Cum se îmbunătățește la tetris

Tetris este un joc video clasic care are o scenă competitivă mare și o fanbase dedicată. În timp ce există multe versiuni diferite ale Tetris, componentele de bază sunt întotdeauna la fel. Scrii puncte prin completarea rândurilor, care se face prin rotirea a 7 forme diferite pentru a face rânduri complete din formele dvs. Fiecare rând pe care îl completați dispare imediat și piesele cad mai repede pe măsură ce jucați. Pentru a obține mai bine la Tetris, trebuie să stăpânești esențele de a menține o movilă, lăsând o deschisă bine și scorând un tetris prin curățarea a 4 rânduri simultan. Toate acestea necesită un act de echilibrare de masterat între placa de plecare pentru a manevra și a utiliza piesele de linie pentru a înscrie. Odată ce ați primit elementele de bază în jos, puteți practica mișcări complexe și strategii cum ar fi Hyper-Tapping, Tucking și Spinning pentru a-ți pasi cu adevărat jocul.

Pași

Metoda 1 din 3:
Manipularea pieselor și punctajului
  1. Imaginea intitulată obține mai bine la Tetris Pasul 1
1. Memorați modul în care piesele se rotesc în sensul acelor de ceasornic și în sens invers acelor de ceasornic. Porniți un joc de Tetris și pur și simplu rotiți fiecare bloc. Rețineți că fiecare piesă se deplasează și comite numărul de momente pe care trebuie să apăsați butonul pentru a transforma o bucată într-o anumită măsură de memorie. Cunoașterea comenzii vă va oferi timp liber pentru a vă uita la caseta de previzualizare, movilă și bine, deoarece nu va trebui să monitorizați o piesă în timp ce o rotiți.
  • La niveluri mai înalte de joc, jucătorii nu privesc nici măcar bucățile în timp ce cad. Ei știu exact de câte ori trebuie să transforme o piesă și să acorde doar atenție mișcării la stânga sau la dreapta.
  • Imaginea intitulată obține mai bine la Tetris Pasul 2
    2. Uită-te la următoarea piesă în timp ce setați piesa curentă în jos. De îndată ce aveți o piesă aliniată cu slotul în care aparține, uitați-vă la caseta de previzualizare din partea de sus sau din partea ecranului dvs. pentru a vă afla ce bucată vine în continuare. Acest lucru vă va ajuta să vă planificați mișcarea următoare și să faceți mai ușoară determinarea modului în care doriți să jucați consiliul.
  • De exemplu, dacă aveți o movilă înaltă și discutați dacă aveți nevoie să ardeți niște rânduri sau nu, verificarea pentru o piesă I poate să vă economisească de la arderea inutilă.
  • Bacsis: Unele versiuni ale Tetris au o funcție "bancă" unde puteți apăsa un buton și trimiteți o piesă în panoul de previzualizare la bancă pentru utilizare ulterioară. Utilizați acest lucru pentru a vă salva piesele pentru Tetris sau pentru a arunca bucăți pe care nu le puteți plasa curat în momentul actual.

  • Imaginea intitulată obține mai bine la Tetris Pasul 3
    3. Redați pe modul Marathon pentru a afla progresul nivelului. O parte din cea mai bună la Tetris se adaptează la modul în care piesele picătură la viteze diferite, pe măsură ce progresează nivelurile. Pe măsură ce crește nivelul, va trebui să vă deplasați mai repede, să construiți movile mai mici și să rotiți bucăți mai precis. Redați-vă pe modul Marathon atunci când practicați singuri pentru a vă obișnui cu progresul modului.
  • Jocurile de Tetris competitiv încep de obicei la nivelul 5 sau 10. Dacă sunteți deja destul de bine cu elementele de bază, mergeți mai departe și începeți maratonul dvs. rulează din aceste poziții.
  • Imaginea intitulată obține mai bine la Tetris Pasul 4
    4. Ștergeți 4 rânduri la un moment dat cu "I" pentru a înscrie cele mai multe puncte. În timp ce sistemele de notare variază, fiecare versiune a Tetris acordă cel mai mare scor pentru curățarea a 4 rânduri de cărămizi dintr-o dată. Singura modalitate de a face acest lucru este de a construi o movilă care este de cel puțin 4 rânduri în timp ce lăsați o singură coloană complet deschisă pentru piesa I. Când primiți în cele din urmă o piesă, plasați-o vertical în coloana pe care ați lăsat-o deschisă pentru a înscrie un "Tetris" și obțineți cele mai multe puncte posibile.
  • Scorul în Tetris se referă la numărul de rânduri pe care îl ștergeți la un moment dat. Un singur este atunci când ștergeți 1 rând, un dublu este 2 rânduri, o triplă este de 3 rânduri, iar un tetris este de 4 rânduri. Veți obține un set imens de puncte bonus pentru a notifica un tetris.
  • În Tetris competitiv, termenul "rata Tetris" se referă la procentajul punctelor care provin de la tetrazile de notare. Dacă rata dvs. Tetris este de peste 50%, faceți foarte bine.
  • Imaginea intitulată se îmbunătățește la Tettris Pasul 5
    5. Scor single-uri, duble sau triple pentru a șterge puțuri ascunse. Dacă v-ați înșelat vreodată o bucată, să o săpăți prin curățarea rândurilor din jurul acestuia. Faceți acest lucru prin completarea rândurilor pentru a le face să dispară. Scor Singles, dublează și triple deasupra și sub secțiunea obscurată pentru a elimina coloana în loc să încerce să înscrie un tetris pe partea de sus a acesteia.
  • Pe măsură ce vă ridicați în Tetris, rata la care se creează piesele. Acest lucru înseamnă că este mai avantajos să pierdeți câteva puncte mai devreme prin curățarea unui lucru pentru un tetris decât este de a construi tetrade pe o movilă.
  • Scorarea single-ului, dublează sau triple pentru a șterge un bine pe care le-ați acoperit accidental se numește "săpat" sau "curățare."
  • 6. Practicați-vă mișcarea fineței. Finesse se referă la rotirea și mutarea pieselor cel mai optim, astfel încât să puteți obține tetrominoes unde doriți să fie cu cea mai mică cantitate de robinete. Modul exact de a merge în legătură cu acest lucru depinde de schema de rotație, astfel găsiți un ghid final care este specific pentru schema de rotație pe care o utilizați cel mai des.
  • La cel mai de bază, acest lucru înseamnă că ar trebui să utilizați ambele rotații în sensul acelor de ceasornic și în sens invers acelor de ceasornic. Mulți jucători de început au tendința de a roti piesele într-o singură direcție, ceea ce reprezintă un dezavantaj uriaș la viteze mai mari.
  • Metoda 2 din 3:
    Construcția, arderea și scăderea pieselor
    1. Imaginea intitulată obține mai bine la Tetris Pasul 6
    1. Construi o movilă pe partea stângă la începutul fiecărui joc. Piesele lungi și în formă de T rotiți întotdeauna în dreapta ecranului când le rotiți. Aceasta înseamnă că aveți nevoie de mai mult spațiu în partea dreaptă a ecranului pentru a vă deplasa deoarece jocul progresează. Porniți fiecare joc prin stratificarea pieselor din partea stângă pentru a păstra partea dreaptă deschisă. Construiți rânduri de bucăți și lăsați coloana din dreapta deschisă până când aveți 4 rânduri solide. Odată ce aveți o bucată lungă (numită o piesă I), lăsați-o în coloană și începeți din nou.
    • În Tetris, un "bine" se referă la coloana pe care o lăsați deschis pentru a înscrie în timp ce celelalte celule de pe rând sunt umplute.
    • Puneți piesele pe orizontală când le obțineți mai devreme pentru a vă construi movilă.
    • Dacă începeți cu o bucată Z sau S, va trebui să lăsați o deschidere pe rândul de jos. Puneți-o în mijloc, astfel încât să puteți pune o bucată J sau L în celula deschisă.

    Bacsis: Numele oficial al blocului I este "Tettromino drept", dar blocurile sunt denumite în mod obișnuit scrisori pentru a le face ușor de reținut. Mulți jucători numesc, de asemenea, barele, liniile sau piesele albastre.

  • Imaginea intitulată se îmbunătățește la Pasul Tetris 7
    2. Arde rânduri pentru a face movile mai mici atunci când devine prea mare. Pierdeți un joc de Tetris când piesele se stivă până la plafonul câmpului de joc. Dacă ați acoperit mai multe godeuri despre accident sau lăsați prea multe bucăți agățate, va trebui să "ardeți" câteva rânduri pentru a reduce dimensiunea moviliului și pentru a vă oferi mai mult spațiu pentru a lucra. De îndată ce îți dai seama că movila devine prea mare pentru tine pentru a manevra în siguranță piese în jurul, începeți să curățați rândurile prin completarea lor, totuși, puteți să o faceți mai mică.
  • Când completați un rând, dispare. Efectuarea de rânduri dispare va face movile mai mici. "Ștergerea", "Săparea", "și" arderea "are conotații diferite în ceea ce privește intențiile jucătorului, dar toate sunt doar modalități diferite de a spune" face ca rândurile să dispară."
  • Uneori, pur și simplu nu veți primi o piesă I pentru primele 20-30 de turnee ale jocului. Acest lucru va necesita o mulțime de ardere mai devreme pentru a vă menține mormântul ușor.
  • Ajustați cantitatea de arsură pe care o faceți în timp ce vă ridicați. Pe măsură ce piesele se mișcă mai repede cu fiecare nivel, cantitatea de spațiu pe care va trebui să o mutați va crește.
  • RNG înseamnă "Generator de număr aleator."Veți auzi jucătorii se plâng de RNG când vor merge mult timp fără o bucată și trebuie să acoperim bine.
  • Imaginea intitulată obține mai bine la Tetris Pasul 8
    3. Țineți apăsat butonul Jos pentru a deplasa piesele pentru o picătură ușoară rapidă. Tetris competitiv vă oferă puncte bonus pentru plasarea mai repede. Măriți viteza pe care o dați bucăți în poziție apăsând în jos pe joystick-ul sau tastatura și țineți-o în timp ce piesa călătorește. În loc să se oprească să rotească o bucată, rotiți piesa în timp ce cade.
  • Punctele pe care le acumulați pe parcursul unui meci vor adăuga destul de puțin. Drop soft Ori de câte ori vă poate intensifica scorul.
  • Când țineți un buton sau lipiți în timp ce plasați o bucată, efectuați o "picătură moale."
  • Imaginea intitulată se îmbunătățește la Tetris Pasul 9
    4. Apăsați butonul UP pentru a plasa o bucată instantaneu pentru o picătură tare. Pe unele versiuni ale Tetris, puteți apăsa pe joystick-ul sau tastatura pentru a renunța instantaneu. În tetrisul temporizat, utilizați caderea tare pentru a plasa o bucată cât de repede poți. De îndată ce veți obține o bucată, rotiți-o pentru a se potrivi cu slotul de care aveți nevoie. Mișcați-l spre stânga sau spre dreapta până când plutește peste poziția pe care doriți să o plasați și apăsați UP. Piesa va trage imediat în partea de jos a ecranului unde ați plouat.
  • Cea mai populară versiune a Tetrisului competitiv este jucată pe Tetris pentru NES. Nu există nici o funcție de scădere tare în această versiune a jocului.
  • Imagine denumită Nes Tetris dublu wide.jpg
    Imagine denumită Nes Tetris dublu wide.jpg
    5. Construi un puț cu două godeuri. Construiți-vă bine bine ca de obicei, asigurându-vă că sunteți pregătiți pentru o tetroasă. Binele dvs. ar trebui să fie o lățime de 1 bloc timp de cel puțin 4 linii, astfel încât să fiți tetris-gata, în timp ce partea din bine deasupra care poate fi făcută cu 2 blocuri lățime. Acest lucru este foarte util pentru că aproape fiecare piesă se poate potrivi aici și va șterge una sau două linii, lăsându-vă fără găuri și un bine deschis, încă gata să înscrie un tetris. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a arde deasupra stack-ului dvs. dacă este prea mare.
  • Singura cerință pentru acest lucru pentru a lucra este că partea stângă a clădirii dvs. este suficient de mare pentru liniile de a clarifica. Dacă partea stângă este prea mică, acest lucru nu va funcționa.
  • Această tehnică este mai potrivită pentru versiunile Tetris care nu recompensează punctele de bonus pentru tetrazele back-to-back, deoarece uneori vă cere să ardeți una sau două linii pentru ao umple până la un puț regulat, unic.
  • Metoda 3 din 3:
    Tragerea mișcărilor complexe
    1. Imaginea intitulată obține mai bine la Tetris Pasul 10
    1. Piesele pentru a clarifica consolidarea. Dacă jucați o piesă T, J, L, Z sau S într-un fel în care există un spațiu deschis sub ea, ați creat o consumă. Deoarece există o întârziere între o piesă care se deplasează într-o singură celulă și se fixează pe un rând sub el, puteți să rotiți sau să mutați o bucată în aceste spații deschise apăsând butonul de rotație chiar înainte de a se stabili. Aceasta se numește "tucking" și este o mișcare necesară pentru a ști dacă doriți să ieșiți din situații dure.
    • Când trageți o piesă după ce ați efectuat o scădere tare, se numește Zangi-Move.
  • Imaginea intitulată obține mai bine la Tetris Pasul 11
    2. Stăpâni t-spin pentru a efectua tucks dur. T-Spin este o mișcare dificilă care vă poate scoate din pete strâmte dacă îl puteți stăpâni. Din cauza întârzierii înainte de o piesă se stabilește, puteți roti o piesă t într-un slot în ultimul moment pentru a se potrivi în moduri neașteptate. Pentru a face acest lucru, apăsați butonul Rotire dreapta înainte ca o piesă să se așeze și se va roti într-un slot pe care altfel nu s-ar fi în formă.
  • De exemplu, dacă există un decalaj creat de o exploatare pe movilă, unde o cărămidă t se poate potrivi din lateral, nu ați putea să o lăsați direct în. Cu toate acestea, ați putea să o coborâți lângă deschidere și să o rotiți în ultimul moment pentru a soluționa celula care se fixează confundată în deschidere.
  • Tin T nu poate fi efectuat cu precizie dacă nu aveți rotațiile pentru memorarea memorată.
  • Tucking-ul se referă, în general, la a glisa pur și simplu o bucată, în timp ce se rotește, se referă la rotirea într-un slot. Principiile din spatele celor două mișcări sunt aceleași, totuși, completați un slot ascuns, deplasându-vă la ultima posibilă secundă.
  • Bacsis: Puteți roti orice piesă care poate fi rotită. Motivul pentru care T-Spin este atât de important, deși este deoarece t poate fi rotit pentru a umple celulele deschise sub piesele S, Z, L și J, în timp ce cele 4 pot fi orientate numai într-o singură direcție.

  • Imaginea intitulată se îmbunătățește la Tetris Pasul 12
    3. Utilizați piesele de blocare O-Spin la Tuck pe jocuri mai noi. Pe versiunile clasice ale Tetris, blocul O nu poate fi rotit. În unele versiuni mai noi, blocul O poate fi rotit chiar înainte de ateriza. Acest lucru vă va permite să strângeți blocul O într-un spațiu blocat de o piesă de exploatare. Apăsați butonul de rotație chiar înainte ca terenurile de blocare să o rotească.
  • Imaginea intitulată obține mai bine la Pasul Tetris 13
    4. Aflați hiper-atingerea la plasarea masterului la niveluri mai înalte. La niveluri mai mari de 15, jocul va scădea bucăți la o rată atât de mare încât veți avea mai puțin de o secundă pentru a roti și a le pune. Pentru a economisi timp, învățați la Hyper-Atingeți atingerea unui buton în mod repetat în loc să o țineți în jos pentru a muta o bucată spre stânga sau spre dreapta. Când ajungeți la niveluri mai înalte, atingeți butonul va fi mai eficient decât îl țineți în jos.
  • Hyper-Tapping poate provoca o mulțime de tulpini pe mâini și încheieturi. Luați pauze între sesiunile de practică pentru a vă păstra corpul.
  • sfaturi

    Dacă sunteți interesat de Tetris competitiv, jucați Tetrisul lui Nintendo pe NES. Chiar dacă a fost publicată pentru prima dată în 1989, este încă versiunea standard pentru turneele competitive.
  • Jucați cel puțin o dată pe zi pentru a internaliza rotațiile și pentru a comite rotiri și tucks la memoria musculară. Pe măsură ce continuați să jucați, veți obține în mod natural mai bine.
  • Una dintre cele mai bune modalități de a obține mai bine este să studiezi modul în care jucătorii profesioniști tetris se adaptează și se ocupă de situații dificile. Mergeți la un turneu Tetris sau trageți în sus ca Campionatul Mondial să meargă și să urmărească avantajele profesionale.Campionatul clasic Tetris World este turneul de premiere Tetris din lume. Se desfășoară în fiecare an în Statele Unite.
  • Fii calm - se înfurie este o distragere a atenției.
  • Setați muzica la tastarea A, tema clasică Tetris.Acest lucru vă va oferi un sentiment bun, deoarece scorul dvs. devine mai mare.
  • Practici de-a lungul mai multor luni, ca să faci totul la o dată, te-ar putea face furios.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar