Cum se verifică dimensiunea bazei de date în mysql

Thiste parere cum să verificați dimensiunea unei baze de date MySQL.Puteți verifica dimensiunea unei baze de date utilizând bancul de lucru MySQL sau prin rularea unei interogări în MySQL.

Pași

Metoda 1 din 2:
Folosind bancul de lucru MySQL
  1. Imagine intitulată 11157928 1
1. Deschis MySQL Workbench.Are o pictogramă albastră că cu o imagine care seamănă cu un delfin.Faceți clic pe pictograma pentru a lansa MySQL Workbench.
  • Imagine intitulată 11157928 2
    2. Conectați-vă la serverul MySQL.Faceți dublu clic pe Serverul MySQL din modulul de dezvoltare SQL din ecranul Start-up.Apoi introduceți parola bazei de date pentru a vă conecta.
  • Dacă serverul SQL nu este listat pe acest ecran, faceți clic pe Noua conexiune și introduceți informațiile despre server, inclusiv numele de gazdă, port, nume de utilizator și parola.
  • Imagine intitulată 11157928 3
    3. Plasați peste baza de date din panoul Schema.Este în bara laterală spre stânga.Aceasta afișează câteva pictograme în partea dreaptă a numelui bazei de date.
  • Imagine intitulată 11157928 4
    4. Faceți clic pe pictograma Informații.Este pictograma care seamănă cu un "I" Alături de numele bazei de date din panoul Schema.
  • Imagine intitulată 11157928 5
    5. Apasă pe Info tablo.Este prima filă din panoul principal din centru.Aceasta afișează informații despre baza de date.Dimensiunea bazei de date este listată lângă "Dimensiunea bazei de date (estimare brută).Aceasta afișează o estimare brută a dimensiunii bazei de date.
  • Metoda 2 din 2:
    Rularea unei interogări
    1. Imagine intitulată 11157928 6
    1. Conectați-vă la un server MySQL.Există un număr de aplicații pe care le puteți utiliza pentru a vă conecta la o bază de date MySQL, inclusiv la Workbench MySQL.De asemenea, puteți interoga o bază de date MySQL în linia de comandă în Windows sau terminal pe Mac.Odată ce MySQL este instalat pe computer, va trebui să navigați la directorul MySQL din linia de comandă Windows și de tip mysql -u rădăcină -p.Apoi introduceți parola pentru baza de date.
  • Imagine intitulată 11157928 7
    2. Tip Selectați table_schema "Numele DB", ca prima linie a interogării dvs.Aceasta este comanda SELECT pentru interogare Rulați o interogare în baza de date.
  • Imagine intitulată 11157928 9
    3. Tip Sumă (lungime de date + lungime de masă) "dimensiune în octeți", ca a doua linie.Această comandă va afișa dimensiunea fiecărui tabel în octeți.
  • Imagine intitulată 11157928 10
    4. Tip Rotund (suma (Data_length + index_length) / 1024/1024, 2) "Dimensiune în MIB" ca următoarea linie.Aceasta afișează un număr rotunjit de dimensiune în megabytes.
  • Pentru a afișa un număr rotunjit în kilobytes, tastați Rotunde (suma (Data_length + index_length) / 1024, 2) "Dimensiune în Kib" in schimb.
  • Imagine intitulată 11157928 11
    5. Tip De la information_schema.Mese ca ultima linie.Această comandă specifică tabelele bazei de date pentru interogare.
  • Imagine intitulată 11157928 12
    6. Tip Grup de table_schema- și executați interogarea.Aceasta va afișa dimensiunea bazelor dvs. de date.De asemenea, puteți introduce unde numele de bază de date table_schema = "} pentru a verifica dimensiunea unei baze de date specifice.Introduceți numele real al bazei de date în locul lui "numele bazei de date".Întrebarea dvs. ar trebui să arate așa ceva:
    Selectați table_schema "Numele DB"Suma (lungime de date + lungime de masă) "dimensiune în octeți", rotundă (suma (Data_length + index_length) / 1024/1024, 2) "dimensiune în mib`from informativ_schema.Tablesgroup de table_schema-
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar