Cum să disciplinei pisicile

Când vă iubești pisica, poate fi greu să-l disciplineze. Chiar și atunci când este rău, el poate fi atât de drăguț și cuddly încât nu vrei să-i strigi la el sau să-i spui că face rău. Pot exista alte momente când pisica ta te poate conduce nebun, dar orice încercare de a-l disciplina cădează.S-ar putea chiar să vă întrebați: "Îmi dețin pisica mea sau îmi face pisica mea?" Puteți învăța pisica dvs. cum să se comporte cu maniere mai bune dacă aflați metodele potrivite.

Pași

Metoda 1 din 3:
Pregătirea pentru a vă disciplina pisica
  1. Imagine cu denumirea pisicilor de disciplină Pasul 1
1. Recunoașteți complicațiile. Pisicile pot fi ușor sau greu de antrenat. Câinii sunt mai dornici să-i placă proprietarii lor, ceea ce le face în general mai ușor de antrenat decât pisicile. Cu toate acestea, pisicile pot fi instruite atâta timp cât înțelegeți cum credeți și interacționează pisicile cu oamenii lor. Formarea unei pisici ia o mulțime de răbdare, mai ales că este atât de greu să-l motiveze.
  • Imagine cu denumirea pisicilor de disciplină Pasul 2
    2. Găsiți motivatorul pisicii dvs. Fiecare pisică are ceva ce îl va face să învețe să vă asculte. Această cheie pentru instruire se numește motivația pisicii tale. Acest lucru înseamnă, în general, cel mai gustos tratat pe care îl iubește absolut și merge nebun. Pentru unele pisici, acest lucru poate fi fulgi de ton în timp ce pentru alții, un gust mic de pui gătit va face truc.
  • Indiferent de tratați-vă, aveți la îndemână și sunteți gata să recompensați momentul în care pisica vă ascultă comanda.
  • Nu greși niciodată o pisică dacă nu face ceea ce vrei să facă. El va ajunge să vă resentimenteze și să refuze să vă ascultați.
  • Imagine cu denumirea pisicilor de disciplină Pasul 3
    3. Iubesc pisica ta. Primul pas pentru a-ți disciplina pisica este mai întâi să-l facă să te asculte. Acest lucru nu se va întâmpla dacă nu vă dezvoltați o relație caldă și iubitoare cu pisica voastră. Acest lucru nu poate fi suficient de stresat. Este important să configurați un raport bun cu pisica dvs. de la începutul relației dvs. Acest lucru vă va asigura că vă respectă, vă va dori să vă mulțumiți și vă va asculta comenzile.
  • Dacă dobândiți doar o pisică, dați-i o mulțime de atenție. Petreceți timpul cu el în cazul în care răspundă la asta. Dacă nu, încercați să vorbiți cu el și să-l faceți cât de mult puteți, și să-i dați trata cu o dată când. Acest lucru poate dura câteva zile până la câteva săptămâni, în funcție de cât timp este nevoie pentru a vă încălzi și noul său mediu.
  • Imagine cu denumirea pisicilor de disciplină Pasul 4
    4. Luați-vă timpul cu un pisoi. Deși este important să vă disciplinei pisica de îndată ce începe un comportament rău, luați timp să vă gândiți la cine aveți de-a face. Există câțiva factori specifici CAT care pot afecta modul în care animalul dvs. de companie reacționează la încercările dvs. de disciplină.Dacă aveți un pisoi, ar trebui să vă așteptați să fie foarte rambunptioasă, curioasă și neexperimentată. Poate dura mai mult pentru un pisoi pentru a învăța bine și rău, deci fiți răbdători în timp ce el îl figurează.
  • Pe de altă parte, având un pisoi poate fi un beneficiu. Dacă sunteți singurul proprietar, Kitty a avut vreodată, atunci puteți exercita mai multă influență asupra acțiunilor sale.
  • Imagine intitulată de pisici de disciplină Pasul 5
    5. Să se ocupe de pisicile mai mari. Dacă primiți doar o pisică nouă care este mai în vârstă, dacă adoptați o pisică mai mare sau dacă pisica pe care ați avut-o pentru o vreme și trebuie să disciplinei este mai în vârstă, amintiți-vă că o pisică mai mare poate fi stabilită în căile sale. El poate fi folosit pentru o anumită formă de disciplină și va trebui să muncești mai mult pentru a arăta pisica ce este greșit și corect.
  • Cu toate acestea, pisicile mai mari pot fi mai dulci, înțelegi și nu pot fi la fel de dornici de a fi greșit.
  • Imagine cu denumirea pisicilor de disciplină Pasul 6
    6. Luați în considerare experiența anterioară a animalului dvs. de companie. Înainte de a vă disciplina pisica, gândiți-vă la ce fel de viață a avut pisica voastră înainte de a-l lua. Dacă pisica sau pisicile voastre provin dintr-un crescător și este obișnuit cu un tratament bun, fiind îngrijit și fiind alimentat bine, atunci pisica dvs. nu ar trebui să acționeze din trauma trecută. Dacă pisica a fost scoasă dintr-o casă abuzivă sau a petrecut mult timp în lire, este posibil să trebuiască să lucrați un pic mai greu cu pisica ta.
  • Amintiți-vă că pisicile adoptate sau abuzate pot fi speriate și suspecte de medii noi și de tine, în funcție de experiențele sale anterioare cu alți proprietari.
  • Imagine intitulată de pisici disciplină Pasul 7
    7. Fiți atenți la personalitatea pisicii dvs. Personalitățile pisicilor pot fi la fel de diverse și complicate ca și personalitățile proprietarilor lor. Întreabă-te câteva întrebări pentru a înțelege personalitatea pisicii tale. Ce fel de pisică aveți? L-ați descrie ca fiind veverel, dornic, vă rog, leneș sau iubitor? Personalitatea unică a pisicii dvs. vă poate ajuta să decideți cum să reacționați în anumite circumstanțe.
  • Pisicile ușor speriate sau înfricoșate vor lua o atingere mai delicată atunci când disciplinează. Va trebui să lucrați mai întâi la câștigarea încrederii înainte de a încerca disciplina.
  • O pisică agresivă va trebui să fie evaluată de un comportament al unui animal, astfel încât să nu vă răniți atunci când încercați să disciplați pisica.
  • Metoda 2 din 3:
    Instruirea pisicii tale
    1. Imagine cu denumirea pisicilor de disciplină Pasul 8
    1. Să ofere puncte de vânzare pentru nevoile sale. Pentru a păstra o pisică să intre în necaz, să vă oferiți pisicii mijloace și modalități de a-și exprima comportamentul natural al pisicii. Pisicile iubesc să alerge, să muște, să zgârie și să exploreze după natură, deci este important să vă oferiți opțiunile prietenoase cu pisici să se joace, așa că are o priză pentru nevoile sale. Acest lucru poate, de asemenea, să împiedice multe probleme disciplinare care vor apărea deoarece va fi mai mult conținut în general. Există multe moduri în care vă puteți ajuta pisica să-și exprime nevoile de feline interioare.
    • Furnizați un post de zgâriere pentru pisica ta. Asigurați-vă că aveți una sau mai multe posturi de zgâriere în jurul casei, astfel încât pisica dvs. să poată zgâria aceste. Acest lucru îl va împiedica să-și zgârie mobilierul, pereții sau alte obiecte pe care nu ar trebui să le.
    • Au jucării pentru pisica ta să mestece și să muște. Chew toys, bile mici, șoareci umplute vă pot ajuta pisica să-și folosească instinctele interioare fără a fi mușcat sau vă dăunează în acest proces. Acest lucru îl poate împiedica, de asemenea, să mănânce alte obiecte pe care nu le doriți să mestece.
    • Creați un spațiu de pisică sau un loc de joacă în casa dvs. pe care îl poate folosi toată ziua. Pisicile iubesc să sară, să urce și să exploreze, astfel încât să obțină o gimnastică de pisică în junglă sau să stabilească un colț al casei dvs. care este Cat prietenos cu pisica Deci el poate alerga în jur fără să vă distrugă proprietatea.
  • Imagine cu denumirea pisicilor de disciplină Pasul 9
    2. Recompensa un comportament bun. Este important să vă lăsați pisica să știe când face ceva bun. Acest lucru îl va ajuta să afle că acest comportament ar trebui repetat. Comportamentele bune pot varia de la utilizarea în mod corespunzător a cutiei de gunoi, mănâncă și beau alimentele în mod corespunzător, folosind postul său de zgâriere în loc de mobilier și jucând cu jucăriile sale în loc de lucrurile voastre. De asemenea, este important să fii consecvent. Recompensați pisicuta pentru un comportament pozitiv cât de des puteți, așa că știe că este pe drumul cel bun. Tratează că sunt modalități comune de a vă recompensa pisica. Nu exagerați, totuși, pentru că poate provoca pisica dvs. să câștige greutate.
  • De asemenea, vă puteți recompensa pisica, oferindu-i atenție. Vorbind cu pisica voastră într-o voce liniștitoare, îl mângâie, sau lăsându-i să se hrănească cu tine, îi poți ajuta să știe că apreciezi ce face el.
  • Imagine intitulată de pisici de disciplină Pasul 10
    3. Jucați cu pisica voastră. O modalitate de a vă ajuta să acționeze în mod corespunzător și, de asemenea, ca o modalitate de a-l răsplăti este să se joace cu el. Când amândoi sunteți în jurul casei, scoateți o jucărie interactivă de pisică pe care are nevoie de tine să te joci. De exemplu, multe pisici iubesc jucării încurcate, cum ar fi bastoanele cu pene sau obiecte strălucitoare în partea de jos. Ia ceva timp pentru a juca cu jucăria încurcată ori de câte ori poți. Pisica ta va avea un mare exercitiu si se va simti iubit.
  • O opțiune pentru proprietarul Lazier este indicatorul laser. Unele pisici merg absolut nebun pentru pointerul laser și puteți să-l mutați peste o singură cameră de la confortul canapelei tale. Unii oameni protestează că indicatorul laser este crud pentru că pisica nu ajunge niciodată la captură punctul roșu, în timp ce alții ar argumenta că este mai mult despre chase.
  • Metoda 3 din 3:
    Disciplinând pisica ta
    1. Imagine cu denumirea pisicilor de disciplină Pasul 11
    1. Utilizați un ton special al vocii. Există momente când pisica dvs. se va comporta într-un mod care are nevoie de disciplinare. Așa cum este crucial să lași pisica ta să știe că face ceva corect, este la fel de important să-i arăți ce să nu faci. Este important să fii consecvent, așa că pisica ta recunoaște acțiunile sale ca comportament rău de fiecare dată. Utilizați un ton special de voce atunci când pisica dvs. acționează prost. Nu este nevoie să strigați sau să vă strigați pentru că acest lucru vă poate speria pisica prea mult. În schimb, stabiliți un ton aspru care vă permite pisicii să știe că te-a făcut greșit. O va recunoaște de fiecare dată când acționează prost.
    • Pentru efect, adăugați-i numele în plângerea dvs., cum ar fi spuneți "Bad Spike!" într-un ton deosebit de dur, chiar și. Acest lucru vă va ajuta pisica să recunoască faptul că el a greșit, dezavantajul acestei metode totuși, este că pisica ta își poate asocia numele cu un comportament rău.
  • Imagine denumită pisicile disciplinei Pasul 12
    2. Îndepărtați pisica din situație. Există două modalități prin care vă puteți scoate pisica dintr-o situație în care el este greșit. Puteți să vă izolați pisicile. Dacă pisica ta este predispusă să mănânce cina, de exemplu, îl puteți exila în dormitorul tău în timpul cină. Deși imbunatatul lui lângă ușă vă poate rupe inima, îl va învăța să nu-și repete greșelile.
  • De asemenea, îl puteți îndepărta din cameră după apucarea scruftului gâtului. Dacă pisica ta este ferăstrău cu tine și cu mușcătură sau zgâriere, îl poți să-l apuca de gâtul gâtului și să spui "nu."Dacă el continuă să fie rău, luați-l și duceți-l într-o cameră diferită, încă spuneți nu.
  • Nu alege niciodată o pisică în sus de scruff. Poate să vă rănească pisica și poate că vă poate răni prin zgâriere. Fiți conștienți de faptul că mușcăturile de pisică se pot transforma rapid într-o infecție periculoasă.
  • Imagine cu denumirea pisicilor de disciplină Pasul 13
    3. Utilizați metoda aversiunii apei. Pentru a vă împiedica pisica să nu mai facă o acțiune specială, utilizați o cantitate de apă bine temporală dintr-o sticlă de apă pentru a descuraja comportamentele nedorite. Acest lucru poate include comportamente cum ar fi săriturile pe contoare sau la frunzele de plante. Acest lucru ar trebui făcut în mod stealth, așa că pisica nu știe că Squirt a venit de la tine. Încercați să răsuciți pisica când nu se uită la tine sau spatele lui este întors de la dvs. În caz contrar, pisica te va asocia cu apa și va fi atentă sau teamă de tine după o squiter rău.
  • Unii oameni cred că terapia aversiunii nu funcționează pe pisici, dar poate fi eficientă, în funcție de pisica ta.
  • Imagine cu denumirea pisicilor de disciplină Pasul 14
    4. Setați capcane. Puteți seta capcane pentru pisica dvs. pentru a-i împiedica să se îngăduie în comportament rău. De exemplu, dacă pisica ta este predispusă la atacarea hârtiei de toaletă, puneți o sticlă de apă goală pe partea de sus a rolei, așa că va cădea și o sperie dacă încearcă să se joace cu rola. Dacă pisica dvs. este predispusă la sărituri pe masa de bucătărie, setați banda dublă sau tinfoil peste suprafață, așa că îl asociază cu o senzație neplăcută. Aceste specite fizice le pot da disciplina de care are nevoie.
  • Există chiar covoare de scat care pot fi achiziționate, care trimit o tingle electrică blândă prin picioarele pisicii când sunt pasate.
  • Imagine intitulată de pisici de disciplină Pasul 15
    5. Fi fermă și consecventă. Indiferent de pedeapsa pe care o dai pisicii tale, este important să fii ferm. Deși puteți avea cea mai drăguță pisică din lume, este important să-i arătați că sunteți serios despre comportamentul său rău. De asemenea, trebuie să fiți consecvenți. De fiecare dată când pisica face ceva care nu este acceptabil, trebuie să reacționați rapid, așa că a asociat comportamentul rău cu pedeapsa. Dacă lăsați pedeapsa mai târziu, el nu va ști de ce este pedepsit și se poate tem de tine.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu fi prea aspru sau poate fi considerat abuz animal.
  • Nu luați niciodată o pisică agresivă pentru că vă poate mușca. Mușcăturile de pisici se pot transforma în infecții periculoase. Dacă sunteți mușcat, contactați imediat medicul.
  • Dacă pisica dvs. se comportă agresiv, consultați un behaviorist de animale de companie sau un medic veterinar pentru sfaturi.
  • Nu fi prea tare sau aspru. Tonul tău de voce vă va afecta pisica, chiar dacă nu poate înțelege pe deplin tot ceea ce spui.
  • Dacă pisica dvs. este o pisică în aer liber, este posibil ca acesta să nu aibă nevoie de un post de zgâriere. În schimb, poate folosi un copac, un gard sau similar cu zero. În acest fel, puteți economisi bani și încă mai ai ceva pentru pisica ta să zgârie.
  • Nu vă provoacă pisica în nici un fel. Lăsați-o singură pe măsură ce doarme sau se ascunde. Mergând după el poate provoca confruntări inutile.
  • Nu loviți niciodată sau loviți o pisică sau aruncați obiecte la el. Acest lucru vă va face ca pisica voastră să vă respingă și să vă fie frică, anulând orice relație pozitivă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar