Cum se formează pereți de beton

Betonul este unul dintre cele mai curate și mai versatile tipuri de materiale de perete disponibile. Indiferent dacă aveți nevoie de un perete ca marker de proprietate, o structură de susținere sau să țineți apăsat solul sau apă, puteți face unul prin construirea cadrelor din lemn numite formulare. Un perete de beton trebuie să fie construit pe partea de sus a unui subsol de beton pentru a fi stabil. După aceea, puneți formele și turnați betonul pentru a vă modela peretele. Crearea unui perete este o lucrare mare, deci luați în considerare contactarea unui profesionist pentru ajutor sau sfaturi pentru a vă asigura că obțineți o structură stabilă.

Pași

Partea 1 din 4:
Crearea subsolului de perete
  1. Imagine intitulată formează pereți de beton Pasul 1
1. Măsurați și schițați spațiul pentru perete. Determinați cât de mult doriți și doriți ca peretele să fie. Apoi, începeți să cartografiați zona de construcție cu o măsură de bandă. Pentru a urmări cu ușurință zona de care aveți nevoie pentru a șterge peretele, încercați să utilizați un recipient de spray de cretă de marcare. De asemenea, puteți participa zona, întinderea șir între fiecare miză.
  • Marcajul cretă, împreună cu oricare dintre celelalte provizii de care aveți nevoie pentru perete, sunt disponibile la cele mai multe magazine hardware.
  • Fiți conștienți de orice linii de utilități sau alte obstacole din zonă. Companiile dvs. de utilități locale vă pot ajuta cu acest lucru.
  • Imagine intitulată formează pereți de beton Pasul 2
    2. Săpat solul pentru a forma spațiu pentru perete și subsol. Ștergeți SOD-ul și solul în funcție de lățimea peretelui dvs. Când ați făcut asta, începeți săturați spațiu pentru subsol. Împărțiți lățimea peretelui în jumătate, apoi măsurați-vă că departe de linia de sol. Apoi, săpat un spațiu sub acest punct care este de două ori mai mult decât zidul este larg.
  • Subsolul trebuie să fie sub linia de îngheț, care este de aproximativ 1 ft (0.30 m) sub suprafața solului în medie. Verificați codul municipal al administrației locale pentru o estimare exactă.
  • Dimensiunea subsolului de care aveți nevoie depinde de peretele pe care doriți să îl creați. Un subsol bun este la fel de înalt ca peretele este larg.
  • Dacă aveți deja o bază de beton, nu aveți nevoie să creați un altul. În schimb, săriți la configurarea formularului.
  • Imagine intitulată formează pereți de beton Pasul 3
    3. Compact și nivelul solului cu un instrument de tamper. Apăsați capul plat al instrumentului de manipulare în jos împotriva solului pentru ao fixare. Nu uitați părțile laterale ale gurii pe care o săpați! Când ați terminat, testați nivelul solului prin rularea unei șapă de-a lungul acesteia, pe care le puteți utiliza și la nivelul betonului turnat mai târziu.
  • Asigurați-vă că solul este un nivel înainte de a începe să turnați betonul. Dacă aveți nevoie, mizele de plante și să executați șir strâns între ele. Verificați pentru orice loc în care șirul nu se odihnește ferm pe sol.
  • Imagine intitulată formează pereți de beton Pasul 4
    4. Se toarnă 6 în (15 cm) de pietriș în gaură. Protejați betonul cu un strat gros de pietriș sau piatră zdrobită. După ce a răspândit-o de-a lungul fundului gaurii, apăsați-l jos cu un instrument de tamper. Utilizați instrumentul de șapă, după cum este necesar pentru a ieși din nou gaura.
  • Stratul de piatră ajută la împiedicarea betonului să se deplaseze și să se crăpească în timp. De asemenea, crește drenajul în solul de lut.
  • Imagine intitulată formează pereți de beton Pasul 5
    5. Plasați un strat de rebar din oțel ⅓ din calea spre gaură. Utilizați rebar despre /3 în (0.85 cm) în diametru pentru a întări betonul. Așezați-l pe rebar într-o rețea cu barele distanțate de aproximativ 12 în (30 cm). Dacă aveți nevoie, tăiați brațul la dimensiune cu o lamă de tăiere metalică sau o altă ferăstrău. De asemenea, utilizați legăturile metalice pentru a lega brațul împreună.
  • De asemenea, puteți extinde rețeaua de rebar în partea laterală a găurii. Acest lucru va da stabilitatea suplimentară concretă. Este necesar dacă intenționați să puneți pereți grei în partea de sus a subsolului, cum ar fi o piscină sau o casă.
  • Imagine intitulată formează pereți de beton Pasul 6
    6. Se amestecă și se toarnă betonul pentru a umple gaura de subsol. Achiziționați suficient beton pentru a umple gaura, apoi adăugați-l pe un mixer mare cu o rampă de turnare. Adăugați tot betonul direct în gaură. Utilizați o șapă pentru a netezi betonul imediat înainte de a avea o șansă de a seta.
  • Este posibil să puteți închiria un mixer de beton. Verificați magazinul dvs. de hardware local.
  • Amintiți-vă să lăsați spațiu între suprafața solului și subsolul. Înălțimea solului peste subsol trebuie să fie egală cu lățimea zidului pe care doriți să o construiți.
  • Imagine intitulată formează pereți de beton Pasul 7
    7. Acoperiți subsolul și lăsați-l să se vindece timp de cel puțin 7 zile. Pune ceva umed peste betonul expus. Nisipul umed, paie și burlap sunt câteva opțiuni. Stropiți betonul cu apă în fiecare zi pentru a menține umezeală ca se vindecă. Odată ce seturi de subsol, puteți începe să construiți peste ea.
  • Verificați instrucțiunile producătorului pentru timpul exact de uscare necesar. Variază în funcție de amestecul pe care îl alegeți. Pentru un amestec uscat rapid, va dura aproximativ 7 zile.
  • Pe măsură ce așteptați ca betonul să se vindece, începeți construirea formei de lemn de care aveți nevoie pentru a modela peretele de beton.
  • Partea 2 din 4:
    Formulare de construcție
    1. Imagine intitulată formează pereți de beton Pasul 8
    1. Stack-ul de lemn pentru a crea un cadru pentru perete. Aceste bariere din lemn dețin betonul în poziție pe măsură ce se usucă, deci va trebui să creați 2 dintre ele. Cel mai ieftin și mai ușor material de utilizat este de 2 în × 4 în (5.1 cm × 10.2 cm) Tăiați din lemn de rasinoasă ca pin. Păstrați plăcile mai puțin de 8 ft (2.4 m) mult timp, astfel încât acestea nu sunt prea greu de manevrat. Puneți panourile pe margine orizontal, stivându-le pentru a se potrivi cu înălțimea peretelui planificat.
    • Odihniți piesele de cadru pe o suprafață solidă pentru a le împiedica să cadă. Dacă cadrul dvs. este înalt, poate fi necesar să începeți instalarea știfturilor de conectare înainte de adăugarea mai multor plăci.
    • Încercați să faceți piesele de cadru atâta timp cât aveți nevoie să fie. Dacă construiți un perete lung, construiți cadrul în secțiuni. Piesele mai mici sunt mult mai ușor de manevrat și pot fi îmbinate mai târziu.
    • Dacă vă construiți propriile formulare, probabil că va trebui să faceți o mulțime de tăiere. Ia o Fierăstrău circular gata împreună cu o mască de praf și protecție la urechi.
  • Imagine intitulată formează pereți de beton Pasul 9
    2. Șuruburi de unghii în partea din spate a fiecărui cadru pentru a lega panourile împreună. Utilizați mai mult 2 în × 4 în (5.1 cm × 10.2 cm) pentru asamblarea cadrului. Spațiu știfturile la fiecare 16 din (41 cm) de-a lungul cadrelor dvs. În loc de a pune picioarele plate, transformați-le pe laturile lor. Apoi, utilizați aproximativ 4 3/2 în (8.9 cm) unghiile pe stud pentru a le asigura pe toate cadrele.
  • Plasați unghiile aproximativ 2 în (5.1 cm) de marginile de sus și de jos ale fiecărui știft.
  • Imagine intitulată formează pereți de beton Pasul 10
    3. Laici, Wales pe știfturi pentru a întări formularele. Utilizați câteva mai multe 2 în × 4 în (5.1 cm × 10.2 cm), plasându-le la fiecare 12 în (30 cm) de sus în jos. Sfat fiecare bord pe marginea sa, așezându-l orizontal pe șuruburi. Asigurați plăcile pentru fiecare știft cu 2 până la 4 mai 3/2 în (8.9 cm) cuie.
  • Țara Galilor oferă, de asemenea, un loc pentru a lega firele de conectare și pentru a atașa bretele pentru suport suplimentar.
  • Imagine intitulată formează pereți de beton Pasul 11
    4. Atașați o placă de braț peste partea din spate a Țării Galilor. Selectați 2 în × 4 în (5.1 cm × 10.2 cm) panouri la fel de înalte ca formele pe care le construiți. Poziționați brațele la fiecare 12 în (30 cm) de-a lungul lungimii peretelui. Stați în sus, astfel încât doar marginea laterală se conectează cu restul formularului. Apoi, utilizați o pereche de 3/2 în (8.9 cm) cuie pe fiecare Wale pentru a conecta bretele la ele.
  • Bretele nu sunt doar o parte din formulare, dar oferă o stabilitate mult mai necesară formularelor.
  • Imagine intitulată formează pereți de beton Pasul 12
    5. Creați restul de bretele cu plăci suplimentare și mize. Începeți cu o placă de lemn ascuțită într-o miză pe care o puteți planta în solul din afara. Setați o altă placă de lemn pe partea sa, rulându-l de la bordul de brățară la miză. Apoi, adăugați o a treia placă, execuționați-o în diagonală din centrul benzii la miză. Utilizați mai multe unghii pentru a atașa panourile la bretele și miza.
  • Panourile suplimentare de bretele trebuie să fie de aproximativ 12 în (30 cm). Lungimea exactă depinde de dimensiunea peretelui. Pereții mai înalți au nevoie de bretele mai lungi pentru un sprijin suplimentar.
  • Imagine intitulată formează pereți de beton Pasul 13
    6. Unghii /4 în 1.9 cm) Placi de placaj la cadre. Răsturnați cadrele peste părțile laterale fără știfturi. Potriviți placajul, așa că este aceeași lungime și înălțime ca și cadrul pe care îl puneți. Apoi, utilizați mai mult 3/2 în (8.9 cm) unghiile pentru a conecta placajul la știfturi. Plasați un cui aproximativ la fiecare 12 în (30 cm) de-a lungul lungimii fiecărui știft.
  • Unghii prin placaj și în știfturi. Dacă lucrați în cealaltă, șuruburile se vor lipi în betonul pe care îl turnați, care vă afectează peretele.
  • Partea 3 din 4:
    Instalarea formularelor
    1. Imagine intitulată formează pereți de beton Pasul 14
    1. Setați formularele pe placile de placaj din apropierea locului în care intenționați să construiți peretele. Loc /4 în 1.9 cm) bucăți de placaj pe pământ. Aceste plăci de încălțăminte trebuie să fie suficient de largi pentru a susține formele pe care le-ați construit. Aranjați-le, astfel încât acestea vor îngheța gaura în curtea dvs., unde intenționați să vărsați beton pentru perete. Înainte de a continua, asigurați-vă că plăcile și formularele de încălțăminte lasă cantitatea corectă de spațiu de care aveți nevoie pentru perete.
    • Plantați mizele ferm la sol. Când sunt în vigoare formularele, nu vor fi înscrise deloc. Testați-le prin împingerea împotriva lor cu mâna.
    • Dacă aveți dificultăți în a obține totul pentru a rămâne în continuare unde aveți nevoie, încercați să utilizați legăturile de sârmă. Înfășurați firele în jurul știfturilor din forme pentru a le lega pe plăcile de încălțăminte. Găuriau găuri în plăci, după cum este necesar pentru a atașa firele.
  • Imagine intitulată formează pereți de beton Pasul 15
    2. DRILL /8 în (0.32 cm) găuri de pe ambele părți ale fiecărui știft. Face găurile Evert 12 în (30 cm) de-a lungul lungimii fiecărui știft. Lăsați aproximativ 2 în (5.1 cm) de spațiu între găuri și știfturi pentru a evita deteriorarea formularelor.
  • Imagine intitulată formează pereți de beton Pasul 16
    3. Rulați firele prin găuri și legați-le în Țara Galilor. Utilizați 8 legături de sârmă de ecartament care au un diametru de aproximativ /1000 în (0.41 cm). Practic, trebuie să traversați firul peste el însuși. Înclinați-l în jurul valorii de la o parte pe 1 lateral, aruncați-o înapoi prin gaură, apoi bucleți-o în jurul Walei de cealaltă parte. Partea din fir între formulare va forma un X.
  • Firele dețin formularele împreună când turnați betonul. Dacă formularele alunecă din loc, veți privi o mizerie de beton în loc de un perete solid.
  • Imagine intitulată formează pereți de beton Pasul 17
    4. Strângeți cravată cu un baston sau un alt instrument. Coborâți bastonul spre partea centrală a firului. Înfășurați firul în jurul ei prin rotirea acestuia cu o mișcare circulară. Asigurați-vă că firul devine la fel de strâns cum puteți face. Dacă se simte slăbiciune, formularele dvs. pot aluneca din loc.
  • O altă modalitate de a face acest lucru este prin glisarea tijelor de legare prin găuri. Glisați parantezele pe capetele tijelor, astfel încât acestea să nu poată glisa din loc.
  • Imagine intitulată formează pereți de beton Pasul 18
    5. Distanțierele de lemn de alunecare de lângă fiecare fir. Veți avea nevoie de blocuri de lemn la fel de gros ca peretele dvs. va fi. Aceste distanțiere stau în poziție prin frecare. Nu le atașați de fapt la perete. Ei împiedică ca formele să se miște în timp ce lucrați.
  • Verificați magazinul dvs. de hardware local pentru distanțiere. Multe locuri vinde "clei de împrăștiere" sau un produs similar cu numele. Dacă nu puteți găsi niciunul, puteți să le tăiați întotdeauna din plăci de resturi.
  • Imagine intitulată formează pereți de beton Pasul 19
    6. DRILL prin împrăștieri și le strângeți împreună. Face o /8 în (0.32 cm) Hole tot drumul prin centrul fiecărui distribuitor. Când ați terminat de foraj, șir un ecartament prin intermediul tuturor. Buclă sârmă în jurul distribuitorului de sus și de jos. Lăsați o mică lungime suplimentară pe partea superioară a firului, astfel încât să puteți trage cu ușurință distribuitorii mai târziu.
  • Setați bucla deasupra peretelui dvs. pentru moment. Încercați să le legați pe perete, astfel încât firele să nu se încadreze în beton pe măsură ce îl vărsați.
  • Partea 4 din 4:
    Turnarea și întărirea betonului
    1. Imagine intitulată formează pereți de beton Pasul 20
    1. Amestecați destul de beton pentru a finaliza peretele dintr-o dată. Achiziționați un amestec de beton și se toarnă totul într-un mixer cu o rampă sau un furtun. Adăugați apă și amestecați betonul conform instrucțiunilor producătorului. Betonul bun are o consistență gri, uniformă.
    • Dacă adăugați prea multă apă, betonul se transformă într-o mică supă. Va slăbi zidul, așa că nu vă depășiți lotul de beton.
    • Dacă nu puteți face întregul zid imediat, împărțiți-l în secțiuni mai mici. Amestecați suficient beton pentru a umple fiecare secțiune la un moment dat. Acest lucru este foarte util pentru zidurile lungi în care betonul ar putea să se usuce înainte de a termina turnarea.
    • Asigurați-vă că purtați ochelari, mănuși și o mască ventilată atunci când amestecați betonul. Este, de asemenea, o idee bună să purtați pantaloni lungi.
  • Imagine intitulată formează pereți de beton Pasul 21
    2. Se toarnă betonul în straturi, începând de la capătul peretelui. Se toarnă betonul direct în forma de lemn folosind o jgheaburi sau un furtun atașat la mixer. Pentru a obține un perete puternic, păstrați straturile de beton 20 în (51 cm) grosime sau mai puțin. Lucrați de la 1 capăt al peretelui la altul, mișcându-se înainte și înapoi până când betonul este la fel de mare ca și cum doriți ca peretele să fie.
  • Dacă îl puteți ajuta, nu așteptați să turnați straturi suplimentare. Betonul se va răci și va începe să se stabilească. Dacă trebuie să așteptați, se toarnă un adeziv de legare a betonului cumpărat pe beton stabilit, astfel încât urmatorul strat obligați-l.
  • Imagine intitulată formează pereți de beton Pasul 22
    3. Trageți distanțierele în timp ce turnați betonul. Pe măsură ce formele dvs. se umple, urmăriți betonul pentru a ajunge la împrăștierea lemnului. Au o scară gata, astfel încât să puteți ajunge la partea de sus a formularelor. Trageți firul în sus pentru a menține distribuitorii din beton. Ridicați treptat distribuitoarele pe măsură ce umpleți spațiul dintre formulare.
  • Luați distanțierele pe măsură ce lucrați pentru a împiedica întărirea betonului în jurul lor. Lăsându-le în va lăsa lacune în straturi, slăbind zidul.
  • Imagine intitulată formează pereți de beton Pasul 23
    4. Netezi betonul cu un șapă sau un alt instrument. Urca pe o scară și la nivelul betonului cu partea de sus a formei pe care ați construit-o. Dacă nu puteți obține o șapă acolo, încercați să utilizați un flotor sau o mistrie. Șapele și flotoarele sunt mai bune pentru acoperirea suprafețelor mari într-o perioadă scurtă de timp. Trageți instrumentul de-a lungul betonului pentru a elimina excesul.
  • Împachetați cât mai mult din beton, după cum puteți înainte de a elimina excesul. Orice bule de aer sau spațiu gol lăsat în urmă reduce integritatea peretelui.
  • Pentru a ajuta la împachetarea și la nivelul betonului, atingeți formularele cu un ciocan sau un ciocan.
  • Imagine intitulată formează pereți de beton Pasul 24
    5. Acoperiți și vindecă betonul timp de până la 4 zile. Acoperiți betonul cu ceva care deține apă. Burlap și paie sunt câteva opțiuni, dar puteți cumpăra, de asemenea, folii de polietilenă sau beton de întărire. Umeziți acoperirea cu apă și umeziți-o în fiecare zi până când betonul se întărește.
  • Unele amestecuri de beton au nevoie de 28 de zile în total pentru a solidifica, dar va trebui să eliminați formularele înainte de a termina instalarea.
  • Imagine intitulată formează pereți de beton Pasul 25
    6. Scoateți formularele și firele atașate la beton. Tăiați firele pentru a le scoate din beton. Deoarece betonul nu a solidificat încă, nu veți avea probleme în a elimina legăturile. Apoi, trageți formele departe de beton pentru a le elimina. Scoateți unghiile după cum este necesar pentru a deconstrui formularele.
  • Formele vechi pot fi refolosite dacă intenționați să faceți mai mulți pereți! De asemenea, puteți recicla lemnul pentru alte proiecte.
  • Dacă lăsați firele în poziție, ei pot ruga și decolora peretele.
  • Imagine intitulată formează pereți de beton Pasul 26
    7. Acoperiți peretele și lăsați-l să termine vindecarea timp de până la 24 de zile. Căutați orice găuri în perete înainte de a continua. În mod normal, nu va trebui să faceți nici o muncă suplimentară. Puneți capacul înapoi, umeziți-l din nou și jucați jocul de așteptare. După ce betonul se întărește, scoateți capacul pentru a vă admira munca.
  • Verificați recomandările producătorului pentru uscarea amestecului de beton. Unele amestecuri necesită mai puțin decât cele 28 de zile obișnuite pentru a vindeca complet.
  • Dacă se va vedea găuri sau alte semne de deteriorare, fixați-le cât mai curând posibil. Încercați să utilizați un amestec de patch-uri de beton cumpărat. De obicei, amestecați materialul de fixare ca betonul, apoi îl răspândiți peste porțiunea deteriorată cu o mistrie.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă preferați să nu vă construiți propriile formulare, încercați să închiriați sau să achiziționați cele utilizate de la un constructor. Reutilizarea formularelor puternice sunt sigure!
  • Dacă nu sunteți sigur de cât de bine progresează zidul, contactați un profesionist. Apelați un contractor cu care se confruntă cu beton pentru a vă asigura că veți obține un zid care va dura.
  • Pentru pereți înalți, luați în considerare înființarea unei rampe pentru o roabă pentru a transporta beton sau alte instrumente de care aveți nevoie.
  • Aplicarea uleiului de motor la suprafața unei forme de lemn ușurează adesea îndepărtarea.
  • Dacă construiți un perete de reținere pe o pantă, luați în considerare adăugarea de plăci suplimentare sub formularele de sprijin suplimentar. Acest lucru va împiedica cadru să se prăbușească când turnați betonul.
  • Dacă vărsați betonul într-o zi fierbinte, începeți dimineața și umeziți betonul pe tot parcursul zilei, astfel încât acesta vindecă mai lent, ceea ce o va face mai puternică.
  • Curățați instrumentele pe care le-ați amestecat betonul cu imediat, astfel încât betonul să nu se usuce pe ele.
  • Avertizări

    Construirea unui perete din beton este o lucrare delicată. Micile greșeli pot duce la pereți slabi sau la beton vărsat. Luați în considerare faptul că un inginer sau un profesionist cu experiență verificați munca dvs. pentru preocupările legate de siguranță.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Ruletă
    • Scară
    • Amestec de beton
    • Beton de întărire a betonului
    • Roaba sau alt container de amestecare a betonului
    • Turnarea rampei sau furtunul
    • Lopată
    • Tamper
    • Pietriș sau piatră zdrobită
    • Steel Rebar /3 în (0.85 cm) în diametru
    • 2 în × 4 în (5.1 cm × 10.2 cm) placi de rasinoase
    • /4 în 1.9 cm) Placi de placaj
    • 3/2 în (8.9 cm) Cuie din lemn
    • /8 în (0.32 cm) Bit
    • Burghiu
    • Legături de sârmă sau tije de legătură
    • Apă
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar