Cum sa faci o masca de par pentru parul fragil

Masca de păr potrivită poate ajuta la restabilirea părului fragil. Dacă doriți o mască comercială de păr, citiți cu atenție eticheta ingredientelor și alegeți o mască hrănitoare pentru tipul de păr. De asemenea, puteți utiliza ingrediente de bucătărie, cum ar fi iaurtul și avocado, pentru a face o mască la domiciliu. Uleiuri, cum ar fi uleiul de măsline și de nucă de cocos, vă poate ajuta să vă hrăniți și părul.

Pași

Metoda 1 din 3:
Alegerea unei mascuri comerciale de păr
  1. Imagine intitulată Faceți o mască de păr pentru părul fragil Pasul 1
1. Utilizați o mască de hidratare pentru părul frizzy. Dacă părul tău este ondulat sau curat, poate fi mai predispus la frizz. În acest caz, optați pentru o mască de hidratare plină de uleiuri bogate cum ar fi Jojoba, Avocado și semințele de struguri. Aceste feluri de măști vor restabili cel mai bine părul fragil care este predispus la Frizj.
  • Imagine intitulată Faceți o mască de păr pentru părul fragil Pasul 2
    2. Căutați măști de proteine ​​pentru păr subțire sau deteriorat. Părul mai subțire poate beneficia de mai multă proteină. Optați pentru măști care conțin cantități mari de proteine ​​în funcție de etichetă. Acest lucru poate adăuga o mulțime de rezistență la părul dvs., ajutându-vă să o restaurezi dacă este fragilă.
  • Dacă utilizați măști de familie de casă, alegeți opțiuni care sunt bazate pe proteine, cum ar fi măștile de ouă.
  • Cu măști bazate pe proteine, trebuie să urmați timpul de aplicare recomandat cât mai aproape posibil. Lăsând masca pe prea mult timp, ar putea face părul mai fragil.
  • Imagine intitulată face o mască de păr pentru părul fragil pas 3
    3. Reconsiderați o mască de hidratare dacă aveți părul uleios. Dacă aveți părul uleios, o mască de hidratare poate agrava problema. În schimb, discutați cu un stilist despre cum să reparați pagubele părului. Pot exista opțiuni mai bune decât utilizarea unei mască în acest caz și un stilist vă poate ajuta să găsiți o soluție specifică pentru părul dvs.
  • De asemenea, puteți utiliza șampoane concepute pentru scalpurile uleioase și aplicați în apropierea capetelor și pe tot parcursul părului. Acest lucru poate ajuta la reducerea unei texturi fragile.
  • Majoritatea măștilor de proteine ​​sunt bine pentru părul uleios. Doar evitați aplicarea acestora în zona scalpului.
  • Imagine intitulată face o mască de păr pentru părul fragil Pasul 4
    4. Căutați uleiuri de jojoba, argan sau migdale. Majoritatea măștilor de păr conțin niște uleiuri pentru a repara și umple părul. Când selectați masca de păr, verificați uleiurile de pe etichetă. Căutați cele mai bune uleiuri pentru umplerea și hrănirea părului.
  • Uleiul Jojoba ajută la părul deteriorat și uleiul de argan poate ajuta la hrănirea și hidratarea părului uscat.
  • Dacă părul dvs. fragil se datorează uscării, căutați măști cu ulei de migdale și panthenol.
  • Imagine intitulată Faceți o mască de păr pentru părul fragil Pasul 5
    5. Păstrați-vă ochii pentru consolidarea ingredientelor. Unele ingrediente sunt pur și simplu bune pentru păr în general. Keravis crește puterea părului și poate fi grozav dacă părul tău este fragil datorită instrumentelor de styling. Proteinele de grâu pot ajuta la prevenirea din nou a spargerii, cu condiția să nu aveți o alergie la grâu. Aceste ingrediente ar beneficia orice mască de păr.
  • Pentru părul foarte fragil, căutați ingrediente cum ar fi extract de bambus / ferid. Ele pot ajuta la repararea părului fin în mod specific.
  • Imagine intitulată Faceți o mască de păr pentru părul fragil Pasul 6
    6. Aplicați corect măștile comerciale. Indiferent de masca pe care o alegeți, asigurați-vă că o aplicați corect. Consultați eticheta ingredientelor pentru direcții specifice, deoarece instrucțiunile vor varia, dar majoritatea măștilor de păr sunt aplicate după ce vă tamponați părul ca normal. Uscați-vă părul folosind un prosop numai înainte de a răspândi masca în mod egal pe tot parcursul părului. Începând cu cel puțin 1 din (2.54 cm) din scalp, treceți de la rădăcini pentru a se termina pe măsură ce aplicați, concentrați mai mult produs spre capete. Cele mai multe măști sunt lăsate în loc de 20 până la 30 de minute înainte de a le clăti.
  • După ce ați aplicat inițial masca, lăsați produsul să absoarbă timp de 1-2 minute, apoi simțiți capetele. Dacă găsiți zone uscate, aplicați mai multe masca.
  • Cantitatea exactă a unei măști de păr pe care o utilizați depinde de instrucțiunile sticlei. Unele măști de păr pot fi lăsate mai scurte sau mai mari de 20 sau 30 de minute. Citiți întotdeauna eticheta.
  • Măștile de păr comerciale pot fi de asemenea aplicate la părul uscat. Pentru părul foarte uscat, unele măști pot fi lăsate peste noapte.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind alimente pentru o mască de păr
    1. Imagine intitulată Faceți o mască de păr pentru părul fragil Pasul 7
    1. Utilizați avocado ca o mască de păr. Pentru a începe, coaja un avocado. Într-un castron, distrugeți avocado într-o pastă fină. Bate în suficientă ulei de măsline pentru a obține o textură sportabilă. Umeziți părul și apoi aplicați avocado de la rădăcini la sfaturi. Asigurați masca cu un capac de duș și lăsați-l în 25 până la 30 de minute. Scoateți capacul și clătiți masca.
    • Dacă aveți păr colorat, săriți uleiul de măsline. Poate ușura evidențiarea. Uleiul de măsline substitut pentru ulei de migdale sau ulei de jojoba.
  • Imagine intitulată Faceți o mască de păr pentru părul fragil Pasul 8
    2. Încercați o mască de păr de banană. Dacă aveți păr mai subțire, optați pentru Banana. Pentru a face masca, amestecați o singură banană într-un blender până când aveți un amestec subțire, chiar. Asigurați-vă că toate bucățile au dispărut. Mutarea de la rădăcină la vârf, aplicați banana în părul dvs. Asigurați-vă masca cu un prosop sau un capac de duș și lăsați-l să stea pe 15-20 de minute. Apoi, clătiți masca în duș.
  • Dacă doriți, adăugați o lingură de miere la masca pentru o hrană suplimentară. Țineți minte, totuși, că mierea poate fi dificil de spălat.
  • Imagine intitulată face o mască de păr pentru părul fragil Pasul 9
    3. Adăugați ouă în părul dvs. Ouăle pot ajuta la întărirea și umplerea părului și o face extra strălucitoare. Amestecați două ouă cu patru linguri de ulei de măsline. Aplicați-l la părul dvs. și asigurați-l cu un capac de duș. Lăsați-o să stea la 20-25 de minute înainte de ao spăla.
  • Spălați această mască cu apă rece sau la temperatura camerei. Apa caldă poate găti parțial ouăle, făcându-i să rămână părul.
  • Imagine intitulată face o mască de păr pentru părul fragil Pasul 10
    4. Utilizați o mască din iaurt. Iaurtul este plin de proprietăți de acid lactat, anti-fungice și antibacteriene. Acestea pot întări părul. Biciuiți o ceașcă de iaurt simplu și aplicați-o la părul dvs. Lucrați din rădăcini la sfaturi. Asigurați-vă masca cu un cap de păr din plastic și lăsați-l să stea timp de 20 de minute. Apoi, clătiți masca și spălați-vă părul cu un șampon ușor.
  • Această mască funcționează foarte bine dacă părul dvs. este uscat în lunile de vară.
  • Metoda 3 din 3:
    Făcând o mască de păr folosind uleiuri
    1. Imagine intitulată face o mască de păr pentru părul fragil Pasul 11
    1. Utilizați uleiul de măsline cu miere și iaurt. Se amestecă o linguriță de ulei de măsline cu o lingură de miere și un sfert de cești de iaurt. Într-un castron de amestecare, amestecați ingredientele împreună folosind o lingură până când aveți un amestec uniform. Aplicați masca părului dvs. și lăsați-o să stea pe 15-20 de minute. Apoi clătiți și spălați-vă părul așa cum ați fi în mod normal.
  • Imagine intitulată Faceți o mască de păr pentru părul fragil Pasul 12
    2. Încercați ulei de nucă de cocos pentru părul supra-vopsit. Uleiul de cocos poate fi deosebit de util pentru părul care a fost depășit. Aplicați un sfert de ceașcă de ulei de nucă de cocos cald la părul dvs. Nu contează dacă părul tău este umed sau uscat. Lăsați uleiul de nucă de cocos să stea în păr timp de aproximativ o oră. Este posibil să trebuiască să fixați masca cu un capac de duș. Apoi, spălați-vă părul așa cum ați fi în mod normal.
  • Uleiul de cocos face suprafețe foarte alunecoase. Pentru siguranța dvs., curățați cadă după spălarea mascului de ulei de nucă de cocos.
  • Imagine intitulată Faceți o mască de păr pentru părul fragil Pasul 13
    3. Aplicați un tratament cu ulei fierbinte. Puteți utiliza orice tip de ulei purtător de călcat pentru un tratament cu ulei fierbinte. Pur și simplu spălați-vă părul și apoi masați ușor uleiul în scalp. Apoi, acoperiți scalpul cu un capac de duș sau un prosop. Permiteți uleiului să stea timp de 30 de minute înainte de ao clăti afară.
  • Pentru a încălzi uleiul, aduceți o oală de apă la fierbere. Apoi, plasați uleiul într-un recipient din sticlă. Așezați recipientul în apă și lăsați uleiul de ulei timp de două până la trei minute.
  • Dacă aveți piele sensibilă, poate doriți să evitați această metodă.
  • Nu utilizați uleiuri esențiale sau uleiuri de miros pentru un tratament cu ulei fierbinte. Stick la uleiuri de transport cum ar fi Jojoba, Olive, Coconut, Avocado, semințe de șofrănel sau semințe de struguri.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar