Cum să curățați perii de vopsea de ulei

Chiar dacă vopselele de ulei se usucă la o rată mai lentă decât alte soiuri, ele pot răsuci în continuare forma periei și a înfundat între periile dacă nu sunt tratate imediat. Configurarea consumabilelor de curățare înainte de a vă picta minimiza șansa acestui lucru. După aceea, curățarea periei este o practică simplă de îndepărtare treptată a vopselei, mai întâi cu materiale uscate cum ar fi prosoape de hârtie sau ziar, apoi cu vopsea mai subțire sau săpun. Odată ce ați făcut-o, curățarea și depozitarea corectă vă vor ajuta să vă extindeți viața periei.

Pași

Partea 1 din 3:
Curățarea periei
1. Îndepărtați excesul de vopsea. Utilizați cârpele de curățare sau materiale similare. Înfășurați-l în jurul metalului în cazul în care părul se conectează cu peria (cunoscută sub numele de "ferulele"). Strângeți cu presiune moderată, astfel încât vopseaua este împinsă din păr la capătul cursei / periilor și încearcă să imite forma periei la capătul ștergerii vopselei în exces. Îndreptați vârful periei peste dropcloth (sau indiferent de ce utilizați pentru a vă proteja suprafețele) pentru a prinde vopseaua pe măsură ce îl eliminați. Atunci:
  • Prinde fundul părului periei prin cârpa de curățare.
  • Trageți degetele peste periile de pe baza lor la vârful menținerii presiunii.
  • Repetați după cum este necesar cu secțiuni curate ale cârpei dvs. până când nu mai există vopsea de pe vârful.
  • 2. Subțire vopseaua rămasă. În primul rând, se toarnă fie ulei de vopsea sau ulei de șofrănel în recipient. Umpleți fundul până când este suficient de adânc pentru a scufunda capul periei. Dunați părul în lichid. Atunci:
  • Periați partea de jos a recipientului pentru a dezlipi vopselele.
  • Scoateți periile din lichid.
  • Strângeți mai multă vopsea excesivă ca înainte. Puteți împinge cu grijă peria de pe marginea borcanului dacă nu pare că spiritele s-au saturat, dar nu le-ar fi fost prea mult.
  • Fiți precauți în timp ce vă curățați, deoarece vopseaua în exces va fi acum Runnier. Încercați să păstrați spiritele transparente atunci când umeziți peria în subțire.
  • 3. Repetați dacă doriți. A fi la fel de amănunțită ca poate fi, configurați încă două containere. Umpleți fundul cu un agent mai subțire. Subțiri vopseaua periei în cel de-al doilea recipient și strângeți-o curată ca înainte. Apoi repetați cu al treilea container. Rețineți că lichidul din fiecare recipient ar trebui să pară mai puțin întunecat de vopsea decât cel înainte, cu a treia care apare relativ clare.
  • Fiți conștienți de faptul că peria dvs. va apărea în continuare colorată de vopsea după aceea. Asta este normal.
  • 4. Spălați peria cu săpunul de mâncare. În primul rând, squirt unele săpun lichid într-o palmă. Țineți peria de cealaltă mână. Îndepărtați periile în săpun și spălați-le înainte și înapoi pe palmă. Atunci:
  • Aici puteți să scufundați peria. Observați că acest lucru este însă apă și nu un solvent dur, chimic. De asemenea, fiți atenți la cât de cald este apa în această etapă, deoarece acest lucru poate încălzi adezivul care ține părul împreună în interiorul ferulului, care se poate deteriora și.
  • Continuați să periați până când se formează o spumă.
  • Opriți odată ce spațiile vertenă transformă aceeași culoare ca vopseaua.
  • Clătiți peria și mâna în apă caldă.
  • Repetați până când nu mai șlea nu mai face culoarea.
  • Partea 2 din 3:
    Terminand
    1. Strângeți din nou părul. Ca înainte, utilizați o cârpă curată sau materiale similare. Înfășurați-l în jurul ferulului și împingeți orice săpun sau vopsea rămasă. Dacă părul pare să dețină o mulțime de săpun, să le clătiți mai bine și să repetați. Dacă dețin o vopsea, se spală și se clătește din nou.
    • Panurile pot apărea în continuare colorate, chiar și după curățare. Acest lucru este de așteptat și nu înseamnă că sunt încă murdare.
  • 2. Uscați peria. Uscați peria pe partea sa pe o suprafață plană, fără nici o presiune la capătul părului. Dacă este o perie plană sau ventilator, partea plată trebuie să fie în jos, paralelă cu podeaua. Dacă peria nu este imensă sau grea și are o anumită memorie pe părul său, lăsați-o să stea de la marginea unei suprafețe plane doar la ferule. .
  • Uscarea cu atenție a periei va împiedica creșterea mucegaiului. Câteva șuruburi este de obicei tot ce este necesar, dacă nu este o perie groasă de acuarelă. Cel mai adesea, cu toate acestea, dacă ați achiziționat o perie de 70 de dolari de 70 de dolari, veți obține o viață mult mai multă viață dacă rămâneți la acuarele cu ea. Acest lucru duce la pasul opțional 7.
  • Dacă vă grăbiți, vizați un fan la periile. Ar trebui să fie uscați dacă nu sunt mai mari decât un centimetru și jumătate. Continuați să apăsați și să ștergeți periile cu cârpe curate sau un material similar ca înainte de a elimina toată umiditatea. Utilizați noi secțiuni de cârpe sau cârpe noi de fiecare dată, astfel încât să puteți spune cât de umed sunt după aceea. Continuați până când ragul rămâne uscat după utilizare.
  • 3. Remodelați peria ta. Utilizați degetele pentru a apăsa ușor părul la baza lor. Sculpt înapoi în forma lor originală. Lucrați întotdeauna de la bază la vârf pentru a evita smulgerea părului.
  • 4. Starea părului, dacă este necesar. Dacă peria ta este veche, măsurați cât de uscat și grosier au devenit părul pe măsură ce le remodelați. Dacă se simt fragile, umezi-i din nou. Apoi folosiți degetele pentru a freca într-un mic dab de balsam de păr. Clătiți, uscați și remodelați peria după aceea.
  • Aplicați această tehnică cu ușurință, numai atunci când este necesar. Aplicarea balsamului fiecare și de fiecare dată când vă spălați peria, va determina periile să crească pe Mishhapen.
  • Dacă aveți nevoie de perii dvs. să fie uscate și nu uleiului (sau senzație de ceară) la revenirea la studio, poate doriți să treceți peste acest pas. Cu toate acestea, condiționarea perii ar trebui să-și extindă durata de viață.
  • De asemenea, puteți condiționa cu ulei mineral sau un produs dintr-un magazin de aprovizionare de artă. Nu aveți încredere în restauratorii de perie la magazinele de hardware, așa cum vor mânca perii aproape până la ferulule - sunt făcute pentru pensule comerciale de contractori, nu ale tale. Peria dvs. nu va fi niciodată restaurată pentru a cumpăra o calitate cumpărată, dar procesul poate ajuta în continuare.
  • Imagine intitulată Perii de vopsea de ulei curat Pasul 12
    5. Păstrați peria în mod corespunzător. Dacă este posibil, utilizați un recipient cu un capac pentru a păstra molii. Stați peria în poziție verticală cu părul de sus pentru a-și păstra forma. Când depozitați mai multe perii într-un singur recipient, asigurați-vă că puteți ajunge la mânerul fiecăruia fără a deranja părul oricăror perii din jur. Utilizați mai mult de un recipient pentru a vă asigura acest lucru, dacă este necesar.
  • Imagine intitulată Perii de vopsea curată Pasul 13
    6. Salvați agentul dvs. subțire folosit. Sigilați recipientul și lăsați ca lichidul să se odihnească peste noapte. Așteptați ca vopseaua să se stabilească în partea de jos. Apoi turnați lichidul clar în partea de sus într-un al doilea container. Sigilați și etichetați ambele containere. Păstrați-le într-un loc sigur la îndemâna copiilor sau animalelor de companie. Fiți conștienți de faptul că diluantul de vopsea este inflamabil, deci țineți-l departe de flăcări, surse de căldură și căldură excesivă.
  • Pentru proiectele viitoare, dați-vă diluantul murdar în recipient cu resturile de vopsea.
  • Permiteți-le separați și apoi transferați lichidul curat înapoi în recipientul de subțire.
  • Repetați până când recipientul care ține vopseaua separată este plin.
  • Imagine intitulată Perii de vopsea curată Pasul 14
    7. Aruncați materialele în mod corespunzător. Contactați guvernul local. Aflați dacă și când colectează materiale periculoase, cum ar fi solvenți și vopsea cu preluare curbside. Dacă nu o vor ridica, întrebați unde sunt acceptate drop-off-urile. Nu aruncați astfel de substanțe chimice în jos, un canal de evacuare a casei, canalizare sau în pământ, deoarece sunt toxice.
  • Uleiul de șofrănel (un ulei de gătit care este sigur pentru a elimina chiuveta) face un înlocuitor excelent pentru vopsea mai subțire dacă eliminarea corectă a substanțelor chimice periculoase este prea împovărătoare.
  • Partea 3 din 3:
    Asigurarea unei curățări rapide și complete
    1. Imagine intitulată Perii de vopsea curată Pasul 1
    1. Nu așteptați. Planificați curățarea periei de ulei de îndată ce ați terminat să o utilizați. Faceți acest lucru chiar dacă intenționați să vă întoarceți la proiectul de pictură în viitorul apropiat. Întotdeauna curățați peria pentru a vă asigura o lucrare amănunțită cu deteriorarea minimă a părului.
    • Dacă intenționați să reluați pictura în scurt timp, nu vă înmuiați peria în vopsea mai subțire, ca înlocuitor pentru curățare. De-a lungul timpului, vopsea mai subțire va mânca la adezivul care leagă periile la mâner.
    • Deși vopselele de ulei uscate la o rată mai lentă decât alte tipuri, este mai ușor să vă curățați peria înainte de a avea șansa de a se usca deloc.
  • Imagine intitulată Perioada de vopsea curată Pasul 2
    2. Protejați-vă și împrejurimile dvs. Configurați stația de curățare înainte de a începe pictura. Au o pereche de mănuși de curățare și ochelari de protecție pentru a vă proteja de substanțe chimice. Așezați ziar, prosoape vechi sau cârpe de cădere pentru a menține suprafețele curate.
  • Imagine intitulată Perii de vopsea cu ulei curat Pasul 3
    3. Configurați consumabilele de curățare. Asamblați-le înainte de a începe proiectul. Asigurați-vă că aveți ceea ce este necesar înainte de a avea nevoie de ea. Garantați o curățare rapidă și ușoară, fără a fi nevoie să căutați acest lucru sau că vopseaua se usucă în peria ta. Cel puțin, veți avea nevoie de:
  • Cârlig de curățare, foi de ziare, prosoape de hârtie sau materiale similare
  • Un recipient sigilat cu un capac.
  • Vopsea mai subțire (spirite minerale sau terebentină, în funcție de mediul dvs.) sau de ulei de șofrănel
  • Săpun (de preferință proiectat special pentru peria de vopsea - dacă nu, săpunul de spălare a felului de mâncare sau șamponul este acceptabil)
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu aveți nevoie să răsturnați peria în jurul vopselei de vopsea pentru minute la capăt! Încercați să scăpați de acest obicei de a-și curăța, deoarece este risipitor de diluant de vopsea și greu pe lipici care ține părul împreună în interiorul ferulului. De asemenea, aerat mai subțire, care se strecoară în studioul dvs. pentru a vă respira. Pur și simplu baieți și apoi ștergeți peria: repetați.
  • Pentru a vă curăța mâinile după aceea: cumpărați un săpun de tip Pumice pe care mecanica le folosește pentru a obține ulei / grăsime de pe mâini. Pentru ao folosi, uscați-vă mâinile cu un prosop de hârtie, aplicați săpunul de tip Pumice, lucrați în mâini, ștergeți-vă cu prosop de hârtie, apoi spălați cu săpun și apă. Fiți pregătiți să utilizați loțiune după aceea. Pictura de ulei este dur pe mâini, perioadă. Repetați după cum este necesar, și utilizați o perie de curățare pentru unghiile degetului, astfel încât chelnerii la partidul de cină nu se diznește mâinile în timp ce ajungeți la farfuria comunală de devora. Uneori, mai ales dacă folosiți pigmenți translucidali, cum ar fi albastru Prusian sau Thalo, și dacă aveți calușe asupra mâinilor pictorilor voștri (serios, care vor câștiga o luptă - un pictor sau un sculptor?), trebuie doar să vă păstrați mâinile în buzunare, deoarece acest lucru nu va ieși cu ușurință decât dacă vă înmuiați în unele substanțe chimice dure (dar nu faceți asta).
  • Utilizați cantități de vopsea, în special la începutul tabloului. Nu lăsați părul să se scufunde în marcajul pe jumătate.
  • Acest lucru durează aproximativ 15 minute sau mai mult. Dacă pictați în fiecare zi, puteți reduce timpul pe care îl utilizați pentru a vă curăța periile sau concentrați mai multe pe periile de curățare extrem de de curățare pe care le veți folosi pentru geamuri sau tehnici de periere uscată. Dacă pictați umed sau umed pe umed, puteți juca un pic mai mult. Și ca întotdeauna, dacă sunteți suficient de bogat și utilizați doar un tip de perie, puteți ajunge să fiți ca Lucien Freud, care tocmai a stivuit pe un scaun după fiecare sesiune și a luat un nou altul.
  • Alegeți diluantul de vopsea compatibil cu mediul pe care îl utilizați (dacă nu sunteți sigur, verificați partea din spate a sticlei de mediu pentru locul în care se spune cum să subțire sau la ce să curățați). Ar trebui să alegeți între spiritele minerale inodore (sau neodor) și o formă de terebentină.
  • Casa tau vopsea folosita in borcane de sticla (cele mai multe tipuri de plastic se vor topi si scurgeri) cu un capac. Au două: unul pentru cel mai subțire pe care l-ai folosit astăzi și unul pentru cel mai subțire veți folosi următoarea sesiune. După curățare, puneți capacul pe cel pe care l-ați folosit astăzi. Până mâine, vopseaua de ulei ar fi trebuit să se așeze pe fundul borcanului și puteți să vărsați partea superioară într-una curată și reutilizați-o. (Notă: unele tipuri de terebentină sau spirite minerale sunt mai rapide la a face vopseaua să se stabilească pe fund, de obicei, cu atât mai rafinată, cu atât mai bine.) Dacă tocmai ați scufundat peria în diluantul vopsea și ștergeți-l pe o cârpă, aceasta nu ar trebui să fie o problemă.
  • Avertizări

    Nu vizați un uscător de păr fierbinte la ele dacă utilizați acetonă pentru a accelera uscarea, deoarece va arde și casa în jos.
  • Dacă utilizați pe bază de plumb (fulgi alb sau cremitz alb) și sunteți gravidă: Nu. Utilizați în schimb titanul sau zincul alb. Va prelua culorile dvs. mai devreme când se amestecă acel frumos percewinkle, dar nu vă va face rău copilului.
  • Căutarea Google "Politici de siguranță pentru studio" și citiți legăturile către site-urile web academice cu privire la ceea ce au universitățile și școli de artă pentru a-și păstra studenții în siguranță. Va face același lucru pentru dvs. Când lucrați cu uleiuri, diluanți și pigmenți, lucrați cu substanțe chimice dure. Și substanțe chimice extrem de inflamabile, în cazul în care nu ați citit avertismentele de pe recipientele medii și mai subțiri pe care le utilizați.
  • Dacă nu aruncați cârpele de vopsea folosite, în fiecare zi și mai ales dacă utilizați ulei de in, ei pot să ardă spontan și să vă ardă casa în jos. Nu depozitați gunoiul să le găzduiască oriunde în apropierea unei flăcări deschise, un încălzitor, într-un mansardă fierbinte sau aproape de ceva inflamabil că nu vei râde în mod nefavorabil la moartea lui.
  • Nu aruncați vopseaua utilizată subțire în jos. Mai multe școli de artă au trebuit să interzică vopsele petroliere în general din cauza acestui fapt, și multe liste de programe, un automat + f către orice elevii prinși făcând acest lucru.
  • Dacă aveți pielea sensibilă, poate că nu doriți să fiți pictura cu uleiuri (dacă sunteți un pictor de duminică sau însărcinată sau ambele, poate că nu merită).
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Mănuși de curățare
    • Ochelari de protectie
    • Ziar, prosoape vechi, dropcloth sau materiale similare (pentru suprafețe)
    • Prosoape de hârtie, cârpe de curățare, ziar sau materiale similare (pentru perie)
    • Vopsea mai subțire sau ulei de șofrănel
    • Cel puțin un container etanșabil
    • Săpun (curățător cu perie de vopsea, săpun și șampon)
    • Apă caldă pentru clătire
    • Balsam de păr (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar