Cum să umpleți stilourile fântânii

Dacă căutați stilul clasic, ușurința scrisului sau doar o experiență mai intimă de scriere, ați cumpărat un stilou de fântână. Există atât de multe tipuri de stiluri de fântână, fiecare cu propriile metode de umplere, dar cele mai multe stilouri utilizează fie un cartuș, fie un sistem pneumatic pentru a trage cerneala în cilindru, fie că este de către un piston sau o pompă. Dacă stiloul dvs. nu se potrivește perfect într-una din metodele, puteți aplica, probabil, aceleași principii de bază pentru a vă reînvia stiloul. Dacă aveți un stilou mai vechi sau mai rar sau aveți îndoieli, aduceți stiloul la un magazin care vinde stilouri de fântână și vă pot ajuta să identificați și să vă reîncărcați modelul dvs. special.

Pași

Metoda 1 din 5:
Deschiderea și identificarea stiloului dvs
  1. Imagine cu titlu de umplere Fântâni Pass 1
1. Scoateți capacul. Capacul este partea superioară a stiloului care acoperă "secțiunea de prindere", unde țineți stiloul și "NIB", care este partea în care cerneala iese.
  • Imagine cu titlu de umplere Fântână Picens Pasul 2
    2. Înșurubați butoiul. Cilindrul este capacul carcasei corpului stiloului, unde este ținută cerneala. Cele mai frecvente stilouri moderne vor necesita acest pas. Pixurile mai vechi și mai rare vor avea mecanisme de auto-umplutură care nu necesită îndepărtarea cilindrului.
  • În loc de un capac de baril, sistemele de piston sau butonul încorporat pot avea un "capac orb" peste butonul sau butonul.
  • Imagine intitulată umple fântână stilou pas 3
    3. Determinați metoda de umplere. Dacă nu sunteți sigur ce fel de metodă de urmat, examinați interiorul stiloului dvs. Cel mai probabil veți avea un cartuș de plastic sau un sistem de convertizor cu piston cu un piston sau un sistem de convertizor de filare cu stoarcere, care are un buton lung pe partea stiloului.
  • Metoda 2 din 5:
    Umplerea unui stilou de cartuș
    1. Imagine intitulată umple fântână pixuri Pasul 4
    1. Găsiți dimensiunea corectă a cartușului. Unele stilouri utilizează cartușele de dimensiuni standard (mici sau mari), dar alte stilouri utilizează mărci de proprietate care nu vor accepta dimensiunile standardizate.
  • Imagine cu titlu de umplere Fântână Picks Pasul 5
    2. Scoateți cartușul, dacă este prezent. Pentru a scoate cartușul, trageți-l direct din secțiunea de prindere.
  • Imagine intitulată umple pixurile Fântâni Pasul 6
    3. Scoateți un convertor, dacă este prezent. Dacă există un piston sau un convertor de stoarcere deja în stilou, trageți-l direct din secțiunea de prindere în același mod în care ați un cartuș.
  • Imagine cu titlu de umplere Fântână Picks Pasul 7
    4. Introduceți un cartuș nou. Introduceți capătul opritorului în secțiunea de prindere. Împingeți ferm până când opritorul este perforat și auziți un clic. Cerneala ar trebui să înceapă să curgă în stilou.
  • Imagine cu titlu de umplere Fântână Pass 8
    5. Înlocuiți cilindrul. Înșurubați butoiul înapoi peste corpul stiloului.
  • Imagine intitulată umple stilurile Fântâni Pasul 9
    6. Păstrați stiloul într-o poziție verticală. Țineți pixul vertical, partea de nib în jos, pentru a lăsa nibul să se satureze. Așezați stiloul într-un pahar mic sau găsiți un alt mijloc de a fi vertical. Poate dura până la câteva ore pentru ca NIB să devină saturate pentru ca stiloul să scrie corect.
  • Metoda 3 din 5:
    Umplerea unui stilou de convertizor de piston sau stoarce
    1. Imagine intitulată umple stilurile Fântâni Pasul 10
    1. Scoateți cartușul, dacă este prezent. Convertorul va înlocui cartușul. Pentru a scoate cartușul, trageți-l direct din secțiunea de prindere.
  • Imagine cu titlu de umplere Fântână Picks Pasul 11
    2. Introduceți convertorul, dacă nu este prezent. Glisați convertorul direct spre secțiunea GRIP. Unii vor avea mici "lugi" pe partea pe care trebuie să o aliniați cu sloturi deschise.
  • Imagine cu titlu de umplere Fântână Pass 12
    3. Scufundați nibul în cerneală. Scufundați complet Nib, până la secțiunea de prindere, astfel încât orificiul de aerisire să fie sub cerneală.
  • Imagine intitulată umple fântână Picks Pasul 13
    4. Strângeți și eliberați convertorul. Dacă folosiți un convertor de stoarcere, strângeți partea laterală a stiloului până când bulele de cerneală. Îndepărtați încet mânerul, apoi lăsați-l pe convertor lent pentru a permite aspirația să tragă cerneala în stilouljector.
  • Strângeți și eliberați din nou convertorul. Repetați acest proces până când bulele nu mai apar în sticla de cerneală și stiloul dvs. este plin.
  • Imagine intitulată umple stilurile Fântâni Pasul 14
    5. Răsuciți convertorul pentru a ridica și a coborî pistonul. Dacă utilizați un convertor de piston, răsuciți capătul stiloului în sens contrar acelor de ceasornic, ceea ce va cauza un piston intern pentru a se deplasa în sus sau în jos. Apoi răsuciți în cealaltă direcție pentru a desena pistonul în sus pentru a trage cerneala în tub.
  • Este posibil să fie necesar să ridicați și să coborâți pistonul de mai multe ori pentru a umple complet stiloul cu cerneală.
  • Scoateți buzunarele de aer. Dacă convertorul de cerneală a fost complet gol când ați început, ați putea observa că nu puteți umple cerneala până la vârf din cauza unui buzunar de aer. Pentru a îndepărta buzunarul de aer, răsuciți pistonul în sens contrar acelor de ceasornic pentru a goli toată cerneala împreună cu aerul, apoi reumpleți.
  • Strângeți câteva picături de cerneală. Scoateți NIB-ul din cerneală și răsuciți pistonul în sens contrar acelor de ceasornic până când ieșiți la câteva picături de cerneală. Acest lucru va primi stiloul pentru scris.
  • Imagine intitulată umple fântână Picens Pasul 15
    6. Curățați cerneala excesivă din partea NIB. Utilizați un prosop de hârtie sau hârtie pentru a elimina orice cerneală încă pe NIB.
  • Imagine intitulată umple fântână Picens Pasul 16
    7. Înlocuiți cilindrul. Înșurubați butoiul înapoi peste corpul stiloului.
  • Metoda 4 din 5:
    Umplerea unui stilou eyedropper
    1. Imagine intitulată umple fântână Picks Pasul 17
    1. Deșurubați și scoateți cilindrul. Spre deosebire de cartuș sau pixuri de convertizor, cilindrul nu este o carcasă pentru un cartuș sau un convertor, dar este un rezervor pentru cerneala în sine.
  • Imagine cu titlu de umplere Fântână Pass 18
    2. Curățați cilindrul. Dacă aveți un stilou nou sau dacă schimbați culorile de cerneală, curățați cilindrul utilizând un tampon de bumbac.
  • Imagine intitulată umple stilourile Fântâni Pasul 19
    3. Ungeți firele. Pentru a evita scurgerea cernei, veți dori să creați o etanșare etanșă la apă în cazul în care butonul se șurubează în secțiunea de prindere. Aplicați grăsimea de siliciu la fire. Înșurubați cilindrul, apoi înșurubați butoiul pentru a răspândi uleiul între fire.
  • Imagine cu titlu de umplere Fântână Picks Pasul 20
    4. Umpleți stiloul folosind un eyedropper. Îndepărtați eyedropperul în sticla de cerneală, desenând cerneala în ea. Așezați vârful ochiului în butoi vertical și eliberați cerneala, umplând butonul. Umpleți cilindrul în partea de jos a firelor.
  • De asemenea, puteți utiliza o seringă în loc de un eyedropper.
  • Imagine intitulată umple stilourile Fountain Pasul 21
    5. Înșurubați secțiunea de prindere în butoi pe jumătate. Așezați secțiunea de prindere pe cilindru și începeți să-l înșurubați.
  • Imagine intitulată umple fântână Picks Pasul 22
    6. Rotiți stiloul în sus (nib în jos) și terminați înșurubarea în. Făcând acest lucru va provoca câteva picături să iasă din feed, punând stiloul pentru scris.
  • Imagine cu titlu de umplere Fântână Pass 23
    7. Curățați cerneala excesivă din partea NIB. Utilizați un prosop de hârtie sau hârtie pentru a elimina orice cerneală încă pe NIB.
  • Metoda 5 din 5:
    Umplerea altor tipuri de stilouri de fântână
    1. Imagine cu titlu de umplere Fântână Pass 24
    1. Umpleți un stilou de umplere a vidului. Într-un stilou de umplere cu vid, există un piston care rămâne în interiorul cilindrului. Scoaterea butonului va elibera pistonul pentru a vă deplasa în sus și în jos. Trageți în sus pistonul pentru a crea un vid în interiorul stiloului. Apoi împingeți pistonul în jos.
    • Pe măsură ce pistonul ajunge la o parte mai largă, aruncată o parte a stiloului, va rupe vidul și va provoca trasând cerneala în cilindru.
  • Imagine cu titlu de umplere Fountain Pass Pasul 25
    2. Umpleți un stilou de pârghie. Un stilou de pârghie va avea o pârghie în mijlocul stiloului pentru a comprima un sac. Pentru a umple stiloul, ridică mai întâi pârghia, apoi dați NIB în cerneală. Împingeți pârghia înapoi în poziție și așteptați câteva secunde. Apoi, fixați pârghia înapoi în poziție.
  • Este posibil să aveți nevoie să repetați acest pas de câteva ori până când stiloul este umplut.
  • Imagine cu titlu de umplere Fântână Picks Pasul 26
    3. Umpleți un stilou de buton. Un stilou de umplere a butonului utilizează un buton pentru a comprima un sac, care creează apoi aspirație pentru a trage cerneală în stilou. Pentru a umple, scoateți capacul orb la capătul stiloului. Împingeți și țineți apăsat butonul, comprimarea sacului. Îndepărtați NIB în cerneală, apoi eliberați butonul pentru a umple stiloul.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Unele pixuri de cartuș pot fi transformate într-un stilou eyedropper, ceea ce vă permite o capacitate mai mare de cerneală și o selecție mai largă de culori. Asigurați-vă că butoiul este strâns de apă și consultați un tutorial înainte de a se converti.
  • Există o varietate mai mare de culori de cerneală în sticle. Dacă aveți un stilou de cartuș, puteți reîncărca cartușele goale cu o seringă, oferindu-vă acces la culori mai rare.
  • Majoritatea stilourilor stilului cartușului au loc pentru un cartuș de rezervă din interiorul cilindrului.
  • Avertizări

    Întotdeauna curățați-vă nibul!
  • Nu forțați un piston blocat. Dacă un stilou de umplere a pistonului a fost stocat pentru o vreme cu cerneală în el, pistonul poate fi blocat. Înșurubarea prea tare va rupe mecanismul pistonului.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Stilou
    • Cerneală (cartuș sau sticlă)
    • Eyedropper sau Seringă (metoda Eyedropper)
    • Grease de siliciu (metoda eyedropperului)
    • Curățarea cârpă sau prosop de hârtie
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar