Cum să vă îngrijiți pisicile de interior

Pisica ta nu trebuie sa iesi in afara pentru a fi fericita. Una dintre cheile pentru păstrarea pisicii dvs. de interior foarte fericită și împlinită îi dă divertismentul și stimularea în mod regulat. În plus față de exerciții fizice și stimularea mentală, pisica dvs. interioară are nevoie de un mediu sigur de a trăi, alimente și apă și îngrijire regulată și asistență medicală. Dacă puteți oferi toate aceste lucruri pentru pisica dvs., este probabil să trăiască o viață fericită și sănătoasă în interior.

Pași

Partea 1 din 4:
Păstrați pisica în siguranță
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru pisicile de interior Pasul 1
1. Creați un mediu de siguranță pentru pisici. O pisică interioară obține o distracție proprie, ceea ce înseamnă adesea explorarea casei și jucând cu orice lucru care își prinde ochiul. Este important să verificați în jurul casei dvs. de la o "ochiul Pisicii" punct de vedere și căutați lucruri pe care ar putea să le rănească și să se asigure că sunt în siguranță.
  • Fiți conștienți de pisici pot sări pe tot felul de suprafețe. Doar pentru că o suprafață este înălțime de talie sau chiar înălțimea capului, nu înseamnă că pisica ta nu va explora cu atenție.
  • Puneți lucrurile care vor fi atractive pentru o pisică. De exemplu, tinsel, șireturi, lână, șir, consumabile de cusut sunt atractive pentru pisici. Dacă este lungă, subțire și șarpe ca atunci pisica va dori să se joace cu ea. Asigurați-vă că acestea sunt toate tidiere departe, deoarece dacă pisica investighează cu gura și înghiți o bucată de lână, pisica ar putea ajunge cu o obstrucție gravă a intestinului care necesită o intervenție chirurgicală pentru ao corecta.
  • Pisicile și lumânările nu se amestecă. Pisicile iubesc să sară în sus, astfel încât chiar punerea unei lumanari pe un raft ridicat nu înseamnă că este în siguranță. În cel mai rău scenariu, pisica nu va ști că e acolo, bate-o și provoacă un foc de casă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisicile interioare Pasul 2
    2. Păstrați toxinele la îndemâna pisicii dvs. Asigurați-vă întotdeauna că agenții de curățare și alte substanțe chimice sunt blocate din calea răului. Există multe substanțe chimice pe care le folosim în casele noastre care sunt grav toxice pentru pisici.
  • De exemplu, multe curățători frecvenți conțin clorură de benzalconiu. Această chimică poate provoca arsuri la țesuturi delicate, cum ar fi limba sau căptușeala gurii unei pisici. Dacă o pisică se plimba într-o podea încă umedă cu mai curată și apoi își linge labele pentru a le curăța, ar putea dezvolta ulcere de limba urâtă care împiedică să mănânce.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisicile interioare Pasul 3
    3. Aflați dacă plantele casei dvs. ar putea fi toxice pentru pisica voastră. Multe plante de casă sunt toxice sau potențial letale la pisici. Într-adevăr, crini nu au loc într-o gospodărie de pisică, deoarece polenul este extrem de toxic și provoacă insuficiență renală severă. Alte plante pentru a evita includ azalee, hortensii, poinsettias, daffodiluri și vâsc. Aceasta nu este o listă exhaustivă, astfel încât să verificați întotdeauna dacă plantele dvs. sunt prietenoase feline înainte de a le aduce în casa dvs.
  • Partea 2 din 4:
    Oferind nevoile de bază ale pisicii dvs
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru pisicile interioare Pasul 4
    1. Furnizați o cutie de gunoi pentru pisica dvs., pe care ar trebui să o curățați zilnic. Pisici cum ar fi intimitatea atunci când este pe toaletă. Așezați tava într-o zonă liniștită în care pisica nu va fi deranjată sau înspăimântată de un zgomot brusc (cum ar fi o mașină de spălat într-o spălătorie). Dacă aveți mai multe pisici, fiți conștienți de faptul că aveți nevoie de o tavă pentru fiecare pisică. Chiar și o idee bună de a avea o rezervă. Astfel, dacă aveți cinci pisici, ar trebui să aveți șase tăvi.
    • Păstrați tăvile curate, astfel încât acestea să fie locuri plăcute pentru pisicile dvs. de a vizita. Aceasta înseamnă zilnică pooper scooping și curățenie la fața locului și o curățare completă săptămânală a tăvilor.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisicile interioare Pasul 5
    2. Da mâncare și apă. Fiți conștienți de faptul că pisicile de interior sunt predispuse la creșterea în greutate. Pentru a preveni acest lucru, măsurați alimentele și dați suma recomandată pe ambalaj. Dacă pisica dvs. pune greutatea (coastele sale devine mai dificil de găsit), apoi reduceți alocația zilnică.
  • Păstrați apă proaspătă la îndemână în orice moment! Este foarte important.
  • Luați în considerare hrănirea alimentelor făcute pentru "de interior" sau "sterilizat" pisicile, deoarece acestea sunt ușor reduse în calorii pentru a ține seama de stilul de viață al pisicii.
  • Este o idee bună să dați pisicii o priză pentru comportamentul de vânătoare prin utilizarea alimentatorilor de puzzle, astfel încât Kitty funcționează pentru cina sa. Acestea sunt disponibile online și prin majoritatea magazinelor de animale de companie.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisicile interioare Pasul 6
    3. Dați-vă pisicii propriul loc special pentru a obține un timp singur. Este important ca pisica să aibă un mic spațiu propriu, chiar dacă doarme de fapt cu tine noaptea. Acest mic spațiu ar putea fi un pat de pisică sau un copac de pisică pe care pisica îl poate întări înăuntru.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisicile interioare Pasul 7
    4. Furnizați un post de zgâriere pentru pisica ta. Zgârierea este o parte a comportamentului normal al pisicii. Când se zgârie depozitele de pisică cantități mici de miros, care permite și alte pisici să știe că a revendicat teritoriul. Dacă nu oferiți un post de zgâriere, pisica își va găsi propria și ar putea fi foarte bine cea mai bună canapea ta.
  • Urmăriți pisica dvs. pentru a vedea dacă se zgârie orizontal (de-a lungul covorului) sau vertical (în sus). Furnizați pisica dvs. cu un post de zgârieturi care este fie plat (orizontal), fie vertical pentru a se potrivi cu preferința sa naturală de zgâriere.
  • Asigurați-vă că postul este mai înalt decât pisica este și ancorează ferm, deci nu se mișcă când zgârieturile de pisică. Plasați postul lângă o intrare sau ieșire, deoarece aici pisicile le place să-și depună mirosul.
  • De asemenea, puneți o postare lângă patul pisicii, deoarece pisicile le place să se zgârie când se ridică după somn.
  • Partea 3 din 4:
    Oferind stimulării și exercițiilor fizice de pisică
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru pisicile interioare Pasul 8
    1. Asigurați-vă că pisica dvs. obține exerciții adecvate. Jucați cu pisica dvs. în mod regulat. Asigurați-vă că aveți sesiuni de redare regulate, de mai multe ori pe zi. Pisicile sunt sprinters, mai degrabă decât alergătorii de maraton, astfel încât trei sau patru, sesiuni de 5 - 10 minute sunt mai bune decât o sesiune de joc de 20 de minute de o singură dată.
    • Ia o baghetă de pene, niște șoareci de jucărie, sau chiar doar o bucată de șir (nu se obosesc niciodată de ea). Agitați bagheta la înălțimea pisicii, nu a ta. Aruncați mouse-ul și urmăriți lupta cu ea cu ea. Țineți un capăt al șirului și fie să alergeți în jurul casei cu el, fie doar să-l scrii în jur.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisicile interioare Pasul 9
    2. Nu presupuneți că pisica dvs. nu vrea să joace, doar pentru că se bucură și de napping. Pisicile sunt vânători, ceea ce înseamnă că au perioade de inactivitate intercalate cu activitate de vânătoare. Deoarece pisicile le place să doarmă care nu înseamnă că nu au nevoie de stimularea mentală cu sufocarea unui șoarece, urmărind și prins ar oferi.
  • Multe probleme comportamentale, cum ar fi pulverizarea casei, zgârierea sau agresiunea la alte animale de companie, sunt cauzate din cauza plictiselii sau a frustrarii. Deci, asigurați-vă că oferiți o mulțime de lucruri interesante pentru ca pisica dvs. să se joace.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisicile de interior Pasul 10
    3. Dă-ți pisica o vedere la exterior. Asigurați-vă că are o bordură mare cu o vedere de fereastră. Acest lucru permite ca pisicii să fie distrasă de atracțiile în aer liber și să îndeplinească nevoia de felină de a fi ridicată, deoarece pisicile sunt în mod natural alpiniști de copaci.
  • Dacă locuiți într-un apartament, asigurați-vă că balconul este în siguranță cu pisica, iar pisica nu poate cădea de la o cale ferată de balcon. Puteți lua în considerare ceularea într-o zonă a balconului, astfel încât pisica să poată privi în vecinătate, dar fără riscul de rănire.
  • De asemenea, asigurați-vă că ferestrele deschise sunt dovezi de evacuare. Verificați ecranele pentru a vă asigura că sunt sigure și nu sunt deteriorate, astfel încât pisica nu poate să alunece atunci când nu căutați.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisicile interioare Pasul 11
    4. Bond cu pisica ta prin antrenament. Nu numai câinii beneficiază de formarea pe ascultare. Încerca Curs de antrenament de clicker pisica ta, care asista stimulente mentale vitale pentru prietenul tau felin si, de asemenea, o ajuta sa se lege cu tine. Această formare se face într-un mod similar cu câinii, dar trebuie doar să fie răbdători cu pisica și să fiți conștienți de a găsi un tratament care să motiveze într-adevăr pisica să urmeze comenzile.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisicile interioare Pasul 12
    5. Dă-ți pisicilor lucruri să-și ocupe mintea în timp ce ai plecat. Lăsați jucăriile pentru pisica dvs. să se joace când nu este capabilă să se joace cu dvs. Ați putea lăsa șoareci de jucărie sau catnip, dar puteți lăsa și obiecte care sunt mai puțin așteptate, dar sigure pentru pisica ta. Încercați să puneți o pungă de hârtie sau o cutie de carton pentru ca pisica dvs. să exploreze și să se joace cu.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisicile de interior Pasul 13
    6. Bucurați-vă de timpul cu pisica! Dă-i o mulțime de dragoste și atenție, dacă pisicile tale dorește-o. Aveți aproximativ 20 de ani înaintea voastră cu pisica dvs., așa că faceți tot ce este mai bun din ea construind o legătură de afecțiune reciprocă.
  • Partea 4 din 4:
    Având grijă de sănătatea pisicii tale
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru pisicile de interior Pasul 14
    1. Groom pisica ta ocazional. Pisicile interioare au nevoie de unghiile lor de tăiere mai frecvent, deoarece ei nu le poartă în jos. Fie să-i tăiești pe Tehnologia Vet, fie pisica, să le taie, sau să-i ceară să vă arate cum să o faceți. Clip sfaturile o dată pe lună.
    • De asemenea, periați pisica dvs. oriunde vă lasă. Poate chiar să se rostogolească și să vă lase să vă spălați stomacul blană dacă este într-o dispoziție cu adevărat afectuoasă! Periajul pisicii dvs. nu este de obicei necesară pentru a păstra haina pisicii dvs. în stare bună (pisicile de obicei se mândresc), dar este o modalitate bună de a forma o legătură cu animalul dvs. de companie. Aceasta este, de asemenea, o șansă de a vă inspecta haina pisicii și corpul său pentru potențialele probleme de sănătate.
    • Căutați puncte negre sau lucruri care se mișcă în blana pisicii. Separați blana și uitați-vă la pielea expusă. Dacă vedeți lucrurile în mișcare sau o mulțime de mici puncte negre (fecale de purici), obțineți-l un purici și bifați guler, un spray, pulbere sau luați pisica la veterinar pentru a obține sugestii despre tratament.
    • Uneori, deoarece pisicile îmbătrânesc, ei nu mai sunt capabili să-și îngrijească complet hainele. Ei pierd flexibilitatea, făcându-i imposibilă să ajungă la întregul haină. Dacă acesta este cazul cu pisica dvs., este posibil să aveți nevoie să faceți mai multă îngrijire regulată pentru a vă menține haina pisică sănătoasă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisicile interioare Pasul 15
    2. Neuter pisica ta interioară. Animalele neutilizate sunt mult mai teritoriale și pot să-și marcheze teritoriul (casa ta!) cu urină sau fecale. De asemenea, sunt mai susceptibile de a atrage umbrele la casă, care, la rândul său, vă poate lăsa pisica să se simtă amenințată sau încurcată de vederea altor pisici în curtea sa.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisicile interioare Pasul 16
    3. Obțineți vaccinarea pisicii. Chiar dacă pisica nu iese, ar trebui să o vaccinați. Unele infecții virale, cum ar fi dezintegrarea felină, sunt cauzate de viruși dur care pot fi umblați pe pantofii dvs. De asemenea, dacă pisica dvs. alunecă într-o noapte întunecată, deoarece sistemul său imunitar nu a fost niciodată expus unor bug-uri în aer liber, există un risc mai mare de capturare a bolii.
  • Pisicile care nu vânează sau pleacă în aer liber necesită în continuare vieți de două ori pe an. Acest lucru se datorează faptului că s-au născut cu viermi pe care i-au dobândit de la mama lor, iar ouăle de vierme se încadrează în țesuturile corpului care se termină peste viața animalului de companie.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisicile de interior Pasul 17
    4. Nu uitați controlul puricii. În timp ce riscul de a achiziționa purici este mai mic, cu o pisică interioară, dacă animalul dvs. de companie ridică un purici decât sunteți obligat să aveți o explozie a populației. Există multe excelente produse de pur și eficiente de purici pentru a fi utilizate pe o pisică. Aveți un chat cu medicul veterinar pentru a descoperi, care este cel mai bun produs pentru a vă satisface nevoile și nevoile pisicilor dvs.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisicile interioare Pasul 18
    5. Obțineți pisica dvs. micro-ciopped. Acesta este un mic microcip care este implantat sub pielea scruftului. Când cipul este scanat, acesta trimite un număr unic care este înregistrat pe o bază de date cu detaliile dvs. În cazul în care pisica dvs. de evadare, cipul oferă un mod neplăcut de salvator, realizând că este deținută și reunirea celor doi.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Mâncare pentru pisici
    • Două boluri (pentru alimente și apă), de preferință din oțel ceramic sau inoxidabil
    • Cutia de gunoi și așternutul
    • Scratching Post
    • Jucării, cum ar fi șoareci de jucărie, o baghetă de pene sau un șir
    • Materiale de îngrijire, cum ar fi o perie (nu plastic) și un guler / spray de purici / bifați
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar