Cum de a alege o gazdă web

Thiste parere cum să alegeți serviciul de găzduire web potrivit pentru site-ul dvs. personal sau de afaceri. Veți învăța cum să vă dați seama ce aveți nevoie de pe un site web, cum să cântăriți diferite tipuri de planuri și ce să vă uitați.

Pași

Partea 1 din 3:
Determinarea nevoilor dvs. tehnice
  1. Imagine intitulată Alegeți un pas gazdă web 1
1. Determinați ce trebuie să funcționeze site-ul dvs. (sau ideea site-ului dvs.). Înainte de a începe să vă uitați la planurile de găzduire, veți avea nevoie de o idee bună despre nevoile dvs. de bază. Utilizați această listă de întrebări ca ghid pentru a determina tipul de serviciu care se va potrivi cel mai bine site-ului dvs.:
  • Aveți nevoie sau doriți numele dvs. de domeniu propriu?
  • Aveți (sau doriți) un blog? Aveți nevoie de o platformă de blogging specifică (e.G., WordPress)?
  • Sunteți Tech-Savvy sau un începător? Dacă nu sunteți un dezvoltator, ați putea lua în considerare o gazdă ca Squarespace, Wix, sau Weebly. Aceste gazde ușurează crearea unui site elegant personal sau profesional fără know-how-ul tehnologic.
  • Aveți nevoie de un webhost plătit sau ați putea obține cu o opțiune gratuită? Dacă intenționați să aveți un blog personal fără numele dvs. de domeniu, luați în considerare opțiunile gratuite cum ar fi Tumblr, Blogger, sau WordPress.COM.
  • Vă bazați pe (sau doriți) un panou vizual ca cPanel pentru a instala software-ul și actualizările?
  • Aveți nevoie pentru a migra un site web existent la o nouă gazdă? Dacă da, site-ul dvs. necesită instrumente specifice (o anumită platformă de blogging, suport pentru anumite tipuri de aplicații etc.) a alerga?
  • Trebuie să puteți vinde produse sau servicii și să plătiți plăți?
  • Imagine intitulată Alegeți un pas gazdă web 2
    2. Luați în considerare dimensiunea și creșterea potențială. Gazdele web percep adesea rate diferite, în funcție de cantitatea de trafic pe site-ul dvs. și cât de mult spațiu vă ocupă conținutul dvs. Este afacerea dvs. se extinde? Prevede o creștere semnificativă a vizitatorilor? Există o șansă ca ceea ce funcționează pentru dvs. acum va trebui să fie scalat în viitorul apropiat. Când alegeți o gazdă web, păstrați viitorul în minte și planificați în consecință.
  • Dacă aveți acces la statisticile actuale ale site-ului dvs., utilizați aceste informații pentru a evalua creșterea.
  • Imagine intitulată Alegeți un pas gazdă web 3
    3. Aflați diferența dintre diferitele tipuri de găzduire web. Există trei tipuri generale de planuri oferite de gazdele web:
  • Gazduire partajată: Gazduirea partajată este excelentă pentru site-urile web personale, bloggerii ale căror site-uri sunt în mare parte bazate pe text și întreprinderile mici care utilizează site-uri de comerț electronic externe, cum ar fi Schify sau Etsy să se ocupe de vânzările lor. Site-ul dvs. va fi găzduit pe un server care găzduiește, de asemenea, site-uri web altor oameni, ceea ce înseamnă că veți împărtăși resurse, cum ar fi lățimea de bandă, spațiul de acționare a hardurilor, puterea CPU și RAM.
  • Ca tipul cel mai accesibil și mai ușor de utilizat de gazduire web, planurile de găzduire partajate oferă de obicei instrumente de construcție a site-urilor, panouri de gestionare cu un singur clic și suport limitat. Multe planuri comune au, de asemenea, cu un nume de domeniu gratuit.
  • Spațiul de lățime de bandă și hard disk sunt limitate. Dacă un server partajat devine supraaglomerat sau găzduiește site-uri intensive cu resurse, performanța site-ului dvs. poate suferi.
  • Hosting dedicat: Gazduirea dedicată este ideală pentru întreprinderile mari cu administratori de servere, precum și site-urile cu intensitate mare / cu intensitate cu o mulțime de nevoi de personalizare. Cu acest tip de găzduire, veți avea un întreg server dedicat site-ului dvs. web.
  • Veți controla fiecare aspect al site-ului dvs., inclusiv menținerea tuturor aplicațiilor și bazelor de date bazate pe site-ul dvs. Web. De asemenea, veți fi responsabili pentru a vă asigura că serverul dvs. este sigur, patch-uri și actualizate.
  • Dacă nu aveți un administrator de server și nu sunteți tehnic, veți avea nevoie de a "a reușit" plan de servicii, care poate fi scump.
  • Servere private virtuale: Acest plan este recomandat pentru întreprinderile ale căror site-uri se bazează pe mai multă personalizare decât ceea ce este disponibil pe un server partajat, dar nu necesită o lățime de bandă sau spațiu de stocare ca ceea ce vine cu un server dedicat.
  • Serviciul VPS este similar cu găzduirea dedicată în faptul că veți avea propriul sistem de operare și capacitatea de a gestiona toate aspectele instrumentelor de backend ale serverului dvs. Este, de asemenea, similar cu un server partajat, deoarece veți împărtăși hardware-ul fizic cu alți clienți.
  • Ca un server dedicat, veți avea nevoie de know-how tehnic avansat (sau un plan de asistență gestionat) pentru a construi și a vă menține site-ul.
  • Partea 2 din 3:
    Comparând caracteristicile serviciului
    1. Imagine intitulată Alegeți un pas gazdă web 4
    1. Aflați ce instrumente sunt furnizate. Asigurați-vă că gazda web pe care o alegeți are serviciile necesare pentru rularea site-ului dvs., cum ar fi CPANEL, WordPress sau altă integrare a blogului, acces FTP, analiză, asistență prin e-mail și o varietate de alte instrumente de back-end.
    • Unele servicii vă permit să alegeți un sistem de operare (de obicei Linux sau Windows).Standardul din industrie este Linux, dar dacă site-ul dvs. utilizează instrumente personalizate scrise cu Microsoft .Net, veți dori să alegeți Windows.
    • Asigurați-vă că serviciul oferă instrumente acceptabile de securitate. Securitatea este deosebit de importantă dacă site-ul dvs. este legat de comerț sau colectează datele utilizatorului.
  • Imagine intitulată Alegeți un pas gazdă web 5
    2. Verificați cantitatea de stocare oferită. Depozitare este cantitatea de spațiu pe hard disk alocat pentru paginile dvs. web, imagini, videoclipuri, baze de date și alte date.
  • Multe planuri oferă pretenții de spațiu nelimitat, dar acest lucru nu este de obicei necesar pentru site-urile simple. De fapt, această afirmație ar trebui să fie un spațiu roșu-nelimitat este o imposibilitate tehnică. Serverele gazdei ar putea fi supraaglomerate, reducând astfel performanța serverului.
  • Asigurați-vă că aveți spațiu pentru a vă extinde și a crește. Examinați diferitele opțiuni de upgrade de stocare - unele companii oferă mai mult spațiu deoarece nevoile dvs. se extind.
  • Imagine intitulată Alegeți un pas gazdă web 6
    3. Comparați sumele de lățime de bandă între gazde. Lățimea de bandă este cantitatea de date permisă transferul între site-ul dvs. și vizitatorii dvs. Unele servicii oferă o lățime de bandă nelimitată, în timp ce alții implementează limitele.
  • Cantitatea de lățime de bandă pe care o utilizați va fi determinată de cantitatea de trafic pe care o primiți, precum și cu cantitatea și dimensiunea conținutului pe care îl utilizați. Un site puternic vizitat, cu o mulțime de imagini, va dura mult mai mult lățime de bandă decât un site puternic vizitat cu cea mai mare parte text.
  • "Lățime de bandă nelimitată" este rareori nelimitat, iar compromisurile pentru serviciile ca acestea sunt adesea foarte vizibile. Aceste gazde vor fi de obicei mult mai lente decât o gazdă care aplică limite de lățime de bandă.
  • Asigurați-vă că știți ce se întâmplă dacă vă duceți la alocarea lățimii de bandă. În funcție de companie, este posibil să fiți perceput o taxă sau site-ul dvs. poate fi luat offline până la următoarea perioadă de facturare.
  • Imagine intitulată Alegeți un pas gazdă web
    4. Verificați opțiunile de asistență tehnică. Dacă nu aveți propria echipă de admin, veți dori să vă asigurați că cineva este disponibil dacă ceva se întâmplă. Aveți nevoie de sprijin pentru a fi disponibil 24/7? Este un e-mail și suport de chat acceptabil sau va trebui să puteți vorbi cu cineva de pe telefon? Trebuie să plătiți suplimentar pentru sprijin sau este inclus în plan?
  • Unele gazde nu oferă niciun suport (doar un forum de suport pentru ca utilizatorii să ajute un altul). Aceste servicii tind să fie mai ieftine, dar pot fi frustrante dacă nu sunteți tehnic-savvy.
  • Partea 3 din 3:
    Cercetarea afirmațiilor și reputației serviciului
    1. Imagine intitulată Alegeți un pas gazdă web 8
    1. Testați viteza celorlalte site-uri găzduite de un serviciu. Timpul necesar pentru site-ul dvs. pentru a răspunde poate face sau vă va întrerupe afacerea. Multe gazde afișează unele dintre site-urile lor mai populare ale clienților ca mijloc de publicitate. Utilizați aceste adrese la Testați viteza, dar știu, de asemenea, că acest lucru nu este complet indicativ pentru viteza pe care site-ul dvs. îl va avea.
    • Dacă aveți probleme la găsirea de site-uri găzduite de serviciu, nu vă fie frică să apelați, să scrieți sau să vă suportați pentru a cere exemple.
  • Imagine intitulată Alegeți o gazdă web Pasul 9
    2. Verificați revendicările de funcționare ale serviciului. "UPTIME" Procentajul este timpul de așteptat să fie disponibil pe internet. Acest lucru este deosebit de important pentru site-urile de afaceri-clienți se așteaptă ca site-ul dvs. să fie disponibil 24/7. Mulți gazde solicită o actualizare de 99% sau mai mult, dar să fie atenți la orice gazdă care pretinde 100% uptime.
  • Imagine intitulată Alegeți o gazdă web Pasul 10
    3. Citiți recenzii ale echipei de servicii și asistență ale companiei. Căutați pe web pentru recenzii recente, imparțiale pentru a vă asigura că serviciul este consecvent.
  • Fiți precauți când căutați recenzii, deoarece unele dintre cele mai importante rezultate de căutare (de obicei cu nume cum ar fi "Top webhosts" sau "Cele mai bune site-uri de găzduire web clasificate 2019") sunt operate de companiile de găzduire (sau de oameni care doresc să facă un dolar de pe sesizare).
  • Dacă aveți probleme cu determinarea reputației unei companii de găzduire, întrebați-vă în jur. Puteți chiar să faceți propriul post pe un forum ca Forumul de webhosting al lui Reddit, Solicitarea de recenzii și recomandări.
  • Imagine intitulată Alegeți un pas gazdă web 11
    4. Asigurați-vă că înțelegeți costurile. Odată ce ați găsit un plan care satisface toate nevoile dvs., asigurați-vă că înțelegeți pe deplin costul, opțiunile de plată și avertismentele:
  • Majoritatea serviciilor publică două rate diferite (lunar și anual) pe plan. Rata anuală este adesea afișată ca o sumă mai ieftină pe lună, dar va trebui să plătiți pentru un an în față. Dacă alegeți să plătiți timp de un an în avans, asigurați-vă că serviciul oferă o rambursare pro-evaluată în cazul în care serviciul nu vă satisface nevoile.
  • Multe servicii oferă o rată de promovare scăzută atunci când primiți prima dată - aceste rate pot dubla sau triple după ce sunteți un client pentru o anumită perioadă de timp. Aflați cât timp rata sunteți de acord să rămâne disponibilă și care va fi rata după încheierea promovării
  • Gazdele web pot lega toate tipurile de servicii și produse în pachete scumpe. Asigurați-vă că nu vă înscrieți mai mult decât ceea ce aveți nevoie.
  • Unele servicii oferă găzduire gratuită cu servicii foarte limitate. De exemplu, de obicei, nu veți putea utiliza propriul nume de domeniu pe un site gratuit. Site-urile gratuite au, de asemenea, tind să afișeze reclame (și să interfereze cu capacitatea dvs. de a configura anunțurile pentru dvs.).
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar