Cum să traversați râurile în siguranță

Dacă vă faceți drumeții în în aer liber, puteți întâlni un râu pe care trebuie să-l traversați. S-ar putea să credeți că este simplu și ușor, dar dacă nu luați măsurile de precauție adecvate, traversarea unui râu poate fi foarte periculoasă. Pentru a traversa un râu în siguranță, trebuie să găsiți cel mai bun loc pentru a vă face trecerea, pregătiți-vă și uneltele și capul de la curent când treceți la un unghi diagonal față de cealaltă bancă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Găsirea unui loc de traversat
  1. Imagine intitulată Cross Rivers Pasul 1
1. Alegeți o secțiune dreaptă a râului pentru a trece. Trecerea la o îndoire într-un râu poate dura mai mult și o face mai dificilă trecerea. Dacă imaginați râul ca formând litera ", atunci cea mai sigură parte de cruce ar fi mijlocul literei", între coturile râului.
  • Dacă vă veți pierde picioarele și căderea în apă, atunci curentul ar fi mai probabil să vă ducă la banca din exteriorul curbei din râu.
  • Dacă aveți o hartă și cunoașteți locația dvs., căutați o secțiune dreaptă a râului pentru a trece.
  • Imagine intitulată Cross Rivers Pasul 2.Jpeg
    2. Verificați curentul înainte de a încerca să o trageți. Aruncați un baston în râu pentru a vedea cât de repede se mișcă apa. Cu cât este mai rapid curentul, cu atât mai puțin adâncă apa trebuie să fie pentru a vă putea traversa în siguranță.
  • Dacă nu puteți merge la fel de repede ca bastonul plutească în aval, atunci curentul este prea rapid pentru a trece.
  • Imagine intitulată Cross Rivers Pasul 3.Jpeg
    3. Asigurați-vă că apa nu este mai adâncă decât genunchii. Traversarea apei care este mai adâncă decât genunchii dvs. este dificilă și periculoasă, deoarece ați putea fi înlăturați în aval în curent. Singura dată când ar trebui să traversați apa mai adânc decât genunchii dacă nu există prea mult cu curent.

    Bacsis: Dacă nu puteți vedea partea de jos a râului, deoarece apa este noroioasă sau silită, aruncați o stâncă în curent. Dacă auziți un sunet gol "Ker-Ploop", înseamnă că apa este profundă.

  • Imagine intitulată Cross Rivers Pasul 4.Jpeg
    4. Uită-te la resturi în apă. Dacă vedeți o mulțime de ramuri și jurnale plutitoare în aval în apă, ar putea face trecerea râului mult mai dificilă și mai periculoasă. Resturile din apă pot călători sau provoca un accident grav în timp ce traversați râul.
  • Dacă puteți vedea resturi plutitoare în aval, atunci înseamnă că există probabil mai multe resturi în apa pe care nu o puteți vedea.
  • Imagine intitulată Cross Rivers Pasul 5.Jpeg
    5. Vedeți dacă există o pauză în râu care vă va ajuta să treceți. Verificați dacă există o insulă sau o nisip în mijlocul râului, care ar putea oferi un loc de odihnă pentru a vă ajuta să treceți. O pauză în râu poate face curentul de pe ambele părți mai ușor de gestionat să treacă.
  • Trecerea la un punct din râu, unde există o mulțime de canale mici, pot ajuta la realizarea curentului mai ușor de gestionat decât trecerea unei întinderi largi a râului.
  • Un copac mare sau un jurnal în mijlocul râului ar putea oferi, de asemenea, un loc pentru a vă odihni când traversați râul.
  • Imagine intitulată Cross Rivers Pasul 6.Jpeg
    6. Traversează râurile glaciare dimineața. Dacă încercați să traversați un râu sau un râu care este alimentat de topirea zăpezii și a gheții, trebuie să traversați apa la începutul zilei, înainte de a topi după-amiaza. Apa va fi mai rapida, iar curentul va fi mai lent dimineata.
  • Metoda 2 din 3:
    Făcând preparate pentru a trece
    1. Imagine intitulată Cross Rivers Pasul 7.Jpeg
    1. Schimbați în pantaloni scurți și sandale sau încălțăminte. Pantalonii pot deveni plini de apă și pot face mai dificil de traversat fără a fi depășite în curent. De asemenea, nu doriți să vă îmbibați cizme după ce ați traversat, așa că schimbați într-un set de încălțăminte sau sandale înainte de a trece.
    • De asemenea, nu doriți să mergeți în haine umede, deoarece puteți obține hipotermie. Schimbați într-o pereche de haine pentru a vă putea schimba odată ce ajungeți la cealaltă parte a râului.
    • Pantofii de rezervă ar trebui să se potrivească perfect, astfel încât să nu se desprindă sau să vă călăuzească în timp ce treceți.

    Bacsis: Nu traversați un râu desculț. Veți avea mai puțină tracțiune și prindere și vă veți expune picioarele la obiecte ascuțite de pe albia râului.

  • Imagine intitulată Cross Rivers Pasul 8.Jpeg
    2. Slăbiți rucsacul și uneltele înainte de a trece. Desfaceți centura de șold și slăbiți curelele care păstrează angrenajul atașat la dvs. Dacă cădeți, trebuie să vă puteți scoate uneltele înainte de a umple cu apă și vă trageți în aval în curent.
  • Nici un echipament sau echipament nu merită să vă riscați viața.
  • Imagine intitulată Cross Rivers Pasul 9.Jpeg
    3. Utilizați un pol trekking sau un stick robust pentru stabilitate. Un pol de trekking sau un baston robust de aproximativ 5-6 metri (1.5-1.8 m) poate ajuta la creșterea echilibrului și furnizați un alt punct de contact cu partea de jos a râului pentru a vă ajuta să traversați râul mai ușor.
  • Metoda 3 din 3:
    Trecerea peste râu
    1. Imagine intitulată Cross Rivers Pasul 10.Jpeg
    1. Păstrați 2 puncte de contact cu solul în orice moment când treceți. Pentru creșterea sprijinului și stabilității, ori de câte ori treceți un râu, păstrați întotdeauna cel puțin 2 puncte de contact cu albiașul folosind polul sau stick-ul și unul dintre picioarele voastre. Acest lucru vă va face mai puțin probabil să călătoriți sau să vă prindeți în curent.
    • Formează un trepied cu cele două picioare și stâlpul sau stick-ul.
  • Imagine intitulată Cross Rivers Pasul 11.Jpeg
    2. Treceți peste râu la un unghi ușor împotriva fluxului de apă. Glisați-vă picioarele încet înainte când mergeți într-o direcție diagonală peste râu. Plimbați-vă împotriva fluxului râului și mergeți spre banca opusă.
  • Dacă sunteți într-un grup de oameni, mutați-vă într-o linie diagonală peste apă și mergeți împotriva direcției curentului.
  • Utilizați polul sau stick-ul pentru a fi sonda în fața dvs. pentru a verifica bușteni mari sau alte resturi.
  • Imagine intitulată Cross Rivers Pasul 12.jpeg
    3. Blocați brațele și au cea mai puternică persoană să conducă calea. Persoana din fața grupului va sparge actualul și va face trecerea mai ușoară pentru restul grupului, așa că trebuie să fie cea mai puternică și cea mai capabilă persoană din grup.

    Bacsis: Dacă sunteți într-un grup de trei persoane, formați un trepied sau un triunghi. Blocați brațele și aveți fiecare persoană să se confrunte în centrul trepiedului.

  • Imagine intitulată Cross Rivers Pasul 13.Jpeg
    4. Țineți-vă ochii concentrați asupra țărmului, mai degrabă decât pe apa din fața dvs. Cea mai bună modalitate de a vă asigura că vă deplasați peste râu în direcția dorită este să vă păstrați ochii fixați pe un loc pe malul opus. Nu te uita în jos la apa din fața ta prea mult timp sau ai putea să-ți faci drumul.
  • Privind la grăbimare sau înfășurarea apei, vă poate face, de asemenea, amețiți și dezorientați.
  • Ar trebui să păstrați în continuare un ochi pentru resturi, ramuri și bușteni, dar încercați să utilizați viziunea dvs. periferie, astfel încât să vă puteți concentra pe celălalt țărm.
  • Imagine intitulată Cross Rivers Pasul 14.jpeg
    5. Rămâi calm și nu panică daca cazi. Panicking dacă călătoriți sau cădeți vă poate duce la hiperventilați sau să luați decizii iraționale. Dacă vă întâmpinați în timp ce treceți râul, scoateți rucsacul sau uneltele dacă se face să se întoarcă prea dificilă. Dacă curentul începe să vă scot pe râu, întoarceți-vă pe spate și îndreptați-vă picioarele în aval.
  • Așteptați până când ajungeți la apă calmă sau curentul încetinește să înoate în țărm.
  • Imagine intitulată Cross Rivers Pasul 15.jpeg
    6. Întoarceți-vă dacă curentul este prea puternic sau apa este prea adâncă. Dacă, în orice moment, în timpul trecerii dvs., vă simțiți nesigură despre picior, curentul sau adâncimea apei, trebuie să vă întoarceți și să reveniți la țărm. Puteți încerca întotdeauna mai târziu sau căutați un loc mai bun pentru a trece râul.
  • sfaturi

    Avertizări

    Trecerea unui râu poate fi extrem de periculoasă. Evitați să traversați apă adâncă sau un curent în mișcare rapidă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar