Cum se conectează hdmi la tv

Thisteteware Cum să conectați diferite tipuri de dispozitive video, inclusiv computere, camere și sisteme de jocuri sau orice jucători ROKU la portul HDMI al televizorului. HDMI (interfață multimedia de înaltă definiție) este un format comun pentru transferul audio digital și video digital de înaltă calitate între dispozitive. Chiar dacă dispozitivul nu are un port HDMI, puteți efectua, de obicei, conexiunea utilizând un cablu sau un adaptor special.

Pași

Metoda 1 din 2:
Conectarea unui dispozitiv HDMI standard
  1. Imagine intitulată Conectați HDMI la TV Pasul 1
1. Localizați un port HDMI disponibil pe televizor. Cele mai multe televizoare moderne au cel puțin un port HDMI (tip A) de dimensiune completă, care este de 13 ani.9 mm x 4.45 mm în dimensiune. Aceste porturi sunt de obicei etichetate "HDMI." Dacă există mai mult de un port, fiecare va fi etichetat cu un număr (e.G., HDMI 1, HDMI 2).
  • Unele televizoare au, de asemenea, porturi HDMI pe panoul din față sau lateral.
  • Imagine intitulată Conectați HDMI la TV Pasul 2
    2. Obțineți cablul HDMI drept. Dacă dispozitivul are același port HDMI ca televizor (tip A / 13.99 mm x 4.45 mm), veți avea nevoie doar de un cablu standard de tip HDMI, care are același conector de 19 pini pe ambele părți. Cu toate acestea, unele dispozitive (adesea camere foto și playere media portabile) au porturi HDMI mai mici, ceea ce înseamnă că veți avea nevoie de un alt tip de cablu:
  • Tip C / Mini-HDMI: Acest tip de portul HDMI este adesea găsit pe camere și camere video mai vechi DSLR și camere video. Dimensiunile sunt 10.42 mm x 2.42 mm, ceea ce este mult mai mic decât tipul A. Dacă dispozitivul dvs. are acest port, veți avea nevoie de a Mini-HDMI-C la cablu HDMI-A.
  • Tip D / Micro-HDMI: Chiar mai mic decât tipul C, 6.4 mm x 2.Portul de 8 mm se găsește frecvent pe dispozitive mici de înregistrare, cum ar fi Gopro și unele smartphone-uri. Veți avea nevoie de A Micro HDMI-D la cablu HDMI-A In aceasta situatie.
  • Imagine intitulată Conectați HDMI la TV Pasul 3
    3. Conectați un capăt al cablului la dispozitiv. Porniți dispozitivul pe care doriți să-l conectați la televizor și apoi introduceți ușor capătul de potrivire al cablului în portul HDMI.
  • Ar trebui să puteți introduce numai dopul HDMI în port într-o singură direcție. Nu forțați niciodată cablul de cablu în port, deoarece acest lucru ar putea deteriora atât cablul, cât și dispozitivul.
  • Imagine intitulată Conectați HDMI la TV Pasul 4
    4. Conectați celălalt capăt al cablului la televizor. Porniți televizorul dacă nu ați făcut deja acest lucru și apoi conectați cablul în siguranță. Dacă televizorul dvs. are mai multe porturi HDMI, luați notă de numărul portului HDMI pe care îl utilizați.
  • Imagine intitulată Conectați HDMI la TV Pasul 5
    5. Treceți la sursa HDMI de pe televizor. Folosește SURSĂ sau INTRARE butonul de pe televizor sau la distanță pentru a selecta portul HDMI. De obicei, va trebui să-l apăsați de câteva ori până când ajungeți la numărul de port potrivit. Odată ce ați ajuns la sursa corectă, ar trebui să vedeți imaginea dispozitivului pe ecran.
  • Dacă utilizați Windows, apăsați ⊞ WIN+P Pentru a deschide panoul de proiect Windows și apoi selectați o opțiune pentru afișarea ecranului pe televizor. Dacă doriți să oglinați desktopul, de exemplu, selectați Duplicat.
  • Dacă aveți un Mac, ecranul trebuie să fie în mod automat oglindit pe televizor. Dacă dimensiunile arată amuzant, navigați la Meniul Apple > Preferințe de sistem > Afișaje > Afişa și selectați Implicit pentru afișare. Dacă trebuie să introduceți o rezoluție specifică, ați ales Scalate în schimb și introduceți acum rezoluția.
  • Imagine intitulată Conectați HDMI la TV Pasul 6
    6. Configurați sunetul audio al computerului pentru a trece prin televizor (opțional). Dacă ați conectat un computer la televizor și doriți să vă asigurați că audio vine prin difuzoarele televizorului, urmați acești pași:
  • Mac: Navigheaza catre Meniul Apple > Preferințe de sistem > Sunet > Ieșire și selectați televizorul sau HDMI ieșire.
  • Windows: Faceți clic dreapta pe pictograma de volum din tava de sistem (lângă ceas), selectați Setări sunet, și selectați dispozitivul audio implicit al computerului, adesea numit Difuzoare (audio de înaltă definiție), de la "Alegeți dispozitivul de ieșire" meniul.
  • Metoda 2 din 2:
    Conectarea unui dispozitiv non-HDMI la portul HDMI al televizorului
    1. Imagine intitulată Conectați HDMI la TV Pasul 7
    1. Identificați un port compatibil HDMI pe dispozitivul dvs. non-HDMI. Dacă televizorul dvs. are HDMI, dar sistemul dvs. de joc, computerul sau alt obiect gadget nu, puteți, de obicei, vă puteți conecta cu un adaptor care convertește un port existent la HDMI Type A (standard). Puteți găsi adaptoare / cabluri HDMI pentru următoarele tipuri de porturi:
    • DisplayPort: Acest tip de port acceptă atât videoclipul audio digital, cât și video de înaltă rezoluție când este convertit în HDMI. Căutați porturi etichetate "DP" sau "DisplayPort". Dacă aveți un afișaj pe laptop sau pe tabletă, veți avea nevoie de a DisplayPort-to-HDMI-a cablu sau adaptor.
    • Unele dispozitive, inclusiv suprafața Microsoft, au un port mini de afișare, mai degrabă decât dimensiunea standard. Veți avea nevoie de A DisplayPort Mini-to-HDMI-A cablu sau adaptor în acest caz.
  • DVI: Ieșirile DVI nu transmit audio, dar puteți obține un videoclip de înaltă calitate folosind a DVI-to-HDMI-a cablu sau adaptor. Rețineți că există diferite dimensiuni de port DVI, deci va trebui să vă asigurați că obțineți cablul potrivit. Numărați numărul de pini din portul dvs. DVI și comparați-l cu cablurile și adaptoarele disponibile.
  • VGA: Dacă aveți un port VGA vechi, nu veți obține cea mai bună calitate a imaginii pe televizor și cu siguranță nu audio. Cu toate acestea, puteți conecta încă dispozitivul utilizând a VGA-to-HDMI-a Convertor sau adaptor.
  • Imagine intitulată Conectați HDMI la TV Pasul 8
    2. Alegeți cablul sau adaptorul potrivit.
  • Cele mai multe televizoare moderne au cel puțin un port HDMI (tip A) de dimensiune completă, care este de 13 ani.9 mm x 4.45 mm în dimensiune. De obicei, puteți găsi un cablu care are un dop HDMI-A pe o parte și un dvi, DisplayPort sau VGA pe cealaltă. Va trebui doar să vă asigurați că dimensiunea non-HDMI se potrivește exact cu portul de pe dispozitiv.
  • O altă opțiune este de a achiziționa un adaptor / convertor mai mic. Cu un adaptor, ați conectat un cablu standard HDMI în capătul HDMI și un cablu DVI, DisplayPort sau VGA standard în cealaltă parte. Aceasta înseamnă că ai nevoie de două tipuri diferite de cabluri conectate la un adaptor.
  • Cablul HDMI trebuie, de asemenea, să fie suficient de lung pentru a ajunge de la dispozitiv la televizor. Alegeți un cablu care este puțin mai mare decât este necesar pentru a minimiza tulpina de pe cablu și ambele dispozitive.
  • Imagine intitulată Conectați HDMI la TV Pasul 9
    3. Conectați fișa HDMI-A într-un port de pe televizor. Porniți televizorul dacă nu ați făcut deja acest lucru și apoi conectați cablul în siguranță. Dacă televizorul dvs. are mai multe porturi HDMI, luați notă de numărul portului HDMI pe care îl utilizați.
  • Imagine intitulată Conectați HDMI la TV Pasul 10
    4. Conectați celălalt capăt al cablului la dispozitiv sau adaptor. Dacă aveți un HDMI-la-(alte) cablu, conectați capătul de potrivire în acel port acum. Dacă ați cumpărat un adaptor, conectați cealaltă parte a cablului HDMI în partea HDMI a adaptorului și apoi conectați acest adaptor la dispozitiv folosind cablul corespunzător (DVI, DisplayPort sau VGA) pentru dispozitivul respectiv.
  • Nu forțați fișa în port. Ar trebui să se potrivească doar într-un fel, iar dacă nu se potrivește deloc, este posibil să aveți un tip greșit de cablu.
  • Dacă utilizați un adaptor pentru porturile VGA, probabil că va trebui să potriviți culoarea fiecărui conector adaptor la porturile audio și video corespunzătoare de pe computer.
  • Imagine intitulată Conectați HDMI la TV Pasul 11
    5. Treceți la sursa HDMI de pe televizor. În primul rând, activați dispozitivul non-HDMI dacă nu ați făcut deja acest lucru și apoi utilizați SURSĂ sau INTRARE butonul de pe televizor sau la distanță pentru a selecta portul HDMI. De obicei, va trebui să-l apăsați de câteva ori până când ajungeți la numărul de port potrivit. Odată ce ați ajuns la sursa corectă, ar trebui să vedeți imaginea dispozitivului pe ecran.
  • Dacă utilizați Windows, apăsați ⊞ WIN+P Pentru a deschide panoul de proiect Windows și apoi selectați o opțiune pentru afișarea ecranului pe televizor. Dacă doriți să oglinați desktopul, de exemplu, selectați Duplicat.
  • Dacă aveți un Mac, ecranul trebuie să fie în mod automat oglindit pe televizor. Dacă dimensiunile arată amuzant, navigați la Meniul Apple > Preferințe de sistem > Afișaje > Afişa și selectați Implicit pentru afișare. Dacă trebuie să introduceți o rezoluție specifică, ați ales Scalate în schimb și introduceți acum rezoluția.
  • Imagine intitulată Conectați HDMI la TV Pasul 12
    6. Conectați audio separat dacă este necesar. Dacă nu utilizați DisplayPort, va trebui, de obicei, să utilizați un cablu separat pentru a transmite audio la televizor.
  • Dacă atât dispozitivul de intrare, cât și televizorul au porturile corespunzătoare, este posibil să puteți conecta direct cele două dispozitive utilizând un cablu stereo separat.
  • Alternativ, puteți utiliza un cablu audio pentru a redirecționa audio de la dispozitivul dvs. de intrare într-un set separat de difuzoare conectate anterior la televizor.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă nu puteți vedea imaginea de pe televizor, verificați portul și / sau conectorul pentru murdărie și coroziune. Presupunând că curățarea comună nu a funcționat, încercați unsoare de contact. Utilizați foarte puțin și evitați să provocați un scurt, asigurându-vă că nu există nici un exces în între contacte.
  • Nu vă faceți griji cu privire la cumpărarea unui cablu HDMI scump. Deoarece semnalul este digital, acesta va funcționa fie, fie va, iar diferența de calitate între un cablu ieftin și scump este neglijabil.
  • Rețineți că este posibil să fie necesar să utilizați o cutie de rapel sau un cablu activ dacă trebuie să trimiteți un semnal de 1080p mai mare de 25 de picioare (7.6 m) sau un semnal de 1080i mai mult de 49 de picioare (14.9 m). Ambele opțiuni necesită o sursă de alimentare externă care va trebui să fie conectată la o priză de perete.
  • Dacă configurați un dispozitiv audio ROKU, activați setarea HDMI-CEC și ARC de pe televizor când utilizați cablul optic sau nu.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar