Cum să curățați zidul de cărămidă

Ca material de construcție, cărămida este apreciată pentru farmecul său și durabilitatea. Cu toate acestea, cu timpul și expunerea prelungită la elemente, suprafața poroasă poate începe să colecteze murdărie, mucegai și resturi, degradând aspectul său general. Din fericire, păstrarea cărămizilor care arată cel mai bine nu trebuie să fie un hassle. În afară de un praf ocazional, ar trebui să încercați să curățați zidurile de cărămidă interioară sau exterioare aproximativ o dată pe an pentru a elimina acumularea inestetică și folosiți metode mai concentrate de curățare manuală pentru a face față mușchiului și creșterii matriței.

Pași

Metoda 1 din 4:
Efectuarea întreținerii de bază
  1. Imagine intitulată Peretele de cărămidă curată Pasul 1
1. Periați peretele cu o mătură. Utilizați părul mătuței pentru a elimina praful liber, murdăria, cobweb-urile și alte resturi construite pe suprafața cărămizii. Asigurați-vă că atingeți până la vârful peretelui și în orice colțuri sau crevări care ar putea ascunde murdăria.
  • Periați orizontal departe de tine, mai degrabă decât drept în jos pentru a păstra de la acoperirea în praf.
  • O musculare ocazională va fi de obicei suficientă pentru a menține zidurile de cărămidă care arată bine între curățarea mai detaliată.
  • Imagine intitulată Peretele de cărămidă curată Pasul 2
    2. Furtunul în jos pe perete de sus în jos. Rotiți furtunul pe explozie completă și pulverizați orice murdărie rămasă. Lucrați de la un capăt al peretelui la alta, de sus în jos, pentru a evita răspândirea murdăriei în jur. Odată ce peretele se usucă, își va recâștiga calitatea originală a finisajului.
  • Acoperiți duza furtunului parțial cu un deget mare pentru a obține mai mult din presiunea apei.
  • Ștergeți peretele cu un burete în timp ce este încă umed pentru a îndepărta petele de apă tare și depozitele minerale.
  • Imagine intitulată curată cărămidă Pasul 3
    3. Tratați cărămizile rătăcite cu un material de etanșare special. Dacă peretele dvs. de cărămidă se prăbușește sau prezintă semne de uzură extinsă, îl puteți proteja folosind un produs de etanșare bazat pe silan. Periați o acoperire subțire de agent de etanșare pe întreaga suprafață a peretelui și dați-o suficient timp să se usuce. Etanșantul va ajuta la umplerea petelor slabe, făcând caramida mai rezistentă la daune și condiții meteorologice nefavorabile.
  • Alegeți o zi cu o vreme clară și uscată în prognoza pentru a aplica etanșantul de cărămidă. Precipitarea și umiditatea pot avea ca rezultat o acoperire mai puțin eficientă.
  • Nu aplicați un material de etanșare până când cărămida este complet curată sau puteți ajunge la blocarea în murdărie pentru totdeauna.
  • Metoda 2 din 4:
    Perioada de cărămidă cu amoniac
    1. Imagine intitulată curată Zidul de zid 4
    1. Combinați apă și amoniac într-o găleată mare. Umpleți găleata trei sferturi din calea plină cu apă caldă, apoi adăugați o jumătate de ceașcă de amoniac. Amoniacul va ajuta la slăbirea murdăriei și petelor, permițându-le să fie curățate cu ușurință.
    • Asigurați-vă că luați măsurile de siguranță adecvate atunci când lucrați cu amoniac. Trageți o pereche de mănuși de mâncare din cauciuc și o mască de față pentru a vă proteja de fumul aspru.
  • Imagine intitulată curată Zidul de cărămidă Pasul 5
    2. Îndepărtați o perie de lungă durată în soluția de amoniac. Utilizați capul periei pentru a agita soluția și pentru a înmuia părul în pregătirea pentru spălare. Scuturați soluția în exces în găleată.
  • Alegeți o perie cu păr natural sau sintetic. Perii de sârmă pot provoca zgârieturi atunci când sunt utilizate pe cărămidă sau lăsați în spatele fulgilor mici de metal care vor ruga în cele din urmă.
  • Amoniacul dă vapori nocivi, deci stați clar de găleată în timp ce amestecați și scufundați.
  • Imagine cu titlu curat Zidul de cărămidă Pasul 6
    3. Scour zonele murdare ale peretelui. Rulați peria peste suprafața peretelui folosind mișcări scurte, forțate pentru a descompune reziduurile și decolorarea încăpățânată. Asigurați-vă că ați curățat întregul perete pentru a preveni o secțiune de la ieșirea cu un grad diferit de colorare. Continuați să curățați până când peretele este complet curat, adăugând o soluție proaspătă la perie de câte ori.
  • Dacă întâmpinați dificultăți în îndepărtarea murdăriei, încercați să spălați locul din diferite unghiuri.
  • Va trebui să aplicați destul de puțin presiune pentru a pătrunde în fisuri și crevări ale cărămizii.
  • Imagine intitulată curată Zidul de zid 7
    4. Pulverizați peretele cu apă curată. Furtunul de pe cărămidă pentru a clăti toate urmele soluției de amoniac, împreună cu orice resturi pe care le-a ajutat la dizolvare. Lăsați peretele să se usuce. Încercați să obțineți obiceiul de a curăța pereții exteriori cu amoniac o dată sau de două ori pe an sau mai frecvent dacă locuiți într-o zonă cu o mulțime de praf sau precipitații.
  • Dacă aveți o mașină de spălat cu putere sau un furtun cu o duză de presiune separată, îl puteți folosi pe o setare de presiune scăzută pentru a elimina murdăria care a stabilit adânc.
  • Amoniacul poate deteriora caramida dacă este lăsată să se înmoaie în perete.
  • Metoda 3 din 4:
    Tratarea mușchiului și matriței folosind Bleach
    1. Imagine cu titlu curat Zidul de zid 8
    1. Amestecați împreună apă și înălbitor într-o sticlă de pulverizare. Utilizați aproximativ 1 parte înălbitoare pentru fiecare 6 părți apă pentru a obține concentrația potrivită. Agitați sticla pentru a vă asigura că soluția este amestecată corespunzător. Păstrați sticla de pulverizare îndreptată spre fața dvs. în orice moment.
    • Atenție trebuie respectată la manipularea înălbitorului. Va fi o idee bună să purtați mănuși, o mască de față și protecție a ochilor pentru a apăra împotriva potențialilor stropi.
    • Acumularea densă cauzată de mușchi sau de creștere a mucegaiului este de obicei rezistentă la metodele de curățare Gentler și va necesita o strategie mai intensă.
  • Imagine intitulată curat Zidul de zid 9
    2. Spray peretele cu soluția de înălbire. Aplicați amestecul liber în zonele peretelui unde creșterea mușchiului sau a mucegaiului este cel mai gros. Bleach este un dezinfectant puternic și este ușor caustic - nu numai că va ucide ceea ce este în creștere pe cărămidă, va mânca, de asemenea, departe pe perete.
  • Testați soluția de înălbire pe un loc în afara drumului pe perete pentru a confirma că nu va ruina apariția cărămizii.
  • Umeziți zidul în jos înainte de ao scoate cu înălbitor. Acest lucru va împiedica înălbitorul să se înmoaie în cărămidă, unde poate crea slăbiciune structurală.
  • Aveți grijă să evitați inhalarea fumului sau contactați Bleach cu pielea goală.
  • Imagine intitulată curată Zidul de cărămidă Pasul 10
    3. Permiteți soluția să stea peste noapte. Pentru cele mai bune rezultate, dați Bleach 8-12 ore pentru a intra în vigoare. Pe măsură ce se află pe perete, va sufoca creșterea mușchiului sau a mucegaiului și va face mai ușor să se îndepărteze fără a fi nevoie de o mulțime de spălare plictisitoare.
  • Cu atât mai mult vă permiteți bleachul să rămână pe perete, cu atât mai bine va face o slujbă mai bună de eliberare a murdăriei sludagi.
  • Imagine intitulată curat Zidul de ziduri Pasul 11
    4. Spălați peretele cu un furtun. Odată ce a fost tratat cu înălbitor, mușchiul și mucegaiul ar trebui să se clătească pur și simplu sub un curent forțat de apă. Alegeți orice biți rămași cu mâna utilizând o spatulă din plastic sau un răzuitor, apoi clătiți din nou. Permiteți peretelui să se usuce și să aplice un material de etanșare pe bază de silan pentru a proteja împotriva creșterii viitoare, dacă se dorește.
  • Praf și pulverizați peretele de cărămidă în mod regulat după o curățare profundă, cu înălbitorul pentru a păstra mușchiul și matrița de întoarcere.
  • Metoda 4 din 4:
    Folosind o mașină de spălat sub presiune
    1. Imagine intitulată curat Zidul de cărămidă Pasul 12
    1. Așteptați 7 zile după efectuarea reparațiilor pentru a utiliza o mașină de spălat cu presiune. Dacă peretele dvs. are fisuri sau chipsuri în mortar, reparați-l mai întâi, apoi așteptați 7 zile pentru a utiliza o mașină de spălat sub presiune pe ea. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că nu deteriorați reparațiile pe care tocmai le-ați făcut.
    • Nu așteptați mai mult de 30 de zile după efectuarea reparațiilor unui perete pentru ao curăța. În acest moment, petele și murdăria vor fi mai greu de îndepărtat.
  • Imagine intitulată Peretele de cărămidă curată Pasul 13
    2. Pulverizați peretele cu un furtun de presiune scăzută pentru ao satura. Pulverizați peretele peste tot pentru a fi saturat cu apă. Presiunea maximă a furtunului dvs. nu trebuie să fie mai mare de 700 psi. Prea multă presiune poate deteriora zidul de cărămidă, mai ales dacă ați reparat recent acest lucru.
  • Imagine intitulată curată cărămidă Pasul 14
    3. Adăugați detergent conform instrucțiunilor producătorului. Utilizați un detergent sigur de cărămidă în mașina de spălat cu presiune. Verificați manualul de instrucțiuni al mașinii de presare sub presiune pentru a afla cum să adăugați în mod corespunzător detergentul.
  • În unele cazuri, este posibil să puteți aplica soluția direct pe perete fără să o diluați. Verificați manualul de instrucțiuni pentru a fi sigur.
  • Imagine intitulată Peretele de cărămidă curată Pasul 15
    4. Spray pe soluția de detergent și lăsați-o timp de până la 15 minute. Saturați peretele din nou folosind soluția de detergent în mașina de spălat cu presiune. Utilizați o mișcare de măturat lateral pentru a satura complet peretele de cărămidă. Lăsați detergentul să stea pe perete timp de până la 15 minute înainte de a se clăti, dar nu lăsați detergentul să se usuce pe perete.
  • Asigurați-vă că păstrați șaiba de presiune la presiune scăzută în timp ce faceți acest lucru.
  • Imagine intitulată Curățenie Zidul de zid 16
    5. Spot Curățați petele dure cu o perie de frecare. Dacă observați și pete dure sau pete murdare pe perete după saturarea acestuia cu detergentul, utilizați o perie de frecare pentru a lucra pe ele. Aplicați presiunea medie la perie și frecați-o înapoi și înapoi peste pată.
  • Este posibil să trebuiască să aplicați o mică soluție suplimentară de detergent la aceste zone pentru a facilita îndepărtarea murdăriei.
  • Imagine intitulată Peretele de cărămidă curată Pasul 17
    6. Clătiți detergentul și murdăria de pe perete. După ce timpul este în sus și ați curățat peretele, pulverizați peretele cu apă. Începeți pulverizarea în partea de sus și deplasați în jos. Asigurați-vă că eliminați tot detergentul. Treceți peste perete de mai multe ori pentru a vă asigura că detergentul este totul plecat.
  • Poate doriți să vă concentrați asupra unei zone mici, mai degrabă decât să pulverizați peretele peste tot.
  • sfaturi

    La curățarea cărămidă, mergeți întotdeauna cu cea mai puțin agresivă abordare, apoi treceți la măsuri mai extreme de acolo.
  • Caramida de curățare și pulverizare poate fi uneori o slujbă murdară. Asigurați-vă că purtați o schimbare de haine pe care nu aveți nici o problemă murdară.
  • Căutați în curățători ușor pe bază de acid care sunt formulați special pentru utilizarea pe cărămidă.
  • Dacă vă decideți să utilizați o mașină de spălat pentru a pulveriza un perete de cărămidă, păstrați-l pe o setare de presiune sub 3.000 psi pentru a preveni deteriorarea, mai ales dacă peretele este vechi sau deja afișează semne de rupere.
  • Curățarea cărămizilor o dată pe an ajută la prevenirea murdăriei de la închiderea umidității. Acest lucru ajută la Protejați cărămizile de ploaie deteriora.
  • Avertizări

    Acizi puternici precum acidul muriatic sunt adesea recomandați pentru curățarea cărămidă, dar acestea pot provoca pete și pot accelera uzura pe pereții mai în vârstă. Ca atare, ei nu ar trebui să fie prima dvs. alegere pentru lucrările de curățare de bază.
  • Cărămida care arată o cantitate mare de crăpare sau rupere va trebui cel mai probabil să revimite.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Mătură
    • Perie rigidă cu mâner lung
    • Furtun de apa
    • Amoniac
    • Inalbitor cu clor
    • Cupă mare
    • Sticla cu pulverizator
    • Mănuși de cauciuc, fațeze și protecție a ochilor
    • Șaibă de putere (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar