Cum de a fixa o gaură de caiac

Înainte de a repara o gaură în caiac, uitați-vă la marca și modelul lui Kayak pentru a vedea dacă este fabricat din polietilenă liniară. Dacă este încrucișată, nu puteți încălzi, nisip, umpleți sau reparați daunele și trebuie să înlocuiți caiacul. Dacă aveți un caiac din fibră de sticlă, puteți repara găuri numai cu rășină epoxidică, deși rășina epoxidică va funcționa și cu polietilenă liniară. Din fericire, majoritatea caiacilor făcute astăzi sunt făcute din polietilenă liniară. În timp ce există câteva modalități de a repara daunele pe caiac, munca de pregătire este întotdeauna aceeași. După ce vă nisipiți, curățați și oxidați suprafața, puteți utiliza un material epoxidic, plastic sau un patch pentru a repara daunele.

Pași

Metoda 1 din 4:
Curățarea și șlefuirea daunelor
  1. Imagine intitulată Fix o gaură de caiac pas 1
1. Găuri găuri în marginile daunelor dacă este crăpată. Dacă aveți în mod specific o fisură în suprafața corpului dvs., acesta va continua să se răspândească dacă îl reparați. Pentru a preveni acest lucru să se întâmple, atașați un burghiu pilot la un burghiu. Așezați vârful bitului pe un capăt al fisurii și forajului /8- /16 în (0.32-0.16 cm) în plastic. Repetați acest proces la celălalt capăt al fisurii. Acest lucru va păstra fisura de la răspândire după ce îl reparați.
  • Trebuie doar să forați în suprafața fisurii dacă daunele nu rulează tot drumul prin intermediul corpului. Dacă puteți vedea curat prin crăpătură pe cealaltă parte, găurați tot drumul prin corpul caiacului.
  • Nu aveți nevoie să forați gouge, puncții, zgârieturi sau găuri, care sunt găuri în corpul care sunt destul de adânci, unde puteți vedea pe cealaltă parte.
  • Imagine intitulată Fix o gaură de caiac pas 2
    2. Dur în zona deteriorată cu șmirghel de 80 griți. Obțineți o foaie de șmirghel de 80 de gresie. Puneți-o peste gaură sau zgârierea și frecați-o înapoi și înapoi peste caiac. Răzuiți până la 1-2 inci (2.5-5.1 cm) care înconjoară deteriorarea și zgârierea porțiunii interioare a indentării sau a crack-ului dacă puteți. Dacă aveți de-a face cu o gaură, răzuiți marginile gaurei la cele mai bune abilități.

    Bacsis: Trebuie doar să faceți acest lucru pe partea în care a apărut daunele. În aproape toate cazurile, caiacele sunt deteriorate de la frecare împotriva a ceva de pe partea exterioară a corpului, astfel încât nu va trebui să vă încurcați cu interiorul caiacului.

  • Imagine intitulată Fix o gaură de caiac pas 3
    3. Ștergeți zona cu frecare de alcool și prosoape de hârtie. Apucați o rolă de prosoape de hârtie și rupeți câteva foi oprit. Puneți niște mănuși de cauciuc și se toarnă niște alcool de frecare în prosoapele de hârtie pentru a le înmuia. Frecați bine zona deteriorată cu prosoapele de hârtie umedă pentru a îndepărta orice resturi sau resturi de plastic din șlefuire.
  • Puteți utiliza săpun și apă dacă nu aveți alcool de frecare. Scopul principal aici este doar pentru a curăța zona.
  • Imagine intitulată Fix o gaură de caiac pas 4
    4. Clătiți zona și ștergeți-o uscată pentru a termina curățarea zonei deteriorate. Apucați un furtun sau umpleți o găleată cu apă și se toarnă-o peste zona în care ați îmbibat în alcool. Apoi, luați niște prosoape de hârtie uscată și ștergeți zona în jos pentru ao usca. Aceasta va șterge orice reziduu pe suprafața caiacului.
  • Imagine intitulată Fix o gaură de caiac pas 5
    5. Rulați o torță de butan peste suprafață rapid pentru a oxida plasticul. Apucați o torță de butan și întoarceți-o. Fără a lăsa flacăra în contact direct cu plasticul, rulați torța înainte și înapoi peste deteriorarea suprafeței. Acoperă 12-16 inci (30-41 cm) la fiecare 1 secundă prin deplasarea rapidă a torței pentru a evita topirea plasticului. Faceți acest lucru timp de 5-15 secunde pentru a pregăti caiacul pentru reparația dvs.
  • Scopul de aici este de a oxida polietilena, să nu se topească. Oxidarea suprafeței asigură că orice material de umplere pe care îl utilizați va lega permanent la caiac. Dacă nu faceți acest lucru, lucrarea de patch-uri este mult mai probabil să vină anulată.
  • Metoda 2 din 4:
    Umplerea unui gouge profund cu epoxid
    1. Imagine intitulată Fix o gaură de caiac pas 6
    1. Propul de caiac în sus, astfel încât deteriorarea să se odihnească paralel cu solul. Setați unele covoare sau cărămizi de-a lungul marginilor caiacului pentru a se ridica la un unghi în care zona deteriorată este îndreptată direct. Rășina epoxidică pe care o veți folosi va ieși din gaură dacă suprafața deteriorată nu este paralelă cu podeaua.
    • Acest proces este ideal pentru goguri, zgârieturi adânci și găuri mici care nu merg tot drumul prin cocă.
    • Dacă aveți o caiac de fibră de sticlă fantezie, aceasta este singura modalitate de a repara daunele.
  • Imagine intitulată Fix o gaură de caiac pas 7
    2. Se amestecă epoxidul de 2 părți într-o ceașcă de plastic pentru ao activa. Puneți niște mănuși de nitril pentru a păstra epoxidul de pe mâini. Luați o epoxid de 2 părți și strângeți rășina într-o ceașcă de plastic. Adăugați o cantitate egală de agent de activare și amestecați împreună cu 2 compuși împreună cu un stick de amestecare a lemnului. Aceasta va activa epoxidul și va determina să înceapă încet.
  • Puteți cumpăra o rășină epoxidică cu 2 părți dintr-un hardware, o sursă de construcții sau de la magazinul de automobile. Este adesea folosit pentru a completa conductele deteriorate sau suprafețele plastice.
  • Orice rășină epoxidică cu 2 părți va funcționa pentru acest lucru.
  • Bacsis: Odată ce faceți acest lucru, aveți aproximativ 30-45 de minute pentru a lucra. Dacă luați prea mult timp, epoxidul se va întări în ceașcă.

  • Imagine intitulată Fix o gaură de caiac pas 8
    3. Se toarnă epoxidul direct în gouge pentru a umple la spălare cu caiacul. Înclinați paharul peste zona deteriorată și se toarnă încet epoxidul. Mișcați paharul după cum este necesar pentru a umple gaura, zgârierea sau gouge în întregime cu epoxidul. Ștergeți orice exces de epoxid care depășește deteriorarea cu o cârpă uscată. Continuați să turnați până când toate deteriorarea este umplută și epoxidul este în același timp cu suprafața caiacului.
  • Se pare destul de gros în ceașcă, dar epoxidul se toarnă fără probleme. Nu trebuie să o mutați în zona deteriorată. Dacă aveți nevoie să o răspândiți în jur, să vă simțiți liberi să vă folosiți degetul cu mănușă pentru a face acest lucru.
  • Imagine intitulată Fix o gaură de caiac pas 9
    4. Așteptați 7-10 ore pentru ca epoxidul să se vindece. Odată ce ați umplut zona deteriorată, lăsați caiacul să stea timp de 7-10 ore. Acest lucru va da timp epoxi pentru a se vindeca la polietilenă. Odată ce epoxidul este vindecat, puteți picta peste suprafață sau luați caiacul pe apă.
  • Majoritatea entuziaștilor kayak nu deranjează pictura asupra reparațiilor pe fundul corpului, deoarece nu o puteți vedea oricum. Dacă doriți să pictați peste el, utilizați vopsea acrilică acrilică.
  • Metoda 3 din 4:
    Repararea daunelor corpului cu plasticul de resturi
    1. Imagine intitulată Fix o gaură de caiac pas 10
    1. Găsiți unele # 2 Plastic de resturi reciclabile pentru a umple daunele. Același polietilenă din caiac este folosită pentru a face o varietate de alte produse. Căutați orice obiect plastic cu un # 2 imprimat pe el cu 3 săgeți înconjurând-o. Aceasta este polietilenă de înaltă densitate și îl puteți folosi pentru a vă repara caiacul. Apucați o găleată, cană de lapte, detergent gol sau sticlă de șampon sau o bucată de plastic pentru a efectua această reparație.
    • Această reparație este ideală pentru daune hull urâte care nu pot fi reparate cu ușurință cu rășină. Dacă forma găurii sau a zgârieturii este malformată și trebuie să mutați materialul de reparare în jurul valorii de, acesta este modul de parcurs.
    • Dacă plasticul nu este curat, spălați-l cu săpun și apă și uscați-l înainte de a face acest lucru.
    • Dacă este posibil, utilizați un plastic care se potrivește cu culoarea caiacului. Acest lucru va face repararea mai puțin vizibilă.
    • Veți distruge acest obiect pentru reparația dvs., așa că nu luați ceva ce aveți nevoie într-o zi!
  • Imagine intitulată Fix o gaură de caiac pas 11
    2. Tăiați plasticul afară pentru a se potrivi cu forma daunelor corpului. Apucați un set de șanțuri de tablă și tăiați o bucată de plastic pentru a se potrivi cu forma daunelor. Dacă utilizați un material mai subțire, ca un canal de lapte, tăiați de două ori mai mult decât aveți nevoie și puneți piesele unul peste celălalt. Nu vă faceți griji cu privire la obținerea științifică aici - puteți răsturna întotdeauna excesul în timp ce îl aplicați.
  • Dacă nu aveți snipsuri de tablă și folosiți plastic mai subțire, îl puteți scufunda din obiect cu un cuțit de utilitate.
  • Imagine intitulată Fix o gaură de caiac pas 12
    3. Încălziți materialul de fierbere cu o pistol de căldură timp de 1 minut pentru a-l înmuia. Apucați niște clești sau încuietori canal pentru a ține plasticul în siguranță de la dvs. Ridicați plasticul în sus și țineți un pistol de căldură de 5-10 inci (13-25 cm) departe de plasticul de resturi. Opriți-l și mutați pistolul de căldură înainte și înapoi până când plasticul își pierde forma și arată subțire în timp ce se îmbină în aer.
  • Puteți folosi o torță de butan în loc de un pistol de căldură. Doar asigurați-vă că nu lăsați flacăra să atingă direct plasticul și să mutați torța în jurul pentru a topi fiecare piesă uniform.
  • Imagine intitulată Fix o gaură de caiac pas 13
    4. Plasați plasticul peste deteriorare și continuați încălzirea pentru 10-20 de secunde. În timp ce plasticul este moale și pliabil, l-ați așezat încet peste zona deteriorată pentru ao umple. Deplasați pistolul de căldură înainte și înapoi. Continuați să încălziți zona timp de 10-20 de secunde pentru a încălzi toate polietilen-ul și a topi plasticul pe care îl utilizați pentru a patch-ul caiacului.
  • Dacă plasturele de plastic începe să picureze sau să bulegă, nu mai încălzi și așteaptă 10-20 secunde înainte de a continua.
  • Avertizare: Nu încălziți caiacul direct pentru prea mult timp. Doar doriți să o încălziți pentru a face cele două polietilene se leagă împreună.

  • Imagine intitulată Fix o gaură de caiac pas 14
    5. Răspândiți și neteziți plasticul folosind un cuțit de chit sau șurubelniță. Apucați un cuțit de chit în cazul în care deteriorarea este într-adevăr șurubelniță cu adevărat sau cu cap plat dacă deteriorarea este mai mică sau în formă de ciudățenii. Utilizați marginea apoasă a instrumentului dvs. pentru a răspândi plasticul topit în jurul valorii de încet. Continuați să mutați plasticul topit până când suprafața caiacului este plat și spălați.
  • Puteți repeta acest proces de câte ori dacă vă aflați în plastic de plastic.
  • Utilizați vârful cuțitului de chit sau șurubelnița pentru a răsturna orice plastic în exces. Ștergeți plasticul pe o bucată de hârtie sau o cârpă.
  • Imagine intitulată Fix o gaură de caiac pas 15
    6. Așteptați 20-30 de minute pentru ca plasticul să se usuce și să-l nisip dacă doriți. Plasticul se va usca destul de repede. Doar lăsați-o să se odihnească timp de 20 până la 30 de minute pentru a da timp de plastic pentru a vindeca. Odată ce este uscat, îl puteți lăsa așa cum este dacă doriți. Alternativ, puteți să-l așezați cu șmirghel de 200 de gresie și să-l vopsiți cu vopsea de pulverizare.
  • Majoritatea oamenilor nu deranjează șlefuirea sau pictura daunele dacă nu este cu adevărat vizibilă sau este în partea de jos a corpului.
  • Metoda 4 din 4:
    Patching o gaură
    1. Imagine intitulată Fix o gaură de caiac pas 16
    1. Cumpărați un patch de la producător, dacă puteți să potriviți plasticul. Dacă aveți o gaură care merge tot drumul prin intermediul corpului, primul e-mail sau apelați producătorul. Întrebați-le dacă au dopuri sau plastic de resturi pentru a repara daunele. Dacă o fac, plătiți pentru a fi expediate pentru dvs. Acesta este modul ideal de a patch-ul.
    • Dacă ați cumpărat recent caiac, producătorul poate acoperi daunele cu garanția. Ei vă pot trimite doar un kayak nou dacă întrebați.
    • Patching o gaură este destul de greu. Se poate face cu siguranță, dar produsul finit nu poate să arate cel mai bun.

    Avertizare: Nu luați caiacul în apă adâncă când ați terminat dacă vă faceți clic pe o gaură în partea de jos a barcii. Va fi în continuare bine pentru râuri și râuri superficiale, dar există întotdeauna o șansă ca o gaură pe fund să fie reemerge. Dacă vă aflați în apă adâncă când se întâmplă acest lucru, ați putea ajunge la probleme.

  • Imagine intitulată Fix o gaură de caiac pas 17
    2. Apucați niște polietilenă de resturi dacă nu puteți achiziționa un plasture. Dacă nu puteți obține o parte din material plastic de la producător, puteți patch-ul cu o bucată groasă de plastic # 2. Obțineți o găleată din polietilenă pentru a vă crea plasturele.
  • Dacă este posibil, obțineți o găleată de plastic care este de aproximativ aceeași culoare ca și caiacul dvs.
  • Imagine intitulată Fix o gaură de caiac pas 18
    3. Îndepărtați plasticul să fie /2 în 1.3 cm) mai mare decât gaura. Luați găleata sau scrapul din plastic și țineți-l sub gaură. Urmăriți în jurul marginilor gaurei cu un marker șters. Apoi, luați niște șanțuri de tablă și tăiați în jurul valorii de contur pentru a face plasticul A /2 în 1.3 cm) mai mare decât gaura pe care o faci.
  • Acest lucru este destul de greu de făcut în 2-3 tăieturi. Este posibil să fie necesar să tăiați porțiuni mici la un moment dat până când puteți modela plasticul pentru a se potrivi cu caiacul dvs.
  • Imagine intitulată Fix o gaură de caiac pas 19
    4. Așezați plasticul peste gaură și începeți să o topiți cu un pistol de căldură. Puneți o pereche de mănuși de lucru groase. Setați plasticul în jos peste orificiu și liniați marginile în sus, astfel încât plasturele să stea peste caiac. Luați pistolul de căldură și fixați-l la scăzut. Mișcați arma de căldură în jurul pentru a înmuia plasturele și a se topi. Încercați să evitați topirea porțiunii din plastic care înconjoară plasturele.
  • Dacă mijlocul plasturelor începe să coboare în centru, se ridică cu grijă de dedesubt cu degetul tău de mănușă. Dacă degetul începe să se încălzească, apucați o bucată de lemn de resturi pentru ao menține de dedesubt.
  • Imagine intitulată Fix o gaură de caiac pasion 20
    5. Împingeți marginile plasturelui în interiorul cusăturii cu degetul cu mănușă. Fiți atenți când faceți acest lucru și lucrați încet pentru a evita arderea degetului. Împingeți ușor plasturele în gaură, astfel încât marginile să se potrivească. Dacă plasticul se întărește în orice moment, reîncălziți-l timp de 5-10 secunde pentru a re-topi. Dacă plasturele de plastic începe să se desprindă, se strânge din cealaltă parte cu degetul cu mănușă.
  • Imagine intitulată Fix o gaură de caiac pas 21
    6. Așteptați ca patch-ul să se usuce și să-l nisip cu șmirghel de 200 de gresie. Așteptați 20-30 de minute pentru plastic și caiacul să se usuce. Odată ce suprafața sa întărit, apucați o foaie de șmirghel de 200 de gresie și o rulați ușor pe plasture și zona înconjurătoare pentru ao netezi. Apoi, simțiți-vă libertatea de a picta zona folosind vopsea de pulverizare dacă doriți.
  • Puteți acoperi cusătura dintre patch-uri și caiac cu o tijă de sudură din plastic sau Lexel Caulk pentru ao sigila dacă doriți un finisaj maiicator.
  • sfaturi

    Metoda populară de reparare înapoi în ziua a fost de a folosi o tije de sudură din plastic pentru a repara daunele. Puteți face totuși acest lucru dacă așa ați fost învățat, dar este ineficient și necesită o cunoaștere aprofundată a materialelor de sudură. Aceasta nu mai este cea mai populară metodă pentru repararea caiacului.

    Avertizări

    Nu puteți utiliza caulk siliconic pentru a sigila o gaură. CAULK-ul poate lucra pentru o perioadă scurtă de timp, dar nu se va lega cu polietilena pentru mult timp și munca de reparații va cădea în apă destul de repede.
  • Nu luați caiacul în apă adâncă dacă faceți patch-uri pe fundul caiacului. Dacă reparația nu reușește vreodată, ați putea ajunge la probleme.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Curățarea și șlefuirea daunelor

    • Șaibă
    • Servețele de hârtie
    • Spirt
    • Apă
    • Butan torch
    • Manusi de cauciuc
    • Săpun (opțional)
    • Burghiu (opțional)
    • Pilotul de foraj (opțional)

    Umplerea unui gouge profund cu epoxid

    • 2-Partea epoxidică
    • Pahar din plastic
    • Mănuși de nitril
    • Stick de amestecare
    • Obiecte grele
    • Pânză uscată

    Repararea daunelor corpului cu plasticul de resturi

    • Resturi plastice (# 2)
    • Snips de tablă
    • Mănuși
    • Clește sau încuietori ale canalului
    • Pistol cu ​​aer cald
    • Cuțit de chit sau șurubelniță platformă
    • Șmirghel (opțional)

    Patching o gaură

    • Patch-uri din plastic (# 2)
    • Snips de tablă
    • Marker șters
    • Șaibă
    • Pistol cu ​​aer cald
    • Mănuși
    • Șaibă
    • Bloc de lemn (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar