Cum să faci machiaj pentru femeile mai în vârstă

Pe măsură ce îmbătrâniți, schimbările naturale ale pielii încep să vă schimbe aspectul și să creați noi provocări atunci când aplicați machiaj. Dar, cu câteva ajustări ale rutinei dvs. de machiaj, puteți să arătați ca cel mai fabulos de sine la orice vârstă! Începeți prin curățarea și hidratarea feței și punerea pe o fundație de acoperire a luminii. De acolo, adăugați culoare la obraji, ochi și buze pentru a vă oferi fața o strălucire superbă, sănătoasă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Creând o față proaspătă cu fundație
  1. Imagine intitulată face machiaj pentru femeile mai în vârstă Pasul 1
1. Spălați-vă fața cu un cleanser blând. Înainte de a aplica machiajul, curățați ușor fața cu un ușor de curățare facială ușoară și apă călduță pentru a spăla murdăria, uleiurile și alți contaminanți care ar putea irita pielea și pot provoca inflamații. Masați curățarea în piele cu vârful degetelor, deoarece utilizarea unei cârpe sau a unui burete vă poate irita pielea. Clătiți-vă tot curățarea și potriviți-vă fața cu un prosop curat.
  • Evitați curățarea care conțin ingrediente dure, uscate, cum ar fi parfumuri, alcool sau parabeni.
  • Deoarece pielea dvs. tinde să se usuce cu vârsta, optați pentru un cleanser hidratant care conține ingrediente ca untul de shea sau glicerina. Acest lucru vă va ajuta să vă hidratezi pielea și să minimalizeze liniile fine, ridurile și patch-urile uscate.

Bacsis: Dacă fața ta tinde să aibă patch-uri dur sau fulgi de piele, utilizați curățitor de acid salicilic sau glicolic de 3 ori pe săptămână în loc de curățare obișnuită. Acest lucru vă va ajuta ușor să vă exfoliați pe piele și să-i dați un aspect mai tineresc.

  • Imagine intitulată face machiaj pentru femeile mai în vârstă Pasul 2
    2. Neted pe un hidratant folosind mișcări ușoare, măturat. Spălarea feței îl poate usca, ceea ce va îmbogăți pielea și va determina machiajul să meargă neuniform. După ce vă spălați fața, neteziți un hidratant sau un ser hidratant peste piele, lucrând din centrul feței și amestecând în sus și în afara. Utilizați mișcările ușoare, cu vârful degetelor pentru a îmbunătăți circulația și pentru a ajuta pielea să absoarbă hidratantul.
  • Nu uitați gâtul și linia maxilarului! Atunci când aplicați hidratanzi în această zonă, începeți la baza gâtului și deplasați-vă spre maxilar, apoi lucrați din centrul bărbiei la urechi.
  • Alegeți un hidratant care conține retinoizi sau acid hialuronic pentru a lupta împotriva ridurilor și pentru a vă ferma pielea. Un hidratant cu protecție UV poate, de asemenea, ajuta la prevenirea deteriorării soarelui și îmbătrânirea prematură.
  • Imagine intitulată face machiaj pentru femeile mai în vârstă Pasul 3
    3
    Aplicați un primer La chiar și imperfecțiunile. Primerul creează o panza netedă pentru machiajul dvs. și ajută la minimizarea aspectului ridurilor, al roșeaței și inflamației. Lindeți grundul cu vârful degetelor, pornind de la centrul feței și de lucru spre exterior.
  • Căutați un primer care hidratează fața pentru a vă ajuta pielea să arate dewy și tinerețe.
  • Unele primeri sunt formulate în mod specific pentru pielea matură. Acestea tind să conțină hidratante și ingrediente minimizante de riduri, cum ar fi acidul hialuronic.
  • Imagine intitulată face machiaj pentru femeile mai în vârstă Pasul 4
    4. Alegeți o fundație construibilă, pentru a evita cawing. S-ar putea să fiți tentați să strângeți o fundație groasă într-un efort de a ascunde ridurile și petele, dar o fundație grea poate de fapt tort în linii fine și să le facă mai proeminent. În schimb, alegeți o fundație cu o acoperire construibilă pentru a vă perfecționa pielea fără a face să pară suprasolicitat.
  • O cremă de lumină BB sau CC poate ajuta la netedă peste imperfecțiuni și să vă dați pielea o ușoară strălucire. Nu vă temeți de faptul că ați strălucit puțin pe piele - vă va ajuta să vă dați un aspect mai tineresc!
  • Imagine intitulată face machiaj pentru femeile mai în vârstă Pasul 5
    5. Alegeți o fundație care se potrivește cu culoarea naturală a pielii. Obțineți o fundație cu un pigment bogat, care este aproape de culoarea dvs. naturală pentru a crea o strălucire sănătoasă. Evitați alegerea unei fundații prea ușoară, ceea ce vă poate da un aspect spălat și vă poate face să arătați mai în vârstă. Pe de altă parte, o fundație este mult mai întunecată decât tonul dvs. natural de piele va arăta garish și nenatural.
  • Dacă este posibil, încercați un pic de fundație pe gât, jawline și centrul feței dvs. pentru a vă asigura că este un meci bun.
  • Imagine intitulată face machiaj pentru femeile mai în vârstă Pasul 6
    6. Amestecați fundația din centrul feței. Folosește-ți degetul pentru a da un pic de fundație pe frunte, nas, obraji și bărbie. Apoi, utilizați un burete de aplicator umed sau o perie de fundație pentru a da ușor fundația și se amestecă spre exterior și în sus.
  • Aveți grijă să nu trageți sau să frecați fundația, deoarece acest lucru vă poate irita pielea. Fiți deosebit de atenți la pielea delicată sub ochi.
  • Imagine intitulată face machiaj pentru femeile mai în vârstă Pasul 7
    7. Glisați Concealer pe orice punct de vedere și atingeți-l pentru a se amesteca. Utilizați o baghetă de concealer sau periați pentru a glisa un mic concealer în zonele sub ochi (în special locașul la colțul ochiului, lângă nas) și în jurul nărilor tale. DAB Unele concealer de acoperire completă peste orice pete maro sau pete. Utilizați o perie sau degetul pentru a atinge Concealerul în piele.
  • Pentru zonele umbroase sub ochi, folosiți un concealer care este un pic mai ușor decât tonul tău natural de piele.
  • Squint ochii ușor atunci când atingeți concealer sub ochi. Acest lucru vă poate ajuta să intrați în credere sub ochiul dvs. mai precis.
  • Imagine intitulată face machiaj pentru femeile mai în vârstă Pasul 8
    8. Periați pe un strat luminos de pulbere. Utilizați o perie de pulbere moale pentru a se roti pe un strat subțire de praf de setare. Concentrați-vă pe zone precum nasul, obrajii și mijlocul frunții, mai ales dacă tind să ajungă puțin uleios.
  • Aveți grijă să nu exagerați pulberea, deoarece vă poate face ca fața să arate plictisitoare sau să se așeze în linii fine și să vă facă să apară mai în vârstă.
  • Îndepărtați excesul de pulbere prin atingerea periei pe capacul vasului de pulbere sau pe braț înainte de ao aplica pe față.
  • Imagine intitulată face machiaj pentru femeile mai în vârstă Pasul 9
    9. Netezi puțin Crema Blush peste merele obrajilor. Cream Blush merge pe netedă și vă ajută să vă dați pielea o strălucire tinerească. Folosiți degetele sau un burete de aplicator sau periați-l pe DAB un mic roșu pe mărul fiecărui obraz (partea care se stinge când zâmbești). Continuați să atingeți blushul pentru ao amesteca ușor în piele.
  • Evitați săturați roșeața de-a lungul inferior al pometrilor, deoarece acest lucru poate face obrajii să pară scufundați și gaunt.
  • Metoda 2 din 3:
    Făcându-ți ochii și sprâncenele
    1. Imagine intitulată face machiaj pentru femeile mai în vârstă Pasul 10
    1. Completați sprâncenele cu un creion subtil de frunte. Având sprâncene bine definite, naturale vă vor ajuta să arătați tinerețe și să atragă atenția asupra ochilor. Alegeți un creion de frunte care este aproape de culoarea naturală a sprâncenelor dvs. și completați-le în utilizarea loviturilor ușoare, părului. Porniți direct deasupra colțului exterior al nasului și terminați ușor dincolo de colțul exterior al ochiului.
    • Dacă spranii dvs. merg gri, luați în considerare faptul că le-ați afectat la salonul de păr local.
  • Imagine intitulată face machiaj pentru femeile mai în vârstă Pasul 11
    2. Uimurizați-vă capacele și sub-ochii cu o cremă de ochi. Pielea din jurul ochilor dvs. este una dintre primele zone care au început să prezinte semne de vârstă. Punerea machiajului pe pielea uscată poate face pungi și ridurile să iasă în evidență și mai mult. Dați-vă ochii un impuls prin dabbing pe un seric de ochi hidratant sau cremă, concentrându-se în special pe zona delicată sub-ochi.
  • Pentru a evita tragerea pe pielea delicată în jurul ochilor, atingeți hidratantul pentru al amesteca mai degrabă decât să-l frecați.
  • Ajutați la ridicarea și masați pielea sub ochi, trecând din colțul interior al ochiului spre exterior, urmând curba naturală a ochiului.
  • Imagine intitulată face machiaj pentru femeile mai în vârstă Pasul 12
    3. Luminează zona sub-ochi cu o umbră sau o umbră ușoară. Utilizați un luminator sub ochi pentru a da o formă de triunghi luminoasă, inversată sub fiecare ochi. Atingeți ușor cu degetele sau cu o pensulă mică sau burete pentru ao amesteca. Acest lucru va ajuta la ascunderea cercurilor întunecate și vă va oferi o avertizare mai atentă și de tinerețe.
  • Puteți utiliza un luminos subțire, concealer sau o fard de ochi pentru a vă lumina zona subactivă.
  • Stick la cremă sau formule lichide pentru a evita uscarea pielii delicate sub ochi.
  • Imagine intitulată face machiaj pentru femeile mai în vârstă Pasul 13
    4. Adăugați un primer la capacele superioare până la ele. Mătură un pic mai mic pe capacele tale pentru a da ochilor o strălucire dewy și chiar imperfecțiuni. Acest lucru vă va păstra, de asemenea, fishadow-ul de la punerea în comun a liniilor fine și în cutii de pe pleoapele voastre.

    Bacsis: Stick la un grund care este formulat pentru pleoape, mai degrabă decât primerul tău de față obișnuit. Primerii de față sunt mai puțin eficienți în acest scop și ar putea irita ochii.

  • Imagine intitulată face machiaj pentru femeile mai în vârstă Pasul 14
    5. Alegeți o umbră de cremă Shimmerie pentru a adăuga o strălucire dimensională. Umbrele pulverizate și mată pot face pielea în jurul ochilor tăi să pară plictisitoare și plate. Selectați o umbră cremă cu un pic strălucitor, în loc pentru un aspect luminos și dewy.
  • Umbrele de cremă sunt, de asemenea, mai puțin probabil decât umbrele de pulbere să se așeze în creșterile de pe pleoapele voastre.
  • Evitați umbrele care sunt strălucitoare, ceea ce poate părea aspru pe ochii maturi. Stick la umbre cu un finisaj subtil sau finisaj de satin.
  • Imagine intitulată face machiaj pentru femeile mai în vârstă Pasul 15
    6. Utilizați o umbră medie pe capacul dvs. și amestecați-o deasupra creșterilor. Puteți face pleoapele dvs. să pară mai mari și mai puțin glud sau droopie prin aplicarea unei umbre medii asupra întregului dvs. pleoapă. Utilizați o perie de umbră pentru a se amesteca umbra de pe linia dvs. de bord în zona ușor deasupra capului de pleoape naturală.
  • Amestecați marginile umbrei pentru ao face să pară moale și naturală.
  • Evitați nuanțele cu subtilități galbene sau roșii, deoarece acestea pot face ca ochii să pară roșii și obosiți. În schimb, optați pentru umbrele răcoroase sau bijuterii.
  • Imagine intitulată face machiaj pentru femeile mai în vârstă Pasul 16
    7. Smudge pe un eyeliner moale Kohl. Pentru a vă oferi linia de garnitură o aspect luxuriantă, sănătoasă, utilizați un creion moale Kohl Eyeliner de-a lungul liniei superioare de la Lash și o înghiți ușor cu o perie de căptușeală. Puteți adăuga și mai multă definire prin aplicarea cu atenție a căptușelii între fiecare Lash. Dacă Black Eyeliner pare prea aspru, încercați să utilizați o nuanță mai moale, cum ar fi maro, prune sau marină.
  • Evitați utilizarea ochelanilor ascuțiți, grafică, care au tendința de a arăta droopie și neuniformă pe pielea matură.
  • Unii artiști de machiaj recomandă utilizarea ochilor lichizi în loc de creioane pentru a evita trasarea pielii delicate pe pleoape. Alegeți o formulă delicată pentru a evita liniile excesive.
  • De asemenea, puteți face ochii să pară mai mari și mai luminați prin punerea cu etaj alb pe linia de ploaie a pleoapei dvs. inferioare.
  • Imagine intitulată face machiaj pentru femeile mai în vârstă Pasul 17
    8. Îmbunătățește genele pentru a vă face ochii să pară mai largi și mai strălucitoare. Înainte de a pune pe Mascara, folosiți o clipă a genelor. Poziționați curlerul la baza genelor și dați-i câteva stoarce blânde, apoi țineți-l în poziție timp de 5-10 secunde. Repetați la mijlocul și capetele genelor. Acest lucru vă va ajuta să vă aducem pe senile să pară mai pline și să vă dați ochii un aspect instant.
  • Să investească într-o curler de bună calitate, cu tampoane de silicon pentru a evita ciupirea pleoapelor sau crimindu-ți genele.
  • Imagine intitulată face machiaj pentru femeile mai în vârstă Pasul 18
    9. Mătură pe o anumită rimel pentru a vă vadiza genele. Punerea pe mascara vă va face ochii să pară mai mari și mai tineri. Alegeți o ropă volumizantă, care este ușor mai întunecată decât genele naturale și o curățați de-a lungul inferior al genelor de sus, deplasându-se de la bază la vârf. Dacă vă place, puteți pune și o mică rimel pe rădăcinile genelor inferioare.
  • Dacă culoarea naturală a părului este maro sau negru, du-te pentru o mascara neagră. Utilizați maro dacă culoarea naturală este blondă sau roșie.
  • Metoda 3 din 3:
    Punerea rujului pe buzele mature
    1. Imagine intitulată face machiaj pentru femeile mai în vârstă Pasul 19
    1. Exfoliați buzele pentru a elimina pielea uscată. Dacă buzele dvs. sunt uscate și fulgi, rujul se poate așeza în crăpături și în jurul pielii moarte. Blând ușor buzele cu un exfoliator de buze, cum ar fi un scrub de zahăr, pentru a le ușura.
    • Asigurați-vă că vă bucurați și în jurul marginilor exterioare ale buzelor dvs.
    • Clătiți exfoliatorul departe cu apa călduță când ați terminat.
  • Imagine intitulată face machiaj pentru femeile mai în vârstă Pasul 20
    2. Acoperiți buzele cu un concealer care se potrivește cu tonul pielii. Aplicarea unui concealer vă poate ajuta chiar și la buze și să vă împiedicați rujul de la murdărirea sau sângerarea. Alegeți un concealer care este aceeași culoare ca și tonul dvs. natural al pielii și îl amestecați în buze și pe pielea înconjurătoare cu o perie de fundație.
  • De asemenea, puteți utiliza un primer de buze colorat pentru a vă asigura un finisaj perfect și ajutați-vă că rujul durează mai mult.
  • Imagine intitulată face machiaj pentru femeile mai în vârstă Pasul 21
    3. Aplicați un balsam pentru a hidrata și a vă ușura buzele. Netezi un balam de hidratare puțin peste buze pentru a ajuta la hidratarea și protejarea lor. Acest lucru va contribui la minimizarea aspectului liniilor fine și păstrați buzele de la uscare după ce ați pus pe ruj.

    Bacsis: Alegeți un balsam de buze cu SPF pentru a vă proteja buzele de la deteriorarea soarelui, care vă poate îmbracă prematur pielea.

  • Imagine intitulată face machiaj pentru femeile mai în vârstă Pasul 22
    4. Definiți buzele cu o căptușeală naturală. Aplicați o căptușeală la o umbră aproape de buzele naturale sau de rujul dvs. Acest lucru vă va ajuta buzele să pară mai pline și mai clar definite.
  • Pentru buzele cu aspect mai fuller, extindeți ușor căptușeala dincolo de granițele naturale ale buzelor, unde se varsă în partea de sus și, de asemenea, la mijlocul buzei dvs. inferioare. Nu mergeți în afara frontierei în jurul restului buzelor, sau nu vor arăta nefiresc și se suprapune.
  • Imagine intitulată face machiaj pentru femeile mai în vârstă Pasul 23
    5. Alegeți un ruj hidratant pentru a evita uscarea. Selectați o formulă de hidratare, mai degrabă decât o culoare mată de buze sau o nuanță de uzură extinsă, care vă va usca buzele. Rujul hidratant va merge mai uniform și va face buzele să pară mai pline și mai tineresc.
  • Rujurile construibile, construibile vă pot oferi buzelor un strat sănătos, natural, împreună cu o spălare de culoare. Ele au tendința de a fi mai puțin uscate decât rujurile mată.
  • Evitați formulele de lichid mat de lungă durată, care pot fi extrem de dure și uscate pe buze.
  • Imagine intitulată face machiaj pentru femeile mai în vârstă Pasul 24
    6. Evitați nuanțele palide care vă spălau buzele. Rujurile care sunt prea palide vă vor bloca linia de buze și vor face ca buzele să apară mai în vârstă. O buză palidă vă poate face să vă arătați bolnavi sau obosiți. Optați pentru rujuri care sunt cel puțin la fel de întunecate ca cea mai întunecată parte a buzei dvs.
  • Nu vă fie frică să mergeți pentru o culoare îndrăzneață! Roșu strălucitor, fructe de padure adânci și rozuri luxuriante și corali pot arăta totul fabulos pe femeile mature.
  • Imagine intitulată face machiaj pentru femeile mai în vârstă Pasul 25
    7. Puneți rujul cu degetul sau o perie de buze. Aplicarea rujului direct de la glonț face mai greu să se realizeze un finisaj precis și bine definit. Utilizați o perie mică sau degetul pentru a aplica cu grijă rujul în interiorul marginilor liniei de buze.
  • Pentru a vă face ca rujul să dureze mai mult, construiți-l cu o perie și apoi utilizați un țesut pentru a vă șterge buzele. Dacă doriți, adăugați 1-2 mai multe straturi, concentrându-vă pe centrul buzelor.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Spălarea blândă a feței
    • Curățați prosopul
    • Hidratant
    • Fundația de acoperire a luminii sau crema BB
    • Grund
    • Concealer
    • Perii și bureți de machiaj
    • Crema Blush
    • Crema de ghidare
    • Kohl Eyeliner
    • Rimel
    • Eyelash Curler
    • Exfolierea buzelor de buze
    • Balsam de buze
    • Contur de buze
    • Rujul hidratant
    • Pudra
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar