Cum să mănânci bbq coreeană

Corean BBQ este o tendință tot mai mare în restaurante, cu abilitatea de a aduce un grup de prieteni pentru a vă bucura de o sărbătoare de obicei all-you-pot mânca timp de ore la sfârșit. Carnea tradițională, laturile, sosurile și alcoolii sunt o parte a experienței, dar poate fi greu de știut de unde să începeți dacă sunteți nou la scenă. Asigurați-vă că aduceți un apetit mare, o mulțime de oaspeți și o sete de alcool pentru a experimenta un BBQ coreean, așa cum trebuia să fie.

Pași

Metoda 1 din 3:
Comandarea și urmărirea etichetei
  1. Imagine intitulată Mananca Corean BBQ Pasul 1
1. Comandați alimentele de pe serverul dvs. și întrebați o mulțime de întrebări. Corean BBQ este un stil all-you-can-manance, dar nu este un bufet, ceea ce înseamnă că veți comanda alimente de la un server care o aduce la masă. Diferite restaurante au diferite metode de plată, deci verificați înainte de timp pentru a vedea dacă vi se va aștepta să plătiți o rată forfetară pe persoană sau să plătiți pentru fiecare curs.
  • Serverul dvs. va avea sfaturi excelente pentru oamenii noi la BBQ-ul coreean, așa că nu vă fie frică să le puneți întrebări pe care le aveți despre bucătărie.
  • Vă puteți aștepta să vă petreceți până la 2 ore la un restaurant Coreean BBQ dacă doriți să obțineți experiența completă, să încercați fiecare carne și să beți la conținutul inimii voastre.
  • Unii experți Coreean BBQ sugerează aducerea de numerar, mai degrabă decât să utilizați cardul, deoarece poate fi dificil pentru serverul dvs. să împărtășească o factură între mai mulți oaspeți pe carduri.
  • Imagine intitulată Mananca Coreea BBQ Pasul 2
    2. Utilizați grătarul la masa dvs. pentru carne și legume. Grila este de obicei circulară și de multe ori are zone speciale pentru încălzirea părților și gătitul obiectelor mici în jurul jantei. Centrul de grătar este cel mai fierbinte și este locul în care gătiți carne, în timp ce marginile centrului sunt folosite pentru a menține alimentele calde înainte de a mânca.
  • Serverul dvs. vă va aduce mâncarea neîncălzită și veți folosi grătarul în mijlocul mesei dvs. pentru a pregăti totul. Coreean BBQ este o bucătărie de stil all-you-can-mâncați, dar nu este același lucru ca un bufet.
  • Nu este lipsit de respect deloc pentru a solicita un grătar mai curat dacă dvs. devine grimi și carryred - restaurantul vrea să aveți cea mai autentică și delicioasă experiență posibilă.
  • Imagine intitulată Mananca Corean BBQ Pasul 3
    3. Lăsați serverul dvs. să vă răsturnați mâncarea pentru dvs. dacă sunteți nou la bucătărie. Este tradițional ca oaspeții să se întoarcă și să-și grăbească carnea și legumele la masă, dar dacă sunteți nou în Coreean BBQ, este normal să întrebați serverul dvs. să vă ghidă și să gătească pentru dvs.
  • Cele mai multe locuri de blocare coreeană vor face acest lucru fără a vă întreba mai întâi, pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună calitate a cărnii posibile. Dacă insistă, fie oaspetele lor.
  • Imagine intitulată Mananca Corean BBQ Pasul 4
    4. Asigurați-vă că băuturile oaspeților dvs. sunt umpluți înaintea dvs., dar nu vă turniți propria dvs. Nu există multe reguli de conduită atunci când vine vorba de BBQ coreeană, dar dacă există o singură regulă ar trebui să încercați să urmați, este aceasta. Dacă doriți să vă vărsați propria băutură, nimeni nu vă va suna, dar o experiență autentică a BBQ coreeană este una bazată pe împărtășirea cu alții.
  • Așteptați ca prietenii tăi să-ți umple băutura sau dacă ești nerăbdător, de sus paharul tuturor celorlalți pentru a trimite indiciu că doriți și dvs.
  • Dacă sunteți cu oameni care sunt, de asemenea, noi în bucătăria, luați în considerare lăsați pe toată lumea să știe această regulă pentru BBQ-ul coreean - veți găsi că împărtășirea băuturilor și îngrijirea reciprocă este o experiență de îmbinare distractivă!
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 2 din 3:
    Grătare de carne și legume
    1. Imagine intitulată Mananca Corean BBQ Pasul 5
    1. Puneți carnea pe care doriți să încercați mai întâi plat pe grătar. Grila este de obicei la o temperatură stabilită, dar serverul dvs. poate schimba căldura dacă este așa dorit. Așezând carnea dvs. pe grătar înainte ca legumele să se asigure că totul va termina gătitul la aproximativ același timp.
  • Imagine intitulată Mananca Corean BBQ Pasul 6
    2. Știți când să vă răsturnați carnea, dacă serverul dvs. nu o face pentru dvs. Cauta "transpiraţie" Pe vârful unor carne mai groși, cum ar fi Kalbi sau Samgyupsal, și verificați în mod regulat partea inferioară a tăierilor mai ușoare, cum ar fi carnea de porc picantă sau bulgogi pentru un ușor char înainte de a răsturna.
  • Serverul dvs. va oferi să vă grăbească carnea pentru dvs., dar dacă preferați să o faceți singur, serverul dvs. nu va fi ofensat. Dacă sunteți nou în Coreean BBQ, este mai bine să lăsați serverul dvs. să opereze grătarul, astfel încât să puteți învăța procedurile corecte pentru dvs.
  • Imagine intitulată Mananca Corean BBQ Pasul 7
    3. Adăugați legume după ce ați răsturnat carnea, privindu-se pentru carry. Vegies Char mai ușor decât carnea de pe grătar și va găti mai repede decât carnea. Păstrați legumele și carnea dvs. separată cât mai bine posibil pentru a vă asigura că marinatele și aromele nu se amestecă.
  • Bell Ardei, ciuperci, morcovi, dovlecei, castraveți, cartofi și ceapă sunt folosite în gătitul coreean și sunt de obicei disponibile pentru grătare.
  • Imagine intitulată Mananca Coreea BBQ Pasul 8
    4. Îndepărtați carnea și legumele de la grătar odată ce au gătit. Plasați-le pe plăci separate, astfel încât dvs. și grupul dvs. puteți alege și alegeți alimente pentru a se amesteca împreună în funcție de propriile gusturi.
  • Unele grătare vor avea containere speciale pe partea menită pentru păstrarea cărnii și legumele calde în timp ce pregătiți mai multe alimente pe grătar. Dacă nu vă veți mânca mâncarea de îndată ce este gata, este recomandat să îl păstrați în aceste containere laterale, astfel încât să rămână fierbinte și proaspete.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 3 din 3:
    Încercând alimente și laturi coreene tradiționale
    1. Imagine intitulată Mananca Coreea BBQ Pasul 9
    1. Verificați opțiunile tradiționale de carne coreeană ale restaurantului. Bucătar de carne de vită, pui la grătar și carnea de porc picantă sunt comune în bucătăria asiatică, dar restaurantele coreene de grătar vor avea întotdeauna o varietate de carne coreeană tradițională, de asemenea. Samgyupsal, Kalbi și Bulgogi sunt câteva dintre cele mai frecvente mese disponibile.
    • Exemple unele simple sau aromate samgyupsal, o burtă de porc coreeană. Acest lucru poate fi mâncat simplu sau marinat în usturoi, miso, vin și piper roșu.
    • Încercați Kalbi, o coajă de vită marinată coreeană. Kalbi este diferit de coastele scurte europene, deoarece este tăiată cu osul din exterior, mai degrabă decât prin mijloc. Tăiați kalbi în benzi subțiri pentru a accelera procesul de gratar.
    • Încercați unele bulgogi, o carne de vită tăiată subțire, cu o marinadă de soia. Adesea folosit în agitație, Bulgogi este o carne proastă și relativ ușoară, o alegere bună pentru a vă începe sărbătoarea cu.
  • Imagine intitulată Mananca Coreea BBQ Pasul 10
    2. Pereche supe tradiționale coreene alături de carnea ta. Chefii coreeni sunt renumiți pentru varietatea lor mare de supe delicioase, deci asigurați-vă că încercați unele alături de carne și alte părți. Unele supe comune pe care le puteți cere includ următoarele.
  • Dwenjang jjigae: făcut cu dovlecei, ceapa și tofu, această supă este fierbinte, bubble și complexă.
  • Sonondubu JJIGAE: Făcut cu un sortiment de legume și tofu, ingredientele acestei supa picante se topesc în gură.
  • Bulion de bulion rece: comanda acest lucru după ce ați terminat sărbătoarea dvs., astfel încât să puteți amesteca în orice resturi pe care le aveți. Kalbi este deosebit de delicios cu fidea rece, deoarece căldura cărnii și fidea rece se joacă reciproc în moduri neașteptate.
  • Imagine intitulată Mananca Coreea BBQ Pasul 11
    3. Întrebați despre Banchan, mâncăruri laterale care vin cu comanda dvs. Servit pe plăci mici, Banchan sunt mâncăruri libere care sunt menite să fie împărtășite. Tipul și numărul de banchan vor varia de la restaurant la restaurant, dar nu ezitați să cereți mai multe - reumplerea sunt gratuite. Unele feluri de mâncare comune includ următoarele.
  • Kimchi: una dintre cele mai cunoscute alimente coreene, Kimchi se face cu varză fermentată, precum și un sortiment de legume. A fost comparat cu varza si muraturi.
  • Germeni de fasole: îmbrăcați, de obicei, într-un sos savuros, cum ar fi uleiul de susan, germenii de fasole sunt minunați pentru o mușcătură răcoritoare între carne.
  • Sala de alge marine: alge marine este un ingredient tradițional în multe țări de coastă, iar o salată de alge va ajuta la compensarea tuturor cărnii pe care le-ați mâncat.
  • Daikon Radish: Uneori numit Radish oriental, această ridicare ușoară de iarnă are gust dulce și clare.
  • Imagine intitulată Mananca Coreea BBQ Pasul 12
    4. Căutați condimentele coreene și condimentele făcute în casă. Un bbq coreean este îmbunătățit de condimente și condimente din regiune. Căutați Ssamjang, o pastă de soia strălucitoare folosită pe carne, ulei de susan pentru legume și pastă de piper roșu pentru ambele carne și legume.
  • Imagine intitulată Mananca Coreea BBQ Pasul 13
    5. Încercați coreeană importate bere, soju sau makgeolli alături de masă. În timp ce este perfect acceptabil să nu beți alcool cu ​​grătarul dvs. coreean, bucătăria coreeană este adesea făcută pentru a fi mâncată cu vin sau vin de orez. Nu vă faceți griji că ați băut prea mult, deoarece Soju și Makgeolli au un conținut de alcool relativ scăzut, în timp ce berea coreeană este lumină cum ar fi coorile sau Budweiser în u.S.
  • Două branduri mari de bere disponibile la restaurantele Coreean BBQ sunt Hite și OB. Acestea sunt considerate a fi "bere de lucru" din Coreea.
  • SOJU este o lichior coreean care are gust mai dulce decât alcoolurile europene clare, dar este, de asemenea, mai blând. Din cauza conținutului său relativ scăzut al alcoolului, este ușor și încurajat să facă fotografii din Soju pe parcursul experienței dvs. de mese. Aromat Soju, cum ar fi Mango, Peach, Kiwi și alții, sunt adesea disponibile pentru un mic varietate.
  • Makgeolli, numit uneori Makkoli, este un vin de orez ușor spumant, care este lumina în alcool, dar robustă în aromă. O alegere gustoasă pentru a savura pe parcursul primului dvs. curs.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    sfaturi

    Sfat serverul dvs. generos dacă ți-au grăbit carnea și ți-au servit mâncăruri delicioase, mai ales dacă ești acolo pentru un timp mare cu un grup mare. Acesta arată serverul că au făcut o treabă minunată și pot face următoarea vizită că mult mai plăcută. 20% este rata obișnuită pentru un serviciu bun în u.S., Dar nu ezitați să mergeți mai sus dacă serverul dvs. a excelat la locul de muncă.
  • Gustați carne știți înainte de noi opțiuni, cum ar fi pieptul și puiul. Restaurantele din BBQ coreeană au opțiuni coreene exotice și tradiționale disponibile, dar este mai bine să începeți cu lucrurile pe care le recunoașteți, astfel încât să nu vă copleșiți de varietate.
  • Deși este obișnuită în cultura coreeană de a bea alături de masă, este complet acceptabilă și nu este lipsită de respect pentru a opta pentru o băutură nealcoolică în schimb.
  • Avertizări

    Ca și în cazul oricărui stil de BBQ, fiți pregătit să obțineți murdar și nu vă faceți griji că vă uitați bine în timp ce mâncați.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar