Cum să eliminați bateriile de lipo

Bateriile Lipo sunt bateria de alegere pentru pasionatorii RC și alții datorită luminii, capacității și accesibilității lor. Cu toate acestea, ele pot fi, de asemenea, periculoase și combustibile. Dacă intenționați să eliminați bateria dvs. Lipo, știți că este timpul să îl descărcați cu atenție la 0V mai întâi. Există mai multe modalități sigure și ușoare de a dispune de bateriile lipo.

Pași

Metoda 1 din 3:
Dispunerea bateriilor dvs. de lipo
  1. Imagine intitulată Aruncați bateriile Lipo Pasul 1
1. Plasați bateria Lipo în aer liber într-un recipient ignifug. Faceți acest lucru înainte de a lua orice altă acțiune.Acest container ar putea fi o cutie de muniție, sac de siguranță lipo sau chiar o găleată de nisip sau așternut de pisici. Păstrați recipientul departe de suprafețele inflamabile, cum ar fi lemnul sau covorul. Ceramică și beton sunt suprafețe sigure pentru a plasa recipientul.
  • Imagine intitulată Aruncați bateriile Lipo Pasul 2
    2. Luați măsuri de precauție speciale cu bateriile deteriorate. Bateriile deteriorate, defecte sau recalcate (DDR) sunt deosebit de periculoase, în special în cazul bateriilor de lipo. În timp ce mulți pasioni cred că bateriile lipo umflate sau umflate de supraîncărcarea sunt sigure pentru evacuarea la domiciliu, ar trebui să faceți acest lucru pe propriul dvs. risc, deoarece umflarea este din punct de vedere tehnic o formă de daune. Dacă bateria este scursă, corodată, perforată sau arsă, trebuie să luați măsuri imediate.
  • În primul rând, vedeți dacă este disponibil un serviciu de deșeuri periculoase (HHW). Sunați la facilitatea HHW pentru a discuta despre situație.
  • Contactați Serviciul Clienți la Call2recycle.org pentru a vedea dacă acestea pot gestiona bateria deteriorată pentru dvs. sau să ofere o altă soluție.
  • Transportul și transportul bateriilor DDR sunt periculoase și ilegale în majoritatea containerelor. Dacă va trebui să luați acel pas, este posibil să fie necesar să achiziționați o baterie în siguranță.
  • Imagine intitulată Aruncați bateriile Lipo Pasul 3
    3. Luați în considerare utilizarea unui serviciu profesional de eliminare a bateriei. Profesioniștii pot fi capabili să deschidă și să dispună de baterii de lipo inutilizabile sau umflate. Aceasta este cea mai ușoară opțiune, iar cea pe care ar trebui să o utilizați dacă vă este frică de riscurile de combustie a bateriei Lipo. Lăsarea sarcinii profesioniștilor poate fi cea mai bună metodă, mai ales dacă sunteți nou la bateriile Lipo.
  • Dacă alegeți să utilizați un serviciu de eliminare profesională, asigurați-vă că ele cunosc că bateria trebuie să fie descărcată. Eliminarea bateriilor de lipo încărcate este foarte periculoasă.
  • Imagine intitulată Aruncați bateriile Lipo Pasul 4
    4. Call RC Hobby Magazine pentru a vedea dacă pot gestiona eliminarea bateriei. Angajații magazinului de hobby pot fi experți în descărcarea și eliminarea bateriilor Lipo. Magazinele electronice pot fi, de asemenea, în măsură să ajute. În timp ce magazinele vor purta o taxă pentru serviciile lor, această opțiune vă poate oferi pacea minții.
  • Imagine intitulată Aruncați bateriile Lipo Pasul 5
    5. Găsiți un centru de reciclare a bateriei. Call2recycle.ORG este o resursă excelentă pentru găsirea de centre și magazine în Statele Unite care pot dispune de bateriile dvs. descărcate în siguranță.
  • În timp ce unii pasioni susțin că aruncarea bateriilor lipo evacuate în coșul de gunoi este sigură, reciclarea acestora profesional este întotdeauna cea mai bună și mai sigură opțiune.
  • Metoda 2 din 3:
    Descărcarea cu un încărcător de lipo
    1. Imagine intitulată Aruncați bateriile Lipo Pasul 6
    1. Setați încărcătorul la setarea "Descărcați" dacă are unul. Unele încărcătoare de lipo, în special cele computerizate, au un set de descărcare de gestiune. Folosirea este de departe cea mai ușoară metodă de descărcare a bateriei Lipo. Dacă faceți, setați un curent scăzut de .5A-1A.Fi avertizat că, ca și alte metode de descărcare, acest lucru poate dura mult mai mult decât taxarea.
  • Imagine intitulată Aruncați bateriile Lipo Pasul 7
    2. Plasați bateria și încărcătorul într-un recipient ignifuge. Aceasta ar putea fi o pungă de siguranță lipo sau cutie de muniție metalică. Dacă bateria este umflată, este într-o stare deosebit de periculoasă. Bateriile Lipo sunt mai predispuse la ardere atunci când sunt supraîncărcate sau descărcate, ceea ce înseamnă că este un timp pentru a fi foarte atent. Dacă este posibil, păstrați un stingător de incendiu în apropierea postului de descărcare.
  • Imagine intitulată Aruncați bateriile Lipo Pasul 8
    3. Verificați pentru a vă asigura că tensiunea este 0.0V înainte de a elimina bateria. Unele încărcătoare Lipo nu descărcați acumulatorul sub o tensiune minimă, deoarece acest lucru ar face ca bateria să fie inutilizabilă. Cu toate acestea, orice baterie dispusă de peste 0V este încă combustibilă.
  • Uneori, folosind setarea de descărcare pe încărcătorul dvs. nu este suficientă pentru a ajunge la 0V. În acest caz, va trebui să utilizați o altă metodă de descărcare de descărcare.
  • O altă mare opțiune este achiziționarea unui descărcător comercial Lipo. Doar asigurați-vă că descărcarea este produsă pentru a aduce tensiunea bateriei până la 0V.
  • Metoda 3 din 3:
    Construirea descărcătorului de bec propriu
    1. Imagine intitulată Aruncați bateriile Lipo Pasul 9
    1. Achiziționați materiale pentru un descărcător simplu DIY. Acestea includ becuri, sârmă și heathrink halogen. Pentru cei care sunt la îndemână, o platformă de casă este un lucru minunat de a avea la îndemână pentru descărcarea în siguranță a bateriilor de lipo.
    • În timp ce becurile cu halogen pot deveni foarte calde, acestea sunt încă recomandate, deoarece becurile LED încetinesc procesul.
  • Imagine intitulată Aruncați bateriile Lipo Pasul 10
    2. Conectați firul de lipit într-o priză standard. Asigurați-vă că vârful de lipit este atașat în siguranță la fier. Lăsați căldura de fier.
  • Lipirea este o parte esențială a realizării descărcării. Când vă lipiți împreună două componente electronice, acesta se leagă de cele două cu un aliaj metalic numit lipit. Soldul este suficient de puternic pentru a forja o conexiune permanentă între părți.
  • În această metodă, veți fi lipit un bec la 14 fire AWG, care vor fi, de asemenea, lipite la conectorul masculin pe care bateria Lipo îl poate conecta.
  • Fiți atenți cu lipirea, deoarece fierul poate să se încălzească la temperaturi foarte ridicate de până la 800 de grade Fahrenheit (427 grade Celsius). Solder într-o zonă bine ventilată și purtați ochelari de protecție. Spălați-vă mâinile cu atenție după aceea.
  • Imagine intitulată Aruncați bateriile Lipo Pasul 11
    3. Umpleți cești de conector metalic cu lipitor odată ce fierul este fierbinte. Conectorul dvs. de sex masculin ar trebui să aibă două metale mici "Cupe" sau liniuțe. Utilizați fierul de lipit pentru a umple aceste cești cu lipitor.
  • Conectorul masculin XT60 utilizat în acest proiect este iubit de RC Hobbyists. Conectorul este fabricat din plastic galben din nylon și are două conectori din alamă cilindrică. Cupele de pe conectori fac posibilă conexiuni electrice.
  • Imagine intitulată Aruncați bateriile Lipo Pasul 12
    4. Îndepărtați sârmă electrică de 14 AWG la aproximativ 3 până la 6 în (8 până la 15 cm). Sârmă electrică are două fire: un roșu și un negru. Veți avea nevoie de ambele componente pentru a crea acest dispozitiv.
  • Imagine intitulată Aruncați bateriile Lipo Pasul 13
    5. Lipiți firele la cupele conectorului și micșorează capetele firului. Lipirea firului negru în ceașcă negativă și firul roșu până la ceașcă pozitivă. Este important să luați notă de acest lucru sau altfel curentul electric nu poate trece prin.
  • Imagine intitulată Aruncați bateriile Lipo Pasul 14
    6. Introduceți vârfurile becului în firele de sârmă. Alăturați-vă vârfurilor și firelor cu lipit. Aveți grijă să vă asigurați că firele pozitive și negative nu atingând.
  • Dacă becul de lumină arde în timpul acestui proces, pur și simplu snip sârma cu cleștele și lipirea lui Lineman pe un nou bec.
  • Imagine intitulată Aruncați bateriile Lipo Pasul 15
    7. Conectați bateria în descărcător. În timp ce bateria este descărcată, becul trebuie să aprindă. Apoi, când se face descărcarea, becul ar trebui să iasă. Bateria ar trebui să aibă o încărcare de 0.0v.
  • Imagine intitulată Aruncați bateriile Lipo Pasul 16
    8. Urmați toate precauțiile de siguranță pentru incendiu pentru stația dvs. de descărcare. Aceasta include utilizarea unui container ignifug, alegând un loc sigur în afara și având un stingător de incendiu la îndemână. Odihniți platforma pe ceramică sau beton, nu lemn sau covor.
  • sfaturi

    Avertizare

    • De îndată ce vedeți că bateria este umflată sau umflată, nu încercați niciodată să o reînvieți. Descărcați cât mai curând posibil. Nu aruncați niciodată sau reciclați o baterie lipo fără a le descărca mai întâi. Dacă o astfel de baterie lipo este perforată, va prinde foc.
    • Unii ar putea recomanda metoda "apa sărată" a descărcării bateriei Lipo, dar unii experți avertizează împotriva ei. În această metodă, bateria se sprijină în apă sărată timp de două săptămâni, unde se evacuează. În plus față de a fi lentă, această metodă nu poate descărca complet bateria, care este periculoasă!
    • Chiar mai rău decât o baie de apă sărată este metoda distrugerii fizice, care implică utilizarea unui cui, ciocan sau alt dispozitiv pentru a perfora și distruge bateria prin combustie. Acest lucru este extrem de periculos și nu trebuie utilizat niciodată în nici un caz.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Construirea descărcătorului de bec propriu

    • 1 Fier de lipit
    • Soldders
    • 1 Conector masculin XT60
    • 1 ft de 14 sârmă AWG
    • 2 bucăți de căldură
    • 1 bec de lumină halogen
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar