Cum se conectează două computere utilizând usb

Dacă aveți două PC cu porturi USB, vă puteți conecta unul la altul utilizând un tip special de cablu USB numit un cablu "Blocaj". De asemenea, puteți conecta tehnic două MAC-uri prin USB, dar va trebui să adăugați un adaptor USB-la-Ethernet și un cablu Ethernet la amestec. Odată ce computerele sunt conectate unul la altul, puteți transfera rapid fișiere de la un computer la altul.

Pași

Metoda 1 din 2:
Conectarea a două PC-uri utilizând USB
  1. Imagine intitulată Conectați două computere utilizând USB Pasul 1
1. Obțineți un cablu de blocare USB-to-USB. Este important să utilizați tipul potrivit de cablu USB-to-USB, deoarece există mai mult de o varietate. Singurul cablu USB-to-USB care ar trebui utilizat pentru conectarea a două PC-uri este numit "cablu de blocare", uneori denumit și "cablu de transfer de date USB", "cablu de rețea USB" sau "cablu de legătură USB."Cablul corect are un circuit electronic la centru (veți vedea bulge) și conectorii USB masculi la ambele capete.
  • Imagine intitulată Conectați două computere utilizând pasul USB 2
    2. Instalați software-ul pe ambele computere. Faceți acest lucru înainte de a conecta cablul în computere. Cablul probabil a venit cu un software care conține CD sau DVD. Introduceți discul și executați instalatorul când apare pe ecran. Dacă nu se lansează automat, apăsați ⊞ WIN+E Pentru a lansa fișierul Explorer, apoi navigați la unitatea CD / DVD ROM din partea stângă a ecranului. Faceți dublu clic pe fișierul numit "Setup" sau "Installer."
  • Dacă cablul nu a venit cu software, mergeți la site-ul producătorului și căutați o secțiune numită "Software" sau "Drivere."Descărcați software-ul fabricat special pentru cablul dvs. Faceți acest lucru pe ambele computere.
  • Dacă vi se oferă posibilitatea de a selecta un "mod", selectați modul "Link" (poate fi numit "Bridge" sau "Transfer").
  • Imagine intitulată Conectați două computere utilizând pasul USB 3
    3. Conectați fiecare capăt al cablului USB într-un port USB pe fiecare computer. Încercați să nu întindeți cablul prea mult. Dacă cablul trebuie să fie tras cu taut pentru a conecta computerele, mutați computerele mai aproape unul de celălalt pentru a evita ruperea cablului.
  • Imagine intitulată Conectați două computere utilizând pasul USB 4
    4. Lansați software-ul de transfer pe ambele computere. Indiferent de modul în care software-ul a fost instalat, ar trebui să introduceți o intrare în meniul Start. Faceți clic pe "Start," Accesați "Toate programele" sau "Toate aplicațiile" și selectați software-ul din meniu. Din acest punct, nu va trebui să continuați să comutați înainte și înapoi între computere pentru a transfera fișiere - totul se poate face de la un computer.
  • Imagine intitulată Conectați două computere utilizând pasul USB 5
    5. Răsfoiți fișierele unui computer din cealaltă. Observați că software-ul arată ca un manager de fișiere cu Windows (numit "local" și "la distanță") - unul pentru fiecare computer. Fereastra locală afișează fișiere de pe computer pe care le utilizați în prezent, iar la distanță afișează fișierele de pe celălalt computer.
  • Imagine intitulată Conectați două computere utilizând pasul USB 6
    6. Distribuie fisiere. Dacă doriți să copiați ceva de pe computerul la distanță la cel pe care îl utilizați, trageți fișierul dorit din fereastra de la distanță destinația dorită din fereastra locală. Veți putea, de asemenea, să trageți fișierele de pe computerul local la computerul la distanță în același mod.
  • Metoda 2 din 2:
    Conectarea a două Macuri utilizând USB
    1. Imagine intitulată Conectați două computere utilizând pasul USB 7
    1. Strângeți accesoriile necesare. Mac-urile nu se pot conecta tehnic unul la altul prin intermediul unui cablu USB - cel mai apropiat pe care îl puteți ajunge la o conexiune USB-to-USB pe un Mac este de a rula un cablu de la portul USB al computerului la portul Ethernet al celuilalt al celuilalt.
    • Conector USB-to-Ethernet: Aceste conectori sunt universale, adică nu trebuie să cumperi unul special făcut pentru computerele Apple. Un capăt al adaptorului are un conector USB masculin, celălalt port RJ-45 feminin pentru cablul Ethernet.
    • 10 / 100Base-T Cablu Ethernet: Acest cablu este standard, are conectori RJ-45 la fiecare capăt și pot fi achiziționate la orice magazin electronic.
    • Vedea Cum se transferă fișiere între două Mac-uri Pentru calea mai simplă, obțineți fișiere de la un computer la altul.
  • Imagine intitulată Conectați două computere utilizând pasul USB 8
    2. Conectați adaptorul USB într-un port USB pe computerul 1. Dacă numai unul dintre computere are un port Ethernet, conectați adaptorul USB în acel computer. În caz contrar, nu contează care dintre ele vă conectați mai întâi.
  • Imagine intitulată Conectați două computere utilizând pasul USB 9
    3. Conectați un capăt al cablului Ethernet în portul RJ-45 de calculator 2. Acest port este probabil pe partea sau spatele calculatorului dvs.
  • Imagine intitulată Conectați două computere utilizând pasul USB 10
    4. Conectați celălalt capăt al cablului Ethernet (conectat la computerul 2) în adaptorul USB. Cablajul este complet.
  • Imagine intitulată Conectați două computere utilizând pasul USB 11
    5. Deschideți preferințele de partajare pe ambele computere. Pe fiecare computer, deschideți meniul Apple, faceți clic pe "Preferințe de sistem", apoi selectați "Partajare."Când preferințele partajate apar pe ecran, veți vedea și numele computerului pe care îl aveți.
  • Imagine intitulată Conectați două computere utilizând pasul USB 12
    6. Utilizați Finder pe un computer pentru a vă conecta la celălalt. Nu contează ce computer folosiți pentru a începe acest proces. Pe un computer, deschideți Finder, selectați "Du-te," apoi "Conectați la server."Faceți clic pe" Răsfoiți "pentru a afișa o listă de posibile computere pentru a vă conecta. Când vedeți numele celui de-al doilea computer apare în rezultate, faceți dublu clic pe acesta, apoi introduceți parola (dacă vi se solicită).
  • Imagine intitulată Conectați două computere utilizând pasul USB 13
    7. Copiați fișierele înainte și înapoi între computere. Ar trebui să vedeți acum o listă a fișierelor de pe cel de-al doilea computer de la primul computer. Trageți și dați fișiere între computere în cadrul acestei ferestre de căutare.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă ambele computere au porturi Ethernet și nu doriți să cumpărați hardware suplimentar, consultați Cum se conectează două computere împreună cu un cablu Ethernet pentru o altă opțiune (posibil mai eficientă din punct de vedere al costurilor).
  • Pentru a afla despre alte modalități de a transfera fișiere între computere, a se vedea Cum se transferă fișiere între laptopuri.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar