Cum să pescuiți dintr-un caiac

Caiac și pescuit sunt ambele activități în aer liber distractive, astfel încât combinarea lor este naturală. Prinderea peștelui dintr-un caiac poate fi la fel de ușor ca o barcă atâta timp cât vă pregătiți pentru provocările unice implicate. Kayaks sunt mici și nu au o mulțime de spațiu de depozitare, astfel încât să alegeți echipamentul esențial pentru călătoria dvs. Învățați cum să controlați un caiac este, de asemenea, important pentru atingerea peștilor în timp ce rămâneți în pericol. Când sunteți gata să vă aruncați linia, aduceți cu atenție peștele aproape de caiac până când veți putea să o curățați într-o rețea. Kayak Pescuitul preia controlul și echilibrul, dar este o activitate pe care o poate învăța orice iubitor de apă.

Pași

Partea 1 din 3:
Alegerea și echiparea caiacului
  1. Imagine intitulată pește dintr-o etapă de caiac 1
1. Selectați un caiac cu fundul larg pentru stabilitate în timpul pescuitului. Obținerea caiacului drept este o mare parte a pescuitului cu succes. Dimensiunea exactă a caiacului de care aveți nevoie va depinde de înălțimea și greutatea, dar, în general, caiacele scurte, largi sunt cele mai ușoare de control. Căutați un caiac cu un loc de vârf, precum și caracteristici suplimentare, cum ar fi spațiul de stocare suplimentar și clemele pentru a vă lega uneltele.
  • Vorbiți cu un vânzător la un magazin de bunuri sportive în aer liber pentru a găsi un caiac care vă convine. Roburdiness este important, mai ales pentru oameni mai înalți. Un caiac cu fundul larg vă poate permite să vă ridicați în timp ce pe apă.
  • Petreceți un pic suplimentar pentru a obține un caiac cu funcții suplimentare ca un loc bun, un suport de tijă și spațiu de depozitare. O caracteristică bună pentru a căuta este un toc de oar, astfel încât să puteți seta paleta în jos fără ao pierde în timp ce vă înfruntați pești.
  • Imagine intitulată pește dintr-o etapă de caiac 2
    2. Configurați un scaun înalt în mijlocul caiacului. Dacă caiacul dvs. nu include un scaun ridicat, cumpărați unul. Se potrivește cu spatele scaunului caiacului, apoi căutați puncte de atașament pe caiac. Scaunul va avea probabil cel puțin un clip metalic menit să se atașeze la o clemă lângă partea din spate a caiacului. După fixarea scaunului, deschideți-o astfel încât să rămână în poziție verticală.
  • Un scaun confortabil ajută foarte mult să rămână confortabil în timpul unei zile lungi, dar face ca pescuitul să fie mai ușor. Vă ridicați astfel încât să vă puteți uita în jos la apă și să aruncați linia mai departe de caiac.
  • Obținerea unui scaun separat este utilă dacă aveți un kayak în interior. "Sit-on-top" caiac au deja un scaun înalt.
  • Imagine intitulată pește dintr-un caiac 3
    3. Alegeți o bobină de filare ieftină pentru pescuit. Nu aduceți tija preferată, dacă nu sunteți pregătiți să o pierdeți. Alegeți o tijă accesibilă, ușor de configurat și aruncat în timp ce sunteți stând în interiorul caiacului. Încercați să utilizați o tijă de fibră de carbon ușor, care este de aproximativ jumătate de lungime a caiacului. Împerecheați-o cu o bobină potrivită făcută dintr-un material ușor, cum ar fi carbonul sau magneziu.
  • Tijele și rulourile ușoare sunt mai bune pentru pescuitul caiacului, deoarece acestea necesită mai puțină energie pentru a arunca. Când alegeți o tijă, încercați-o în timp ce stați jos. Turnarea unei distanțe lungi necesită mai multă putere braț atunci când stați.
  • Țineți minte că tija și bobina se vor umezi, chiar dacă caiacul tău nu se întoarce.
  • Luați în considerare obținerea unei tije detașabile care se desprinde în mai multe piese. În acest fel, puteți să-l puneți împreună când aveți nevoie de el și luați-l în afară când ați terminat pescuitul.
  • Imagine intitulată pește dintr-o etapă de caiac 4
    4. Includeți o ancoră pentru a ajuta la menținerea caiacului de la Drifting. O ancoră mică, pliabilă cântărește undeva între 1.5 până la 4 lb (0.68 la 1.81 kg). Cele mai multe ancore vin în pungi de transport pentru transport ușor. Veți avea nevoie, de asemenea, de o frânghie de ancorare a nailonului pentru a nod de ancora la caiac. O bună lungime de pornire pentru frânghie este de 75 ft (23 m), deși poate fi necesar să atașați ancora la o lungime diferită, în funcție de cât de adânc.
  • Ancorele mai ușoare funcționează bine în cele mai multe situații, dar optează pentru o ancoră mai grea dacă planificați pe caiac în apele aspre.
  • Mulți caiac au o cârpă cleată pentru a lega ancora la. Dacă dvs. nu are nici un cârlig, puteți cumpăra unul și instalați-l rapid folosind filele și șuruburile metalice incluse.
  • Unele caiace au, de asemenea, găuri în ele pentru ancorare. Pentru a folosi gaura, lipiți un stâlp de lungă durată prin gaură și în noroi. Ați putea, de asemenea, legați polul în partea laterală a caiacului pentru a vă opri de la ploaie.
  • Imagine intitulată pește dintr-o etapă de caiac 5
    5. Aduceți o cutie mică cu momeală și alte consumabile importante. Alegeți o cutie mică care se potrivește în interiorul caiacului. Înainte de a ieși din apă, curățați cutia. Aduceți-vă de-a lungul câtorva abordări și de noapte pentru a folosi ca momeală. Limitați-vă la câteva abordări utile și momeală suficientă pentru a vă duce prin călătoria dvs.
  • Momeală vie ca minnows și viermi va trebui, de asemenea, să fie stocată pe gheață pentru prospețime.
  • Amintiți-vă să legați caseta la o clemă sau o altă ancoră în interiorul caiacului. Păstrați-l sub sau în apropierea scaunului, astfel încât să puteți ajunge fără prea mult efort.
  • Imagine intitulată pește dintr-o etapă de caiac 6
    6. Stocați-vă obiectele de valoare într-o pungă etanșă la apă. Achiziționați o geantă de uscare marină pentru a stoca orice nu ar trebui să se udă, cum ar fi telefonul și portofelul dvs. Închideți sacul și lăsați-l în interiorul caiacului folosind o frânghie de nailon. Asigurați-vă că este sigur în cazul în care sfaturile caiacului.
  • Aduceți întotdeauna un telefon mobil încărcat în cazul în care trebuie să solicitați ajutor. Unele alte unelte de luat în considerare ambalarea într-o pungă uscată includ o cameră, bani, un GPS și o busolă.
  • Imagine intitulată pește dintr-o etapă de caiac 7
    7. Aduceți un mic piept de gheață dacă păstrați pește prins. Obțineți un cooler vechi sau o pungă mai rece și umpleți-o cu o mulțime de gheață. Apoi, legați-l cu frânghia de nailon lângă capătul frontal al caiacului, astfel încât acesta este ușor accesibil. Dacă nu aveți un punct de atașare pentru el, puteți obține, de asemenea, un set de cravată în care se scurgă în partea de sus a caiacului pentru a înșurubați un suport în poziție. Utilizați curelele de nailon incluse pentru a fixa răcitorul la montură.
  • Dacă nu intenționați să păstrați ceea ce prindeți, nu veți avea nevoie de un răcitor decât dacă intenționați să aduceți alimente sau băuturi pe care trebuie să le păstrați răcoroase.
  • Imagine intitulată pește dintr-o etapă de caiac 8
    8. Purtați îmbrăcăminte potrivită care se usucă repede. Anticipați posibilitatea puternică de a se umeda în timp ce sunteți în caiac. Stick la cămăși și pantaloni de pescuit cu uscare rapidă, deoarece aceste articole de îmbrăcăminte reduc, de asemenea, expunerea la soare. Căutați îmbrăcăminte din fleece, lână sau poliester. Adăugați straturi suplimentare dacă intenționați să mergeți la pescuit în condiții de răcire.
  • Pentru pescuitul de primăvară și cădere, mulți kayakers au pus pe un costum uscat sau un waders flexibil. De asemenea, puteți obține un costum uscat complet pentru iarnă. Pereche aceste articole de îmbrăcăminte cu o cămașă caldă și o jachetă impermeabilă.
  • Aduceți o jachetă ușoară impermeabilă pentru a face față stropilor sau ploii. Luați în considerare, de asemenea, aducerea unei pălării calde și a mănușilor în perioadele reci.
  • Dacă pescuiți în timpul verii, mulți oameni se potrivesc cu costume de baie, pantaloni scurți și tricouri cu mâneci scurte. Dacă vă îmbrăcați în acest fel, fiți conștienți de expunerea la soare, purtând o pălărie, ochelari de soare și o protecție solară.
  • Partea 2 din 3:
    Controlul unui caiac în siguranță
    1. Imagine intitulată pește dintr-o etapă de caiac 9
    1. Puneți o jachetă de viață oriunde mergeți pe apă. Kayakers utilizează un dispozitiv de flotație personal (PFD). Este luminos și voluminos, dar este necesar ca să rămână în siguranță pe apă. Este o vestă, deci alunei-o pe hainele tale. Asigurați-vă că vă potrivește bine și se remarcă la o distanță.
    • Ai putea ajunge în apă, deci trebuie să purtați întotdeauna un PFD. De asemenea, ajută bărcile mai mari să vă spună și să evitați caiacul tău.
    • Luați în considerare aducerea unui echipament de siguranță suplimentar, inclusiv un fluier de a alerta pe alții, un kit de reparații de caiac și leagă pentru paletă și tija.
  • Imagine intitulată pește dintr-o etapă de caiac 10
    2. Centrată cele mai grele articole din mijlocul caiacului. Aceste elemente sunt cele mai sigure atunci când se află în partea de jos a caiacului, direct în centru. Scaunul dvs. va fi, de asemenea, aproape de centru. Puneți mai răcitor în apropiere, urmată de caseta dvs. de bord și orice altceva pe care intenționați să îl aduceți.
  • Potriviți greutăți mai ușoare la capetele caiacului, stivându-le dacă este necesar. Asigurați-vă că caiacul se simte frumos și echilibrat, astfel încât este mai puțin probabil să se sfideze.
  • Un caiac echilibrat este, de asemenea, mai ușor de controlat. Dacă găsiți manevrarea pentru a fi dificilă, curățați o anumită greutate.
  • Imagine intitulată pește dintr-o etapă de caiac 11
    3. Întoarceți kayak lateral când intrați în ea. Intrarea într-un caiac de bobbing nu este la fel de simplu ca intrarea într-o barcă, dar nu este prea greu după ce îl stabilizați. Trageți caiacul la jumătatea terenului, transformându-l astfel încât este paralel cu țărmul. Apoi, pas pe ea. Asigurați-vă că toată viteza dvs. este în poziție și legată înainte de a ieși pe apă.
  • Atâta timp cât caiacul este la jumătatea drumului, nu va fi la fel de ușor de sfat. Dacă încercați să urcați de la un doc, trageți-l lângă doc și coborâți încet.
  • Imagine intitulată pește dintr-o etapă de caiac 12
    4. Cu lovituri verticale pentru a muta barca într-un ritm rapid. Mulți kayakers țin paletul orizontal în timp ce îl scufunda în apă. Stilul de vânătoare vă va plictisi înainte de a vă crea vreodată linia de pescuit. În schimb, înclinați tija, astfel încât paleta este aproape verticală cu un capăt deasupra capului. Îndepărtați-i pe celălalt în apă și împingeți-l înainte pentru a muta caiacul.
  • Practică controlul caiacul înainte de a încerca să pescuiască în ea. Nu veți putea să pescuiți foarte bine în ea până când sunteți obișnuiți să-l conduceți.
  • Partea alternativă când se prăbușește. De exemplu, accident vascular cerebral în partea dreaptă, ridicați paleta și apoi accidentați în partea stângă pentru a deplasa caiacul drept înainte.
  • Imagine intitulată pește dintr-o etapă de caiac 13
    5. Trageți paleta în spatele caiacului pentru al întoarce. Utilizați o tehnică numită o lovitură de cursă pentru a redirecționa rapid caiacul. Uită-te la locul în care vrei să mergi, apoi înclinare corpul tău în direcția opusă. Țineți paleta aproape orizontală, scufundându-l în apă. Apoi, mătură lama de paletă înapoi pentru a transforma caiacul.
  • Rețineți că kayak se întoarce de unde este paleta ta. Dacă loviți apa din dreapta, caiacul se întoarce spre stânga. Dacă o utilizați în partea stângă, se întoarce spre dreapta.
  • Imagine intitulată pește dintr-un etape de caiac 14.jpeg
    6. Aruncați tija pentru a vă ajuta să vă reglați poziția. Deoarece controlul unei tije și a unui palet în același timp este aproape imposibil, profitați de tija ta. O modalitate de a face acest lucru este prin mișcarea tijei prin apă ca o paletă. De asemenea, puteți arunca linia pentru a vă schimba poziția. Nasul caiacului se va întoarce de unde ați aruncat linia.
  • Poziționați-vă, astfel încât aveți o vedere clară a locului în care doriți să aruncați linia. Rețineți că vânturile puternice sau curenții mișcă caiac mult mai mult decât voința tijei, astfel încât să le luați în considerare mai întâi.
  • Imagine intitulată pește dintr-o etapă de caiac 15.jpeg
    7. Urcați înapoi în caiac dacă cădeți din ea. Capacul este o posibilitate foarte reală chiar și în apele calme. Dacă ați terminat, nu vă panicați. Răsturnați caiacul și înotați până la lateral. Ridicați pieptul până când este aproape de scaun, apoi trageți picioarele pe caiac.
  • Practicați urcarea în caiac, în timp ce sunteți într-un corp calm de apă. Stăpâneți tehnica înainte de a ieși afară.
  • Nu mergeți după nici o viteză până când nu sunteți stabili în caiac. Dacă legați totul în jos, nu va trebui să vă faceți griji că ați pierdut-o.
  • Partea 3 din 3:
    Prinderea peștelui
    1. Imagine intitulată pește dintr-o etapă de caiac 16.jpeg
    1. Alegeți un tip de pește pentru a prinde astfel încât să știți ce aveți nevoie de. Deoarece aveți spațiu limitat pe un caiac, știind ceea ce doriți să prindeți vă va ajuta să vă împachetați. Aflați ce fel de momeală și momeală sunt absolut necesare pentru călătoria dvs. Dacă intenționați să faceți o excursie într-o anumită zonă, cercetați ce fel de pește există acolo, astfel încât să nu vă apropiați de cântărirea caiacului cu o mulțime de unelte inutile.
    • Dacă aveți timp, vizitați zona de pescuit. Încercați să pescuiți acolo pe o barcă, de asemenea, pentru a obține mai mult pentru condițiile pe care le veți confrunta.
    • Verificați ce fel de trafic de apă să se aștepte în zona de pescuit și alți factori care ar putea afecta călătoria dvs.
  • Imagine intitulată pește dintr-o etapă de caiac 17.jpeg
    2. Glide în poziție folosind curse scurte. Unul dintre cele mai mari avantaje ale pescuitului Kayak este stealth. Odată ce observați o școală de pește sau un loc bun în care sunt susceptibile de a se aduna, începe să se prăbușească spre ei. Utilizați lovituri scurte, blânde pentru a evita stropirea. Încercați să mătuiți paleta aproape de barcă.
  • Zgomotele puternice sperie de pește, deci faceți tot ce este mai bun pentru a fi cât mai tăcut posibil. Vă va oferi un avantaj că nu ați ajunge de la o barcă cu un motor puternic.
  • Lovirea caiacului este o modalitate sigură de a speria pește. Pentru a evita acest lucru, mutați lent și cu prudență. Luați-vă timpul când poziționați caiacul.
  • Imagine intitulată pește dintr-o etapă de caiac 18.jpeg
    3. Aruncați ancora prindându-l în apă în timp ce țineți linia. Asigurați-vă că cablul de ancorare a nylonului este ferm înnodat atât pentru ancora, cât și pentru caiac. Apoi, mențineți prinderea pe frânghie, în timp ce ancora se scufundă încet. Așteptați pentru a lovi partea de jos. Apoi, așteptați ca caiacul dvs. să se stabilească înainte de a vă arunca linia.
  • Utilizați an Anchor Hitch Pentru a fixa ancora.
  • Amintiți-vă să trageți deschideți vârfurile ancorei înainte de ao arunca în apă. Când ancora lovește podeaua, se transformă în lateral, astfel încât vârfurile captează pe sol solid.
  • Caiacul se va deplasa în direcția curentului de apă sau a vântului, deci factorul în drift atunci când alegeți unde să se oprească.
  • Imagine intitulată pește dintr-un caiac pas 19.jpeg
    4. Stați drept în timp ce vă mișcați brațul înapoi cast linia. Păstrați tija poziționată orizontal în fața dvs., apoi trageți-o repede. Odată ce cârligul merge în spatele capului, faceți rodul înainte pentru a arunca linia înaintea voastră. Nu aveți mult spațiu, așa că nu lăsați cârligul să se întoarcă suficient de departe pentru a lovi caiacul. Apoi, țineți tija orizontală din nou în fața dvs. pe măsură ce așteptați să mușcă pește.
  • Cârligele ghimpate pot fi blocate pe caiac sau mai rău, cineva sau altceva. Un cârlig blocat este dificil de îndepărtat fără a se întoarce la țărm sau tăierea liniei.
  • Dacă sunteți în stare să vă ridicați în caiac, puteți crea mai mult spațiu pentru a manevra tija. Este, de asemenea, bun pentru folosirea peștelui din apă.
  • Imagine intitulată pește dintr-o etapă de caiac 20.jpeg
    5. Tambur tija înapoi când simți un pește pe cârlig. Țineți tija, aproape verticală, pentru a trage peștele cu mai multă forță. Asigurați-vă că lăsați niște slăbiciune în linie. Dacă arată sau se simte tensionată, se poate fixa. Continuați să vă îmbinarea, coborând tija în jos, după cum este necesar pentru a reduce tensiunea.
  • Stați liniștit, centrat în barcă în timp ce încercați să aduceți peștele în. Dacă vă sprijiniți de partea laterală, puteți ajunge în apă.
  • Imagine intitulată pește dintr-o etapă de caiac 21
    6. Prinde peștele cu o plasă de aterizare odată ce se apropie de caiac. Continuați să vă răsuciți pe pește până când este chiar lângă barcă. Treceți la rețeaua dvs., apoi îl curățați orizontal prin apă. Dacă scopul dvs. este la punct, peștele va fi sigur în rețea. Asigurați-vă că este blocat acolo înainte de a încerca să o ridicați din apă.
  • Aduceți peștele destul de aproape de barcă, astfel încât să nu trebuie să vă sprijiniți să o prindeți. Înclinarea prea departe este o modalitate sigură de a ajunge la umed și apoi puteți pierde peștele deasupra acelei!
  • De asemenea, puteți trage tija înapoi pentru a răsturna peștele într-o singură mișcare rapidă. Este greu de făcut atunci când sunteți nou la pescuit și puteți duce, de asemenea, la un cârlig ascuțit care zboară prin aer, așa că încercați cu prudență.
  • Imagine intitulată pește dintr-un etape de caiac 22.jpeg
    7. Trageți cârligul din pește înainte de ao depozita în gheață. Au o pereche mică de clești la îndemână pentru a ajuta Desfaceți peștele fără să-l rănească. Ajungeți în gura peștelui, apoi rotiți cârligul până când acesta indică spre dvs. Trageți încet din gura peștelui. Când ați terminat, depozitați peștele sau eliberați-l.
  • O altă opțiune este de a cumpăra cârlige fără barbe. Dacă aveți cârlige ghimpate, ați putea, de asemenea, să le încurați prin utilizarea cleștelor pentru a zdrobi butoanele. Fără barburi, cârligele devin mult mai ușor de alunecat pe pește.
  • sfaturi

    Să se umezească în timp ce pescuitul într-un caiac este complet normal. Probabil că veți pierde unelte la un moment dat, așa că nu vă luați cele mai bune echipamente cu dvs!
  • Sunscreenul și ochelarii de soare sunt întotdeauna minunați să aveți cu dvs. pentru a vă proteja de expunerea la soare.
  • Pescuitul Kayak este mai ușor atunci când viziți pești mai mici care nu vă pot trage în jur. Cu toate acestea, cu practică, puteți să vă plimbați în pește mai mare, cum ar fi basul și știul.
  • Profitați de dimensiunea mică a caiacului. Utilizați-l pentru a intra în zonele Barci nu pot ajunge.
  • În unele zile, nu veți prinde o mulțime de pești. Continuați să încercați și să treceți la noi pete în care peștele sunt mai activi.
  • Avertizări

    Caiac este periculos dacă nu luați măsurile de precauție adecvate. Pentru a preveni înecarea, purtați întotdeauna o jachetă de viață în timp ce vă aflați pe apă.
  • Căutați condiții meteorologice periculoase care pot să-și acopere caiacul sau să facă greu să se afle. Nu ieșiți în fulgere sau ceață adâncă.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Caiac
    • Undiță
    • Reelul de filare
    • Trusa de unelte
    • Momeală
    • Abordări
    • Lada frigorifica
    • Vestă de salvare
    • Paletă
    • Sac de apă pentru obiecte de valoare
    • Linia de pescuit
    • Cârlig
    • Cleşte
    • Îmbrăcăminte potrivită
    • Cleats pentru a lega uneltele (opțional)
    • Nylon Rope pentru a lega uneltele (opțional)
    • Suporturi de tijă și tijă (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar