Cum să ai grijă de părul permeabil

Obținerea unui permis implică utilizarea substanțelor chimice pentru a vă remodela permanent părul. Un permenist sau un val permanent poate fi o modalitate excelentă de a modifica părul înclinat sau curl sau pentru a ajuta la scăparea lui Lanky sau păr drept. Deoarece obținerea unui permis necesită aplicarea unor substanțe chimice puternice părului, procesul poate deteriora încuietorile dacă nu utilizați îngrijirea corespunzătoare. Lăsați-vă permit permeabilitate imediat după perm, spălați-l ușor, și folosiți stylingtehnici sensibili, vă puteți îngriji de părul permeabil.

Pași

Partea 1 din 4:
Lăsați-vă părul să se stabilească
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru părul permat Pasul 1
1. Atingeți părul cu ușurință. Poate fi tentant joc cu noile tale bucle sau valuri. Dar poate lua substanțele chimice de pericol oriunde de la 24-48 de ore pentru a bloca forma în păr permanent. În plus, părul dvs. va fi în continuare fragil din proces. Lăsând părul să fie pentru câteva zile vă poate ajuta să vă asigurați că părul dvs. își menține forma pe termen lung.
  • Folosiți degetele pentru a vă modela parul numai după cum este necesar în acest timp. De asemenea, ar trebui să evitați periajul sau pieptarea părului.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul permat Pasul 2
    2. Evitați spălarea părului. Pentru primele 24-72 de ore după ce obțineți un permis, nu vă spălați sau nu vă stați părul. Acest lucru păstrează apa sau alte substanțe chimice de a dezactiva permul și făcându-ți buclele să se deschidă. De asemenea, vă poate ajuta să vă păstrați mai mult timp mai mult timp.
  • Asigurați-vă că vă păstrați părul cât mai uscat posibil, mai ales dacă plouă sau zăpadă afară.
  • Adresați-vă stilistului cât timp ar trebui să așteptați până la spălarea părului. Durata de timp poate depinde de părul tău și de tipul de perm. Dacă absolut nu puteți aștepta să vă spălați părul, apelați stilistul dvs. pentru a afla cel mai bun mod de a face față situației. Ea poate sugera utilizarea șamponului uscat sau alt produs până când vă puteți obține părul umed.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul permat Pasul 3
    3. Păstrați-l liber. Poate doriți să profitați la maximum de noul dvs. permat cu diferite stiluri care necesită pini, barrette sau în lichidarea părului. Puteți chiar să doriți să vă scoateți părul din față pentru a juca sport sau pentru a studia. Dar pentru că părul tău se întinde încă de la perm, este important să lăsați încuietorile să curgă liber pentru câteva zile după perm. Punerea părului într-o coafură, panglică sau alt stil care necesită accesorii poate remodela părți ale părului cu dents și poate chiar să spargă părul fragil.
  • Nu ar trebui să vă conducați niciodată degetele prin părul cu un permis, deoarece poate rupe buclele și o face să se rătăcească.
  • Utilizați o eșarfă de mătase pentru a vă scoate ușor părul dacă este absolut necesar. Asigurați-vă că ați legat-o cât mai curând posibil pentru a vă menține părul înapoi fără a lăsa un semn.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul permat Pasul 4
    4. Stați departe de tratamentele de culoare. Rețineți că părul permeabil este adesea stresat și are nevoie de multă dragoste. Acest lucru este valabil mai ales în prima săptămână după un permis. Evitați să obțineți orice tip de tratamente de culoare pe părul dvs. timp de cel puțin o săptămână după perm. Acest lucru poate evita să provoace părul în continuare stres sau deteriorare și poate chiar să împiedice să se desprindă părul.
  • Discutați cu stilistul dvs. despre programarea tratamentului de culoare într-un cadru de timp sigur de la perm. Cel mai bine este să obțineți atât culoarea, cât și permul făcut de un profesionist.
  • Luați în considerare utilizarea unei tentări de păr, pulbere colorată sau șampon de culoare în loc de tratamente color, deoarece este puțin probabil să vă răniți părul, spre deosebire de vopsea. Utilizați numai aceste produse 24-48 de ore după ce ați primit permanența.
  • Chiar dacă așteptați cel puțin o săptămână să vă culcați părul, puteți avea în continuare spargere.Tipul de colorant și nivelul dezvoltatorului (dacă este utilizat) poate face o diferență în modul în care vă afectează părul. Adresați-vă stilului de păr ce recomandă.
  • Partea 2 din 4:
    Spălați-vă părul
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru părul permat Pasul 5
    1. Alegeți produse special formulate. Indiferent de ce, părul permeabil are nevoie de îngrijire specială și blândă. Obținerea de produse special formulate poate restabili lucrarea la părul stresat și fragil permat. În plus, ele vă pot ajuta să vă mențineți buclele pentru o perioadă mai lungă de timp.
    • Căutați etichete de produs cu ingrediente cum ar fi biotină, ulei de eucalipt și soia. Evitați produsele cu parabeni și sulfați.
    • Evitați utilizarea produselor care conțin sulfați.
    • Adresați-vă stilistului pentru sugestii de produse. Stylistii au cunostinte specializate despre cele mai bune produse de folosit pe parul permat. Cu toate acestea, nu ar trebui să vă simțiți presați să cumpărați orice produse pe care stilistul dvs. le vinde. De asemenea, puteți cumpăra produse pentru părul permeabil sau tratat chimic la majoritatea comercianților cu amănuntul, magazine de bacanie, farmacii și magazine de frumusețe. Citiți etichetele produsului, care pot spune "pentru părul permanent" sau "pentru părul tratat chimic."
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul permat Pasul 6
    2. Șamponați părul săptămânal. Curățarea părului vă poate menține buclele proaspete și bouncy. Dar spălarea prea des vă poate îndepărta părul deja delicat de uleiuri esențiale și faceți-vă să vă relaxați mai repede. Tratați părul perceptor ca mătase sau o altă țesătură delicată: spălați-o o dată pe săptămână este suficientă pentru ao menține curată și pentru a-și menține frumusețea.
  • Spălați-vă părul cu apă caldă. Apa caldă vă poate desprinde părul de uleiuri care ajută la menținerea hidratului și caută lustruit. Apa caldă poate ruina, de asemenea, buclele. Asigurați-vă că clătiți cu apă caldă sau rece. Reziduurile persistente în părul dvs. poate să o cântă în jos și să o facă mai repede. Substanțele chimice din reziduu pot, de asemenea, să vă mențină permanența de a rămâne proaspătă în timp, necesitând permanente repetate.
  • Utilizați șampon uscat pe rădăcini dacă părul dvs. se murdărește între spălări. Pulverizați o mică cantitate de zece centimetri de rădăcinile dvs. și lăsați-o să absoarbă câteva minute. Apoi, masați ușor restul în scalp pentru a elimina orice reziduu. Luați în considerare un șampon uscat pentru păr tratat chimic, care poate adăuga unele umiditate și volum.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul permat Pasul 7
    3. Condiție în mod regulat. Chiar și cel mai blând perm poate desprinde părul de umiditate, făcându-l să pară plictisitor și frizzy. Deși unii cred că balsamul vă poate relaxa perm, este de fapt un mit. Condiționerul formulat pentru părul permeabil va restabili umezeala și luciul de încuietori, păstrați-vă părul moale și faceți ca permanentul dvs. să dureze mai mult. De asemenea, ajută la apariția buclelor.
  • Aplicați mai întâi balsamul, punându-l pe capete, care sunt partea mai uscată a părului. Apoi extindeți balsamul spre rădăcinile dvs. Părăsiți balsamul specificat de produsul dvs. Utilizați apă caldă pentru a clăti balsamul. Asigurați-vă că întregul produs este eliminat. Amintiți-vă că nu clătiți suficient de lungi poate lăsa reziduuri care vă va cântări în jos buclele, făcându-le să pară plictisitoare și pot atrage murdăria părului.
  • Pieptenești părul umed folosind un pieptene de dinți în timp ce balsamul este încă în ea. Acest lucru va reduce la minimum spargerea părului.
  • Utilizați o mască de tratament pentru părul permat sau stresat o dată pe săptămână. Măștile de tratament sunt mai grele decât balsamul dvs. obișnuit și vă pot oferi părului un impuls ocazional de umiditate. Ele vă pot ajuta să vă păstrați părul de a obține mai degrabă deteriorate și să restabilească umiditatea și să strălucească. Fie plecați pe masca de tratament în duș, fie luați în considerare punerea pe over noapte cu un capac de duș.
  • Luați în considerare utilizarea tratamentelor de condiționare a concediului dacă părul este foarte uscat sau stresat.
  • Partea 3 din 4:
    Utilizarea tehnicilor de styling sensibil
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru părul Permed Pasul 8
    1. Utilizați un pieptene cu undă largă. Detați-vă cu atenție părul cu un pieptene cu vârf după ce ați terminat părul. Nu vă pieptăți părul prea des pentru a evita ruperea sau deteriorarea firelor. Acest lucru vă poate face ca părul să vă îngroapă și își pierde forma mai repede decât dacă numai pieptene după un duș.
    • Asigurați-vă că dinții pieptenei sunt distanțați pe scară largă, astfel încât buclele dvs. să nu fie împărțite în bucăți mici care pot fi frizzi.
    • Împușcă-ți părul după ce ați aplicat balsam în timp ce este încă umed, ceea ce ajută la prevenirea ruperii. Dacă pieptenești în timpul dușului, nu trebuie să o combinați din nou după ce ați clătit.
    • Utilizați degetele pentru a-ți combina părul dacă nu ai un pieptene cutanate.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul Permed Pasul 9
    2. Evitați periajul. Indiferent de modul în care vă deturnați părul, nu utilizați niciodată o perie pe părul permeabil. Acest lucru vă va separa buclele și vă poate determina părul să fie frizzy. În plus, periajul poate deteriora firele delicate percepute.
  • Imagine intitulată Îngrijirea părului Permed Pasul 10
    3
    Scrunch părul zilnic. Cea mai bună modalitate de a vă menține buclele bouncy-ul și de a căuta proaspăt este să le sculpă un pic cu degetele. Această frumusețe de bază poate îmbunătăți noul stil și poate crea valuri soft sultry.
  • Utilizați mâinile și degetele pentru a ridica ușor și scrunch secțiuni individuale ale părului. Mifați părul cu apă și țineți-vă câteva secunde pentru a vă defini mai bine buclele. De asemenea, puteți defini buclele individuale prin împachetarea acestora în jurul unuia sau a două degete și ținând câteva secunde.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul permat Pasul 11
    4. Uscat cu fluxul de aer blând. Un uscător de păr poate sapa umiditatea de la părul oricărei persoane. Dar dacă aveți părul permat, poate deteriora părul deja stresat și îl poate face pe frizzy. Fie ca părul să se usuce la aer, fie să pună un difuzor pe un uscător de suflare pentru a vă ajuta să definiți și să vă protejați buclele.
  • Setați uscătorul de păr pe cea mai tare setare posibilă. Dacă puteți, puneți uscătorul pe o setare rece sau țineți apăsat butonul "Blast rece".
  • Un atașament difuzor dispersează fluxul de aer al uscătorului de păr. Instalați difuzorul dvs. la capătul uscătorului. Fie întoarceți-vă întregul cap pentru un volum suplimentar, cât și pentru buclele definite sau secțiunile individuale uscate. Scrunching fiecare secțiune pe măsură ce difuziți că vă va face să vă bucurați.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul Permed Pasul 12
    5. Utilizați unelte încălzite. La fel ca și cu un uscător de păr, utilizați unelte încălzite.Curlingul și fragmentele plate pot deteriora deja stresate și pot provoca chiar părul să se rupă.
  • Încercați să utilizați aburul în beneficiul dvs. Ați putea înfășura părul în câțiva role pentru bucle sau chiar puneți pe un capac de duș. Apoi intrați în duș și lăsați aburul din apa caldă să vă reactiveze buclele. Aceasta poate adăuga umiditate și volum pe părul dvs. fără a provoca mai multe daune.
  • Partea 4 din 4:
    Atingând părul
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru părul permat Pasul 13
    1. Îndepărtați-vă părul în mod regulat. Părul dvs. va continua să crească și greutatea în plus poate cântări buclele. Obținerea ornamentelor regulate vă poate menține buclele bouncy și părul dvs. sănătos. Vedeți stilistul dvs. la fiecare 4-6 săptămâni pentru o ornamentare.
    • Adresați-vă stilistului să tăiați minimul gol dacă sunteți preocupat de pierderea lungimii. Stilistul dvs. poate chiar să vă spună că puteți aștepta mai mult între TURS.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul permat Pasul 14
    2. Atingeți Permul dvs. după cum este necesar. Permele pot dura oriunde de la 6 săptămâni la 8 luni. Îngrijirea permanenței dvs. o va menține mai mult. Cu toate acestea, odată ce buclele încep să se deschidă și aveți o mulțime de rădăcini vizibile, va trebui să obțineți un alt permis.
  • Ia în considerare doar obținerea rădăcinilor dvs. re-percepute astfel încât celălalt părul dvs. nu se deteriorează. Discutați cu stilistul dvs. despre cele mai bune opțiuni.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul permat Pasul 15
    3. Creșteți-vă periculos. Dacă decideți că doriți să vă dezvoltați permanența, o puteți face fără prea multă durere de cap. Îngrijirea părului cu produse speciale și o căldură mică poate să o păstreze bine în timpul etapelor. Amintiți-vă că părul permeabil va continua să fie delicat, așa că dă-i cea mai bună grijă.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Bacsis

    • Protejați-vă permanența de vreme rea cu o umbrelă sau o capotă.

    Avertizări

    Evitați să vă puneți părul permat prea des. Contactul excesiv cu substanțele chimice vă poate deteriora părul.
  • Nu puneți niciodată o permisă pe părul relaxat.
  • Nu încercați niciodată să faceți o permisă la domiciliu dacă sunteți neexperimentați.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar