Cum să curățați un uscător de haine

Dacă aerul dvs. de uscător nu a fost curățat în ultimul an sau două, probabil că are nevoie de o curățare bună. Uscătoarele de ventilatoare se înfundă cu scame din uscător, care pot afecta modul în care funcțiile dvs. de uscător. Vă puteți curăța ventilația dacă vă puteți ajunge la el prin mutarea uscătorului. Cu toate acestea, în unele cazuri, poate fi imposibil să ajungeți la aerisire pe cont propriu. În acest caz, angajați curățătorii profesioniști pentru a avea grijă de această problemă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Curățați-vă singur
  1. Imagine intitulată Curățați un uscător de haine Vent Etapa 1.Jpeg
1. Goliți ecranul de scame. Pentru a începe, goliți ecranul scamei la fel cum ați face după spălătorie. Ar trebui să faceți acest lucru de fiecare dată când vă spălați. Când curățați orificiul, verificați mai întâi ecranul de scame și scoateți orice cantități mici de scame. Este întotdeauna bun să începeți cu un ecran curat la curățarea uscătorului.
  • Imagine intitulată Curățați un uscător de haine Vent Etapa 2.Jpeg
    2. Deconectați-vă uscătorul. Nu începeți niciodată să curățați un ventilator de uscător în timp ce uscătorul este încă conectat. Acest lucru poate fi extrem de periculos. Găsiți unde se conectează cablul uscătorului în perete. Deconectați priza.
  • Imagine intitulată Curățați un uscător de haine Vent etapa 3.Jpeg
    3. Mutați uscătorul. Uscătorul se găsește în spatele uscătorului. Va trebui să trageți uscătorul departe de perete pentru a vă curăța aerisiul. Uneori, uscătoarele foarte grele nu pot fi mutate. Poate fi greu de mutat un uscător dacă aveți spațiu limitat în camera dvs. de spălătorie. În aceste cazuri, este posibil să trebuiască să angajați curățători profesioniști.
  • Dacă uscătorul dvs. este foarte greu, găsiți pe cineva care să vă ajute.
  • Imagine intitulată Curățați un uscător de haine Vent etapa 4.Jpeg
    4. Scoateți tubul. Venturul uscătorului este o gaură care trece prin perete. Va fi un tub care leagă uscătorul la aerisire, atașată la perete cu șuruburi. Utilizați o șurubelniță pentru a scoate șuruburile. Apoi, scoateți tubul de pe perete, astfel încât să puteți accesa aerisirea.
  • Tipul de șurubelniță de care aveți nevoie variază. Examinați șuruburile pentru a vedea dacă aveți nevoie de un șofer cu șurub Phillips sau un șurub plat.
  • Păstrați șuruburile în același loc. Veți avea nevoie de ele mai târziu pentru a retaua tubul.
  • Dacă doriți să verificați pentru a vedea cât de multă scadere este înăuntru, activați lanterna telefonului, deschideți camera și fixați-o în interiorul tubului pentru o vizualizare mai bună.
  • Imagine intitulată Curățați un uscător de haine Vent etapa 5.Jpeg
    5. Vidați ventilația. Luați atașamentul duzei aspiratorului sau utilizați un vid magazin. Vidați ventilația care se desfășoară în perete, lipind duza în aerisire, în măsura în care va ajunge. Apoi, vidați tubul care rulează în uscător, din nou aspirați tubul până la atingerea duzei. Ar trebui să eliminați o mulțime de scame în acest fel.
  • Dacă nu aveți un aspirator, utilizați o perie flexibilă de praf cu un mâner extensibil. De asemenea, puteți utiliza aer comprimat pentru a scoate scame din aerisirea uscătorului.
  • De asemenea, puteți achiziționa un kit de curățare a uscătorului de la magazinul dvs. local de hardware.
  • Imagine intitulată Curățați un uscător de haine Vent etapa 6.Jpeg
    6. Pune totul înapoi în poziție. Reatașați duza care rulează de la uscător în perete prin plasarea șuruburilor înapoi în poziție. Apoi, glisați uscătorul înapoi în poziție. Conectați uscătorul înapoi. Uscătorul dvs. ar trebui să fie gata de utilizare acum și, deoarece ventilatorul este curat, ar trebui să vedeți o îmbunătățire semnificativă a timpilor de uscare.
  • Metoda 2 din 3:
    Angajarea profesioniștilor
    1. Imagine intitulată Curățați un uscător de haine Vent etapa 7.jpeg
    1. Căutați specialiști HVAC în zona dvs. În unele cazuri, este dificil să vă curățați. Este posibil să nu puteți ajunge la aerisire, de exemplu. De asemenea, puteți curăța atât de profund fără ajutor profesional. Dacă uscătorul dvs. nu vă usucă în mod adecvat hainele după ce ați curățat ventura, angajați profesioniști. Aveți nevoie de specialiști HVAC, care sunt de curățare care se specializează în orificii de uscător. Căutați curățitori online sau în paginile dvs. galbene locale.
    • Întrucât majoritatea proprietarilor de case au nevoie să-și curățească uscătorul cu ocazia cu ocazia, să solicite altor proprietari de case din zona dvs. pentru recomandări.
  • Imagine intitulată Curățați un uscător de haine Vent Step 8.Jpeg
    2. Buget pentru curățenie. Serviciile de curățenie profesională pot fi oarecum scumpe. În general, curățarea aerului de aerisire profesională poate costa oriunde de la 89 până la 179 USD. Aflați aproximativ cât de mult vă puteți permite să cheltuiți pe curățarea aerului de uscător. Apelați diferite companii și cereți o estimare. Găsiți o companie care se află în intervalul de prețuri.
  • Nu dezactivați curățarea ventilatorului de uscător prea mult datorită prețului. Ventilele de uscător trebuie curățate cel puțin o dată pe an sau ar putea reprezenta un pericol de incendiu.
  • Imagine intitulată Curățați un uscător de haine Vent Etapa 9.jpeg
    3. Programați un timp de curățare. Odată ce ați găsit o companie, apelați-i și programați o perioadă de curățare. Probabil că va trebui să fiți acasă în timpul curățării pentru a arăta aparat de curățare în cazul în care uscătorul, ieșirile și cutia de fuse. Găsiți un timp care funcționează pentru dvs. pentru a avea mașina de curățare să vină într-o aerisire a uscătorului.
  • Imagine intitulată Curățați un uscător de haine Vent etapa 10.jpeg
    4. Obțineți teste de diagnosticare recomandate. Testele de diagnosticare sunt utilizate pentru a evalua cât de bine a fost curățată aerisirea. Ele pot determina, de asemenea, dacă gazul de la aerisire scapă în casa dvs. și verifică golurile sau găurile din aerisirea dvs. de uscător. În funcție de lucruri precum vârsta casei dvs., curățătorii pot recomanda testarea diagnosticului. Discutați cu mașinile de curățare cu privire la testele potențiale pentru a vedea dacă sunt potrivite pentru dvs.
  • Testele de diagnosticare pot costa extra, deci păstrați-vă în minte atunci când bugetarea pentru curățarea profesională.
  • Metoda 3 din 3:
    Menținerea unui uscător curat
    1. Imagine intitulată Curățați un uscător de haine Vent Etapa 11.jpeg
    1. Aflați semnele dvs. Aveți nevoie de curățare. Ar trebui să vă curățați prompt ventilul de uscător atunci când prezintă semne de nevoie de curățare. Curățați uscătorul de aerisire dacă observați oricare dintre următoarele:
    • Îmbrăcăminte care nu se usucă în timpul unui ciclu uscat
    • Îmbrăcăminte foarte caldă după un ciclu uscat
    • Căldură excesivă din uscător
    • Cantități mai mari de scame în tava de scame decât de obicei
    • Mirosul excesiv din foi de uscător
  • Imagine intitulată Curățați un uscător de haine Vent etapa 12.jpeg
    2. Păstrați podeaua în jurul uscătorului curat. În timpul curățării regulate, curățați orice scame sau resturi găsite în jurul podelei uscătorului. Uscătorul dvs. vent va suge murdărie și resturi de la podea, care poate obține ventilarea murdară mai rapidă. Mânerul regulat ajută la menținerea unui aerisire cu uscător curat.
  • Imagine intitulată Curățați un uscător de haine Vent etapa 13.jpeg
    3. Limitați utilizarea foilor de uscător. Foile de uscător pot face ca hainele să miroasă mai proaspătă, dar pot contribui, de asemenea, la scaderea construită într-un ventilator de uscător. În general, optați împotriva puțurilor de uscare atunci când este posibil. Softizerul de țesături ar trebui, de asemenea, să fie utilizat numai în mod moderat, deoarece resturile de la exteriorul țesăturii pot cloga ventilatorul unui uscător.
  • Imagine intitulată Curățați un uscător de haine de aerisire Pasul 14.jpeg
    4. Stick la scurt cicluri uscate. Ciclurile uscate în intervale de 30 până la 40 de minute. Acest lucru permite o circulație mai bună a aerului. Circulația slabă a aerului poate provoca acumularea murdăriei și a resturilor în aerisirea de uscător.
  • Adăugați o nouă întrebare
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar