Cum să fii cetățean digital responsabil

Fiind un cetățean digital responsabil înseamnă utilizarea tehnologiei în mod corespunzător și de a opera on-line în condiții de siguranță și în cunoștință de cauză. Conceptul de cetățenie digitală devine din ce în ce mai recunoscut ca oamenii comunică, magazin și împărtășesc informații online. Din acest motiv, există mai multă nevoie decât oricând să practice obiceiuri responsabile. Înțelegerea și funcționarea în funcție de conceptul de cetățenie digitală responsabilă vă ajută să respectați, să educați și să vă protejați în alții online.

Pași

Partea 1 din 3:
Respectarea dvs. și a altora online
  1. Image denumită este un cetățean digital responsabil pasul 1
1. Se comportă cu etichetă în timpul on-line.Practicați eticheta digitală urmând standardele adecvate de conduită și procedură online. Model de comportament adecvat atunci când este online, și să fie dispus să predați și să discutați eticheta digitală cu alții, atât online, cât și în persoană.Cel mai important: fi politicos!Căuta în mod activ să prezinte o imagine pozitivă a dvs. online. Eticheta digitală adecvată, de asemenea, necesită:
  • Reduceți sarcasmul dvs.Deoarece expresiile faciale și limbajul corpului nu pot fi transmise prin text, comentariile sarcastice pot fi ușor percepute negativ.
  • Nu escaladați dezacordurile. Nu folosiți limbaj aspru, ciudat sau agresiv.
  • Nu participați la bullingul cibernetic. Vorbește când mărturisești hărțuirea cibernetică. Să sprijine ținta hărțuirii și să recunoască faptul că acei utilizatori care se agită se comportă necorespunzător.
  • 2. Exchange informații în mod corespunzător.Comunicarea digitală sau schimbul electronic de informații și corespondență, devine rapid forma principală de comunicare între ele.Aveți grijă, cu toate acestea, cu ceea ce postați online. Nu împărtășiți informații personale electronice cu persoane pe care nu le cunoașteți și pe site-urile pe care nu le aveți încredere.
  • Să înțeleagă că unele forme de comunicare sunt mai adecvate pentru a se angaja în persoană. Specific:

    Imaginea intitulată Fii un cetățean digital responsabil pasul 2
    1. 1
    2. Nu postați despre planurile dvs. de vacanță, venitul dvs. și orice altceva care vă poate pune în pericol pe dvs. sau pe altcineva în vreun fel.
    3. Nu postați despre sentimentele personale cu privire la locul de muncă sau o relație.Au conversații emoționale sau importante în privat cu ceilalți implicați.
    4. Imaginea intitulată Fii un cetățean digital responsabil pasul 3
      2. Urmați legea. Există drepturi legale specifice și restricții care reglementează utilizarea tehnologiilor electronice. Știți că sunteți în mod legal responsabil pentru comportamentul dvs. online.Educați-vă despre politicile de utilizare a drepturilor de autor și de utilizare corectă dacă nu sunteți sigur de legalitatea cu care doriți să achiziționați orice formă de mass-media disponibilă online. Fiți deosebit de atenți folosind serviciile de partajare peer-to-peer (P2P). Mai exact:
    5. Nu furați bani, proprietatea intelectuală sau identitatea altcuiva.
    6. Nu afectați munca, identitatea sau proprietatea online a altor persoane.
    7. Nu descărcați muzică sau filme care au fost disponibile ilegal.
    8. Nu creați malware, programe sau site-uri distructive.
    9. Nu trimiteți spam.
    Partea 2 din 3:
    Avocarea conștientizării cetățeniei digitale
    1. Imaginea intitulată Fii un cetățean digital responsabil pasul 4
    1. Avocați utilizarea noilor tehnologii. Să lucreze pentru a îmbunătăți alfabetizarea digitală prin învățarea și învățarea altora cu privire la disponibilitatea și utilizarea noilor tehnologii. Recunoașteți că noile tehnologii apar cu o frecvență mai mare și mai mare.Fiind un cetățean digital responsabil, ne cerem să folosim în mod corespunzător aceste tehnologii. În plus, recunoașteți că profesorii au nevoie acum de formare continuă cu privire la modul în care se utilizează în mod corespunzător tehnologia în clasă.Asigurați-vă că copiii dvs. și acei copii din școală cea mai apropiată locuință sunt literari digitală prin apelarea și întrebarea dacă au un plan de creștere a alfabetizării digitale ale studenților. Există mai multe planuri de curriculum și lecție disponibile online pentru a ajuta la educatorii Ghidului.
    • Departamentul de Educație al orașului New York a făcut un ghid cuprinzător numit "Cetățenie în epoca digitală", care include planurile de lecție pentru clasele K-12.
  • Imaginea intitulată Fii un cetățean digital responsabil pasul 5
    2. Asigurați accesul digital.Accesul digital se referă la gradul în care oamenii sunt capabili să participe electronic în societate. Fiți primiți atunci când interacționați cu ceilalți online.Există, de asemenea, modalități mai active de a susține creșterea accesului digital pentru toți oamenii, indiferent de statutul, abilitățile și locația socio-economică.O problemă importantă de politică de astăzi oferă acces echitabil la tehnologie pentru toți studenții și există multe organizații care lucrează pentru atingerea acestui obiectiv. Iată câteva alte modalități prin care puteți contribui la creșterea accesului digital:
  • Lobby politicienii locali pentru a prioritiza accesul public la Internet și disponibilitatea echipamentelor informatice pentru uz public. Sprijinirea acelor politicieni și organizatori comunitari lucrează pentru aceste cauze.
  • Contribuiți echipamentul dvs. tehnologic neutilizat la biblioteca locală sau la o școală care o poate folosi.
  • Voluntar cu o organizație care funcționează pentru a crește accesul digital.
  • Imaginea intitulată Fii un cetățean digital responsabil pasul 6
    3. Recunoașteți drepturile și responsabilitățile proprii și ale altora.Drepturile și responsabilitățile digitale ajută la modelarea și asigurarea libertăților pe care toată lumea ar trebui să le poată bucura online. Rețineți că drepturile vin cu responsabilități.Fiți conștienți de propriile drepturi și responsabilități în locația și rețeaua pe care o utilizați și împărtășiți aceste informații cu alții dacă nu se comportă în consecință.Această cunoaștere include gradul de libertate de exprimare și libertatea dvs. de a vizita cele mai multe site-uri publice.Respectați pe toți cei pe care îi interacționați online și asigurați-vă că drepturile dvs. nu sunt încălcate.
  • Contribuie la conversații pozitive și respectuoase cu privire la drepturile și responsabilitățile dvs. ca cetățean digital pentru a ajuta la definirea utilizării corecte a noilor tehnologii ca o progresie a societății.
  • Partea 3 din 3:
    Protejarea online
    1. Imaginea intitulată Fii un cetățean digital responsabil pasul 7
    1. Mențineți securitatea digitală.Luați măsuri de precauție cu echipamentul dvs. tehnologic și comportamentul online Toprotect, precum și materialul pe care îl împărțiți online.Fiți deosebit de precauți cu informațiile asociate cu identitatea dvs. Acestea sunt o măsură importantă de funcționare cu securitatea digitală:
    • Instalați protecția împotriva virușilor pe echipamentul pe care îl utilizați pentru a accesa online.
    • Fiți precauți la deschiderea atașamentelor de e-mail și faceți clic pe Link-uri.
    • Copiați datele dvs., de preferință în mai multe locații sigure.
    • Utilizați un protector de supratensiune pentru a vă proteja echipamentul de la pericole mai tangibile, cum ar fi supratensiuni electrice în timpul perioadei de creștere, etc.
  • Image denumită un cetățean digital responsabil pasul 8
    2. Acordați atenție sănătății dvs.Deși nu este posibil să nu imaginați ședința la un computer ca periculos sau nesănătoasă, sănătatea și wellness sunt efectuate de stilul dvs. de viață digital. Fiți conștienți de efectele fizice și psihologice ale operarii într-o lume digitală.Protejați-vă de aceste pericole și încurajați-i pe alții să rămână conștienți. Unele riscuri implicate în utilizarea grele a computerelor și a altor dispozitive online includ:
  • Sindromul de tunel carpian.
  • Tulpina ochilor.
  • Postura slabă.
  • dependenta de Internet.
  • Sindromul de stres repetitiv.
  • Imaginea intitulată Fii un cetățean digital responsabil pasul 9
    3. Să se angajeze în comerțul digital în mod responsabil.Comerțul digital încapsulează achiziționarea și vânzarea de bunuri și servicii online. Fiți conștienți de riscurile asociate acestei practici.Să facă doar decizii bine informate și sigure înainte de angajarea în tranzacțiile online. Multe bunuri și servicii disponibile online nu sunt permise în mod legal să fie posedate în anumite țări.Asigurați-vă că toate tranzacțiile pe care le participați sunt legale și legitime.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar