Cum să ștergeți cerneala dintr-o lucrare

Poate doriți să ștergeți acea clasă rea în partea de sus a testului de matematică sau să eliminați Marginalia din paginile unei cărți folosite. Dacă sunteți un artist care utilizează stilou și cerneală, este posibil să trebuiască să știți cum să remediați o eroare în lucrarea de artă. Cu obiecte simple de uz casnic și tehnica potrivită, este posibil să se elimine cea mai mare parte a cernei de la o bucată de hârtie. Deși este foarte dificil să scoateți în întregime cerneala, o combinație de tehnici diferite vă poate oferi o șansă mai bună de a face din nou hârtia alb.

Pași

Metoda 1 din 3:
Ștergerea cernei cu substanțe chimice de uz casnic
  1. Imagine intitulată Utilizați picături de ochi Pasul 3
1. Utilizați lichidul de frână pentru a îndepărta cu ușurință cerneala stiloului de pe fișa hârtiei. Utilizați o pipetă / picătură pentru a cădea pe zona precisă și frecați cu un bumbac de bumbac curat sau tampon.
  • Imagine intitulată Ștergeți cerneala dintr-o hârtie Pasul 1
    2. Utilizați acetonă pentru a șterge cerneala. Cele mai multe removeruri poloneze de unghii sunt fabricate din acetonă, iar acest lucru poate fi folosit pentru a elimina cerneala din hârtie. Aplicați o cantitate mică de acetonă la un tampon de bumbac și frecați în cerneală pe care încercați să o ștergeți.
  • Acest lucru funcționează cel mai bine pe cerneala cu stilou cu un stil de bilete.
  • Cerneala albastră este mai ușor de șters decât cerneala neagră.
  • Imagine intitulată Ștergeți cerneala dintr-o hârtie Pasul 2
    3. Încercați să frecați alcool pentru a șterge cerneala. Puteți aplica alcool izopropil (frecare) la orice hârtie pe care încercați să o ștergeți de la cerneală. Dacă aveți doar o cantitate mică de cerneală pentru a șterge, utilizați un tampon de bumbac. Dacă doriți să ștergeți cea mai mare parte a cernei de pe o pagină, înmuiați hârtia într-o tavă mică de spălare timp de 5 minute.
  • Orice marcă de alcool izopropilic funcționează pentru această metodă. Evitați orice alcool de frecare care conține mirosuri sau coloranți.
  • Asigurați-vă că acoperiți orice zonă a hârtiei pe care nu doriți să o ștergeți.
  • Imagine intitulată Ștergeți cerneala dintr-o hârtie 3
    4. Aplicați sucul de lamaie la pata de cerneală. Se toarnă o cantitate mică de suc de lămâie într-un borcan de 8 oz. Îndepărtați un tampon de bumbac în sucul de lamaie. Apoi, ștergeți ușor bumbacul umed peste hârtia neclară pe care încercați să o ștergeți.
  • Acidul va dizolva cerneala, dar se dizolvă și hârtia. Fii blând, mai ales când ștergeți cerneala din hârtie fină.
  • Hârtia cu greutate mare va fi de până la ștergerea stiloului mai ușor decât hârtia cu greutate ușoară.
  • Imagine intitulată Ștergeți cerneala dintr-o hârtie Pasul 4
    5. Amestecați soda de copt și apă la o pastă subțire. Amestecați-l într-un castron de sticlă mic pentru cele mai bune rezultate. Utilizați o cârpă de bumbac curată și albă pentru a da pastă de sodiu de copt pe hârtia inscripționată. Frecați ușor pasta în cerneală pe care doriți să o ștergeți.
  • S-ar putea să găsiți o periuță de dinți veche utilă pentru a transporta pasta de la castron la pagină sau pentru ao freca pe cerneală. Acest lucru funcționează cel mai bine dacă părul de periuță de dinți sunt încă relativ intacte, nu prea înfricoșați.
  • Permiteți hârtiei să se usuce bine. Nu este nevoie să clătiți sifonul de copt. Apa se va evapora, iar sifonul de copt va cădea pur și simplu de pe pagină.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind frecare pentru a șterge cerneala
    1. Imagine intitulată Ștergeți cerneala dintr-o hârtie Pasul 5
    1. Utilizați o lamă simplă pentru a șterge cerneala. Această metodă funcționează cel mai bine pentru cerneala tipărită și utilizează numai atunci când trebuie să eliminați doar câteva litere. Țineți lama verticală pe hârtie și frecați ușor. Nu apăsați lama foarte greu pe hârtie sau ieșiți din straturile de hârtie.
  • Imagine intitulată Ștergeți cerneala dintr-o hârtie Pasul 6
    2. Utilizați o radieră specială de cerneală. Dacă utilizați cerneală șters, îl puteți șterge cu ușurință cu o radieră de cerneală. Cerneala șters este de obicei albastră, nu negru și va fi identificată ca fiind "elascabilă" în ambalajul său. De asemenea, este adesea găsit ca un creion, cu cerneală pe un capăt și o radieră pe cealaltă.
  • Dacă nu sunteți sigur dacă cerneala dvs. este sau nu elascabilă, încercați să o ștergeți cu o radieră de cerneală pentru a afla.
  • Ediri de gumă și radiatoarele din cauciuc funcționează cel mai bine pe creion / grafit și nu sunt recomandate pentru stiloul.
  • Este posibil să ștergeți cerneala folosind un radiator de vinil, dar aveți grijă. Acest radieră este foarte dur și poate freca cu ușurință hârtia în sine împreună cu cerneala pe care o ștergeți.
  • Imagine intitulată Ștergeți cerneala dintr-o hârtie Pasul 7
    3. Nisip de nisip Oprit folosind șmirghel. Utilizați un șmirghel triple-ar trebui (000) și un mic bloc de șlefuire. Dacă îndepărtarea cerneală vă cere să manipulați șmirghelul mai atent decât un mic bloc de șlefuit (sau degetele), va permite, tăiați o mică bucată de șmirghel și lipiți-o la capătul radiației unui creion. Frecați cu grijă hârtia inutilă cu șmirghelul folosind mici mișcări laterale.
  • Aveți grijă să nu apăsați prea tare când frecați șmirghelul la suprafața inky.
  • Suflați ușor pe pagină pentru a elimina orice bucăți mici de gresie, cerneală sau hârtie pe măsură ce lucrați pentru a vă vedea mai bine progresul.
  • Imagine intitulată Ștergeți cerneala dintr-o hârtie Pasul 8
    4. Utilizați un polizor cu granulație fină pentru a elimina cerneala din hârtie. Un șlefuitor este în esență o aplicație mecanică a suprafeței de șmirghel care ar putea să vă nască hârtia mai uniform și ușor decât o puteți face cu mâna. Este recomandat un minișor de tip Dremel cu un cap de șlefuit ușor rotunjit.
  • Folosirea unui Sander este recomandată în mod special pentru margini inky pe cărți.
  • Un șlefuitor este adesea prea dur pentru suprafața hârtiei, cu excepția cazului în care hârtia este destul de puternică.
  • Metoda 3 din 3:
    Care acoperă marcajul de cerneală
    1. Imagine intitulată Ștergeți cerneala dintr-o hârtie Pasul 9
    1. Aplicați lichidul de corecție. Deși lichidul de corecție nu șterge cerneala, acesta poate acoperi cerneala ca și cum ar fi fost șters. Fluid de corecție, adesea cunoscut de numele de marcă "Hartie lichida" sau "SHATE-OUT", este un lichid dens, adesea de culoare albă, care este destinat să acopere semnele accidentale sau erorile pe hârtie. Fluidul de corecție este aplicat în mod obișnuit cu un aplicator mic, cu burete.
    • Fluidul de corecție poate fi uscat, înfundat sau fulgi. Asigurați-vă că lichidul de corecție este coerența adecvată înainte de a aplica.
    • Fluidul de corecție va fi umed după aplicare. Asigurați-vă că nu atingeți lichidul umed la nici o altă suprafață.
  • Imagine intitulată Ștergeți cerneala dintr-o hârtie Pasul 10
    2. Cerneala de cerneală cu bandă de corecție. Dacă trebuie să ștergeți cerneala în benzi verticale sau orizontale, banda de corecție ar putea fi cea mai bună pentru a vă acoperi erorile. O parte a benzii este menită să imite aspectul hârtiei, celălalt este adeziv și se lipeste de hârtia originală. Banda de corecție este de obicei albă, dar alte culori sunt disponibile pentru a se potrivi cu hârtia.
  • Probabil că veți putea vedea banda de corecție pe pagina dvs. originală dacă vă uitați atent.
  • Dacă scanați sau copiați o hârtie cu bandă de corecție pe el, este posibil ca cititorul să nu poată detecta banda de corecție.
  • Imagine intitulată Ștergeți cerneala dintr-o hârtie Pasul 11
    3. Acoperă scurgerile de cerneală sau alunecă cu hârtie. Dacă doriți să ștergeți sau să schimbați o secțiune a unui desen de cerneală, uneori cea mai ușoară soluție este să o acoperiți cu o mică bucată de hârtie. Găsiți o hârtie goală care se potrivește cu hârtia originală și tăiați o secțiune suficient de mare pentru a acoperi greșeala. Lipiți noua hârtie peste greșeală. Redați-vă opera de artă sau litere pe suprafața restaurată.
  • Asigurați-vă că marginile hârtiei sunt apăsate pe suprafață, nu sunt îndoite sau îndoite de pe suprafața originală.
  • Observatorul atent va putea să-ți discerne corecția în original, în funcție de cât de îndeaproape se uită la ea.
  • Dacă doriți să copiați sau să o scanați din original, poate fi mai dificil să vă observați corecția.
  • Imagine intitulată Ștergeți cerneala dintr-o hârtie Pasul 12
    4. Camuflage cerneala vărsată. Dacă lucrați în stilou și cerneală și faceți o greșeală sau vărsați o cerneală, primul dvs. gând ar putea fi să ștergeți greșeala. Dacă niciuna dintre metodele de mai sus nu este practică pentru cerneala voastră vărsată, ați putea încerca camuflarea erorii prin adăugarea de elemente la opera de artă, cum ar fi fundalul sau culoarea.
  • Folosind culoarea opacă peste cerneală, poate ascunde și eroarea.
  • Dacă ați tras accidental în afara designului original, luați în considerare adăugarea ornamentării la designul dvs. Dacă faceți acest lucru, va arăta că ați intenționat să o trageți în acest fel de la început!
  • Imagine intitulată Ștergeți cerneala dintr-o hârtie 13
    5. Trasați pagina și începeți din nou. Desigur, acest lucru nu șterge cerneala, dar funcționează exact la fel ca ștergerea unei erori. Dacă niciuna dintre metodele de mai sus nu funcționează pentru ștergerea cernelei de pe pagina dvs., puneți o pagină nouă în partea de sus a originalului. Urmăriți întreaga hârtie, lăsând partea pe care doriți să o ștergeți. Terminați prin efectuarea corectării pe noua pagină.
  • Această metodă este intensă, dar dacă lucrați la un stilou și o lucrare de cerneală, poate fi cea mai bună modalitate de a merge.
  • Corectarea paginii dvs. astfel rezultă într-o pagină nouă, ca și cum greșeala nu sa întâmplat niciodată.
  • sfaturi

    Dacă sunteți îngrijorat de cineva care șterge cerneala de la cec (verificați spălarea), utilizați stilouri de gel. Metodele de ștergere a cernelei de mai sus funcționează rar cu cerneală de gel.
  • Acoperiți orice zonă a hârtiei pe care doriți să o păstrați pentru ao proteja în timp ce lucrați la ștergere. Aplicarea benzii de mascare sau acoperirea acestuia cu hârtie vă va împiedica de la ștergerea accidentală a cernei pe care ați menit-o singur.
  • Chalk se estompează pe cerneală pe hârtie.
  • Avertizări

    Dacă încercați să eliminați cerneala din paginile unei cărți, amintiți-vă că metoda de îndepărtare a cernelei pe care o utilizați poate duce la deteriorarea paginii. Găsiți o secțiune discretă a cărții dvs. și pentru a testa metoda de îndepărtare a cernelei pe ea înainte de a aplica în zona mai mare.
  • Amintiți-vă că este ilegal să ștergeți informațiile de la un cec.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar