Cum să taie țiglă tăiată

Molidul că peretele vechi sau podea, cu o țiglă tăiată! De asemenea, cunoscut sub numele de țiglă de metrou, țiglă tăiată are un stil dreptunghiular, care este foarte ușor de instalat pe cont propriu. Dacă doriți să creați propria ta margine ticălosată pe țiglă, s-ar putea să fiți surprinși la cât de simplu este să o faceți. Cu toate acestea, instalarea plăcilor tăiate poate fi dificilă dacă aveți gresie în lacune neuniforme sau în prizele de perete. Cel mai bun mod de a face treaba este de a tăia plăcile după cum este necesar în timp ce le instalați de fapt. În acest fel, fiecare țiglă pe care o tăiați se potrivește cu ușurință în orice spațiu de care aveți nevoie. Dar nu vă faceți griji - cu un ferăstrău de țiglă, este o slujbă ușoară.

Pași

Metoda 1 din 3:
Trimirea plăcilor tăiate la dimensiune
  1. Imagine intitulată Tile tăiate Pasul 1
1. Măsurați orice spațiu de care aveți nevoie pentru a umple, precum și prizele electrice. Când ajungeți la marginea unui perete sau a decalajului unei prize de perete, utilizați o conductă sau o măsură de bandă pentru a măsura spațiul pe care trebuie să-l umpleți. Luați măsurători atente, astfel încât să vă puteți tăia cu precizie țiglele.
  • Este mai ușor să măsurați și să tăiați țigii după cum este necesar, astfel încât să le puteți potrivi perfect în fiecare spațiu sau spațiu.
  • Imagine intitulată TILE CUT TILE PASUL 2
    2. Marcați liniile tăiate de pe marginea plăcii. Utilizați un marcator sau creion lavabil pentru a marca marginea plăcii în care aveți nevoie pentru a vă face tăieturile. Marcați toate plăcile pe care intenționați să le tăiați.
  • Ferăstrăul țiglei va tăia o linie dreaptă, deci tot ce trebuie să faceți este să marcați unde trebuie să aliniați lama.
  • Imagine intitulată Tile tăiată Pasul 3
    3. Setați ghidul de tăiere al unui ferăstrău de țiglă pentru a se potrivi cu linia de tăiere. Un ferăstrău de țiglă este un instrument special conceput pentru tăierea plăcilor. Plasați placala dvs. în zona de tăiere a țiglăului și reglați ghidajul astfel încât acesta să se fixeze cu linia de tăiere pe care ați marcat-o pe țiglă.
  • Puteți găsi ferăstraie de țiglă la magazinul local de îmbunătățire la domiciliu. Este posibil să puteți închiria una pentru această zi.
  • Luați-vă timpul și aliniați-vă perfect ghidul, astfel încât să aveți o tăietură curată.
  • Rețineți că țiglă ceramică tinde să fie mai fragilă decât porțelanul sau piatra naturală.
  • Imagine intitulată Tile tăiată Pasul 4
    4. Tăiați țigla la dimensiune cu ferăstrăul țiglei. Asigurați-vă că țigla este ținută în siguranță. Rulați ferăstrăul peste țiglă pentru ao tăia de-a lungul liniei pe care ați marcat. Scoateți țigla odată ce ați terminat tăierea.
  • Dacă nu aveți un ferăstrău de țiglă, puteți folosi un tăietor de țiglă, care folosește o lamă pentru a înscrie și a tăiat țigla.
  • Metoda 2 din 3:
    Crearea unei margini tăiate
    1. Imagine intitulată tăiat tigla tăiată Pasul 5
    1. Utilizați o piatră de frecare a țiglelor sau un tampon de frecare cu diamante. Pietrele de frecare a țiglelor și plăcuțele de frecare cu diamante sunt proiectate pentru a netezi marginile de țiglă, dar pot fi, de asemenea, utilizate pentru a crea o margine tăiată. Piatra tradițională de frecare va face treaba doar bine, dar un tampon de frecare cu diamante este ușor, durează mai mult și poate să prindă marginea plăcii mai eficient.
    • Puteți găsi pietre de frecare a plăcilor și plăcuțe de frecare cu diamante în secțiunea Placi din hardware-ul local sau magazinul de îmbunătățire a casei. De asemenea, le puteți comanda online.
  • Imagine intitulată Tile tăiată Pasul 6
    2. Plasați țigla pe o suprafață plană și aplicați presiune. Realizați lucrarea puțin mai ușoară și asigurați-vă o margine mai consistentă prin așezarea plăcii pe o suprafață plană ca o masă. Puneți mâna pe țiglă și puneți o greutate pe ea pentru a ține-o încă.
  • Tigla de tăiere poate crea o mulțime de praf, astfel încât să doriți să așezați o foaie sau o prelată peste suprafață pentru a păstra praful conținut.
  • Imagine intitulată Tilet tăiat Pasul 7
    3. Țineți piatra sau tamponul de frecare la un unghi de 45 de grade la margine. Luați pietrele de frecare sau rubingul într-o singură mână și puneți-o pe marginea țițeiului. Unghi pătratul sau tamponul la aproximativ 45 de grade, astfel încât să puteți crea o margine înclinată, înclinată pe țiglă.
  • Imagine intitulată tăiat tigla tăiată Pasul 8
    4. Frecați marginea plăcii până când acesta formează o margine tăiată. Aplicați presiunea împotriva plăcii cu piatra sau tamponul. Executați-l înainte și înapoi peste marginea țițeiului, păstrând-o la un unghi de 45 de grade. Continuați să frecați până când formați o margine îndoită uniform înclinată.
  • Cantitatea de frecare este necesară pentru a forma o margine tăiată poate varia în funcție de material. De exemplu, țiglă ceramică este foarte greu și va lua mai mult frecare decât țiglă de granit.
  • Imagine intitulată tăiat tigla tăiată Pasul 9
    5. Ștergeți praful și rasurile cu o cârpă umedă. Ia o cârpă curată și înmuiați-l în apă. Strângeți excesul și ștergeți plăcile pentru a ridica oricare dintre praful sau rasele create din procesul de frecare.
  • Vrei ca plăcile tale să fie frumos și curățate înainte de a le pune. Praful și murdăria se pot lipi de ele atunci când aplicați un adeziv de țiglă pentru a le instala.
  • Metoda 3 din 3:
    Instalarea plăcilor tăiate
    1. Imagine intitulată Tile tăiată Pasul 10
    1. Alegeți țiglele și obțineți măsurătorile lor. Vizitați site-ul producătorului sau mergeți în jos la magazinul dvs. local de îmbunătățire a casei pentru a căuta plăci pe care le doriți. Comandați probe de câteva stiluri diferite sau întrebați magazinul să vă permită să împrumutați eșantioanele peste noapte, astfel încât să puteți vedea cum arată în casa dvs. înainte de a vă lua decizia de cumpărare. Odată ce ați făcut alegerea dvs., obțineți măsurătorile țigului.
    • Există o tonă de stiluri diferite de țiglă pentru a alege, deci este un apel bun pentru a ține câteva eșantioane împotriva peretelui sau a podelei pentru a vă ajuta să luați o decizie.
    • De exemplu, țigla dvs. poate fi de 3 până la 6 inci (7.6 până la 15 ani.2 cm), care vă va ajuta să vă dați seama cât de mulți aveți nevoie.
  • Imagine intitulată tăiat tigla tăiată Pasul 11
    2. Măsurați numărul de plăci de care aveți nevoie pentru a acoperi zona. Utilizați o riglă sau o măsură de bandă pentru a măsura zona în care intenționați să instalați țigla tăiată. Măsurați lungimea spațiului spațiului pentru a afla câte plăci aveți nevoie pentru a acoperi peste ea. Apoi, măsurați spațiul pe verticală pentru a afla câte plăci aveți nevoie pentru acoperire în sus și în jos. Adăugați 2 numere împreună pentru a obține numărul total de plăci de care aveți nevoie.
  • De exemplu, să spunem că aveți o țiglă ticăloasă care măsoară 3 până la 6 inci (7.6 până la 15 ani.2 cm). Dacă zona pe care doriți să o instalați este de 120 de centimetri (300 cm) lungă, ați avea nevoie de 20 de plăci pentru a ajunge peste el. Dacă este în înălțime de 45 de centimetri (110 cm), ai nevoie de 15 plăci pentru a umple spațiul în sus și în jos. Adăugați aceste valori împreună și veți avea nevoie de 35 de plăci totale pentru a acoperi întreaga zonă.
  • Imagine intitulată tăiat țiglă tăiată Pasul 12
    3. Curățați zona și îndepărtați orice ieșire sau capace de comutatoare. Utilizați un dispozitiv de curățare universal și o cârpă curată pentru a șterge zona pe care intenționați să o instalați țiglă și să elimine orice praf sau murdărie de la suprafață. Luați o șurubelniță și deșurubați șuruburile ținând toate capacele de ieșire sau comutator, astfel încât să le puteți elimina.
  • Dacă aveți găuri într-un perete, patch-le cu un material de umplere ca chit și nisip suprafața netedă cu șmirghel.
  • Imagine intitulată Tile tăiată Pasul 13
    4. Banda de pe zona cu banda pictorului. Marcați limitele exterioare ale zonei pe care le instalați țiglă, astfel încât să nu obțineți nici un adeziv pe el. Folosiți banda pictorului pentru ao face, ceea ce nu va lăsa în urmă orice reziduu lipicios când o eliminați.
  • Evitați să utilizați ceva cum ar fi o bandă clară sau o bandă de duct la secțiune din zona.
  • Imagine intitulată Tile tăiată Pasul 14
    5. Utilizați o mistrie crescută pentru a aplica adezivul de țiglă subțire la perete. Alegeți un adeziv conceput special pentru țiglă, care nu va fi prea gros sau gumă. Aplicați adezivul la o mistrie de mână și împrăștiați un strat subțire pe întreaga zonă pe care intenționați să o instalați țiglă.
  • Puteți găsi adeziv de țiglă subțire la magazinul dvs. local sau la magazinul de îmbunătățire la domiciliu. Puteți comanda, de asemenea, online.
  • Imagine intitulată tăiat țiglă tăiată Pasul 15
    6. Începeți cu plăci de frontieră și apăsați pe plasele de țiglă în poziție. Poziționați o țiglă pe podea sau pe perete și apăsați-o în adeziv pentru ao instala. Dacă aveți plăci de frontieră, puneți-le mai întâi. Începeți să așezați țiglă pe o parte a podelei sau peretelui și să lucrați peste el, așezând fiecare țiglă, astfel încât acestea să fie spălate împotriva celei anterioare.
  • Începând de la 1 capăt și de lucru în întreaga zonă face munca mai rapidă, mai ușoară și mai consistentă decât începerea în mijloc, deoarece nu trebuie să vă deplasați în mod constant pentru a adăuga mai multe plăci.
  • Imagine intitulată Tile tăiată Pasul 16
    7. Înlocuiți prizele de perete sau capacele comutatorului. Dacă ați eliminat capacele de ieșire de pe un perete, înlocuiți-le după ce ați terminat instalarea țiglă. Așezați capacele înapoi pe perete și utilizați șurubelnița pentru a instala șuruburile care le țin în siguranță în poziție.
  • Imagine intitulată tăiat tigla tăiată Pasul 17
    8. Permiteți adezivului să se usuce peste noapte. Așteptați cel puțin 8-10 ore pentru ca adezivul de țiglă să se usuce complet. Verificați pentru a vă asigura că este întărită și complet uscată înainte de a face altceva la țiglă.
  • Dacă adezivul este încă lipicios sau nu este complet uscat, așteptați o altă oră sau așa că verificați-o din nou.
  • Imagine intitulată tăiat țiglă tăiată Pasul 18
    9. Utilizați un plutitor de cauciuc la Aplicați groapa la țiglă. Un flotor de cauciuc este un instrument ușor, portabil, perfect pentru adăugarea de gout. Aplicați mortarul la float și împrăștiați-l în mod egal în spațiul dintre plăcile tăiate. Continuați să adăugați grout la flotor și aplicați-l până când toate plăcile au linii de goot între ele.
  • Grout vă ajută pe țiglă să dureze mai mult, să păstreze apă și să împiedice mucegaiul.
  • Imagine intitulată Tilet tăiat pasul 19
    10. Curățați plăcile cu un burete de o oră după ce aplicați groutul. Așteptați ca mortarul să se usuce, care de obicei durează aproximativ o oră (dar verificați ambalajul pentru perioade de uscare specifice doar pentru a fi în siguranță). Apoi, umpleți o găleată cu apă caldă și utilizați un burete curat pentru a curăța groutul și plăcile.
  • Imagine intitulată Tigla tăiată Pasul 20
    11
    Aplicați caulk În cazul în care placa se întâlnește cu peretele sau blatul. Dacă doriți să sigilați spațiul dintre marginea țiglă și un blat, perete sau sub orice dulapuri, utilizați caulk. Banda de pe zonele pe care nu le doriți ca CAULK cu banda pictorului și aplicați caulk-ul în spațiul pe care doriți să îl umpleți. Folosiți degetele pentru a le ușura și a ajuta la umplerea acestuia. Apoi, scoateți banda pictorului și lăsați caulkul să se usuce.
  • Verificați ambalajul pentru orele de uscare specifice.
  • Avertizări

    Utilizați prudență ori de câte ori utilizați un ferăstrău de țiglă. Evitați plasarea degetelor sau a mâinilor în apropierea lamei ori de câte ori ați tăiat țigla.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Trimirea plăcilor tăiate la dimensiune

    • Riglă sau măsură de bandă
    • Creion sau marcator lavabil
    • Ferăstrău de țiglă

    Crearea unei margini tăiate

    • Placă de frecare de țiglă sau de diamant
    • Cârlig curat

    Instalarea plăcilor tăiate

    • Riglă sau măsură de bandă
    • Banda pictorului
    • Şurubelniţă
    • Șlefuit de mistrie
    • Float cauciuc
    • Grout
    • Burete
    • Călăfătui
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar