Cum să curățați un orb venețian

Jaluzelele venețiene sunt accesorii populare în majoritatea locuințelor, deoarece lamele orizontale pot fi ajustate pentru a permite în orice cantitate de lumină. Aceste blind-uri sunt de asemenea făcute cu o mare varietate de materiale pentru a se potrivi unui stil de cameră. Ca și cu orice mobilier, jaluzelele acumulează praf și trebuie să fie curățate periodic. Ștergeți praful din când în când sau utilizați un vid pentru un mod mai eficient. Dacă jaluzelele dvs. au nevoie de o curățare mai profundă, le curățați cu apă cu săpun sau să le luați în jos pentru înmuiere. Cu o curățare regulată, blind-urile pot continua să fie o parte proaspătă și fabuloasă a casei dvs.

Pași

Metoda 1 din 5:
Securizarea și pre-tratarea blind-urilor
  1. Imagine intitulată Curățați un jind venețiant Pasul 1
1. Coborâți blind-urile și închideți lamele pentru a le face mai ușor de curățat. Reducerea blind-urilor le face mai ușor să se răspândească pentru curățare. După ce le-ați scăzut pe tot parcursul în jos cu șirul de tragere, utilizați tija de strunjire pentru a regla unghiul lapturilor. Poziționați blind-urile complet închise, cum ați merge la o intimitate maximă.
  • Jaluzelele coborâte sunt în greutate decât cele care sunt larg deschise, dar este necesar să le avem în acest fel. Doar fiți atenți dacă intenționați să le mutați.
  • Imagine intitulată Curățați un orb venețian 2
    2. Legați înapoi perdele și alte mobilier în jurul blind-urilor. Trageți-le în lateral, astfel încât să nu ajungă în timp când vă curățați. Înfășurați perdelele de floare într-o bandă dacă ei continuă să se întoarcă în fața blind-urilor. De asemenea, le puteți scoate de pe perete, astfel încât să fiți mai bine să accesați blind-urile. Deplasați-vă orice mobilier din apropiere, jucării și alte obstacole care ar putea să vă călăuzească.
  • Să ia în considerare spălarea sau aspirarea perdelelor pentru a le curăța. Este ușor să uiți că ei colectează și o mulțime de praf.
  • Dă-ți o mulțime de spațiu pentru a vă deplasa în jurul blind-urilor și pentru a crea un scaun de pasare dacă aveți nevoie de ea. Nimic altceva nu trebuie să obțină să se simtă în timp ce curățați, deci păstrați-l departe de consumabilele de curățare.
  • Imagine intitulată Curățați un jaluzent venețian 3
    3. Ștergeți orice resturi vizibile cu prosoape de hârtie înainte de curățare. Verificați blind-urile pentru pete problematice. Nu știți niciodată când se întâmplă pete aleatoare. Fie că este vorba despre alimente, spatter bug, pete lipicioase sau scurgeri, ștergeți cât mai multe resturi, așa cum puteți, astfel încât să nu se răspândească în timpul curățării. Prosoapele uscate sunt suficiente pentru moment.
  • Încercați să curățați scurgerile și alte probleme atunci când sunt proaspete, astfel încât acestea nu au timp să se stabilească pe blind-uri. Ea face ca curățarea de rutină mult mai ușoară!
  • Metoda 2 din 5:
    Curățarea prafului de pe jaluzele
    1. Imagine intitulată Curățați un orb venețian Pasul 4
    1. Alegeți o mănușă de bumbac sau un alt instrument de praf moale. Mănușile vă permit să ajungeți la jaluzele venețiene, dar există multe alternative pe care le puteți utiliza. Mulți oameni le place să folosească o șosetă veche. Dacă nu vă deranjează să vă puneți mâna în ceva care era în picioare, o șosetă este la fel de ușor de utilizat ca o mănușă. În caz contrar, ați putea folosi o cârpă curată, moale sau o altă bucată de țesătură.
    • Multe magazine generale vinde mănunchiuri de praf. Ele sunt practic făcute pentru blind-uri și nu veți găsi un instrument mai bun pentru curățarea luminii. Căutați-o împreună cu orice alte consumabile de curățenie de care aveți nevoie.
    • Dustrele de pene sunt modalități excelente de a face o întreținere de rutină pe blind-urile tale. Ele sunt minunate pentru a ajunge la pete mai mari pe blind-uri cu ușurință, dar nu sunt la fel de eficiente la ștergerea lamele individuale.
    • Alte opțiuni includ prosoape de hârtie și foi de uscător de haine. Foi de uscător sunt bune deoarece împiedică energia electrică statică care atrage praful. Aceste produse trebuie să fie schimbate pe măsură ce primesc murdărie cu murdărie.
    Sfat de experți
    Kadi Dulude

    Kadi Dulude

    Curățarea casei ProfessionalCadi Dulude este proprietarul vrăjitoriei de case, o companie de curățenie bazată pe orașele din New York. Kadi gestionează o echipă de peste 70 de profesioniști înregistrați de curățenie, iar sfaturile sale de curățenie au fost prezentate în Digest Architectural și Magazine din New York.
    Kadi Dulude
    Kadi Dulude
    Curățenie Curățenie profesională

    Utilizați un duster uscat swiffer pe blind-uri o dată pe săptămână. Praful o dată pe săptămână vă împiedică să fiți la curățarea profundă a blind-urilor, care este mai consumatoare de timp.

  • Imagine intitulată Curățați un orb venețian Pasul 5
    2. Rulați degetele ușor peste lapturi și accesorii. Începeți cu centrul fiecărui lamă și lucrați spre margini. Terminați o parte, apoi reveniți la centru și lucrați spre cealaltă parte. Va trebui să faceți acest lucru pentru fiecare placă, deci nu este cel mai rapid proces, dar elimină o mulțime de praf. Apăsați cât mai ușor posibil pe blind-uri și nu le strângeți pe măsură ce vă periați pe margini.
  • Lucrul din centru vă asigură că nu vă strecați praf de la un capăt la altul. Asigurați-vă că ați verificat instrumentul de curățare și înlocuiți-l ca fiind murdar.
  • Amintiți-vă să obțineți mânere sau șiruri de caractere de la blind-uri. Curățați-le la fel ca și lamele.
  • Imaginea intitulată Curățați un orb venețian Pasul 6
    3. Schimbați sau curățați-vă dușul pentru a evita părăsirea prafului pe lapturi. Că praful trebuie să meargă undeva și, în cele din urmă, o să umple mănușa sau cârpă. Scoateți-o afară și scuturați-o pentru a elibera praful. Ați putea, de asemenea, să obțineți o geantă de gunoi, să vă lipiți mănușa sau duster în ea și scuturați praful. Faceți acest lucru de fiecare dată când dușul dvs. pare murdar pentru a evita punerea prafului înapoi pe blind-uri pe măsură ce le curățați.
  • Pentru uneltele de praf de unică folosință, cum ar fi prosoape de hârtie, aruncați-le departe în timp ce acumulează murdăria. Este posibil să trebuiască să treceți prin câțiva dintre ei, în funcție de cât de murdar sunt blind-urile, deci nu este neapărat cea mai rentabilă sau ecologică soluția.
  • Dustrele murdare pot fi spălate în apă cu săpun urmată de o clătire cu apă curată. Lăsați-l să se usuce înainte de ao folosi pe blind-uri din nou.
  • Imagine intitulată Curățați un orb venețian Pasul 7
    4. Flip jaluzele în jurul valorii de a curăța cealaltă parte. Utilizați cilindrul pe blind-uri pentru a le inversa. Ajustați lamele, astfel încât să puteți vedea capetele din spate, care în mod normal se confruntă cu fereastra. Apoi, utilizați instrumentele de praf pentru a repeta procesul de curățare. Ștergeți fiecare placă individuală, precum și cablul de tragere și alte accesorii.
  • Alunecă în spatele blind-urilor dacă trebuie să ștergeți fiecare ladă. Este mai ușor să ajustați plăcile folosind cilindrul, dar ați putea ajunge în cealaltă parte dacă nu puteți să le mutați.
  • Metoda 3 din 5:
    Vacurând grâul dur din jaluzele
    1. Imagine intitulată Curățați un orb venețian 8
    1. Atașați o perie de duster sau o perie de tapițerie la aspiratorul dvs. Veți avea nevoie de un aspirator cu un furtun pentru a ajunge la blind-uri. Lipiți atașamentul periei în duza la capătul furtunului. Utilizați o perie de duster dacă vidul dvs. a venit cu unul de când este moale și eficient pe suprafețe delicate ca blind-urile. Perii de tapițerie sunt puțin mai mari, dar încă decente pe blind-uri.
    • Indiferent ce faceți, nu încercați să utilizați furtunul fără atașament cu perie. Este suficient de puternic pentru a trage lapturi și zgârieturi sau cip-le.
  • Imagine intitulată Curățați un jaluzent venețian Pasul 9
    2. Țineți blind-urile încă în timp ce vidați. Chiar dacă aveți atașamentul corect de vid, nu aveți șanse la aspirarea. Atârnă pe magazine pe măsură ce mutați vidul de-a lungul fiecăruia. Poți pur și simplu să prindă capătul plăcii pentru a face acest lucru. Pe măsură ce vă deplasați de-a lungul plăcii, treceți la cealaltă parte pentru ao menține constant.
  • Nimeni nu se bucură să-și vadă jaluzelele de crăpătură și să cadă în bucăți în timpul curățării de rutină. Lamele pot fi delicate, deci folosiți prudență ori de câte ori sunteți în stare. Păstrați o prindere fermă pe plăci, astfel încât furtunul de vid nu le suge.
  • Imaginea intitulată Curățați un orb venețian Pasul 10
    3. Deplasați vidul din centru până la părțile laterale ale plăcilor. Urmați întotdeauna direcția ladurilor. Pentru jaluzelele venețiene, înseamnă să mutați furtunul de vid spre dreapta și la stânga. Lucrați la o placă la un moment dat, începând cu centrul cu fiecare pas. Du-te înapoi peste fiecare orb până când este curat.
  • Setați vidul la cea mai scăzută setare de putere posibilă pentru a reduce șansele de a deteriora laduri.
  • Imagine intitulată Curățați un orb venețian Pasul 11
    4. Deschideți și inversați lamele pentru a curăța partea inferioară a blind-urilor. Utilizați tija de întoarcere pentru a roti placa în jurul valorii. Există praf pe partea orientată spre fereastră, deci acum este un moment bun pentru a avea grijă de ea. Du-te înapoi peste fiecare lamă de câteva ori cu aspiratorul, amintindu-și să lucreze din centrul plăcilor cu fiecare pas.
  • Verificați lamele pentru resturi când ați terminat. Este posibil să trebuiască să mergeți peste ele de câteva ori pentru a elimina toate praful.
  • Metoda 4 din 5:
    Scurgerea petelor de lumină de pe blind-uri
    1. Imagine intitulată Curățați un orb venețian Pasul 12
    1. Utilizați un detergent de lemn pentru a reînnoi blind-urile din lemn fără a le deteriora. Cel mai bine este să evitați sunurile de lemn în apă. În schimb, pulverizați un detergent de lemn sau poloneză de mobilier pe fiecare placă individuală. Utilizați o cârpă de bumbac curată sau șosete pentru a freca cu mașina de curățare înainte și înapoi de-a lungul patei. Lăsați cablul și alte accesorii neatinsă de acum pentru a curăța cu apă mai târziu.
    • Dacă nu aveți un curățător specific de lemn, este posibil să ridicați o pată prin spălarea cu o cantitate foarte mică de apă curată. Umeziți șoseaua sau cârpa și fiți pregătiți să uscați lemnul când ați terminat.
    • Cele mai multe blind-uri din lemn sunt tratate cu un finisaj care rezistă petelor, astfel încât o ștergere uscată cu o cârpă curată este adesea suficientă pentru a le lustrui.
  • Imagine intitulată Curățați un jaluzent venețian 13
    2. Se amestecă împreună apă caldă și oțet într-o găleată pentru jaluzele non-lemn. Umpleți o găleată plină de apă, apoi amestecați în aproximativ /4 Cupa (59 ml) de oțet alb. Pentru o soluție mai puternică, încercați să faceți un amestec constând din apă și oțet egal cu părți. De asemenea, puteți să amestecați într-un extra /4 Cupa (59 ml) de săpun lichid în loc să adauge mai multă oțet.
  • Un detergent slab este unul destinat utilizării generale în loc de tăiere prin grăsime dură. Nu uitați să clătiți săpunul cu apă curată când ați terminat curățarea blind-urilor.
  • Imagine intitulată Curățați un jaluzent venețian Pasul 14
    3. Umeziți o cârpă curată sau un burete în amestec. Alegeți ceva non-abraziv, cum ar fi o bucată de bumbac sau partea moale a unui burete. Șosetele vechi fac pentru curățenie mare atunci când sunt folosite pe pete dure. Îndepărtați scruberul în apă pentru ao umezi, dar nu-l înmuiați sau altfel va picura apă peste tot.
  • Dacă utilizați o șosetă, îl puteți folosi pentru a prinde lamele individuale pe măsură ce vă curățați peste ele.
  • Pentru spoturile greu accesibile, treceți la un tampon de bumbac. Mugurile de bumbac sunt minunate pentru a ajunge în adâncituri strânse.
  • Imagine intitulată Curățați un orb venețian Pasul 15
    4. Ștergeți blind-urile până când petele se spală. Curățați orizontal de-a lungul blind-urilor, începând din centru și lucrează spre marginea fiecărei pate. Apăsați în jos cu o cantitate de presiune ușoară, astfel încât să nu terminați laduri. De asemenea, obțineți cablul de tragere, headrail și alte accesorii.
  • Petele grele trebuie tratate cu o spălare profundă. Se întâmplă uneori chiar dacă aveți grijă de jaluzelele voastre.
  • Imagine intitulată Curățați un orb venețian Pasul 16
    5. Uscați blind-urile cu o cârpă pentru a termina curățarea lor. Luați o cârpă curată de bumbac la blind-uri imediat după ce ați terminat spălarea, mai ales dacă lucrați la lemn. Soptați orice umiditate pe care o observați și verificați pentru a vedea dacă pata dispare. Cele mai multe pete vor dispărea cu un pic de curățare. De asemenea, are grijă de orice praf rămas din zonă.
  • Tratamentele repetate pot avea grijă de petele încăpățânate, dar folosesc prudență. Ești mai bine să faci o curățare mai profundă decât să îndoiți plăcile din loc cu spălare furioasă.
  • Metoda 5 din 5:
    Oferind blind-uri murdare o curățare profundă
    1. Imagine intitulată Curățați un jaluzit venețian Pasul 17
    1. Scoateți jaluzelele prin desfacerea parantezelor la capătul headrailului. Parantezele sunt pe părțile laterale ale acoperișului. Aceste paranteze sunt relativ ușor de curățat cu o șurubelniță cu capul plat. Deschideți suportul și trageți șina spre dvs. pentru a lua pe parcuri de pe perete.
    • Nu toate blind-urile au exact același mecanism de blocare, deci verificați manualul de utilizare pentru instrucțiuni mai specifice. În general, nu aveți nevoie de altceva decât o șurubelniță.
    • Curățarea profundă este recomandată numai pentru jaluzele metalice și sintetice. Acest lucru este aproape sigur să deterioreze blind-urile din lemn, așa că încercați-l pe propriul risc! Citiți recomandările de curățare ale producătorului pentru o soluție mai bună.
  • Imagine intitulată Curățați un orb venețian 18
    2. Răspândiți blind-urile de pe podeaua unei cadă. Luați în considerare punerea în jos a unui prosop pe podea de baie, dacă sunteți îngrijorat de zgârierea blind-urilor. Când sunteți gata să le puneți în cadă, le puneți la fel de plat ca pe podea. Dacă blind-urile sunt puțin mai lungi decât cada, este bine să pliați capătul pe un pic.
  • Păstrați fiabilitatea și alte componente metalice din apă, dacă este posibil, pentru a le împiedica să se rupă.
  • Dacă nu aveți spațiu pentru blind-urile din baie, încercați să le mutați afară. Peluze și căile de acces sunt câteva locuri bune pentru ei. Puneți mai întâi o prelată sau o pătură pentru a le împiedica să devină și mai murdară.
  • Imaginea intitulată Curățați un orb venețian Pasul 19
    3. Umpleți cada cu apă caldă și adăugați un detergent lichid. Lăsați fluxul de apă până când acoperă blind-urile. Apoi, se toarnă în orice detergent de mâncare ușoară pe care o ai în bucătăria ta. Despre /4 Cupa (59 ml) va face. De asemenea, adăugați până la /4 Cupa (59 ml) de oțet alb Dacă credeți că veți avea nevoie de o putere suplimentară de curățare pentru a tăia grăsimile pe cele mai murdare blind-uri.
  • Nu este o mulțime de apă, dar păstrați niște prosoape de rezervă la îndemână pentru a face față oricăror sprâuri sau picături în timp ce curățați.
  • Dacă vă curățați jaluzelele afară, atașați o furtun de grădină la un robinet din apropiere. Pulverizați blind-urile de câteva ori până când sunt curate.
  • Imagine intitulată Curățați un orb venețian Pasul 20
    4. Lăsați blind-urile să se înmoaie timp de cel puțin o jumătate de oră. Timpul de timp de care aveți nevoie pentru a părăsi blind-urile din apă depinde de cât de murdar sunt. Dacă vă periați praful de pe ele destul de regulat, poate dura doar 30 de minute. Blind-urile cu o acumulare profundă a murdăriei pot fi lăsate timp de 3 ore sau mai mult. Este bine să lăsați blind-urile în apă peste noapte dacă au nevoie de ziua spa.
  • Dacă vă grăbiți, încercați să răsuciți jaluzele în apă. Utilizați o perie de frecare moale pentru a ajuta la ridicarea petelor.
  • Imagine intitulată Curățați un orb venețian Pasul 21
    5. Curățați petele cu o perie moale sau un burete pentru a le elimina. Înmuierea poate să nu fie suficientă pentru a elimina cele mai dure pete. Din fericire, periile de curățare pot veni la salvarea dvs. Asigurați-vă că alegeți ceva moale care nu va zgâria blind-urile, cum ar fi o perie de bucătărie din nailon, un burete nerabraziv sau o cârpă moale. Curățați de-a lungul fiecărei plăci cu o cantitate de presiune ușoară până când acestea sunt curate.
  • Curățarea este foarte utilă pentru jaluzelele făcute în aer liber, deoarece probabil că nu veți fi capabili să le îmbibați. Continuați să curățați și să le pulverizați până când sunt curați.
  • Imagine intitulată Curățați un jaluzent venețian 22
    6. Clătiți blind-urile cu apă curată pentru a elimina săpunul. Scurgeți cada, apoi porniți apa curată. Un cap de duș detașabil vine la îndemână aici, dar ești bine dacă nu ai unul. Încercați să utilizați o găleată la apa Slosh pe blind-uri sau lăsați apa să pulverizeze până când săpunul a dispărut. Verificați ambele părți pentru orice săpun sau pete rămase.
  • Dacă îl puteți ajuta, păstrați blind-urile cât mai mult posibil pentru a evita orice risc de deteriorare a acestora. Dacă trebuie să le mutați, să le mângâiați ușor și să păstrați un prosop sub ele.
  • Imaginea intitulată Curățați un orb venețian 23
    7. Atârnă blind-urile în aer până se usucă. Dacă sunteți destul de norocoși să aveți vreme bună, draperii blind-urilor pe o balustradă, un gard sau alt loc expus la lumina soarelui și aerul circulant. Va ajuta blind-urile să se usuce mai repede. Le puteți arunca, de asemenea, pe o balustradă de duș, fascicul de garaj sau alt loc. Așteptați ca ei să devină complet uscați la atingere înainte de a le agăța înapoi pe perete.
  • Pentru a accelera procesul de uscare, ștergeți blind-urile cu o cârpă uscată. De asemenea, puteți transforma un uscător de păr până la o setare de căldură foarte scăzută și o utilizați. Țineți-o de 8 în (20 cm) deasupra blind-urilor și păstrați-o în mișcare.
  • Țineți blind-urile departe de încălzitoare și radiatoare pentru a le evita. Evitați să le lăsați împotriva suprafețelor fierbinți.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Salvați șosetele vechi! Ei fac pentru curățătorii de la grătar, deoarece sunt moi și funcționează ca un mitt de praf cumpărat de magazin.
  • Încercați să purtați o pereche de șosete, una pentru fiecare mână. Utilizați unul pentru a curăța blind-urile și celălalt să le uscați.
  • Dați blind-urilor dvs. o ștergere la fiecare câteva săptămâni pentru a preveni acumularea de praf. Întreținerea regulată înseamnă mai puțină nevoie de sesiuni de curățare profundă.
  • Chiar și blind-urile bine întreținute au nevoie de o curățare profundă ocazional. Luați în considerare acest lucru o dată sau de două ori pe an.
  • Amintiți-vă să obțineți cabluri, tije și alte accesorii pe blind-uri. Ele pot fi curățate în același mod ca și lamelele orbite.
  • Avertizări

    Jaluzelele venețiene din lemn sunt delicate și ușor deteriorate de lichide, deci aveți grijă de ceea ce utilizați pe ele. Cel mai bine este să le ștergeți cu o cârpă uscată și cu o curățare specializată, folosind o cantitate foarte mică de apă curată dacă aveți nevoie de ea.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Securizarea și pre-tratarea blind-urilor

    • Detergent lichid lichid lichid
    • Servețele de hârtie
    • Cortina (opțional)

    Curățarea prafului de pe jaluzele

    • Prafting mitt, cârpă sau alt instrument
    • Sac de gunoi
    • Apă
    • Detergent de vase

    Vacurând grâul dur din jaluzele

    • Vacuum cu furtun
    • Praful sau atașarea pensulei de tapițerie

    Scurgerea petelor de lumină de pe blind-uri

    • Găleată
    • Apă
    • Oţet
    • Detergent de mâncare ușoară
    • Pânză de bumbac sau șosete

    Oferind blind-uri murdare o curățare profundă

    • Șurubelniță cu capul plat
    • Prosop sau prelată
    • Apă
    • Perie de frecare moale sau burete
    • Cadă (opțional)
    • Furtun (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar