Cum să colorați pantofii de suede

Indiferent dacă nu ați reușit să găsiți o pereche într-o culoare pe care ați plăcut-o sau doriți să vă actualizați la un aspect mai la modă, vopsirea pantofilor de căprioară veche face o alternativă ciudată la aruncarea lor afară. Poate suna ca un proiect ambițios, dar este de fapt destul de simplu - tot ce aveți nevoie este un colorant de piele specială, o perie rigidă, pentru ao aplica și puțin timp pentru a lăsa fiecare haină. Lucrați cu atenție pentru a preveni realizarea unei mizerie și asigurați-vă că ați sigilat suede-ul cu un spray de impermeabilizare atunci când ați terminat să blocați culoarea nouă.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea pantofilor pentru vopsire
  1. Imagine intitulată Pantofi de suede de colorant Pasul 1
1. Achiziționați un colorant formulat special pentru utilizarea pe Suede. Aceste tipuri de coloranți sunt concepute pentru a pătrunde în materialele moi, texturate, cum ar fi pielea naturală, spre deosebire de soiurile obișnuite, care vor pur și simplu să se rostogolească. Magazinul în jurul valorii de până când găsiți o culoare pe care credeți că este o potrivire bună pentru pantofii pe care îl modificați - cu atât mai îndrăzneț, cu atât mai bine.
  • Pantofii dvs. trebuie să fie 100% suede pur pentru ca acest lucru să lucreze. Dacă sunt parțial sintetice, acest lucru nu va funcționa.
  • Țineți minte că nu va fi posibil să mergeți dintr-o umbră mai închisă la una mai ușoară. Din acest motiv, veți avea cele mai multe pantofi de vopsire în culori ușoare și neutre, cum ar fi alb, gri sau khaki.
  • Fiebing`s, Angelus, Lincoln și Kiwi sunt toate marcile bine evaluate care oferă coloranți specifici.
  • Imagine intitulată Pantofi de suede de colorant Pasul 2
    2. Puneți-vă cauciucul cu o perie de încălțăminte moale. Mătură peria pe întreaga suprafață exterioară a pantofului. O periaj preliminară va elimina praful și resturile necorespunzătoare și va face ca fibrele mici să stea la capăt, făcându-l mai ușor pentru că vopseaua să se înmoaie adânc în material.
  • Asigurați-vă că periați cerealele în toate direcțiile diferite, nu doar modul în care acesta se află în mod natural.
  • Imagine intitulată Pantofi de suede de colorant Pasul 3
    3. Curățați suede-ul, dacă este necesar. O bună o dată cu o perie ar trebui să îndepărteze cu cel mai uscat praf și murdărie. Dacă pantofii au văzut o mulțime de uzură greu, pot necesita un tratament mai intensiv. Utilizați un burete umed sau o cârpă umedă (fără picurare umedă) pentru a șterge pantoful peste tot. "peste tot" partea este cheia pentru a se asigura că umiditatea atinge fiecare parte a încălțămintei și o lasă cu un aspect consistent.
  • Îndepărtați petele de pesky de ulei prin stropirea lor cu amidon de porumb, apoi periajându-l odată ce a avut timp să absoarbă cel mai rău mizerie.
  • Colorarea grea este cel mai bine lăsată într-un expert uscat de curățare sau de reparare a încălțămintei.
  • Imagine intitulată Pantofi de suede de colorant Pasul 4
    4. Acoperiți sau eliminați toate accesoriile externe. Dacă pantofii au laces, scoateți-le afară și le-au pus deoparte. Utilizați benzi mici de bandă de pictor pentru a proteja orice alte caracteristici vizibile, cum ar fi butoanele, fermoarurile, ștampilele și accentele precum paietele. În timp ce sunteți la el, îndoiți câteva benzi în jurul talului pantofului (cu excepția cazului în care intenționați să vă recolorați această zonă).
  • Colorantul va pata definitiv orice in contact cu, deci daca nu vreti sa ruinat, trimite-l.
  • Tăiați banda după cum este necesar pentru a ascunde zone dificile cum ar fi logo-urile și dungi.
  • Imagine intitulată Pantofi de suede de colorant Pasul 5
    5. Lucrați pantofii cu ziar. Îndepărtați mai multe coli de ziar în bile libere și împingeți-le în secțiunea de picior și călcâie. Umplerea pantofilor cu un material voluminos îi va ajuta să-și țină forma în timpul procesului de vopsire. De asemenea, va preveni ca vopselele umede să intre în interiorul pantofului.
  • Pentru cizme și adidași de vârf de înaltă, va trebui să păstrați umplutura la gleznă sau la shin.
  • De asemenea, puteți folosi niște cârpe vechi în loc de ziar. Amintiți-vă doar că orice atingere a coloranilor vor fi marcate pentru totdeauna.
  • Partea 2 din 3:
    Aplicarea colorantului
    1. Imagine intitulată Pantofi de suede de colorant Pasul 6
    1. Apucați o perie pentru o aplicare ușoară. Majoritatea coloranților de suede vin cu un instrument de aplicator special pentru o utilizare mai convenabilă. Acestea sunt de obicei nu mai mult decât o minge de bumbac atașată la o bucată de sârmă. Veți obține rezultate mai bune folosind un instrument de robust, ca o perie mică de spălare cu un mâner.
    • Orice perie pe care o utilizați ar trebui să aibă părți rigizi care pot ajunge în jos în fiecare colț mic și cranny de piele de piele.
    • O periuță de dinți neutilizată (curată) poate face un aplicator perfect improvizat.
  • Imagine intitulată Pantofi de suede de colorant Pasul 7
    2. Îndepărtați peria în vopsea. Umeziți bine părul și lăsați vopsirea în exces să se scurgă în recipient. Aveți grijă de picături și splatters în timp ce mutați aplicatorul înainte și înapoi de la sticla de colorant. Scopul de a freca aproximativ o jumătate de linguriță de colorant cu fiecare aplicație.
  • Cu excepția cazului în care se specifică în direcție, nu ar trebui să existe necesitatea de a dilua colorantul sau amestecați-l cu alte substanțe.
  • Este o idee bună să trageți o pereche de mănuși de cauciuc pentru a vă menține mâinile de a fi colorate.
  • Imagine intitulată Pantofi de piele de căprioară Pasul 8
    3. Răspândiți colorantul peste pantof. Rulați capul periei peste suprafața pantofului pentru a transfera colorantul într-un singur glob mare. Asigurați-vă că utilizați o sumă conservatoare la început - puteți aplica întotdeauna mai târziu dacă aveți nevoie.
  • Începeți cu o suprafață largă, plană, cum ar fi călcâiul sau toe și lucrați la secțiunile mai stricte de acolo.
  • Aveți grijă să nu depășiți suedeaua. Concentrarea prea multor coloranți într-o singură zonă ar putea crea o spotografie permanentă întunecată, care poate fi extrem de dificil de ieșit.
  • Imagine intitulată Pantofi de suede cu vopsea Pasul 9
    4. Masați colorantul în piele folosind mișcări netede, circulare. Continuați în secțiuni mici până când ați acoperit întregul pantof, asigurându-vă că nu există lacune evidente. Ar trebui să înceapă imediat să preluați noua culoare.
  • Pentru a evita realizarea unor greșeli inutile, lucrați încet și metodic, mai ales atunci când vă obișnuiți mai întâi cu tehnica.
  • Nu fi surprins dacă cusăturile nu iau foarte bine culoarea nouă. Multe pantofi mai noi sunt cusute împreună cu firul sintetic, care nu poate fi la fel de absorbant ca și materialele naturale.
  • Imagine intitulată Pantofi de suede de colorant Pasul 10
    5. Permiteți ca primul strat să se usuce peste noapte. Scoateți pantofii vopsite într-o zonă rece, cu umiditate scăzută în timp ce se usucă. Poate dura oriunde de la câteva ore într-o zi întreagă pentru că colorantul să se usuce la atingere. Pentru o culoare mai stabilă, lăsați-i să stea timp de cel puțin 24 de ore. Este important să dați un timp amplu de colorant pentru a seta în piele de piele moale.
  • Evitați manipularea pantofilor în același timp. Vopselele umede se va freca foarte ușor.
  • Vremurile exacte de uscare vor varia în funcție de tipul de colorant pe care îl utilizați, mărimea pantofilor și temperatura mediului dvs.
  • Imagine intitulată Pantofi de suede de colorant Pasul 11
    6. Perie pe straturi suplimentare pentru o culoare mai închisă. Finisajul nu poate fi nici măcar după un singur strat de colorant. Dacă este cazul, urmăriți o a doua sau chiar a treia aplicație, adăugând mai mult vopsea până când atingeți adâncimea dorită a culorii. Așteptați până când fiecare strat este uscat la atingere înainte de a trece la următorul.
  • Colorarea inițială poate conține pantofi de culoare deschisă sau poate să se estompeze oarecum odată ce este uscat. Țineți cont de aplicarea straturilor ulterioare până când știți cum va fi reacționă perechea.
  • Încercați să nu acoperiți pe prea multe straturi, deoarece prea multă colorant poate să se usuce în cele din urmă din piele.
  • Partea 3 din 3:
    Protejarea noului finisaj
    1. Imagine intitulată Pantofi de suede de colorant Pasul 12
    1. Bucurați-vă de pantofii pentru a atinge Suede. Încă o dată, treceți peste suprafață cu peria de încălțăminte pentru a puf în somn care a fost cântărit de colorant. Este posibil să ajute la înclinarea unui uscător de păr peste pantofi în timp ce faceți acest lucru pentru a vă asigura că fiecare ultima fibră este complet uscată.
    • Dacă utilizați aceeași perie ca înainte, curățați-l bine cu apă caldă cu săpun sau acetonă pentru a elimina colorantul rămas înainte de ao pune din nou să lucreze din nou.
  • Imagine intitulată Pantofi de suede de colorant Pasul 13
    2
    Tratează pantofii cu un spray de impermeabilizare. O calitate siliconă sau acrilică acrilică va ajuta la păstrarea culorii actualizate. Țineți capacul de 6-8 inci (15-20 cm) departe de pantof și de ceață pe o lumină, chiar și acoperire. Odată ce impermeabilizarea s-a uscat complet (care ar putea dura oriunde de la 20 de minute la o oră), veți putea modela noile dvs. pantofi cu încredere.
  • Scopul pentru acoperirea completă de la călcâi la toe, dar evitați suprasaturarea suederii.
  • Agentul de impermeabilizare limpede, inodor funcționează prin umplerea lacunelor mici din țesătura moale, creând o barieră care respinge apa.
  • Imagine intitulată Pantofi de suede de colorant Pasul 14
    3. Curățați cu atenție pantofii vopsite. Puneți suedeaua din când în când, pentru a dezlănțui resturile agățate. Pentru a face față petelor și a acumulării de la alte substanțe, cum ar fi noroi, este cel mai bine să curăț ușor căpitanța cu o cantitate modestă de apă, așa cum ați făcut cu curățarea preliminară. Cel mai înțelept cursul de acțiune este totuși să-i păstrați murdar în primul rând.
  • Umiditatea excesivă ar putea pur și simplu să răspândească pata în jurul valorii de sau, mai rău, să provoace colorantul să sângereze.
  • Imagine intitulată Pantofi de suede de colorant Pasul 15
    4. Evitați să purtați pantofii în condiții umede. Chiar și cu sprayul de impermeabilizare, colorantul va fi predispus la alergare atunci când este expus la umiditate. Salvați încălțămintea dvs. renovată pentru zilele clare și faceți tot ce este mai bun pentru a vă îndrepta de bătrâni, sprinklere, iarba umedă și alte capcane apoase. Când sunt purtate cu prudență, puteți obține mai mulți ani de utilizare din pantofii dvs. preferați.
  • Pantofii atletici vopsite ar putea deveni blotchy sau au dispărut după câțiva antrenamente transpirați.
  • Poate fi o idee bună să păstrați o schimbare de rezervă a încălțămintei cu dvs. dacă prognoza este chemată de ploaie.
  • Imagine intitulată Pantofi de suede de colorant Pasul 16
    5. Păstrați pantofii vopsite undeva cu bună ventilație. Ridicați o pungă de praf desenare și faceți-o un punct pentru a vă menține pantofii în ea atunci când nu le purtați. Odată în siguranță în interiorul sacului, pantofii ar trebui să-și găsească drumul spre partea superioară a dulapului dvs. sau la un alt loc răcoros și uscat, unde este puțin probabil să se întâlnească cu nici un mese. Lăsați gura sacului ușor deschisă sau scoateți pantofii periodic pentru a le oferi o șansă de a respira.
  • Cu o pungă de praf, nu veți risca să vă uscați umezeala nedorită, când pantofii rămân în depozit pentru perioade lungi de timp, spre deosebire de o cutie de pantofi plini sau o pungă de plastic sigilată.
  • Luați în considerare investiția într-un arbore de pantofi. Arborii de încălțăminte permit încălțămintea să fie închisă "ramuri" care sunt similare în dimensiunea la picioare, astfel încât ei vor păstra întotdeauna forma lor și pot fi ușor deplasate în și în afara spațiului de stocare. Pentru o securitate suplimentară, o pungă de praf sau o pernă poate fi alunecată direct pe întregul arbore de încălțăminte.
  • sfaturi

    Fă-ți vopsirea afară sau așezați câteva foi de plastic sau ziar pentru a vă menține zona de lucru curată.
  • Încercați să amestecați diferite coloranți pentru a crea nuanțe personalizate una de un fel.
  • Întoarceți-vă un magazin de clipe al lui Junky Găsiți în mișcare pentru a vă purta în oraș.
  • Acetona sau alcoolul de frecare poate fi util pentru a obține petele de colorant de pe piele.
  • Avertizări

    Puteți găsi că pantofii dvs. sunt puțin mai rigide decât au fost înainte de a le culca.
  • Cel mai bine nu trebuie să vopiți aceeași pereche de pantofi de mai multe ori. Cu atât mai mult se construiește colorantul, cu atât mai rău va fi pentru piele de căprioară.
  • Nu există nici o garanție că culoarea colorantului va fi adevărată odată ce se usucă. Când vine vorba de a vopsi din piele, nu poți fi niciodată sigur exact ce vei obține.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Suede vopsea
    • Perie de pantofi
    • Perie rigidă
    • Periuță de dinți (opțional)
    • Silicon sau pulverizare de impermeabilizare acrilică
    • Uscător de păr
    • Banda pictorului
    • Ziar
    • Acetonă (pentru îndepărtarea petelor de colorant)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar