Cum să curățați un stilou de fântână

Un stilou înfundat sau murdar vă va face plăcerea de ao folosi. Pixurile de fântână ar trebui să fie curățate atât de des. Aceasta va curăța cerneala uscată și alte murdărie care pot fi în interiorul stiloului. Curățați NIB și convertorul, precum și stiloul injector (pen), pentru a asigura o viață lungă pentru stiloul dvs. de fântână.

Pași

Partea 1 din 4:
Curățarea NIB
  1. Imagine intitulată Curățați un stilou de fântână 1
1. Curățați stiloul dacă reîncărcați cerneala pentru a doua oară. Pixurile de fântână trebuie să fie curățate periodic pentru a se asigura că vor funcționa optim. Când înlocuiți cartușul la fiecare a doua oară, este timpul să vă curățați stiloul. Același lucru este valabil și pentru reumplerea sticlei de cerneală - dacă ați reumplut sticla de două ori, este timpul să curățați stiloul.
  • Imagine intitulată Curățați un stilou de fântână 2
    2. Lua penul. Un stilou de fântână are mai multe părți diferite, care vor trebui să fie dezasamblate pentru a curăța stiloul cu amănuntul. Deșurubați prinderea stiloului de la butoi.
  • Aveți grijă cu cartușul de cerneală dacă stiloul dvs. are unul. Cartușul de cerneală este pentru o utilizare unică și este perforat pentru a elibera cerneala în NIB. Deoarece cartușul de cerneală este perforat, acesta va scurge cerneală dacă îl întoarceți cu susul în jos. Păstrați-o în poziție verticală. S-ar putea să doriți să utilizați o ceașcă de stilou sau alt suport pentru a stoca temporar cartușul în timp ce vă curățați stiloul.
  • Dacă stiloul dvs. are un convertor, scoateți convertorul de la ansamblul pen. Un convertor este un rezervor reutilizabil pentru cerneală. Acesta poate fi reumplut cu cerneală pentru fanionul îmbuteliat.
  • Imagine intitulată Curățați un stilou de fântână 3
    3. Spălați nibul. Nibul este partea stiloului pe care îl scrieți. Cerneala rulează de la cartușul de cerneală sau convertizorul prin NIB pe hârtie. Rulați apă rece prin NIB. Puteți utiliza fie robinetul (executați-l ușor), fie o seringă care va injecta o cantitate mică de apă prin NIB.
  • Executați apa prin NIB până când apa rulează clar.
  • Utilizați numai apă rece. Nu utilizați apă caldă sau caldă sau alcool pentru a curăța un stilou de fântână. Acest lucru poate deteriora funcționarea interioară a stiloului. În schimb, asigurați-vă că aveți apă curată și rece. Apa distilată funcționează de obicei cel mai bine.
  • Imagine intitulată Curățați un stilou de fântână Pasul 4
    4. Înmuiați NIB într-un amestec de amoniac peste noapte. Dacă stiloul dvs. are o mulțime de cerneală uscată care nu se va despărți de apă, puteți utiliza un amestec de amoniac pentru a slăbi cerneala. Adăugați o linguriță de amoniac de uz casnic la o ceașcă de apă. Amoniacul va ajuta la descompunerea cernelii uscate și orice alt murdărie care ar fi putut intra în NIB. Puneți NIB în amestec. Înmuiați-l peste noapte.
  • De asemenea, puteți utiliza oțet în loc de amoniac. Utilizați o linguriță de oțet cu o ceașcă de apă.
  • Nu utilizați amoniac pe stilouri Wahl Eversharp din anii 1920 și 1930. De asemenea, nu utilizați amoniac pentru a curăța un stilou cu piese de aluminiu.Aceste stilouri vor fi deteriorate de amoniac.
  • Nu utilizați curățătorii sau săpunuri pe stiloul dvs. Acestea vă vor deteriora stiloul.
  • Nu înmuiați pixurile de nitroceluloză în amoniac, deoarece amoniacul va decolora acoperirea stiloului.
  • Imagine intitulată Curățați un stilou de fântână Pasul 5
    5. Lăsați NIb să se usuce la aer. Agitați NIB de câteva ori pentru a obține orice exces de apă. Apoi lăsați-o de câteva ore (sau peste noapte) pentru a le permite să se usuce la aer.
  • Puteți odihni NIB-urile în poziție verticală pe un prosop de hârtie. Prosopul de hârtie va ajuta să îndepărteze umezeala de la NIB așa cum se usucă peste noapte.
  • Partea 2 din 4:
    Curățarea convertorului
    1. Imagine intitulată Curățați un stilou de fântână Pasul 6
    1. Detașați convertorul de la stilou. Luați stiloul în afară, astfel încât convertorul să fie scos din restul stiloului.
  • Imaginea intitulată Curățați un stilou de fântână Pasul 7
    2. Depășiți cerneala excesivă de la convertor. Aveți grijă ca cerneala să nu se scurgă unde nu doriți (pe masă, podea sau haine). Turnați cerneala excesivă în gunoi sau într-un prosop de hârtie.
  • Imagine intitulată Curățați un stilou de fântână 8
    3. Spălați convertorul cu apă rece. Rularea apei răcoroase prin convertor va disloca orice particule de cerneală și va elibera. Puteți utiliza fie o seringă care vă va permite să rulați apă prin convertor sau puteți utiliza robinetul.
  • Dacă executați apă prin convertor cu robinetul, asigurați-vă că ați rulat foarte ușor apa. În caz contrar, apa poate ajunge în spatele sigiliului pistonului în convertor și poate crea o bloară de cerneală mucegăită, care este dificil de îndepărtat.
  • Imaginea intitulată Curățați un stilou de fântână Pasul 9
    4. Agitați puțină apă în interiorul convertorului. Acoperiți capătul convertorului cu degetul. Dați convertorului un zgomot bun pentru a descompune orice cerneală rămasă care se află în interiorul convertorului.
  • Imagine intitulată Curățați un stilou de fântână Pasul 10
    5. Clătiți convertorul cu apă. Rulați apă rece prin convertor până când apa rulează clar.
  • Imagine intitulată Curățați un stilou de fântână 11
    6. Permiteți convertorului să se usuce la aer. Setați convertorul în poziție verticală pe vârful unui prosop de hârtie și lăsați-l să se usuce cu aer peste noapte.
  • Partea 3 din 4:
    Curățarea exterioară a stiloului
    1. Imagine intitulată Curățați un stilou de fântână Pasul 12
    1. Utilizați poloneză de argint pe un stilou din argint. Pentru stilouri care sunt din argint, argint sterlină, sau argint placat, folosiți o cârpă de lustruire cu un mic dab de poloneză de argint.
    • Dacă stiloul tău are o gravură pe ea, poți folosi niște poloneză de argint cu o periuță de dinți. Acest lucru va lucra polonezul de argint în canelurile gravării.
  • Imagine intitulată Curățați un stilou de fântână 13
    2. Utilizați o cârpă moale pentru a curăța finisajele metalice grele. Multe exterioare de stilou fântână sunt fabricate din platină, paladiu, oțel inoxidabil sau crom. Aceste finisaje metalice pot fi lustruite cu o cârpă moale.
  • Imaginea intitulată Curățați un stilou de fântână Pasul 14
    3. Utilizați o cârpă moale pentru a curăța finisajele celuloid, lac și finisaj fin. Pixurile mai vechi pot avea un finisaj de celuloid, care este un finisaj care precede plasticul modern. Utilizați doar o cârpă moale pentru a curăța celuloidul. Dacă stiloul dvs. are o suprafață de lac sau o suprafață vopsită, utilizați o cârpă moale pentru ao curăța. Nu utilizați nici o curățare chimică sau abrazivă pe acest stilou, deoarece acestea vor deteriora finisajul. Finisajele de rășină fină pot fi vulnerabile la fisuri și zgârieturi. Utilizați o cârpă moale pentru a curăța aceste tipuri de finisaje.
  • Partea 4 din 4:
    Stocarea stiloului de fântână
    1. Imagine intitulată Curățați un stilou de fântână Pasul 15
    1. Păstrați capacul pe stilou. Când nu folosiți stiloul, țineți capacul pe el. Acest lucru va împiedica ca stiloul să se usuce.
  • Imaginea intitulată Curățați un stilou de fântână Pasul 16
    2. Păstrați stiloul în sus în sus într-o ceașcă sau alt suport pentru stilouri. Dacă vă lăsați stiloul de fântână în jos, cerneala se va usca în NIB.
  • Imagine intitulată Curățați un stilou de fântână Pasul 17
    3. Eliminați cerneala pentru depozitarea pe termen lung. Dacă intenționați să stocați stiloul pentru mai mult de o săptămână, ar trebui să eliminați cerneala astfel încât să nu se usuce. Scoateți cartușul de cerneală și curățați-l pe NIB. Lăsați NIb să se usuce complet înainte de a depozita stiloul. Apoi puteți stoca acest stilou într-un caz de stilou.
  • Dacă lăsați cerneala în stilou, acizii cernelii se vor amesteca cu oxigen și vor începe să oxidizeze NIB.
  • Imagine intitulată Curățați un stilou de fântână 18
    4. Depozitați stilouri nefolosite într-un caz de stilou. Cazurile de stilou sunt destinate să permită ca pixurile să stea plat. Acest lucru nu este benefic pentru stilouri care au cerneală în ele, deoarece va permite cernelii să se stabilească în NIB. Utilizați aceste cazuri de stilou dacă ați eliminat deja cerneala sau dacă stiloul este nou și nu ați instalat încă un cartuș de cerneală.
  • sfaturi

    Verificați producătorul stiloului dvs. pentru instrucțiuni precise despre cum să curățați stiloul dvs. specific.
  • Dacă este cazul, puteți spăla stiloul cu convertorul.
  • Într-un stilou de convertizor de cartuș, cel mai eficient mod de spălare a stiloului este de a utiliza o seringă bec.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar