Cum să cliperați cu o pisică

Antrenamentul cu clicker este ceva ce de obicei auziți de oameni cu câini, dar pisicile pot fi la fel de ușor de instruit. Clicker Training se bazează pe asocierea unui zgomot care face clic cu un tratament sau o altă recompensă, care este dată pentru anumite comportamente pozitive. Apropierea acestui proces de formare cu consistența și răbdarea vă va învăța pe pisica dvs. noi trucuri în cel mai scurt timp.

Pași

Partea 1 din 4:
Pregătiți-vă să vă antrenați pisica
  1. Imagine intitulată Clicker Tren O pisică Pasul 1
1. Obțineți un clicker. Un clicker este o cutie de plastic mică, cu o filă metalică în ea. Când îl apăsați, face clic pe sunet.Acestea sunt disponibile online sau în magazinele de animale de companie, și costă cât de puțin de $ 1. Acestea sunt utilizate în mod obișnuit pentru a instrui câinii și pisicile.
  • Cel mai bine este să utilizați un clocker special conceput pentru instruire. Dacă nu aveți unul, totuși, faceți un zgomot distinct cu gura sau puteți utiliza un stilou care face clic pe sunet.
  • Dacă pisica dvs. este surdă, puteți utiliza o lumină mică pentru a obține aceleași rezultate.
  • Imagine intitulată Clicker tren o pisică Pasul 2
    2. Au unele tratamente la îndemână. Pentru ca instruirea să lucreze, trebuie să vă dați pisicii o recompensă. O recompensă comună este un tratament special de un fel (e.G., ton sau Deli Turcia) și ar trebui să fie ceva care poate fi administrat instantaneu pentru a recompensa comportamentul. Dacă tratamentul este alimentar, acesta trebuie tăiat în bucăți de dimensiuni de mazare.
  • Unele pisici ar putea răspunde bine la afecțiune sau la o jucărie.
  • Imagine intitulată Clicker tren o pisică Pasul 3
    3. Obțineți un element țintă. Utilizați un obiect asemănător cu stick, cum ar fi un stilou sau o lingură. Acest articol ar trebui să fie ușor de recunoscut și utilizat numai pentru instruire. Pisica ta va urma în cele din urmă acest obiect ca o țintă, deci nu doriți ca pisica ta sărind până la masa de cină pentru a-și urma lingura de antrenament.
  • Puteți face un stick țintă prin punerea unei minge Ping-Pong la capătul unui creion sau a bețișorului.
  • Nu utilizați tratamentul ca țintă. Acest lucru vă va învăța pisica să facă trucuri numai atunci când există un tratament implicat. În cele din urmă veți dori să vă puteți obține pisicile să facă trucuri fără tratamente (deși ar trebui să recompensați în continuare tratate sporadic).
  • Imagine intitulată Clicker tren O pisică Pasul 4
    4. Găsiți un moment bun pentru a vă antrena. A rezervat aproximativ 5 minute pentru fiecare sesiune de antrenament și țineți aceste sesiuni de câteva ori pe zi. Așteptați până când pisica dvs. este activă și foame (ar trebui să fie de cel puțin 20-30 de minute până la masă). El va fi mai interesat de tratament și va răspunde mai bine la formare.
  • Imagine intitulată Clicker An Train O PAT Pasul 5
    5. Începeți într-o locație liniștită. Porniți antrenamentul într-o locație care va fi liniștită și fără distragere. Dacă aveți alte animale de companie în jur, încercați să le puneți în afara sau într-o cameră separată în timp ce lucrați la pregătirea pisicii dvs.
  • Partea 2 din 4:
    Asocierea clicului cu recompensa
    1. Imagine intitulată Clicker Tren O pisică Pasul 6
    1. Stai pe podea cu pisica ta. Coborâți la nivelul pisicii dvs. pentru a vă angaja cu el în timp ce începeți procesul de formare a lui Clicker. Acest lucru vă va face mai ușor să răspundeți imediat la comportamentul corect al pisicii dvs. făcând clic și dându-i un tratament.
  • Imagine intitulată Clicker tren O Pasul Cat 7
    2. Utilizați clickerul și dați o recompensă. Aruncați peste un tratament pentru pisica dvs., făcând clic pe zgomotul în același timp. Aceasta va începe o asociere în mintea pisicii că un sunet care face clic va însemna un tratament.
  • Nu faceți clic în altă parte. Vrei pisica să asocieze clicul cu tratamentul, așa că nu faceți clic în timp ce pisica mănâncă, uitându-se la tine sau mergând departe. Faceți clic când dați tratamentul.
  • Imagine intitulată Clicker tren O pisică Pasul 8
    3. Repetați clic și recompensați de mai multe ori. Așteptați până când pisica dvs. este terminată să mănânce tratamentul și se uită la tine înainte de a începe din nou. Faceți sunetul de clic și aruncați din nou peste un tratament. Lăsați pisica să termine tratatul înainte de a începe din nou. Încercați acest proces de mai multe ori. Opriți după 5 minute și dați-vă pisicii o pauză.
  • Dacă pisica pierde complet interesul, recompensa nu este suficient de puternică. Găsiți o recompensă mai bună.
  • Imagine intitulată Clicker tren o pisică Pasul 9
    4. Aruncați tratarea unor căi mici și faceți clic în același timp. Continuați să asociați sunetul de clic cu recompensa, dar utilizați atenția pisicii dvs. la tratare pentru a începe construirea unor asociații mai puternice. Pisica va dori inca tratarea, dar va trebui sa lucreze mai mult pentru aceasta (aici, pisica ta va lua doar câțiva pași, dar în curând, pisica ta va trebui să îndeplinească pentru tratament).
  • Imagine intitulată Clicker Tren O pisică Pasul 10
    5. Nu vorbiți cu pisica dvs. în acest timp. Nu vorbiți cu pisica sau utilizați vreun fel de indicii verbale în această primă etapă. Vrei ca zgomotul de clichet să fie cel mai clar semnal aici.
  • Zgomotul clicului este, de asemenea, mult mai ușor pentru ca un animal să se identifice decât un Cue verbal, cum ar fi: "Kitty bun."Timpul tău ar putea să nu fie la fel de exact, iar pisica ar putea ridica pe tonul tău diferit de fiecare dată. Un clic este rapid și consecvent.
  • Partea 3 din 4:
    Introducerea unui obiectiv
    1. Imagine intitulată Clicker Tren O pisică Pasul 11
    1. Consolidați scurt relația clic / tratați pe scurt. La început, de fiecare dată când începeți o nouă sesiune de antrenament, întăriți relația clic / tratați făcând clic pe clicker și dați pisicii dvs. un tratament. Acest lucru vă va reaminti pisicii acestei asociații.
  • Imagine intitulată Clicker tren o pisică Pasul 12
    2. Asociați clicul cu țintă. Adu-ți obiectul țintă pe pisica ta. Fiți pregătiți să faceți clic de îndată ce pisica face orice mișcare spre țintă sau arată interesul în el. S-ar putea să se uite la ea, să se aplece spre el, să se apropie sau să-l miște, de exemplu. Faceți clic în același timp cu mirosul sau altă mișcare și dați-i un tratament.
  • Ascundeți ținta între fiecare clic, astfel încât pisica dvs. o vede doar atunci când sunteți gata să îl recompensați în mod corespunzător.
  • Click permite pisicii să știe momentul exact la care a făcut ceva corect. În acest caz, acțiunea corectă se îndreaptă spre țintă. Folosind clickerul ca semnal pentru recompensa se va asigura că pisica dvs. nu se confundă. Dacă aruncați pisica un tratament când se uită la țintă, el se va distra imediat și se va concentra pe tratare. În schimb, clockerul spune pisicii că vine tratamentul, iar pisica are un pic mai mult timp să-și dea seama ce a făcut pentru a obține tratamentul.
  • Imagine intitulată Clicker Tren O pisică Pasul 13
    3. Încercați din nou de mai multe ori. Odată ce a terminat tratamentul, aduceți din nou ținta și faceți clic pe când face orice mișcare spre el. Dați-i imediat un tratament. El va începe să asocieze ținta cu tratamentul și va încerca diferite mișcări pentru a obține acest tratament.
  • Dacă pisica se uită doar la țintă, deplasați ținta mai aproape de fața sa. Majoritatea pisicilor se vor sprijini pentru a mirosi. De îndată ce pisica face acest lucru, faceți clic și apoi recompensa.
  • Imagine intitulată Clicker tren o pisică Pasul 14
    4. Așteptați ca pisica să atingă țintă. După ce pisica a asociat un clic (și trata) cu ținta, împingeți-l puțin pentru a efectua mai mult. Așteptați ca pisica să-și perie fața pe țintă, de exemplu, înainte de a face clic și dându-i tratamentul.
  • Imagine intitulată Clicker Tren O Pisica Pasul 15
    5. Mutați ținta în jurul valorii. Acum puteți începe să mutați ținta astfel încât pisica dvs. să se miște și ea. Încurajați-vă pisica să facă un pas spre țintă. Odată ce pisica se uită în mod fiabil la țintă de fiecare dată când introduceți-o, încercați să obțineți pisica să facă un pas în direcția sa. De îndată ce este nevoie de acest pas, faceți clic și recompensați.
  • Încercați să mutați ținta spre partea laterală. Când pisica ta urmează țintă, faceți clic și dați o recompensă. Luarea unei abordări incrementale va fi productivă, deoarece pisicile nu vor completa întreaga acțiune pe care doriți să o doriți prima dată. Dați recompense atunci când pisica dvs. face mișcări parțiale în direcția cea bună. Pe măsură ce păstrați antrenamentul, îl recompensezi pentru a se apropia și mai aproape de acțiunea completă.
  • Imagine intitulată Clicker Tren O Pat Pas 16
    6. Repetați acest exercițiu de câteva ori pe zi. Încercați cel mult 5 minute sesiuni. Dacă observați pisica dvs. pierzând interesul și începeți să vă curățați după 10-15 clicuri, încheiați sesiunea de antrenament. În cele din urmă, probabil că veți putea să vă aduceți pisica să meargă peste cameră la țintă.
  • Partea 4 din 4:
    Introducerea indiciilor verbale
    1. Imagine intitulată Clicker tren O Pat Pasul 17
    1. Decideți cu privire la o vină verbală pentru fiecare dintre trucurile pisicilor tale. În timp ce zgomotul de clicker este bun pentru a lăsa pisica să știe ce face drept, indicii verbale pot fi folosite odată ce pisica a învățat deja câteva trucuri, pentru a ajuta să înțeleagă ce truc pe care vrei să-l faci. Cue verbal trebuie să fie distinct și clar. Ar trebui să fie un cuvânt pe care nu îl veți folosi cu alte animale de companie sau un cuvânt folosit prea mult în conversația de zi cu zi.
    • Alegeți un cuvânt logic pentru a vă face ca pisica să facă ceva. S-ar putea să folosiți "Salt!"Căci când pisica ta sare pe ceva. S-ar putea să folosiți "Vino!"Căci când pisica ta merge spre tine.
  • Imagine intitulată Clicker Tren O Pat Pas 18
    2. Învățați pisica voastră să vină.Stați pe podea și țineți ținta. Dacă pisica dvs. va răspunde la țintă, mergând spre el, încercați să o țineți în fața dvs. și să spuneți: "Vino!" in acelasi timp. Când pisica dvs. se îndreaptă spre țintă (și dvs.), faceți clic și dați o recompensă.
  • Încercați acest lucru de mai multe ori în diferite locații din casa dvs. Asigurați-vă că faceți clic și recompensați de fiecare dată.
  • Dacă pisica dvs. nu o primește, sau dacă pare confuză, reveniți la pregătirea anterioară. Terminați sesiunea pe o notă bună și încercați din nou mai târziu.
  • Amintiți-vă să încercați numai aceste sesiuni timp de aproximativ 5 minute la un moment dat.
  • Imagine intitulată Clicker Tren O pisică Pasul 19
    3. Învățați pisica voastră să stea. Țineți un tratament deasupra capului în mâna închisă. Așa cum o vede, mișcați-vă mai departe. Majoritatea pisicilor se vor așeza în mod natural, astfel încât capul lor poate continua să urmeze tratamentul. De îndată ce pisica ta se află în jos (sau chiar când începe să se așeze), faceți clic pe clicker, spuneți "Stați" și dați-i tratamentul.
  • Repetați acest lucru de mai multe ori pe zi.
  • Imagine intitulată Clicker Tren O pisică Pasul 20
    4. Ignorați comportamentul efectuat fără un Cue verbal. Cue verbală semnalează că atunci când pisica ta îndeplinește un comportament particular, el va primi o recompensă. Dacă pisica ta face acest lucru singur, doar nu-l răsplătești. Nu faceți clic și nu dați un tratament. În această etapă a formării, ignorați orice comportament pe care îl face fără un tactic verbal. Aceasta este astfel că pisica dvs. va asocia tacul verbal cu clicul și recompensa.
  • Imagine intitulată Clicker tren o pisică Pasul 21
    5. Repetați acest proces cu alte trucuri. Pe măsură ce continuați să vă antrenați pisica, el va învăța mai multe comenzi și va recunoaște diferite indicii verbale pentru diferite trucuri. La un moment dat, veți găsi că nu mai aveți nevoie de clicker sau de tratamentele.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Fii răbdător. Nu treceți peste trucuri noi că pisica dvs. nu este pregătită.
  • Amintiți-vă, clicul nu este o recompensă în sine. Dacă faceți clic pe, trebuie să tratați.
  • Promovați un comportament bun făcând clic și recompensarea. De asemenea, puteți utiliza Click Training pentru a obține pisica dvs. să se zgârie la postul său de zgâriere în loc de mobilier, de exemplu. Când se zgârie la post, faceți clic dreapta când o face și dă-i un tratament. Nu faceți clic pe când pisica face ceva ce nu-l vrei să facă.
  • Este întotdeauna mai bine să aveți mai multe sesiuni de antrenament scurte decât să aveți pe cei de lungă durată.
  • Avertizări

    Evitați să pedepsiți pisica în nici un fel, mai ales în timp ce instruirea. Se va anula complet progresul. Încerci să-ți înveți pisica că îi vei da ceva bun când face ceea ce vrei. Dacă introduceți pedeapsa sau teama în situație, ea va deveni confuză și înfricoșătoare.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar