Cum să cumpărați un domeniu înregistrat

Știți că un nume de domeniu excelent ar trebui să fie simplu, memorabil și oferă o conexiune instantanee la brandul dvs. Dar dacă îți dai seama doar numele de domeniu perfect pentru a descoperi că deja este luat de altcineva? Din fericire, este de obicei destul de ușor să cumperi un domeniu înregistrat - întrebarea este dacă actualul proprietar este dispus să-l vândă. Dacă l-au abandonat deja, veți avea un timp mult mai ușor decât dacă ați folosi în mod activ domeniul și să se angajeze în fața lor pe web.

Pași

Metoda 1 din 3:
Evaluarea domeniului existent
  1. Imagine intitulată Cumpărați un domeniu înregistrat Pasul 1
1. Căutați orice mărci comerciale în brand. Înainte de a obține inima setată pe domeniu, mergeți la site-ul USPTO și căutați pentru a vedea dacă acest nume este înregistrat în SUA. Dacă locuiți într-o altă țară, verificați și baza de date a mărcii din țara dvs.
  • Dacă se dovedește există o marcă comercială pentru adresa URL sau ceva similar cu acesta, sunteți de obicei mai bine să alegeți un alt nume, mai degrabă decât urmărirea domeniului existent.
  • Imagine intitulată Cumpărați un domeniu înregistrat Pasul 2
    2. Mergeți la site-ul existent și vedeți ce este acolo. Introduceți adresa URL în fereastra de browser și vedeți ce se întâmplă. Dacă vă uitați la un site activ, dezvoltat, care a fost recent actualizat, este puțin probabil ca proprietarul să fie dispus să vândă domeniul. Cu toate acestea, în cazul în care site-ul nu a fost actualizat în ani sau are o pagină de destinație, s-ar putea fi în noroc.
  • Defilați la partea de jos a paginii de pornire și căutați date care vă vor spune când pagina a fost proiectată sau actualizată ultima dată. În general, în cazul în care se folosește un design mai vechi, este, probabil, un site inactiv.
  • În cazul în care site-ul are un blog, uita-te pentru ultima dată. Dacă nu a fost actualizat în câțiva ani sau dacă cel mai recent post vorbește despre proprietarul paginii web, luând o pauză, este, de asemenea, un semn bun pentru dvs.
  • Imagine cu denumirea Cumpara un pas de domeniu inregistrat 3
    3. Faceți o căutare pe site-ul Google a domeniului. Pe Google, căutați "Site:" urmată de numele domeniului fără spații. Verificați sancțiunile care au fost evaluate la domeniul. În cazul în care domeniul a fost sancționată, înseamnă că acesta nu ar putea fi cea mai bună achiziție pentru tine.
  • Chiar dacă domeniul își schimbă mâinile, că statutul de penalizare va rămâne cu domeniul, ceea ce înseamnă că domeniul ar putea fi interzis din rezultatele de căutare sau nu ar apărea pe prima pagină a rezultatelor căutării, ceea ce este important dacă sunteți încercarea de a construi o marca.
  • Imagine intitulată Cumpărați un domeniu înregistrat Pasul 4
    4. Verificați mașina de parcurs pentru a vedea ce conținut folosit pentru a fi acolo. Peste cap de la arhiva.org și introduceți numele de domeniu pentru a vedea ce se întâmplă. Derulați pentru a va asigura nu e nimic acolo, care ar putea avea un impact negativ asupra brand-ul.
  • De exemplu, dacă vedeți conținut care arată scammy sau frauduloase, s-ar putea să nu fie o idee bună pentru a încerca să cumpere acel domeniu.
  • Este până la tine pentru a decide dacă conținutul care să fie folosit în acel domeniu ar afecta negativ brand-ul, și nici măcar nu s-ar putea să-i spun la început. Dacă este în zona gri sau nu sunteți sigur, ați putea decide doar să o păstrați simplu și să nu urmăriți domeniul.
  • Metoda 2 din 3:
    Contactarea domeniu direct proprietarul
    1. Imagine cu denumirea Cumpara un pas de domeniu inregistrat 5
    1. Uita-te pentru o pagina de contact de pe site-ul existent. Dacă există un site activ la domeniu, consultați dacă există o pagină de contact care vă va oferi informații directe de contact pentru proprietarul domeniului. Nu doriți o adresă de e-mail generică sau o adresă de webmasteri, deoarece acestea nu vă vor duce la proprietar.
    • O adresă sau un număr de telefon funcționează, deși este de obicei mai ușor să faci primul contact cu proprietarul prin e-mail.
    • Dacă nu puteți găsi informații directe de contact pe site, este posibil să găsiți suficiente informații pe care le puteți căuta în altă parte. De exemplu, proprietarul ar putea avea conturi sociale media pe care le puteți utiliza pentru a face contact cu ei.
  • Imagine intitulată Cumpărați un domeniu înregistrat Pasul 6
    2. Căutați Whois pentru a afla cine deține domeniul dacă nu este nimic acolo. Dacă domeniul nu vă conduce la un site activ, utilizați un serviciu WHOIS pentru a obține informații de înregistrare pentru domeniu. Registratorii de domenii și gazdele web oferă de obicei acest serviciu sau puteți căuta direct la https: // căutare.icann.Org /.
  • Această căutare vă va oferi în mod obișnuit numele proprietarului înregistrat, când au înregistrat domeniul, când expiră înregistrarea și cum le puteți contacta.
  • Dacă proprietarul domeniului a achiziționat protecția vieții private, veți obține doar numele registratorului de domeniu decât proprietarul. De exemplu, dacă proprietarul a înregistrat domeniul prin Godaddy, ați obține numele și informațiile de contact pentru Godaddy. Dacă nu există nici un site web activ la domeniu, probabil că nu puteți contacta direct proprietarul domeniului.
  • Imagine intitulată Cumpărați un domeniu înregistrat Pasul 7
    3. Trimiteți un mesaj direct proprietarului care vă exprimă intenția. Spuneți proprietarului că sunteți interesat să cumpărați domeniul lor, dar nu le faceți o ofertă - încă. Pur și simplu întrebați dacă ar fi deschise să o vândă și că dacă sunt, ați putea fi interesați să o cumpărați.
  • Dacă nu există nici un site web activ la domeniu, în loc să scrieți persoanei și exprimați un interes activ în cumpărarea acestuia, le puteți trimite un mesaj care solicită ce planurile lor sunt pentru site. În timp ce intenția dvs. ar putea fi implicită, nu va fi evidentă.
  • Imagine intitulată Cumpărați un domeniu înregistrat Pasul 8
    4. Aflați cât de mult sunteți dispuși să plătiți pentru domeniu. Domeniile pot merge la câteva sute de dolari sau câteva milioane. În cele din urmă, acest lucru se referă la câți bani aveți și cât de important este pentru dvs. să aveți acest domeniu specific.
  • Puteți căuta site-uri online care vor efectua o evaluare a unui domeniu, dar aceste rezultate sunt speculative în cel mai bun caz. În mod obișnuit, se bazează pe numele de domenii similare au fost vândute pentru. În funcție de domeniul specific, s-ar putea să nu fie atât de mult să vă ajute.
  • Imagine intitulată Cumpărați un domeniu înregistrat Pasul 9
    5. Negociați cu proprietarul peste prețul domeniului. Dacă proprietarul se întoarce la dvs. și vă spune că sunt potențial interesați de vânzarea domeniului, sunteți în noroc! Ei ar putea să vă spună ce vor ei și să vă cer să faceți o ofertă. Dacă vă cer să faceți o ofertă, mergeți cu o minge mică - s-ar putea să nu știe cât de mult merită și să fie dispus să ia mai puțin.
  • Se așteaptă ca un pic de spate și înapoi dacă proprietarul dorește în mod activ să vândă domeniul și a căutat un cumpărător. Ar putea chiar să aibă altcineva interesat, caz în care vor încerca probabil să înceapă un război de licitare. Aveți grijă să nu treceți peste bugetul dvs.
  • Dacă proprietarul are, de asemenea, conturi de social media folosind același nume de domeniu, întrebați dacă le puteți cumpăra și acele. Ei vor fi necesare pentru a vă ajuta să vă construiți marca.
  • Imagine intitulată Cumpărați un domeniu înregistrat Pasul 10
    6. Elaborarea unui contract pentru vânzarea domeniului. Când tu și actualul proprietar al domeniului sunt de acord cu un preț de vânzare, utilizați un contract scris pentru a finaliza vânzarea. Puteți găsi șabloane gratuite online la site-uri web, cum ar fi IP Watchdog care au fost elaborate de avocații care se specializează în dreptul de proprietate intelectuală.
  • Dacă numele de domeniu este o achiziție mai mare (câteva mii de dolari sau mai mult, deși acest lucru depinde și de bugetul dvs. global), obțineți un avocat care este specializat în proprietatea intelectuală și la legea internet pentru a întocmi contractul pentru dvs., mai degrabă decât utilizarea unui șablon.
  • Imagine intitulată Cumpărați un domeniu înregistrat Pasul 11
    7. Transferați fonduri pentru cumpărare utilizând un serviciu sigur. Utilizați escrow.com sau un serviciu al terț similar pentru a trimite banii proprietarului domeniului actual. Nu folosiți niciodată aplicații de transfer de bani sau servicii de transfer bancar dacă proprietarul este de acord să transfere numele de domeniu înainte de a trimite banii. În caz contrar, ați putea să vă trimiteți banii și să nu auziți niciodată de la ei din nou. În timp ce aceste servicii terțe percep o taxă, merită pentru pacea minții.
  • Dacă proprietarul domeniului refuză să utilizeze un serviciu sigur, înapoi de la transfer - este probabil o înșelătorie.
  • Registratorii de domenii, cum ar fi Godaddy, oferă, de asemenea, servicii de cumpărare de domenii. Dacă ați ales deja un registrator, aflați dacă puteți executa cumpărarea prin ele. Deși vor percepe o taxă, ar putea merita să păstreze totul raționalizat cu o singură companie.
  • Imagine intitulată Cumpărați un domeniu înregistrat Pasul 12
    8. Finalizați transferul printr-un registrator de domeniu. Registratorul de domeniu în care proprietarul inițial a înregistrat domeniul gestionează în mod obișnuit transferul de proprietate. Dacă aveți deja un cont cu un alt registru de domeniu, este posibil să puteți iniția transferul de acolo. Pur și simplu căutați "Transferați proprietatea domeniului" pe pagina de ajutor a registratorului dvs.
  • Dacă domeniul este deja înregistrat la unul dintre registratorii care oferă un serviciu gratuit de transfer, tot ce trebuie să faceți este să creați un cont cu acel registrator pentru a simplifica procesul de transfer. Puteți să o mutați mai târziu la un alt registrator dacă există altul pe care îl preferați.
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind un broker de domeniu
    1. Imaginea intitulată are distracție calculator Pasul 12
    1. Faceți clic pe linkul de pe pagina de destinație a domeniului. Dacă nu există nici un site web configurat la domeniu, acesta va avea de obicei un fel de pagină de aterizare cu un link pe care îl puteți face clic pentru ao cumpăra. Pagina de destinație este găzduită de orice broker sau site-ul de licitație are dreptul de a vinde domeniul.
    • Pagina de aterizare vă va duce în mod obișnuit la site-ul brokerului. Uitați-vă și asigurați-vă că este un sit legitim și nu o înșelătorie. Dacă nu sunteți sigur, faceți o căutare a numelui companiei și verificați rezultatele pentru a vedea dacă au existat reclamații sau recenzii negative despre site înainte de a configura un cont.
  • Imagine intitulată Cumpărați un domeniu înregistrat Pasul 14
    2. Comparați mai mulți brokeri de domenii populare. Dacă nu există nici o pagină de aterizare care să vă ducă la site-ul unui anumit broker sau de piață, alegeți-vă propriul dvs. Toți brokerii taxe de taxe, deci alegeți cel care se potrivește cel mai bine nevoilor și bugetului dvs. Evitați site-urile care fac promisiuni pentru a obține domeniul pentru dvs. - nu există nici o modalitate de a garanta că și este probabil să fie o înșelătorie. Unele brokeri de domenii populare, de mai sus pentru a verifica sunt:
  • Sedo
  • Hai tăticu
  • Flippa
  • Efty
  • Namecheap
  • Imagine intitulată Cumpărați un domeniu înregistrat Pasul 15
    3. Creați un cont cu brokerul de domeniu la alegere. Pentru a configura un cont, de obicei, trebuie doar să vă furnizați numele, adresa fizică și adresa de e-mail. Este posibil să fie necesar să furnizați informații suplimentare pentru a vă verifica identitatea. Cu toate acestea, nu ar trebui să furnizați informații de plată până după ce brokerul a făcut o afacere.
  • Asigurați-vă că utilizați o adresă de e-mail la care aveți acces imediat, deoarece probabil că va trebui să verificați această adresă înainte de a vă putea completa înregistrarea contului.
  • Este o idee bună să albătezi adresa de e-mail a brokerului de domeniu, astfel încât să puteți fi siguri că toate notificările lor ajung în căsuța de e-mail.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru o subvenție antreprenorială Pasul 10
    4. Spuneți brokerului bugetului dvs. pentru achiziționarea domeniului. În general, veți începe procesul de brokeraj prin furnizarea numelui de domeniu dorit și suma maximă pe care sunteți dispus să o cheltuiți. S-ar putea să doriți să dați o figură puțin mai mică decât maximul real, așa că aveți o mică cameră de wiggle.
  • Unii brokeri apreciază, de asemenea, domeniul ca parte a serviciului lor, dar această evaluare ar putea să nu fie 100% exactă - se bazează pur și simplu pe ce domenii similare au fost vândute pe piața secundară.
  • Imaginea intitulată Gândiți-vă ca un designer grafic Pasul 6
    5. Așteptați ca brokerul să negocieze cu actualul proprietar. Brokerul va încerca să contacteze proprietarul domeniului și să transmită oferta dvs. de a cumpăra domeniul. Dacă proprietarul are protecție împotriva vieții private, care își restricționează numele de la înregistrările publice, un broker poate lucra în mod obișnuit prin intermediul grefierului proprietarului (care este ceva ce nu ați putea face pe cont propriu).
  • Unii brokeri dau un termen limită pentru negocieri. De exemplu, Godaddy își completează în mod obișnuit negocierile pentru achiziționarea unui domeniu în termen de 30 de zile. Dacă tranzacția nu este completă în acea perioadă, vă vor trimite un e-mail și vă vor oferi alegerea dacă să continuați procesul.
  • Imagine intitulată Discutați cu proprietarul dvs. în timpul focarului de coronavirus Pasul 1
    6. Completați transferul domeniului dacă brokerul a avut succes. Dacă brokerul este capabil să asigure achiziționarea domeniului pentru dvs., vă vor trimite un e-mail și vă informează. Majoritatea brokerilor sunt, de asemenea, registratori, astfel încât să poată completa transferul domeniului, precum și să se ocupe de schimbul de fonduri pentru achiziționarea sa.
  • E-mailul de la brokerul dvs. vă va duce prin ceea ce trebuie să faceți pentru a finaliza tranzacția. Fiecare broker are propriul proces, deci asigurați-vă că citiți cu atenție acest e-mail, chiar dacă ați făcut acest lucru înainte.
  • sfaturi

    Dacă aveți deja o marcă comercială în brandul asociat domeniului, este posibil să puteți da în judecată proprietarul actual al domeniului pentru încălcarea mărcii și obțineți-o. Discutați cu un avocat de proprietate intelectuală care se specializează în încălcarea mărcilor pentru mai multe informații.
  • Procesul de cumpărare a unui domeniu înregistrat poate dura oriunde de la câteva zile până la câteva luni sau chiar ani. Dați-vă un termen limită și rezolvați-vă să găsiți un alt domeniu pentru a utiliza dacă nu vă închideți domeniul înregistrat până la acea dată.
  • Dacă nu reușiți să cumpărați domeniul dorit, ați putea încerca să o comandați. Mulți înregistrări oferă servicii de comandă înapoi care vă permit să achiziționați un domeniu atunci când expiră. Cu toate acestea, rețineți că ar putea fi cu ani înainte de asta, astfel încât aceasta ar putea să nu fie cea mai bună opțiune dacă doriți să începeți imediat.
  • Avertizări

    Chiar dacă un sufix diferit, cum ar fi .net, este disponibil, evita pur și simplu alegerea acestui domeniu înainte de a încerca să cumpere cel deja înregistrat. De obicei, mergând cu .com este cea mai bună alegere pentru că asta este ceea ce clienții dvs. vor implicit atunci când caută afacerea dvs.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar