Cum de a încadra o imagine

Fotografiile ne oferă o modalitate excelentă de conservare și afișare amintiri prețuite și imaginile de încadrare permite ca fotografiile să fie decorative. Este important să cunoașteți pașii de bază ai modului de a încadra o imagine pentru a vă proteja fotografiile și pentru a face fotografiile să pară excelente când sunt afișate. Mai jos, veți afla cum să alegeți un cadru pre-realizat, precum și cum să covorașe și să faceți un cadru de lemn de bază al dvs. Acesta este un proiect ușor care se poate face sub o oră cu instrumentele potrivite. Începeți doar cu pasul 1 de mai jos!

Pași

Partea 1 din 3:
Alegerea unui cadru
  1. Imagine intitulată cadru O imagine Pasul 1
1. Luați în considerare designul camerei dvs. Dacă camera arată modernă, veți dori să evitați ornate, cadre din lemn. Dacă camera este clasică, veți dori să evitați metalul elegant sau periat, cadrele moderne. Desigur, această regulă poate fi spartă pentru a face o declarație de proiectare.
  • Imagine intitulată cadru O imagine Pasul 2
    2. Luați în considerare stilul imaginii. Fotografiile stilului mai vechi vor arăta, în general, mai mult acasă în cadre mai vechi stil. De asemenea, veți dori să luați în considerare culoarea imaginii dvs. Dacă alb-negru, va arăta mai bine cu un cadru colorat sau alb / alb. Dacă imaginea are culoare, poate să arate mai bine fie cu cadre de culoare sau cadre din lemn.
  • Imagine intitulată cadru O imagine Pasul 3
    3. Alegeți stilul cadrului. Va trebui să decideți dacă doriți un cadru subțire, un cadru gros, un cadru de umbră sau alt cadru stil. Unele imagini, cum ar fi canvazele tipărite, ar putea să arate mai bine fără nici un cadru!
  • Imagine intitulată cadru O imagine Pasul 4
    4. Alegeți dimensiunea față de cameră. Doriți imaginea să prezinte în mod proeminent în cameră și să ia o cantitate mare de spațiu sau doriți să fie mai mică și pur și simplu să fiți un detaliu frumos în cameră? Va trebui să decideți ce funcționează mai bine pentru designul dvs.
  • Imagine intitulată cadru O imagine Pasul 5
    5. Alegeți dimensiunea față de imagine. Gândiți-vă cât de mare va fi imaginea. Acum, doriți să existe o mulțime de spațiu între imaginea însăși și cadrul? Sau vrei ca să nu existe spațiu deloc? 1-2" de covor (sau spațiu între cadru o imagine) este normal, așa cum nu este nimic. Cu toate acestea, puteți face o declarație dramatică având un decalaj mai mare (4-6" sau mai mult).
  • Desigur, acest lucru este relativ la dimensiunea imaginii. Dacă imaginea este enormă, un 4" Mat ar putea fi foarte rezonabil. Utilizarea unei plăci maturi fără acid este recomandată.
  • Imagine intitulată cadru O imagine Pasul 6
    6. Alegeți culoarea. În general, negru, alb și maro sunt considerate culori neutre bune care se vor potrivi, în general, cu cele mai multe imagini. De asemenea, puteți merge cu culori, cu toate acestea. Aceasta este o idee deosebit de bună dacă chiar vrei să faci o imagine pop și să atragă atenția în cameră.
  • În general, ați alege o culoare găsind o culoare evidențiază sau o culoare semnificativă în imagine și apoi să faceți cadrul acelei culori. De exemplu, dacă gradul dvs. are un sigiliu roșu, ați putea face acel pop prin faptul că a fost încadrat într-un roșu care se potrivește, de asemenea.
  • Imagine intitulată cadru O imagine Pasul 7
    7. Luați în considerare utilizarea unui covor. Dacă decideți să aveți un decalaj între cadru și imagine, veți avea nevoie de un covor. Aceasta este o bucată de hârtie, carton sau carton care creează un secundar "cadru" pentru imaginea. Va trebui să decideți ce culoare doriți să fie covorașul dvs. De obicei, se utilizează o culoare albă sau cremă, dar puteți utiliza, de asemenea, covoare mai luminoase care complimentează fotografia.
  • Partea 2 din 3:
    Matting imaginea
    1. Imagine intitulată cadru O imagine Pasul 8
    1. Măsurați mat. Luați măsurarea imaginii dvs. și adăugați lățimea dorită pentru covorașul dvs. pentru a obține dimensiunea mat. Să fim o fotografie imaginară 8x10. Pentru această fotografie, dorim un mat cu 1.5" lăţime. Astfel încât măsurătorile pentru covor devin 11x13" (deoarece lățimea trebuie adăugată în fiecare parte).
  • Imagine intitulată cadru O imagine Pasul 9
    2. Taie marginea exterioară. Măsurați un colț pătrat, folosind un instrument dacă aveți unul, apoi tăiați covorașul la măsurarea dorită. Utilizați un tăietor cu cutie sau alt instrument extrem de ascuțit pentru a obține o linie curată. Covorul nostru va fi 11x13" în jurul valorii de exterior.
  • Imagine intitulată cadru O imagine Pasul 10
    3. Tăiați marginea interioară. Tăiați marginea interioară unde doriți ca imaginea să meargă. Sfatul obișnuit este de a avea diferența pe fundul marginal mai mare decât cea deasupra (aceasta ar trebui să fie aproape imperceptibilă). Uscați-l să-l dau seama unde doriți și apoi măsurați și tăiați o gaură în centrul cotei care se potrivește cu măsurarea imaginii dvs.
  • Un sfat bun este de a măsura forma exactă, în acest caz dreptunghiul 8x10, și apoi faceți tăieturile reale doar în interiorul liniei pe care le-ați tras. În acest fel, nu veți ajunge accidental cu lacune în care ați făcut gaura prea mare.
  • Imagine intitulată cadru O imagine Pasul 11
    4. Atașați imaginea. Potriviți imaginea în gaura pentru covor. Luați două bucăți de bandă și utilizați-le pentru a reduce decalajul de-a lungul liniei de sus. Acestea ar trebui să fie distanțate uniform, spre centru. Apoi, luați încă două bucăți de bandă și plasați-le peste partea de sus, laterală a primelor piese de bandă. Marginea lungă a acestor piese ar trebui să urmeze linia unde se întâlnesc imaginea și mat.
  • Aceasta este o modalitate sigură de a identifica fotografiile la covorașe, deoarece robinetul poate fi pur și simplu tăiat în cazul în care imaginea și mat se întâlnesc, lăsând doar o bandă minimă pe imaginea însăși.
  • Partea 3 din 3:
    Făcând cadrul
    1. Imagine intitulată cadru O imagine Pasul 12
    1. Adunați-vă materialele. Vom face un cadru pentru fotografia noastră teoretică de 8x10 cu 1.5" Width Mat. O să ai nevoie:
    • 1x2 cherestea într-un tip de lemn de alegere
    • 1/4" dibluri pătrate într-o potrivire sau din lemn plăcut contrastant la alegere
    • Tije de diblu cu diametrul de 5 mm
    • O cutie miter, ferăstrău, măsură pătrată și bandă de măsurare
    • Benzi de lipici și cauciuc
    • Materiale pentru a face un jig de bază, cum ar fi placajul.
    • Materiale opționale cum ar fi vopsea sau pata
  • Imagine intitulată cadru O imagine Pasul 13
    2. Tăiați bucățile la lungimile dorite. Pentru moment, gândiți-vă doar la 1x2s. Măsurarea interioară a acelei părți a cadrului va avea aceeași dimensiune ca mat, cu măsurarea exterioară adăugând lungimea suplimentară pentru miter. Tăiați 1x2s la dimensiunea de care aveți nevoie pentru măsurarea exterioară a cadrului. Odată ce aveți tăietura dvs. de 1x2, tăiați diblurile pătrate la aceeași măsurătoare.
  • În exemplul nostru, deoarece 1x2 sunt de fapt 1.5" X .75", Trebuie să adăugăm 1.5" la fiecare capăt pentru a obține măsurarea marginii exterioare. Astfel încât piesele laterale scurte vor fi apoi de 14 ani" și piesele laterale lungi vor fi 16".
  • Imagine intitulată cadru O imagine Pasul 14
    3. Lipiți cele două secțiuni împreună. Lipiți diblul pătrat la 1x2, astfel încât fețele să fie la culoare.
  • Imagine intitulată cadru O imagine Pasul 15
    4. Miter capetele. Folosind un miter cutia (sau miter, dacă aveți unul), tăiați capetele celor patru bucăți, astfel încât acestea să fie la un unghi de 45 de grade. Sfârșitul scurt al fiecărui miter ar trebui să fie pe lateral cu diblul pătrat. Nisip orice margini aspre.
  • Măsurarea pe o parte a pieselor scurte ar trebui să fie acum 14", cu cealaltă la 11".
  • Măsurarea pe o parte a pieselor lungi ar trebui să fie acum 16 ani", cu cealaltă parte la 13".
  • Imagine intitulată cadru O imagine Pasul 16
    5. Face un simplu jig. Puneți o foaie de placaj. Măsurați conturul 14x16" cadru, precum și în interiorul 11x13" formă. Unghii mici bucăți de lemn de resturi în centrul de pe liniile interioare și exterioare, astfel încât piesele cadrului pot sta adânc între ele cu colțurile Mitered încă accesibile. Lipiți marginile mixte și apoi introduceți piesele în jig (atent să nu le lipiți la suprafață).
  • Imagine intitulată cadru O imagine Pasul 17
    6. Drăguț și introduceți diblurile. Folosind un burghiu, faceți găuri pilot și apoi găuriți o gaură de 5 mm pentru diblurile dvs. la fiecare dintre cele patru colțuri. Acest lucru ar trebui să treacă în diagonală prin colț, trecând la punctul de până la jumătatea drumului de-a lungul marginii Mitered. Apoi, acoperiți diblul în lipici și fixați-l prin gaură. Ar trebui să existe o parte suplimentară de pe ambele părți. Întindeți banda de cauciuc în jurul dibluului se termină pe laturile opuse ale cadrului pentru ao menține împreună și apoi scoateți-l din jig. Permiteți adezivul să se usuce.
  • Imagine intitulată cadru O imagine Pasul 18
    7. Nisip și adăugați atingeri de finisare. Scorul și scoateți capătul de diblu suplimentar și apoi nisipați-l până când este neted. Acum puteți picta sau pată cadrul de imagine.
  • Imagine intitulată cadru O imagine Pasul 19
    8. Sticlă tăiată sau plastic. Puteți obține tăierea personalizată a sticlei la măsurarea pătratului mai mare (astfel încât să se coste în vacanța creată de diblurile pătrate). De asemenea, puteți cumpăra acrilic clar și tăiați-l la dimensiune (scor pe o parte și apoi rapid). Așezați plasticul în locaș, urmat de covorașul și imaginea. O suport poate fi adăugată sau puteți utiliza unghiile sau clipurile pentru a ține imaginea și sticla în poziție.
  • sfaturi

    Consultați o companie locală de încadrare dacă nu știți cum să alegeți un cadru.

    Avertizări

    Dacă imaginea dvs. este specială pentru dvs., este posibil să doriți să obțineți sticlă specială care va proteja imaginea de la lumina soarelui. În timp, lumina soarelui poate să dispară imaginea.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar