neagră. Alimentatorul trebuie fiert, dacă este făcut din părți care pot fi fierte, mai des decât este curățat adânc. Când profund curățați alimentatorul periodic, aveți opțiunea de a fierbe alimentatorul de trei ori la rând pentru 30 de minute de fiecare dată, permițându-i să se răcească. Acest lucru va ucide sporii de mucegai care sunt foarte rezistenți la a fi uciși prin fierbere. De asemenea, puteți să înmuiați alimentatorul în peroxid de hidrogen sau oțet pentru o oră sau mai mult. Dacă observați că mucegaiul negru cresc pe alimentatorul care este deosebit de rău și necesită înmuiere în oțet, peroxid sau o înălțime de 1 părți 10 părți lichid de apă. Nu trebuie să vedeți nici o matriță neagră pe alimentator după înmuiere. Dacă îl vedeți, continuați să vă înmuiați până când sa dizolvat.
  • sfaturi

    Au mai multe alimentatoare, astfel încât să puteți avea cel puțin unul în uz și unul gata să înlocuiți în timp ce celălalt este curat. În acest fel, nu vă veți simți tentat să amânați curățarea celui în uz.
  • Pentru a face curățarea mai ușoară și pentru a vă asigura că cea mai mare parte a nectarului este consumată între feed-uri, umpleți doar alimentatorul parțial complet. Va trebui să monitorizați alimentatoarele pentru a determina cât de puțin pot fi adăugate înainte de a fi uscate uscate de hrănirea păsărilor. Scopul este de a găsi cea mai mică cantitate de nectar care poate fi utilizată, pentru a minimiza deșeurile, fără a lăsa păsările cu un alimentator uscat. Pentru multe alimente mai mici, o treime plină este suficientă în zonele nordice, unde păsările sunt teritoriale. Pentru zonele cu speciile de sud comune, pot fi necesare mai multe lichide deoarece mai multe păsări vor împărtăși alimentatorul.
  • Avertizări

    Un alimentator murdar poate crește mucegaiul, care poate dăuna sau ucide hummingbirds. Curățați în mod regulat alimentatoarele nectarului. Fermentația se întâmplă și mai repede decât creșterea mucegaiului negru. Chiar și lichidul clar poate fi fermentat. Ar trebui să puteți mirosi dacă deschideți alimentatorul după ce lichidul a început să se fermenteze. Hummingbirds sunt foarte mici și lichide fermentate este rău pentru ei, nu doar mucegai negru. Și, contrar credinței populare, nu puteți aștepta până când lichidul nu este tulbure să știi că este timpul să fie schimbat. Lichidul clar poate fi prea fermentat pentru sănătatea păsărilor.
  • Apa orașului are gaz de clor sau cloramină în ea. Fierberea apei sau lăsând-o să se evaporeze clorul nu funcționează cu cloramină. Rămâne dizolvată. Apa este uneori contaminată cu arsenic în zonele agricole, precum și alte substanțe chimice. Apa bine conține, de asemenea, prea mult fier pentru păsări.
  • Păsările vor cuibă lângă alimentatoare, astfel încât este necesar să le păstrați curat și plin de nectar pentru întregul sezon Păsările sunt acolo. Ei vor reveni, de asemenea, la aceeași locație în sezonul următor. Multe specii comune, în special mai mult la nord, sunt competitive despre alimentatoare, astfel încât, dacă doriți să serviți mai multe păsări, va trebui să aveți mai multe alimentatoare - distanțate suficient de departe, astfel încât păsările nu pot vedea celelalte păsări de hrănire "al lor" Alimentatori.
  • Unele companii vinde nectar cu colorant roșu. Acest lucru nu atrage păsările mai mult decât piesele de alimentare din plastic roșu, iar substanța chimică suplimentară nu va face păsările mai sănătoase! Aceste coloranți sunt pe bază de petrol. Unii vând, de asemenea, compuși de cupru pentru a adăuga la nectar pentru a încetini spiniajul. Acest lucru va cauza o deficiență de zinc în păsări, deoarece animalele mențin un echilibru de cupru-zinc. Nu adăugați cupru în nectarul dvs. Nu utilizați conservanți. Se fierbe zahărul + lichidul de apă și să folosească apă distilată ca sursă de apă.
  • Reziduul de înălbire creează molecule de dioxine foarte toxice atunci când reacționează cu compușii organici (cum ar fi zahărul), astfel încât reziduul de înălbire nu trebuie să intre niciodată în contact cu lichidul de zahăr din alimentator.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Perie pentru sticle
    • Apă
    • Oțet albă distilată
    • Albire
    • Hosmarbird Alimentatoare
    • Hummingbird Food
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar