Cum să tăiați o imagine

Covoarele sunt folosite în încadrarea fotografiilor și a lucrărilor de artă pentru a centra focalizarea imaginii și a le oferi un sentiment de adâncime spațială. Adăugarea unui covor elegant, bine tăiat poate spori foarte mult aspectul unei imagini încadrate, dar având o tăietură și cadru din punct de vedere comercial poate costa uneori mai mult decât imaginea însăși. O soluție mai ieftină este de a învăța să vă taie propriile cadre MAT folosind o mână de materiale de bază care vă permit să personalizați pe deplin aspectul imaginii dvs. încadrate pentru o fracțiune din costul.

Pași

Partea 1 din 3:
Colectarea materialelor tale
  1. Imagine intitulată Tăiați o imagine Mat Pasul 1
1. Au imaginea pe care doriți să o cadotiți gata. Aruncați o privire la imagine și obțineți o idee despre ce dimensiune covoraș și / sau cadru de care aveți nevoie. Proiectul finalizat va consta din imaginea dvs. sandwichată între două covorașe uniforme, cu centrul tăieturii frontale pentru a afișa imaginea. Veți avea nevoie de cel puțin două bucăți de masă: unul pentru a servi ca suport pentru imagine și celălalt pentru a tăia a "rama ferestrei" care se înfășoară în jurul părții din față a imaginii. Imaginile mai mari, cum ar fi opera de artă îndreptată spre expoziție, vor necesita în mod evident covorașe mai mari, dar specificațiile exacte ale covorului vor depinde, de asemenea, de cât de mult doriți să fiți vizibil în jurul imaginii.
  • Imagine intitulată Tăiați o imagine Mat Pasul 3
    2. Decideți despre un stil de covoare pe care doriți. Covoarele vin în multe culori diferite, modele și grosimi. Alegeți un covor (sau un număr de covorașe dacă alegeți să utilizați mai multe straturi) vă place că este un aspect bun pentru imaginea pe care o veți încadrat, apoi decideți dacă mat va merge în jurul marginilor imaginii din cadrul sau servi ca un cadru însuși. Dacă credeți că imaginea pe care o încadrați ar putea beneficia de adâncimea adăugată a covorașelor de ferestre multiple, selectați covorașele din combinații de culoare și textură care se completează reciproc.
  • Mat Board vine în multe grosimi diferite. Cea mai groasă covorașul pe care îl alegeți pentru tăiere, mai larg și mai adânc "linie alba" Creat de materialul interior al MAT va fi în jurul marginilor piesei finite. În consecință, tipurile mai groase ar putea părea mai bine în alb simplu pentru a ascunde marginile interioare tăiate.
  • Mat Board este, de asemenea, disponibil în două intervale de calitate generală. Placa standard Mat este bine pentru fotografii și printuri care nu sunt menite să fie afișate profesional, în timp ce bordul de arhivare este o calitate a expoziției și, prin urmare, costă mai mult. Bordul de arhivare ar trebui să fie utilizat cu opera de artă originală, mai ales când se fac pe materiale de arhivă cu consumabile de artă de artă.
  • Imagine intitulată Tăiați o imagine Mat Pasul 21
    3. Alegeți un implementator de tăiere. Pentru a tăia covorașul, veți avea nevoie de o lamă ascuțită capabilă să taie linii perfect drepte. Opțiunea cea mai rapidă și cea mai puțin costisitoare este o lamă standard de ras sau cutie cu un mâner fix. De asemenea, puteți achiziționa un instrument de tăiere a maturilor de specialitate, dar acestea tind să fie mai costisitoare și necesită mai mult o curbă de învățare pentru a utiliza fără a face greșeli.
  • Lamele de ras, cuțite X-Acto și cuttere cutie toate fac uz de lame extrem de ascuțite expuse. Fi foarte precaut la manipularea acestor instrumente.
  • Kiturile de tăiere a MAT pot fi achiziționate la majoritatea magazinelor de artă și facilitează măsurarea, alinierea și tăierea covoarelor într-o singură stație, dar vă va conduce considerabil mai mulți bani.
  • Imagine intitulată Tăiați o imagine Mat Pasul 8
    4. Achiziționați un conducător sau T-pătrat. Marginea condusă va fi utilizată pentru a măsura covorașul pentru a se potrivi imaginii și a cadrului și pentru a ajuta la tăierea marginilor drepte. T-pătratul are avantajul suplimentar de a vă permite să măsurați unghiuri precise. De asemenea, veți avea nevoie de riglă sau de pătrat pentru a păstra lățimea tuturor laturilor covorului consistent.
  • Conducătorii de metale grele vor funcționa mai bine, deoarece acestea oferă o anumită greutate pentru a ține coaja constantă sub ele și nu va trebui să vă faceți griji cu privire la deteriorarea acestora cu instrumentul de tăiere.
  • Partea 2 din 3:
    Măsurarea pentru a se potrivi covorașului
    1. Imagine intitulată Tăiați o imagine Mat Pasul 2
    1. Măsurați imaginea pe care doriți să o cadru. Utilizați conducătorul pentru a măsura înălțimea și lățimea imaginii pe care o tăiați pentru a se potrivi. Ambele covorașe pe care le tăiați ar trebui să se potrivească cu dimensiunea imaginii exact - suprafața interioară a celui de-al doilea (cadru de ferestre) trebuie să fie tăiat cel puțin o jumătate de centimetru mai mică decât imaginea în sine pentru ao menține în poziție. Notați dimensiunile imaginii și lăsați-l deoparte pentru moment.
    • În acest pas puteți decide cât de larg doriți să vă tăiați mat de ferestre pentru a merge în partea de sus a imaginii. Dacă numai o parte din imagine trebuie să fie vizibilă, un covor mai larg va completa zona non-focală din jurul marginilor și vă va permite să centrați imaginea exact unde doriți.
  • Imagine intitulată Tăiați o imagine Mat Pasul 4
    2. Măsurați cadrul. Dacă aveți un cadru ales pe care doriți să îl utilizați, scoateți sticla sau plasticul din față și extrageți placa de susținere. Placa de sprijin este ceea ce veți folosi pentru referință, deoarece covorașul va fi măsurat și tăiat pentru a se potrivi părții interioare a cadrului în care imaginea se află. Copiați dimensiunile cadrului, asigurându-vă că diferențiați ceea ce sunt diferitele măsurători.
  • Cele mai multe cadre pe care le cumperi vor avea deja specificațiile lor enumerate. Ignorați această măsurare și luați-vă propria dvs. Din moment ce este imperativ ca mat-ul pe care l-ai tăiat să fie capabil să se potrivească cadrului, este mai bine să nu luați șanse de dimensionare.
  • Imagine intitulată Tăiați o imagine Mat Pasul 11
    3. Alegeți o dimensiune pentru mat de fereastră. Cu dimensiunile imaginii sau a lucrărilor de artă, decideți ce dimensiune va funcționa cel mai bine pentru tăierea matrării ferestrei. Mat-ul ferestrei va fi plasat în jurul marginilor părții frontale ale imaginii și va suprapune ușor imaginea, astfel încât să se așeze pe o dimensiune a maturilor de fereastră care nu ascunde prea mult din imagine. Pe partea din spate a celui de-al doilea tablou, urmăriți măsurătorile imaginii în care intenționați să tăiați cadrul ferestrei.
  • Pentru cele mai multe imagini de dimensiuni mici, o fereastră cu o lățime de aproximativ .5"-1.5" va oferi un cadru frumos pentru imagine, fără a acoperi prea mult.
  • Partea 3 din 3:
    Tăind covorașul
    1. Imagine intitulată Tăiați o imagine Mat Pasul 16
    1. Marcați primul covor unde trebuie tăiat. Se referă la dimensiunile plăcii de susținere a cadrului pe care ați măsurat-o mai devreme. Folosind aceste măsurători, plasați rigla sau T-pătrat de-a lungul primei margini a covorașului și marcați cu un creion pe partea din spate a covorașului unde trebuie să fie marginea de tăiere. Începeți la marginea superioară a covorului și faceți o mică notă la fiecare câțiva centimetri. Acest lucru vă va oferi o linie punctată care să urmeze cum ați tăiat și vă poate ajuta să realinați traiectoria de tăiere dacă conducătorul este să alunece în orice moment.
    • Marcați întotdeauna și tăiați din partea din spate a mat. În acest fel, niciunul dintre mărcile dvs. sau de tăiere a imperfecțiunilor nu va fi vizibil pe suprafața mată finită.
  • Imagine intitulată Tăiați o imagine Mat Pasul 25
    2. Tăiați primul (suport) covor. Luați aparatul de ras, cutter cutter sau un instrument de tăieret și liniați cu marginea conducătorului. Asigurați-vă că marginea de tăiere este la același nivel cu rigla - Dacă utilizați un instrument de tăiere a MAT, acesta va fi un atașament glisant cu propria margine condusă pentru a vă asigura că tăietorul nu alunecă. Atunci când tăiați manual, asigurați-vă că apăsați ferm împotriva riglă sau T-pătrat pentru a vă menține să vă deplasați în timp ce tăiați. Tăiați covorașul cu o mișcare lentă, constantă, aplicând o presiune egală în întreaga mișcare. Repetați procesul de tăiere pe celelalte trei laturi ale covorului, verificând din nou că lungimea și lățimea sunt corecte și că tăiați suma potrivită.
  • Lăsați greu când tăiați covorașul. Cel mai bine este să mergeți până la prima trecere pentru a păstra tăierea curată și dreaptă, dar dacă acest lucru nu este posibil, faceți mai multe treceri mai ușoare, vizionând tăieturi strâmbe.
  • Pentru a continua o tăietură care este doar parțial completă, împingeți vertical cu lama până când mergeți tot drumul, ajustați unghiul lamei și reluați tăierea.
  • Amintiți-vă: În primul rând de siguranță. Vătămarea severă poate rezulta din utilizarea necorespunzătoare a uneltelor de tăiere. Tăiați încet și păstrați toate apendicele din calea lamei.
  • Imagine intitulată Tăiați o imagine Mat Pasul 33
    3. Tăiați cea de-a doua (rama ferestrei). Tăiați cea de-a doua placă mată la specificațiile exacte ale primului. Veți folosi acest covor ca rama ferestrei pentru partea din față a imaginii. Dacă ați selectat un covor de o culoare sau un design fantezist, acesta ar trebui să fie cel pe care îl utilizați pentru mat de fereastră, deoarece va fi în față și central în cadru și completează estetica imaginii. Încă o dată, lăsați marginea conducătorului să vă ghideze în timp ce tăiați cu atenție cele patru laturi ale cadrului ferestrei.
  • Dimensiunile exterioare ale cadrului ferestrei ar trebui să fie aceleași dintre covorașul de susținere, deoarece acestea vor fi montate împreună. Dimensiunile interioare sunt o chestiune de preferință, dar în general a .5"-1.5" Cadrul ferestrei arată cel mai bine.
  • Imagine intitulată Tăiați o imagine Mat Pasul 30
    4. Creați maturi stratificate. Dacă doriți să creați un aspect mai complex stratificat, tăiați mai multe covorașe de ferestre, fiecare aproximativ .5" la 1" mai mică decât cea anterioară. Aranjați covorașele concentrice în jurul imaginii. Când utilizați covorașe stratificate, puteți alterna diferite culori sau modele, făcând spațiul din jurul imaginii mai profund și mai ornate.
  • Când straturile de stratificare, asigurați-vă că măsurați și tăiați fiecare covor separat și dacă nu face parte din design, păstrați variațiile de dimensiune între covorașe consecvente.
  • Imagine intitulată Tăiați o imagine Mat Pasul 34
    5. Asigurați covorașele. Plasați imaginea împotriva covorașului de susținere și apoi centrați covorașul de ferestre peste el. Odată ce ați aliniat ambele covorașe și asigurați-vă că imaginea este centrată, luați benzi mici de bandă artistului și lipiți ușor jumătățile. Răsturnați imaginea mată și banda peste marginile din spate. Apoi puteți scoate benzile de bandă din față și covorașele vor fi asigurate în jurul imaginii. Asta este! Introduceți imaginea nou-mată în cadru sau lăsați covorașul să acționeze ca un cadru dur dacă preferați.
  • Lipiți banda la o bucată de țesătură înainte de ao aplica la covor. Dacă banda este prea lipită, ați putea rupe covorașul sau imaginea atunci când îl scoateți.
  • Este recomandat să găsiți un cadru efectiv acoperit pentru opera de artă originală odată ce a fost mat. În caz contrar, riscați deteriorarea sau mângâierea artei dacă este lăsată expusă.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Pentru a adăuga o adâncime suplimentară la covoraș sau ca o alternativă la suportul de suport, luați în considerare utilizarea bordului de spumă.
  • Dacă primiți marcaje pe partea din față a plăcii dvs. Mat, le scoateți cu atenție cu o radieră de sac sau o altă radieră de stil, disponibilă în majoritatea magazinelor de artă.
  • Verificați alinierea riglă împotriva lamei dvs., privindu-vă drept în jos vertical.
  • Asigurați-vă că utilizați cele mai clare lame pe care le puteți. Nimic nu ruinează un covor bun mai repede decât să folosească o lamă plictisitoare.
  • Cel mai important sfat pentru orice fel de sarcini de măsurare și tăiere de la încadrare la dulgherie este vechea zicală "măsurați de două ori o dată." Dacă aveți chiar și cea mai mică îndoială că măsurarea dvs. ar putea fi greșită, măsurați-o din nou.
  • Avertizări

    Tăierea Matt este mai greu decât pare. Răbdarea și practica vă vor duce acolo.
  • Dacă este necesar, cumpărați o bucată suplimentară de bord mat pentru a practica linii de tăiere și unghiuri până când veți obține o senzație de a fi. Dacă faceți o greșeală tăiată una dintre cele două piese pentru imagine, va trebui să începeți cu o piesă nouă.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Imagine sau artă
    • Cadru de dimensiuni adecvate
    • O masă mare sau o suprafață de tăiere
    • Razor, cutie cutie, X-Acto cuțit sau instrument de tăiere
    • Conducătorul de metal cu suport anti-alunecare
    • T-pătrat (opțional)
    • Bandă sau bandă de mascare a artistului
    • Creion
    • Hârtie deșeuri (pentru a înregistra măsurători)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar