Cum să fixați o blocare lipicioasă

După utilizare suficientă, ați putea găsi că blocarea ușii a început să "bată", făcând dificil să puneți, să vă întoarceți sau să vă scoateți cheia. Acest lucru se întâmplă atunci când praful, murdăria, murdăria și alte acumulări se acumulează pe mecanismele interne care controlează mișcarea blocării. Blocările lipicioase pot fi extrem de frustrante și este probabil ultimul lucru pe care doriți să-l faceți atunci când veniți acasă la sfârșitul unei zile lungi. Din fericire, durează doar unul sau două produse ieftine și câteva minute pentru a vă deplasa din nou blocarea.

Pași

Metoda 1 din 2:
Pulverizarea blocării cu WD-40
  1. Imagine intitulată Fix o blocare lipicioasă Pasul 1
1. Cumpărați o cutie de WD-40. Fugiți la magazinul dvs. de hardware local și cumpărați o cutie de WD-40. WD-40 este un ulei de lubrifiere comun de uz casnic care poate fi folosit pe totul de la lanțurile de biciclete până la balamalele ușilor. Dacă încuietoarea dvs. nu este în formă reală, un mic squirt de WD-40 va fi probabil tot ce aveți nevoie.
  • WD-40 este, în general, un produs excelent pentru a avea la îndemână ori de câte ori există o nevoie imediată pentru un lubrifiant universal, deși în cele din urmă se va usca și trebuie să fie reaplicat.
  • Evitați utilizarea oricăror lubrifianți care nu sunt adecvate pentru utilizarea la domiciliu, cum ar fi uleiul de gătit, uleiul botanic sau de cusut. Cele mai multe uleiuri vor atrage doar praful care formează apoi noi straturi pe mecanismul de blocare, făcând problema mai rău.
  • Imagine intitulată Fix o lovitură lipicioasă Pasul 2
    2. Atașați paie de aplicator la duza CAN. Conectați paie de aplicator roșu care vine inclusă în cana de WD-40. Aceste paiele sunt subțiri și flexibile și se potrivesc chiar peste deschiderea duzei în care uleiul iese. Adăugarea unui paie vă va permite să pătrundeți adânc în funcționarea interioară a blocării, lubrifiați-o mai eficient.
  • Unele containere mai noi ale WD-40 prezintă paiete permanente atașate. Păstrați un ochi pentru acestea, așa cum sunt doar ceea ce aveți nevoie.
  • O paie va păstra, de asemenea, spray-ul lubrifiantului închis în interiorul încuietorilor unde o doriți, mai degrabă decât pe toată ușa din față.
  • Imagine intitulată Fix o blocare lipicioasă Pasul 3
    3. Introduceți paie în deschiderea blocării. Plasați capătul paiei în deschiderea blocării, unde introduceți în mod normal cheia. Ghidați paiele în măsura în care puteți pentru a vă asigura că loviți fiecare parte a mecanismului de blocare care ar putea fi lipit de WD-40.
  • Imagine intitulată Fix o blocare lipicioasă Pasul 4
    4. Pulverizați WD-40 în blocare. Apăsați în jos butonul din partea din spate a recipientului WD-40 pentru a începe eliberarea lubrifiantului în blocare. Nu vă fie frică să utilizați o cantitate liberală de ulei - o blocare lipicioasă are nevoie de atenție. Țineți apăsat butonul de pulverizare până când WD-40 începe să depășească deschiderea de blocare.
  • Purtând mănuși în timpul manipulării lubrifianților, poate ajuta la prevenirea unei mizerie alunecoase.
  • Imagine intitulată Fix o lovitură lipicioasă Pasul 5
    5. Testați blocarea. Fie ca WD-40 să stea câteva minute. Acest lucru îi va da o șansă de a începe să spargă praful și murdăria acumulată în interiorul încuietorilor care îi afectează mișcarea. Odată ce a avut ceva timp să se confrunte, glisați cheia în și în afara blocării de câteva ori și observați cât de ușor se mișcă. Dacă nu se întâlnește cu rezistența, munca dvs. este făcută. Dacă blocarea rămâne puțin, este posibil să fie necesar să încercați un lubrifiant mai greu de funcționare, cum ar fi grafit pulverulent.
  • Asigurați-vă că ați acoperit în mod corespunzător fiecare parte a mecanismului de blocare care rulează prin acțiunea de blocare și deblocare de câteva ori. După ce ați aplicat WD-40 la încuietoare, știfturile interioare ar trebui să dezactiveze fără rezistență, iar cilindrul trebuie să se rotească cu ușurință când porniți cheia.
  • Lubrifiați încuietorile din jurul casei dvs. cu WD-40 în mod regulat pentru a le menține întreținere.
  • Metoda 2 din 2:
    Lubrifierea blocării utilizând grafit pulverulent
    1. Imagine intitulată Fix o blocare lipicioasă Pasul 6
    1. Obțineți un tub de grafit sub formă de pulbere. Grafit pulbere este un lubrifiant special uscat care poate fi găsit în majoritatea magazinelor hardware sau departamente. Este conceput pentru a încuraja mișcarea netedă între două suprafețe metalice fără a atrage murdăria, ceea ce înseamnă că nu se va guma ca lubrifianții pe bază de ulei. Dacă blocarea dvs. este atât de lipicioasă încât abia puteți obține cheia în și în afara, este posibil să aveți nevoie de ceva atât de dur ca și grafit pulverulent.
    • Odată aplicat, particulele de grafit formează un strat fin pe suprafața metalului, lubrifierea și "periajul" praf și murdărie.
    • Un mic container de grafit pulbere poate fi achiziționat în majoritatea locurilor pentru cât mai puțin de $ 2.
  • Imagine intitulată Fix o lovitură lipicioasă Pasul 7
    2. Tăiați vârful din plastic de pe capătul sticlei. Cele mai multe recipiente de grafit pulverulent au o peliculă de plastic solidă care acoperă vârful care va trebui să fie îndepărtat înainte de utilizare. Luați un cuțit de utilitate sau o pereche ascuțită de foarfece și ați scufundat plasticul de pe capătul duzei. Asigurați-vă că faceți o deschidere suficient de mare încât grafitul poate curge liber.
  • Imagine intitulată Fix o blocare lipicioasă Pasul 8
    3. Țineți vârful sticlei până la blocare. Așezați capătul duzei până la deschiderea blocării. În funcție de dimensiunea sticlei, este posibil să puteți potrivi de fapt partea duzei din interiorul deschiderii. Dacă nu, țineți-o la spălare la încuietoare. Ar trebui să fie în continuare capabil să pătrundă suficient de adânc pentru a lubrifia mecanismul de blocare.
  • Asigurați-vă că țineți nivelul de sticlă, astfel încât grafitul să nu scape în jurul deschiderii.
  • Luați în considerare acoperirea zonei ușii în jurul blocării pentru ao proteja de particulele de grafit stricate
  • Imagine intitulată Fix o lovitură lipicioasă Pasul 9
    4. Injectați un grafit pulverizat în încuietoare. Strângeți ușor flaconul pentru a elibera câteva pufuri de grafit pulbere în încuietoare. Încercați să nu utilizați o cantitate excesivă - grafit este o substanță puternică, deci un pic va merge mult. Permiteți grafitului să înceapă să lucreze la blocare timp de un minut sau două.
  • Începeți prin utilizarea unui pic de lubrifiant și aplicați mai mult dacă blocarea continuă.
  • Manipulați cu atenție grafit pulbere. În caz contrar, praful negru fin poate ajunge peste tot, colorarea suprafețelor și crearea unei mizerie mari.
  • Imagine intitulată Fix o blocare lipicioasă Pasul 10
    5. Încercați cheia în blocare. Testați blocarea prin introducerea și scoaterea tastei o dată sau de două ori. Nu ar trebui să aveți probleme să îl obțineți și să ieșiți din blocare acum. Rotiți cheia în ambele direcții pentru a vedea cât de fluid se mișcă.
  • Glisarea cheii în și din blocare va ajuta la răspândirea grafitului în interior spre locul în care trebuie să fie cel mai mult.
  • Imagine intitulată Fix o lovitură lipicioasă Pasul 11
    6. Repetați după cum este necesar. Dacă blocarea se simte puțin lipicioasă, loviți-o din nou cu mai multe explozii de grafit pulbere. Testați blocarea după fiecare aplicație. Odată ce grafitul a distribuit prin blocare, va începe să îndepărteze gunkul care a împiedicat mișcarea blocării, lăsându-vă cu o ușă complet de funcționare, fără hassle.
  • Pentru încuietori încăpățânate, încercați să strângeți puțin grafit pe zăvorul ușii. Aceasta este partea mecanismului de blocare care se mișcă și în afara cadrului de ușă când rotiți butonul. Lubrifierea zăvorului poate ajuta la ușurarea acțiunii de introducere.
  • Dacă încă nu aveți noroc după ce ați încercat grafit pulbere, apelați la un lăcătuș profesionist pentru a ieși și aruncați o privire la încuietorile dvs. Uneori, problema este cu știfturile din interiorul blocării în jos și slăbirea, care nu poate fi fixată cu doar lubrifiant.
  • sfaturi

    Întotdeauna spălați-vă mâinile dacă pielea expusă vine în contact cu WD-40 sau grafit pulverulent.
  • Păstrați WD-40 și grafit pulbere stocată undeva accesibilă în casa dvs., astfel încât să le aveți la îndemână atunci când încuietori pornesc să acționeze.
  • Scopul de a vă lubrifia blocurile ușii o dată pe an pentru a le menține funcționarea modului în care ar trebui, chiar dacă nu au ajuns încă lipicios.
  • Problema nu poate fi întotdeauna cu blocarea. Inspectați-vă cheile pentru semne de deteriorare și utilizare excesivă. Au tăiat cele noi dacă sunt uzate considerabil. Dinții cheie plictisitoare pot avea dificultăți în a deplaca pinii din interiorul unei încuietori.
  • Dacă încă mai aveți probleme cu blocarea dvs. după ce ați tratat-o ​​cu grafit pudră, probabil trebuie să fie dezasamblat și curățat manual sau înlocuit cu totul.
  • Avertizări

    Grafit poate avea un efect coroziv ușor asupra aluminiului galvanizat. Verificați dublu pentru a vă asigura că nici o parte a cadrului dvs. de blocare sau ușă este aluminiu înainte de a utiliza grafit pulbere pe ea.
  • Aveți grijă atunci când utilizați cuțite sau foarfece pentru a preveni rănirea.
  • Utilizați grafit pulbere cu ușurință. Grafit tinde să fie depășită și va începe în cele din urmă să prăjite pe o încuietoare, făcându-l mai greu de operat. După câțiva ani grafit lichid devine gumă și dacă folosiți WD-40 pe el, acesta slăbește grafit lichid.
  • Lucrul cu grafit pulbere poate deveni murdar. Țineți cont de acest lucru când îl utilizați pentru a busta o blocare lipicioasă.
  • Aveți grijă să nu inhalați particulele de grafit. Acest lucru ar putea duce la boală sau infecție.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Uleiul de lubrifiere WD-40
    • Straw duze atacabil
    • Soluție de grafit pulverulată
    • Cuțit utilitar sau foarfece
    • Mănuși de lucru și / sau rag de rezervă (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar