Cum sa faci stuc

Stucco a fost folosit în construcții de secole. În mod tradițional, pereții stucco au fost făcuți cu var, nisip și apă sau alte combinații care au inclus calcar și sare. Stuctul de astăzi este creat dintr-un amestec de ciment Portland, nisip, var și apă. Tratamentul de perete stuc este adesea aplicat atunci când pereții sau plafoanele existente sunt crăpate sau marcate. Vopseaua este aplicată într-un mod care acoperă suprafața, adesea într-un model circular, undă sau încrucișat. Veți avea nevoie de un număr mare de materiale și o mulțime de timp pentru a vă pregăti și a stuc o suprafață. Acest articol vă va spune cum să faceți stucco.

Pași

Metoda 1 din 3:
Pregătiți-vă peretele
  1. Imagine intitulată Do Stuc Pasul 1
1. Îndepărtați picturile, covoarele și orice altceva care nu este prea greu pentru a purta din zona din jurul locului pe care îl planificați la stucco. Eliminați mobilierul dacă veți merge la un plafon de stuc. Acoperiți totul cu cârpe de cădere și asigurați-le cu bandă sau bandă de mascare a pictorului.
  • Imagine intitulată Do Stuc Pasul 2
    2. Spălați suprafața cu un amestec de detergent de uz casnic și apă caldă. Aplicați curățarea cu un burete în interior sau cu un pulverizator pe pereții exteriori. Clătiți bine cu apă caldă și lăsați suprafețele să se usuce complet.
  • Stucul nu va adera la pereți, de asemenea, dacă praful și alt murdar este prezent. Curățați-l cu atenție pentru a ajuta la nivelul de ciment adeziv să fie mai bun la peretele dvs.
  • Imagine intitulată Do Stuc Pasul 3
    3. Protejați paginile de față, corpurile, pervazurile ferestrelor și alte panouri cu banda pictorului. Luați-vă timpul pentru a vă asigura că banda dvs. este dreaptă și va crea un aspect mai profesionist.
  • Imagine intitulată Do Stuc Pasul 4
    4. Umpleți gougele, găurile și fisurile cu compusul de sparmare. Puteți aplica compusul, care este disponibil în magazinele de hardware, folosind un cuțit de chit sau o răzuitoare de vopsea. Permiteți ca compusul să se usuce timp de cel puțin 8 ore înainte de a începe lucrarea stucului.
  • Metoda 2 din 3:
    Alegerea stucului
    1. Imagine intitulată Do Stuc Pasul 5
    1. Alegeți stucul sau vopsea texturată dintr-un magazin hardware sau vopsea. Dacă sperați să acoperiți o mulțime de pete cu finisajul stucco, atunci va trebui să cumpărați o cantitate mai mare de vopsea groasă de stuc. Pentru un strat gros de stuc, se va acoperi doar aproximativ 25 de metri pătrați (2.3 pătrat m) pe galon (3.8 l).
    • Întrebați vopseaua asociată ceea ce recomandă pentru specificațiile dvs. specifice de locuri de muncă. Acestea pot fi capabile să recomande cele mai bune opțiuni pentru nevoile dvs. stuc și să vă ajute să vă furnizați instrumentele necesare pentru a finaliza lucrarea, deoarece stucul necesită mai multe instrumente decât pictura tradițională.
    • La achiziționarea de vopsea stucco pentru suprafețe în aer liber, puteți alege stucul de nisip fin, mediu sau grosier. Consultați specialiștii de vopsea despre care opțiunea ar fi cea mai bună pentru clădirea dvs.
  • Imagine intitulată Do StucCo Pasul 6
    2. Dacă doriți, amestecați-vă stucul. Stucul este de obicei realizat din Portland Ciment, nisip, var hidratat și apă. Deși unele rețete stucco vor fi diferite, puteți face destul de bine amestecând un raport simplu de 4: 12: 1 (ciment la nisip la var) și apoi adăugând suficientă apă, încet, pentru a obține stucul la consistența de arahide umede unt.
  • Dacă doriți, adăugați o culoare de mortar la stucul mixt pentru a aproxima culoarea stucului înconjurător. Acest lucru va face mai ușor de culoarea stucului nou patch-uri și o va amesteca la stucul existent, deși doriți încă să colorați întregul perete mai târziu dacă culorile nu se potrivesc perfect.
  • Imagine intitulată Do Stuc Pasul 7
    3. Dacă faci un loc de muncă mic și trebuie doar să faci patch-up stuc, luați în considerare obținerea de patch-uri de stocare pre-mixte. Pre-mix patch-ul stuc poate veni fie în formă texturat, fie ne-texturat, și vine gata să meargă, pentru a ușura aplicația. Dacă plătiți doar o zonă ușoară și nu doriți să petreceți mult timp amestecarea, acest lucru ar putea fi calea cea bună de a merge.
  • Metoda 3 din 3:
    Aplicarea stucului la perete
    1. Imagine intitulată Do Stuc Pasul 8
    1. Răspândiți unele stuc pe o foaie de placaj pentru a experimenta cu felul de textura pe care doriți să o creați. Următoarele sunt tipuri comune de finisaje stucco, fiecare dintre dvs. poate dori să încerce înainte de a decide:
    • Utilizați numai o rolă pentru a crea un efect ascuțit. Aceasta nu este cea mai bună opțiune dacă aveți nevoie pentru a acoperi pereții inegali sau blesteniți.
    • Utilizați o mistrie pentru a se răspândi pe vopseaua stucului într-un model gros, inegal. Acest lucru este utilizat în mod obișnuit pentru pereții exteriori. Aceasta este cea mai bună opțiune dacă încercați să acoperiți o suprafață foarte marină.
    • Utilizați un burete pentru a crea un model pătrat. Puteți scufunda buretele în vopsea și îl puteți aplica direct la o suprafață, apoi repetați într-un model geometric sau aleator.
    • Utilizați o perie rigidă sau un pieptene pentru a crea "a desena" pe vopseaua stucului sau texturată după ce a fost aplicată. Puteți desena valuri, dungi, traverse sau cercuri.
  • Imagine intitulată Do Stuc Pasul 9
    2. Pregătiți-vă peretele pentru a primi stucul. Dă-ți stucul cea mai bună șansă de a adera la peretele tău, pregătindu-ți mai întâi suprafața. Desigur, cum vă pregătiți suprafața depinde de ce fel de perete aveți:
  • Pentru beton, cărămidă sau pereți bloc: Aplicați un strat de agent de legare a betonului pe perete. Lăsați-l să se usuce complet înainte de a trece la următorul pas.
  • Pentru pereții din lemn: acoperișul de unghii simțite peste perete, numit și "Clădirea înfășărilor" sau "Stucco Wraps." Apoi, acoperiți cu plasă de metal de 17 gauge, care vine în role de 150 de picioare (45 m). Unghii plasă la pâslă folosind unghiile de acoperiș galvanizate.
  • Imagine intitulată Do Stuc Pasul 10
    3. Aplicați stratul de zgârieturi de stuc folosind o mistrie și un șoim, dacă este necesar. Stratul de zgârieturi este primul strat de stuc, de obicei aplicat la o rețea de plasă de sârmă, care este apoi răzuită. Aceste zgârieturi oferă dinți pentru următorul strat de stuc pentru a ține. Indiferent dacă vă decideți pe un strat de zgârieturi depinde în mare măsură de cât de mult perete doriți la stuc: faceți un perete întreg, probabil, necesită un strat de zgârieturi, în timp ce patch-urile intermitente probabil nu.
  • Trage pentru stratul de zgârieturi pentru a fi grosime de aproximativ 3/8-inch.
  • Scoateți stratul de zgârieturi orizontal cu o mistrie de ½ inch când stucul este ferm, dar nu este încă uscat. Acest scor este ceea ce dă scârțâit numele său distinctiv și îi permite să muște și să dețină în mod corespunzător următorul strat de stuc.
  • Imagine intitulată Do StucCo Pasul 11
    4. Aplicați al doilea strat, cunoscut și sub numele de stratul maro sau stratul de nivelare. Din nou, încercați să o obțineți astfel încât este de aproximativ 3/8-inch grosime. Dacă lucrați la soare, asigurați-vă că ați pulverizat periodic stratul cu o ceață ușoară de apă pentru a menține stratul maro care poate fi lucrat.
  • Imagine intitulată Do Stuc Pasul 12
    5. Treceți peste haina brună cu o margine de darbie sau de pene pentru ao netezi. Umezi mai întâi darbia. Apoi, luați-vă Darbie adevărată și plumb la un punct chiar pe perete (folosiți-vă ecranul de picurare, poate), apoi utilizați Darbie pentru a netezi suprafața stratului maro.
  • Odată ce stratul maro este adevărat și plumb, așteptați 7 până la 10 zile pentru ca stratul să se usuce. Orice fisuri, contracție sau imperfecțiuni ar trebui să se manifeste în acest timp, oferindu-vă posibilitatea de a le corecta înainte de a aplica ultimul strat de stuc.
  • Imagine intitulată Do Stuc Pasul 13
    6. Aplicați stratul de finisare, texturarea sau "Floating" stucul după cum doriți. Stratul de finisaj al unui perete stuc ar trebui să fie destul de subțire, grosime de aproximativ 1/8 inch. Aici se amestecă în textura noului stuc la vechiul stuc, dacă este necesar, sau creați o textura cu totul nouă dacă porniți de la zero. Aveți câteva opțiuni despre modul în care doriți să aplicați stratul de finisaj:
  • Amestecați stratul de finisaj cu o mică apă suplimentară pentru a-l face pe supă. Apoi utilizați A "dash" periați pentru a pulveriza sau a mișca stratul de finisare apoasă pe stratul maro. Aceasta se numește un finisaj de bord,
  • "Pluti" stratul de finisaj cu un flotor de cauciuc tare. Mutați plutitorul într-o mișcare circulară, apăsând din greu împotriva stucului.
  • Dați stucul să terminați un stil de alegere prin utilizarea unui burete, un prosop, o perie etc., imibuind stratul cu propriul dvs. model.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Luați în considerare angajarea Contractori pentru a aplica stucco dacă faceți un proiect mare. Ei pot aplica stucul considerabil mai rapid decât să o faci singur.
  • Dacă aplicați vopsea de stuc mixtă, magazinul vă poate personaliza de multe ori culoarea, la fel cum ar fi cu vopsea obișnuită. Acest lucru nu este disponibil atunci când amestecați stucul la domiciliu.
  • Este o idee bună să utilizați vopsea de stuc mixtă dacă nu sunteți un pictor profesionist. Amestecându-l singur poate fi dificil și poate duce la un loc de muncă cu un finisaj slab.
  • Dacă aplicați stucul în afara, alegeți o zi acoperită pentru ao aplica pe pereți cu expunere de sud.
  • Pentru a obține un finisaj neted pe stucul în aer liber, așteptați până când stucul este aproape uscat. Îndepărtați un burete mare în apă și lăsați-l pe suprafață din colțurile din.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Picături de cârpe
    • Vopsea răzuitor
    • Mistrie
    • Perie rigidă
    • Pieptene
    • Scară
    • Trafalet
    • Banda pictorului
    • Stuc sau vopsea texturata
    • Găleată
    • Detergent
    • Apă
    • Burete
    • Spantajul
    • Placaj
    • Cuțit de chit
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar