Cum să remediați pantofii de suede

Suede este un tip fuzzy de piele care arată grozav când este purtat, în special ca o pereche de pantofi snazzy. Cu toate acestea, este de asemenea delicată, iar daunele pot fi dificil de tratat. Dacă observați probleme cu pantofii, curățați-le imediat cu o perie de piele de căprioară. Acest lucru vă va ajuta să începeți tratarea semnelor și a creșterilor. Deteriorarea apei pot fi fixate numai prin adăugarea unor cantități de apă. De asemenea, puteți repara majoritatea petelor lichide cu oțet și pete de petrol cu ​​amidon de porumb. Daunele grave uneori nu pot fi inversate pe cont propriu, așa că aveți grijă de căpriunea dvs. pentru a preveni alte probleme.

Pași

Metoda 1 din 4:
Eliminarea semnelor și a creșterilor
  1. Imagine intitulată Fix Suede Pantofi Pasul 1
1. Utilizați o perie de căprioară pentru a mătură murdăria de pe piele de piele. Softness de o perie de suede specialitate îl face cel mai bun instrument pentru fixarea pantofilor dvs. preferați. Atunci când vă spălați piele de căprioară, lucrați într-o singură direcție. Periați de-a lungul cerealelor, în direcția fibrelor lui Suede. Întotdeauna săturați cât mai multe resturi posibil înainte de a încerca orice alte tratamente.
  • Luați în considerare investiția într-un kit de tratament de la Suede, care adesea vine cu o perie și o radieră de curățare. Le puteți găsi online sau la multe magazine generale.
  • Dacă nu aveți o perie de piele de piele, încercați să utilizați o periuță de dinți curată de nylon.
  • Imagine intitulată Fix Suede Pantofi Pasul 2
    2. Scrub SPuff marchează înainte și înapoi pentru a le elimina. Mutați peria de căprioară repede înainte și înapoi de-a lungul marcajului scuff. Acest lucru va ridica boabele de siguranță. Continuați să periați până când suprafața pantofului pare chiar și curată. Apoi, repetați tratamentul cu orice mărci rămase pentru a aduce suedezii înapoi la starea inițială.
  • Aveți grijă să periați numai petele deteriorate. Evitați frecarea zonelor curate de pe piele de piele.
  • Dacă nu puteți curăța semnele scuff, frecați-le cu o radieră de curățare. Eraser restaurează textura lui Suede.
  • Imagine intitulată Fix Suede Pantofi Pasul 3
    3. Răzuiți marcajul scufundat cu un cuțit plictisitor dacă nu va ieși. Scuff semnele se întâmplă atunci când fibrele de căprioară sunt prea în jos. Utilizați un cuțit de unt sau ceva asemănător cu ridicarea fibrelor. Trageți marginea cuțitului împotriva boabelor încet, având grijă să nu atingeți porțiunea nedeteriorată a pantofului dvs.
  • Dacă nu aveți un cuțit, puteți încerca, de asemenea, să utilizați o ras de plastic sau o placă de emeer.
  • Stați departe de lamele ascuțite sau serrate, dacă este posibil, pentru a reduce șansele de tăiere în piele de căprioară. Fi foarte precaut dacă alegeți să utilizați un cuțit ascuțit.
  • Imagine intitulată Fix Suede Pantofi Pasul 4
    4. Buff cresterea lor prin ștergerea lor într-un cerc cu o perie. Dacă pantoful tău încă mai are, curățați-l folosind peria de căprioară, o periuță de dinți de nylon sau un prosop. Du-te în jurul valorii de cresterea în mod repetat pentru a-ți ușura. Puteți, de asemenea, să împingeți și să trageți pe piele pentru a aplatiza zona crescută pe măsură ce îl masați înapoi la formă.
  • Începeți să mergeți în direcția cerealelor pentru a preveni cât mai mult uzură pe piele.
  • Imagine intitulată Fix Suede Pantofi Pasul 5
    5. Creșterea căldurii și petele cu abur dacă încă nu le puteți elimina. Acoperiți pantoful cu un prosop. Apoi, setați un fier la funcția de abur sau cel mai mic set posibil dacă nu aveți această opțiune. Odată ce fierul devine fierbinte, mutați-l peste prosop pentru a face porțiunile deteriorate ale suedelui mai flexibil. Scoateți prosopul atunci când ați terminat și periați din nou.
  • Căldura poate fi foarte dăunătoare pentru piele de piele, deci nu aplicați fierul direct la pantofii dvs. De asemenea, păstrați fierul în mișcare în orice moment, așa că nu rămâne în nici un loc pentru mai mult de 3 secunde.
  • Un alt mod de a face acest lucru este de a fierbe o oală de apă pe sobă, apoi țineți pantoful peste el. Lăsați aburul să atingă zona deteriorată, apoi să o curățați cu o perie.
  • Metoda 2 din 4:
    Repararea deteriorării apei
    1. Imagine intitulată Fix Suede Pantofi Pasul 6
    1. Umiditatea blot din pantofi cu o cârpă sau un prosop de hârtie. De îndată ce observați o deversare a lichidului pe pantofii dvs. de piele, tratați-o pentru a îndepărta cât mai multă umiditate cum puteți. Pat zonele umede. Înlocuiți cârpa sau prosopul cu o proaspătă odată ce este saturată cu apă. Păstrați păstorul până când nu puteți absorbi mai multă apă de pe ea.
    • Prin tratarea repede a căprioarei, puteți diminua petele înainte de a forma. Întotdeauna uscați umiditatea existentă înainte de a încerca să tratați orice pete pe care le observați.
  • Imagine intitulată Fix Suede Pantofi Pasul 7
    2. Așteptați până la 24 de ore pentru ca pantofii să se usuce. Suede devine mai predispus la deteriorare atunci când este umed. Nu veți putea să obțineți toată umiditatea prin bățul pantofilor uscați, așa că lăsați-i să se usuce pe cont propriu. Păstrați-le departe de căldură și lumina directă a soarelui în acest timp. După așteptare, verificați dacă pantofii se simt complet uscați la atingere.
  • Timpul de timp pe care trebuie să-l așteptați va depinde de cât de înmuiat pantofii au primit. Dacă ați fost prins în ploaie, de exemplu, așteptați să așteptați să așteptați întregul 24 de ore.
  • Tratarea pantofilor înainte de uscare ar putea duce la fisuri în piele de piele. Nu vă grăbiți să tratați petele dacă pantofii nu se simt uscați.
  • Imagine intitulată Fix Suede Pantofi Pasul 8
    3. Utilizați o perie de căprioară pentru a răspândi o acoperire ușoară a apei peste pantof. Îndepărtați peria în apă curată, călduță și agitați excesul de umiditate. Apoi, periați întregul pantof de-a lungul cerealei lui Suede. Asigurați-vă că întregul pantof se simte ușor umezit înainte de a încerca să tratați petele.
  • Adăugarea mai multor apă poate părea ciudată, dar este cea mai bună modalitate de a elimina o pată de apă. Curățarea întregului pantof previne formarea mai multor decolorări.
  • Imagine intitulată Fix Suede Pantofi Pasul 9
    4. Dab de piele cu o cârpă pentru a distribui apa uniform peste ea. Umeziți o cârpă curată atingând umiditatea de pe pantof. Utilizați cârpa pentru a bate pe suprafața pantofului, asigurând că fiecare parte a căprioare se umezește. Să acorde o atenție deosebită petelor de apă, deoarece acestea trebuie să fie umezite din nou înainte de a putea fi îndepărtate. Stofa va elimina, de asemenea, excesul de umiditate pe piele de piele.
  • Fiecare parte a suede-ului trebuie să fie umedă, nu doar petele de apă. A face acest amestec în semne, împiedicând formarea celor noi.
  • Imagine intitulată Fix Suede Pantofi Pasul 10
    5. Lucrați pantoful cu hârtie pentru a-i ajuta să-și păstreze forma. Setați pantoful pe o suprafață plană cu deschiderea cu fața în sus. Apoi, umpleți-l cu prosoape de hârtie, cârpe sau alte bucăți de hârtie nedorite. Crumpați hârtia și potriviți cât mai multe ca în interiorul pantofului.
  • Ziarul conține cerneală care ar putea sângera și pată pantoful, deci evitați să o utilizați.
  • Dacă aveți un copac de pantofi, introduceți-l în schimb pentru o modalitate mult mai simplă de a menține forma încălțămintei.
  • Imagine intitulată Fix Suede Pantofi Pasul 11
    6. Setați pantoful într-un loc răcoros și întunecat pentru a se usca peste noapte. Puneți pantofii într-o zonă cu o circulație bună a aerului. Suede poate dura mult timp să se usuce, deci este posibil să aveți nevoie să așteptați un completă 24 de ore dacă pantofii dvs. sunt foarte umede. Asigurați-vă că Suede se simte complet uscat la atingere înainte de a continua să-l fixați.
  • Lăsați pantofii să se usuce în mod natural. Deoarece Suede este delicată, țineți-o departe de căldură și de lumina directă a soarelui.
  • Apa face ca Suedele să fie mai delicată, așa că faceți absolut sigur că se usucă. Err pe partea de prudență înainte de a-l spăla din nou!
  • Imagine intitulată Fix Suede Pantofi Pasul 12
    7. Perie peste pantof pentru a termina curățarea. Utilizați o perie de căprioară sau o periuță de dinți de nylon curat. Periați ușor întregul pantof de-a lungul cerealei lui Suede. Când ați făcut-o, Suede-ul ar trebui să se întoarcă la aspectul său original.
  • Dacă observați încă pete în piele, tratarea lor cu oțet sau o radieră ar putea ajuta.
  • Metoda 3 din 4:
    Tratarea sării și a altor pete
    1. Imagine intitulată Fix Suede Pantofi Pasul 13
    1. Curățați pata cu un radieră de piele pentru a încerca să o eliminați. O mulțime de pete ies imediat când utilizați o radieră. Cumpărați o radieră specifică de piele, apoi frecați-o peste pată. Continuați să frecați pata până când a dispărut. Terminați prin spălarea căprioarei cu o perie de piele de piele.
    • Achiziționați un radieră prin cumpărături online sau vizitarea unui magazin general. Dacă aveți nevoie și de o perie, căutați kituri de curățenie Suede care includ ambele unelte.
    • Dacă nu aveți un radieră de piele, încercați să utilizați un radieră cu creion roz obișnuit. Nu este la fel de eficient, dar este util pentru eliminarea petelor minore.
  • Imagine intitulată Fix Suede Pantofi Pasul 14
    2. Se amestecă 2 părți apă cu 1 parte oțet alb într-un castron dacă rămâne pata. Nu aveți nevoie să faceți prea mult pentru a trata petele. Încercați să amestecați despre /4C (59 ml) de oțet alb cu /2C (120 ml) apă caldă, de exemplu. Dacă sunteți îngrijorat să vă expuneți pantoful în apă, ați putea, de asemenea, să dați o minge de bumbac în oțet și să o utilizați pentru a curăța pata.
  • Decoolarea alcoolului poate fi utilizat în locul oțetului. Obțineți-o la o farmacie, apoi amestecați-o în apă sau dați o minge de bumbac în ea.
  • O altă opțiune de încercare este apa micelară, un produs utilizat în mod normal pentru a clăti machiajul. Adăugați un pic la o minge de bumbac și curățați petele!
  • Imagine intitulată Fix Suede Pantofi Pasul 15
    3. Aplicați amestecul la pete prin utilizarea unei cârpe sau a unui prosop curat. Pentru a evita deteriorarea căprioarei, nu vărsați amestecul pe pantof. În schimb, scufundați o cârpă curată în ea, stoarcerea excesului de umiditate. Pat pe pânză pe petele pe care doriți să le tratați. Terminați prin frecare a patei într-un cerc.
  • Dacă sunteți îngrijorat să vă expuneți pantofii la prea multă umiditate, să obțineți o minge de bumbac și să aplicați soluția la fel ca și cu o cârpă.
  • Imagine intitulată Fix Suede Pantofi Pasul 16
    4. Așteptați peste noapte pentru pantof să se usuce. Timpul de timp pe care trebuie să-l așteptați depinde de cât de umed este Suede. Nu va dura mai mult de câteva ore pentru tratamentul la fața locului, dar asigurați-vă că Suede se simte complet uscat la atingere. În cazul în care petele erau minore, ele vor fi, de asemenea, plecate după uscarea lui Suede.
  • Lăsați întotdeauna să se usucă să se usuce după ce a aplicat umiditatea. Umiditatea face mai predispusă la crăpare.
  • Imagine intitulată Fix Suede Pantofi Pasul 17
    5. Periați suede-ul cu o perie de căprioară. Utilizați o perie de căprioară de-a lungul cerealei de piele. Treceți peste întregul pantof, acordând o atenție deosebită zonelor pe care le-ați tratat. Când ați terminat, verificați încălțămintea pentru toate petele sau semne de deteriorare rămase.
  • Este posibil să aveți nevoie să tratați suede de câteva ori pentru a elimina petele încăpățânate.
  • Pantofii dvs. pot mirosi ca oțet sau alcool de frecare când ați terminat. Va dispărea în timp când le purtați.
  • Metoda 4 din 4:
    Eliminarea daunelor de ulei
    1. Imagine intitulată Fix Suede Pantofi Pasul 18
    1. Se toarnă amidonul de porumb sau pulberea pentru copii peste ulei. Poziționați pantoful într-un loc unde veți putea să o lăsați neperturbată pentru câteva ore. Apoi, acoperiți pată complet cu un strat de material absorbant. Amidonul de porumb și praful de bebeluș sunt ambele bune la desenul uleiurilor din piele, astfel încât să nu se stabilească ca pete permanente.
    • Acest tratament este eficient pentru pete ca sudoare, grăsime și benzină. Dacă tratați un alt tip de pete lichide, luați în considerare utilizarea oțetului.
  • Imagine intitulată Fix Suede Pantofi Pasul 19
    2. Lăsați pantoful peste noapte, astfel încât pulberea atrage uleiul. Are nevoie de timp pentru a lucra, așa că așteptați cel puțin o oră. Dacă aveți mai mult timp pentru a vă rezervă, veți observa probabil rezultate mai bune. Asigurați-vă că zona colorată rămâne acoperită de pudră tot timpul.
  • Păstrați pantofii departe de fani sau deschideți ferestrele sau, altfel, puteți să pierdeți pulberea înainte de a avea o șansă de a lucra la pete. De asemenea, evitați să părăsiți pantofii de la căldură sau la lumina directă a soarelui.
  • Imagine intitulată Fix Suede Pantofi Pasul 20
    3. Utilizați o perie de căprioară pentru a îndepărta pulberea. Mătură pulberea într-o pungă de gunoi pentru a evita împrăștierea pe tot parcursul casei tale. Apoi, periați întregul pantof de-a lungul cerealei lui Suede. Acest lucru va arunca în sus fibrele, astfel încât suede-ul arată luminos și curat din nou.
  • Dacă observați o cantitate mare de ulei încă pe piele, aplicați o altă acoperire de amidon de porumb sau praf de copii. Lăsați-l să se usuce, apoi să-l spălați din nou.
  • Imagine intitulată Fix Suede Pantofi Pasul 21
    4. Tratați petele încăpățânate cu o minge de bumbac înmuiat în oțet alb. Aplicați un pic de oțet la o minge de bumbac sau o cârpă curată. Asigurați-vă că nu este înmuiat sau picurând înainte de ao folosi. Apoi, curățați petele ușor într-un cerc. Puneți din nou pantoful când ați terminat.
  • Utilizați doar un pic de oțet pentru a evita înmulțirea căprioarei în ea. De asemenea, puteți folosi alcool de frecare sau un aspirator.
  • Imagine intitulată Fix Suede Pantofi Pasul 22
    5. Repetați tratamentul dacă este necesar Restaurați suedezii. Utilizați mai multă pulbere pentru a ridica uleiul și apoi repetați petele de spălare cu oțet. Este posibil să trebuiască să faceți acest lucru de câteva ori pentru a obține suede-ul la normal. Finalizați fiecare curățare cu o periaj aprofundată pentru a ridica fibrele de piele de piele și amestecați în orice uzură permanentă.
  • sfaturi

    Pentru a vă proteja pantofii de daune, luați în considerare pulverizarea acestora cu un protector de piele de piele. Reaplicați produsul ori de câte ori vă spălați pantofii sau faceți-le umed.
  • Puteți cumpăra curățitori online sau la magazinele de îmbrăcăminte. Cu toate acestea, nu aveți nevoie de unul pentru a vă îngriji foarte mult de pantofii dvs.
  • Dacă pantofii dvs. sunt într-o formă foarte proastă, luați-le într-un curățător profesionist uscat.
  • Rețineți că nici un tratament nu este garantat să funcționeze, mai ales după ce pantofii dvs. sunt deteriorați. Cea mai bună modalitate de a face față daunelor este de a împiedica să se întâmple.
  • Avertizări

    Tratarea pantofilor dvs. necorespunzător poate provoca leziuni suplimentare. Amintiți-vă că Suede este delicată și nu răspunde bine la apă sau la alte produse de curățare în majoritatea cazurilor.
  • Chiar și cu tratament adecvat, pantofii dvs. nu pot fi complet fixați. Deteriorarea făcută la piele este permanentă, deși un detergent profesional poate fi capabil să restabilească pantofii pentru a ascunde daunele.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Eliminarea semnelor și a creșterilor

    • Pensulă de căprioară
    • Cuțit sau ras
    • Fier
    • Apă

    Repararea deteriorării apei

    • Pensulă de căprioară
    • Apă
    • Pânză
    • Hârtie

    Tratarea sării și a altor pete

    • Suede Eraser
    • Pensulă de căprioară
    • Pânză
    • Apă
    • Oțet alb sau alcool de frecare
    • Container de amestecare

    Eliminarea daunelor de ulei

    • Pensulă de căprioară
    • Amidon de porumb sau praf pentru copii
    • oțet alb
    • Minge de bumbac
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar