Cum se taie țiglă în jurul unei toaletă

Dacă sarcinile DIY le place să înlocuiască o toaletă și Instalarea unui podea se află în setul de competențe, atunci puteți gestiona și cu toții în jurul unei toaletă. Tăierea plăcilor pentru a se potrivi perfect în jurul valorii de o toaletă instalată necesită un șablon atent și un țiglă, totuși, astfel încât răbdarea și precizia sunt critice. În majoritatea cazurilor, veți avea mai multă cameră pentru eroare dacă scoateți toaleta, urmați-vă și tăiați una sau mai multe plăci pentru a se potrivi cu flanșa de toaletă, apoi reinstalați sau înlocuiți toaleta veche.

Pași

Metoda 1 din 4:
Urmărirea și tăierea plăcilor în jurul unei toalete instalate
  1. Imagine intitulată tigla tăiată în jurul unui pas de toaletă 1
1. Instalați mai întâi plăcile complete din jurul toaletei. Luați-vă timpul de planificare a modelului de țiglă și creați linii de rețea pe substrat, astfel încât trebuie să faceți cât mai puține tăieturi de țiglă unghiulară / circulară posibil. Când vă placați în jurul unei toalete deja instalate, vă planificați modelul, astfel încât, la cel puțin 2 în (5.1 cm) de spațiu între baza toaletei și marginile oricărei plăci pe care le veți pune în jurul acestuia.
  • Veți economisi, de obicei, timp (datorită unei marje mai mari pentru erori cu tăieturile de țiglă) dacă scoateți toaleta, țiglează podeaua și apoi reinstalați sau înlocuiți toaleta. Cu toate acestea, tigla în jurul unei toaletă existentă poate fi preferabilă în unele cazuri.
  • Tigla în jurul unei toaletă instalată este mai ușoară dacă baza se sprijină pe peretele din spatele toaletei. Dacă trebuie să vă plătiți tot drumul în jurul bazei, inclusiv spațiul mic dintre acesta și perete, luați în considerare în mod puternic îndepărtarea toaletei, cu flanșa de toaletă și reinstalarea toaletei.
  • Imagine intitulată tigla tăiată în jurul unui pas de toaletă 2
    2. Creați foi de hârtie care are aceeași dimensiune ca o țiglă întreagă. Pur și simplu tăiați hârtia pentru a se potrivi cu dimensiunea plăcii - de exemplu, 16 până la 16 în (41 cu 41 cm). Tăiați o foaie pentru fiecare țiglă pe care trebuie să o așezi în jurul valorii de toaletă.
  • Imagine intitulată tigla tăiată în jurul unui pas de toaletă 3
    3. Estimați tăieturile de țiglă și tăiați fante paralele în hârtie în aceste zone. Vizualizați modul în care fiecare țiglă se va potrivi în jurul bazei de toaletă și se estimează că părțile fiecărei țigii vor trebui să fie tăiate. Transferați aceste estimări la foile de hârtie corespunzătoare și folosiți foarfece pentru a tăia fante paralele care sunt de aproximativ 0.25 în (0.64 cm) în afară în zonele care vor trebui eliminate. Când faceți acest lucru, este mai bine să supraestimați zona care va trebui să fie îndepărtată decât subestimarea.
  • De exemplu, imaginați-vă că aveți o toaletă cu o bază unghiulară care va necesita tăierea unei secțiuni triunghiulare de una din colțurile uneia dintre gresie. Ați tăia fantelele paralele în aceeași zonă a foii corespunzătoare de hârtie, cu o mică "cameră de wiggle" adăugată la tăieturile dvs.
  • Imagine intitulată tigla tăiată în jurul unui pas de toaletă 4
    4. Așezați fiecare foaie în poziție și creați flanmele de-a lungul bazei de toaletă. Unul la un moment dat, puneți foile de hârtie în jos în cazul în care plăcile lor corespunzătoare vor merge, amintindu-și să se țină seama de spațierea între plăci din cauza liniilor de gout. Sniturile vor fi venerabile în sus și peste baza toaletei instalate. Utilizați degetul pentru a apăsa o cremă în fiecare farsă la un moment dat - în cazul în care subflooratul îndeplinește baza de toaletă.
  • Când ați terminat, veți fi creat un șablon precis pentru acea țiglă. Apoi, puteți să vă deplasați pe următoarea foaie de hârtie.
  • Pentru a ține cont de viitoarele linii de urgență, utilizați aceleași distanțiere din plastic pe care îl utilizați atunci când setați în mod permanent plăcile în poziție.
  • Imagine intitulată tigla tăiată în jurul unui pas de toaletă 5
    5. Tăiați flanșele de-a lungul liniilor urmărite și fixați foile. Odată ce ați creat toate foile de hârtie, luați foarfecele și tăiați cu atenție de-a lungul liniilor crescute. Apoi, așezați toate aceste foi tăiate de hârtie în jurul toaletei (din nou, contabilizând liniile de gout) și asigurați-vă că se potrivesc perfect cu baza de toaletă. Dacă una sau mai multe nu, obțineți mai multă hârtie și repetați procesul.
  • Doriți ca plăcile finite să se odihnească în sus pe baza toaletei, deci luați-vă timpul pentru a vă asigura că șabloanele de hârtie se potrivesc cu exactitate.
  • Imagine intitulată tigla tăiată în jurul unei toaletă Pasul 6
    6. Tăiați foile la gresie, apoi urmăriți și scriiți liniile tăiate. Când toate șabloanele de hârtie sunt corecte, bandă fiecare la o țiglă și folosiți un creion pentru a transfera modelul de tăiere. După aceea, scoateți hârtia și utilizați un scriitor de țiglă pentru a marca 0.125 în (0.32 cm) Linii adânci în plăci, trasând chiar pe partea superioară a liniilor creionului.
  • Cărturarii de țiglă pot arăta ca niște creioane groase sau pot veni în alte forme. Căutați-le la magazinele hardware sau online.
  • Imagine intitulată tăietură țiglă în jurul unui pas de toaletă 7
    7. Scoateți țigla unificată cu tigii. Încet și strângeți cu grijă mânerele pentru a îndepărta mici "mușcături" de țiglă din secțiunile care trebuie eliminate. Transformați-vă mici "mușcături" în "nibble" mici, pe măsură ce ajungeți la linii de scor. Dacă încercați să vă îndepărtați prea mult, riscați să rupăm țigla și să trebuiască să începeți.
  • Plăci de țigle se uită și lucrează ca niște mașini de tuns unelte gigant și sunt un instrument esențial pentru orice loc de muncă de țiglă. Standardul standard va tăia plăcile ceramice și porțelan, dar poate doriți să utilizați gangperi de specialitate pentru plăci de sticlă sau plăci de piatră fragile (cum ar fi ardezie).
  • Purtați ochelari de protecție, astfel încât cioburile de țiglă nu intră în ochii tăi și mănuși de lucru robuste pentru a vă proteja mâinile de margini ascuțite de țiglă.
  • Imagine intitulată tigla tăiată în jurul unui pas de toaletă 8
    8. Neteziți tăieturile cu un fișier de țiglă și ștergeți plăcile în jos. Odată ce ați terminat tăierea unei plăci cu tigii, utilizați fișierul de țiglă pentru a nisip orice margini brute de-a lungul tăierii. Urmați acest lucru cu o cârpă umedă pentru a șterge orice praf. După aceasta, se potrivesc cu uscarea plăcilor pentru a vă asigura că se odihnește strâns de-a lungul bazei de toaletă. Dacă nu, păstrați-vă de nervozitate sau obțineți o nouă țiglă și începeți din nou dacă este necesar.
  • Când toate plăcile au fost tăiate, depuse, curățate și montate uscate, puteți continua să le puneți în poziție permanentă.
  • Metoda 2 din 4:
    Urmărirea liniilor tăiate înainte de instalarea toaletei
    1. Imagine intitulată tigla tăiată în jurul unui pas de toaletă 9
    1. Țiglă zonele departe de flanșa de toaletă. Când plasează o baie, marcați modelul de rețea dorit pe podea și puneți mai întâi țiglă peste zonele neobstrucționate. Nu țiglă în jurul flanșei de toaletă - piesa circulară care se conectează la conducta de scurgere și pe care toaleta însăși se va odihni până la sfârșit.
    • Trageți un model de rețea pentru aspectul plăcilor pe hârtie și apoi pe substratul însuși, care reduce numărul de tăieturi de țiglă pe care trebuie să le faceți. Dacă utilizați plăci mai mari-e.G., 12 cu 12 în (30 cu 30 cm) sau mai mare - poate fi capabil să taie un cerc dintr-o singură țiglă pentru a merge în jurul flanșei.
  • Imagine intitulată tăietură țiglă în jurul unei toaletă Pasul 10
    2. Tăiați una sau mai multe coli de hârtie care se potrivesc cu dimensiunea plăcilor dvs. Dacă trebuie să tăiați 1 țiglă pentru a merge în jurul flanșei, tăiate 1 foaie de hârtie - dacă aveți nevoie de 4 plăci, tăiați 4 coli de hârtie. Să fie cât mai exact posibil în dimensionarea corectă a foilor de hârtie.
  • De exemplu, dacă plăcile dvs. sunt de 8 până la 8 în (20 până la 20 cm), tăiați foile de hârtie la acele dimensiuni.
  • Imagine intitulată tigla tăiată în jurul unui pas de toaletă 11
    3. Puneți foile de hârtie în poziție, suprapunând flanșa. Plasați foile (foile) de hârtie exact în cazul în care plăcile (țiglele) vor merge, asigurându-vă că este vorba de spațierea liniilor dvs. de gout. Adică dacă celelalte plăci sunt distanțate 0.125 în (0.32 cm) În afară de liniile de mireasă, lăsați aceeași decalaj între gresie și hârtia dvs.
  • Puteți utiliza aceleași distanțiere din plastic pe care le utilizați atunci când puneți țigla pentru a vă asigura că spațierea liniei de gout este în concordanță cu șabloanele de hârtie.
  • Dacă trebuie doar să tăiați o singură țiglă, puneți o singură coală de hârtie chiar peste flanșă.
  • Imagine intitulată tigla tăiată în jurul unui pas de toaletă 12
    4. Urmăriți conturul flanșei pe foile de hârtie. În primul rând, rulați degetul de-a lungul conturului flanșei pentru a crea o creastă în hârtie. Apoi, ridicați fiecare foaie și utilizați un creion pentru a urmări o schiță care este ușor - aproximativ 0.25 în (0.64 cm) - mai mare decât conturul crescat.
  • Urmărirea nu trebuie să fie perfectă, deoarece toaleta se va odihni pe partea superioară a flanșei și a țiglelor tăiate și se ascunde orice erori minore.
  • Dacă aveți o flanșă detașabilă și doriți să se odihnească pe partea superioară a țiglelor în loc de pe substrat, faceți ca creionul să fie în jurul valorii de 0.5 în (1.3 cm) mai mici decât conturul tău. În acest fel, marginea exterioară a flanșei se va odihni pe țiglă (e) înconjurătoare.
  • Imagine intitulată tăietură țiglă în jurul unui pas de toaletă 13
    5. Tăiați cercul de flanșă și urmăriți-l pe țiglă (i). Utilizați foarfece pentru a tăia foile de hârtie la forma corectă, apoi bandă foile (e) pe țiglă (e). Transferați liniile de tăiere pe țiglă (ele) cu un creion, apoi scoateți hârtia.
  • Nu aruncați încă hârtia - veți avea nevoie de ea din nou dacă rupeți o placă în timp ce tăiați-o!
  • Metoda 3 din 4:
    Tăierea plăcilor multiple înainte de instalarea toaletă
    1. Imagine intitulată tăietură țiglă în jurul unui pas de toaletă 14
    1. Scoateți liniile tăiate cu un scriitor de țiglă. Un scriitor de țiglă este un instrument mic, accent, care dorește o linie tăiată în țiglă. Această gravare vă ajută să vă asigurați că plăcile se fixează acolo unde doriți să o rupeți sau să vă crăpați în altă parte. Scorul trebuie doar să fie 0.125 în (0.32 cm) sau atât de adânc.
    • Puteți obține un scrib de țiglă la orice magazin hardware sau online.
  • Imagine intitulată tăiat țiglă în jurul unei toaletă Pasul 15
    2. Utilizați clești de țiglă pentru a îndepărta excesul de țiglă. Gândiți-vă la cuiburi de țiglă ca mașini de tăiere a degetelor industriale. Începeți la colțul plăcii care este tăiat și strângeți mânerele împreună pentru a face ca lamelele de sus și de jos să iau mici "mușcături" din țiglă. Începeți mai atent "nibbling" pe măsură ce vă apropiați de linia marcată.
  • Gangperi standard de țiglă vor funcționa cu practic orice tip de țiglă, deși unele plăci de piatră naturală (cum ar fi ardezie) pot fi prea fragile. Consultați furnizorul dvs. de țiglă dacă este necesar. De asemenea, puteți utiliza garnituri de specialitate pentru plăci de sticlă sau alte tipuri speciale.
  • Aveți grijă să nu vă tăiați una din degetele în timp ce lucrați. Purtați mănuși de lucru pentru a vă proteja mâinile de marginile tăiate și ochelarii de siguranță pentru a vă proteja ochii de shads de țiglă.
  • Imagine intitulată tăiat țiglă în jurul unui pas de toaletă 16
    3. Asigurați-vă că tăieturile sunt corecte prin montarea uscată a plăcilor. Deoarece baza de toaletă va acoperi marginea tijei tăiate, tăieturile nu trebuie să fie perfecte. Cu toate acestea, luați timp pentru a se potrivi cu dalele în loc pentru a vă asigura că tăieturile dvs. sunt, în general, precise - în mod ideal, nu mai mult de 0.5 în (1.3 cm) mai mare decât flanșa.
  • Utilizați distanțierele de plastic pentru a ține cont de liniile dvs. de gout atunci când montați dalele.
  • Dacă vă veți odihni o flanșă de toaletă detașabilă pe partea superioară a plăcilor instalate, nu uitați să o eliminați înainte de montarea uscată (și mai târziu, când puneți țigla!).
  • Dacă se fixează în mod corespunzător, sunteți gata să setați aceste plăci în același mod în același mod în care ați făcut restul podelei.
  • Metoda 4 din 4:
    Tăierea unei plăci unice înainte de instalarea toaletă
    1. Imagine intitulată tigla tăiată în jurul unui pas de toaletă 17
    1. Utilizați un șlefuitor de unghi pentru a înscrie forma circulară în țiglă. Atașați o lamă de roți de diamant de 4 in (10 cm) la polizor și poziționați-o astfel încât lama circulară este la aproximativ un unghi de 45 de grade față de țiglă. Încet lucrați în jurul cercului urmărit în țiglă, folosind presiune foarte ușoară. Trebuie doar să înscrieți țiglă despre 0.125 în (0.32 cm) adânc pe această trecere inițială.
    • Utilizați prudență în orice moment. Legați părul lung și îndepărtați orice bijuterie încurcată și purtați mâneci lungi și ochelari de protecție. Ștergătorul va lovi o mulțime de praf, astfel încât să poarte o mască de praf și să ia în considerare cumpărarea unui atașament de vid pe care îl puteți conecta la polizor.
    • Unghiul de măcinat sunt un instrument de putere mică și utilă pe care o puteți găsi la orice magazin de hardware. Lamele de diamant sunt mai scumpe decât alte lame pe care le puteți obține pentru polizor, dar au tăiat o țiglă mult mai bine.
  • Imagine intitulată tigla tăiată în jurul unei toaletă Pasul 18
    2. Tăiați crestături sacrificate dacă cercul este aproape de marginea țițeiului. Dacă există mai puțin de aproximativ 1.5 în (3.8 cm) de spațiu între cercul tău urmărit și o margine a țiglăului, există o șansă bună că țigla se va sparge în timp ce tăie. Dacă este cazul, utilizați polizorul pentru a tăia 2 sau mai multe linii de scor profund (aproximativ la jumătatea glorilor) care rulează de la perimetrul cercului la cea mai apropiată margine a țiglă.
  • Scopul este de a avea plăcile la aceste locuri alese, controlate, în loc de aleatoriu.
  • Pauzele drepte, scurte, controlate în țiglă vor fi abia vizibile după ce ați setat țigla în poziție, mai ales că toaleta se va odihni pe partea de sus a acesteia.
  • Imagine intitulată tigla tăiată în jurul unei toaletă Pasul 19
    3. Continuați măcinarea în jurul cercului cu o presiune ușoară. Odată ce ați terminat scorul pe suprafața plăcilor și creați orice crestături de pauză sacrificială, continuați să faceți treceri lente și constante cu polizorul la un unghi de 45 de grade. Dacă țiglă se rupe la punctele de sacrificare, scoateți acea secțiune și păstrați tăierea. În cele din urmă, vă veți bucura prin țiglă și veți avea decupajul circular de care aveți nevoie.
  • Nu încercați să tăiați mai mult de 0.125 în (0.32 cm) adânc cu orice singură trecere, sau țigla va sparge probabil într-un loc aleator și va trebui să începeți.
  • Fi cât mai precis posibil, dar amintiți-vă că cercul pe care îl tăiați nu trebuie să fie perfect. Linia reală de tăiere va fi acoperită de baza de toaletă.
  • Imagine intitulată tăietură țiglă în jurul unei toaletă Pasul 20
    4. Se potrivesc cu uscarea plăcii peste flanșă pentru a vă asigura că se potrivește. Verificați-vă munca înainte de a încerca să vă asigurați în permanență țiglă. Atâta timp cât decuparea circulară este mai mică de 0.5 în (1.3 cm) mai mare decât flanșa de toaletă tot drumul, baza toaletei trebuie să acopere decupajul.
  • Odată ce știți că țiglă se potrivește corect, îl puteți asigura permanent.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Scribe de țiglă
    • Tigii
    • Fișier de țiglă
    • Grinderul cu unghi cu lama Diamond
    • Protecție pentru ochi
    • Creion, hârtie, foarfece și bandă
    • Cârpă umedă
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar