Cum să decoreze o cutie de lemn neterminată

Cutii de lemn sunt perfecte pentru depozitarea de trinket-uri, bijuterii sau orice alt articol mic pe care doriți să îl păstrați în siguranță, dar multe pe care le găsiți în magazinele Craft sunt neterminate. Dacă doriți să personalizați o cutie de lemn, există multe metode pe care le puteți încerca să o potriviți în stilul dvs. Dacă doriți o soluție simplă, încercați să pictați caseta o culoare diferită pentru ao face să se așeze și să ascundă cerealele din lemn natural. De asemenea, puteți încerca să utilizați decupajul sau atașarea hârtiei sau a țesăturii, pentru a adăuga diferite imagini în casetă pentru a face un design izbitoare. Dacă doriți ceva mai complex, designul sculpturilor în lemn înainte de ao colora pentru a ajuta la îmbunătățirea cerealelor naturale din lemn.

Pași

Metoda 1 din 3:
Pictura cutiei
  1. Imagine intitulată Decorează o cutie de lemn neterminată Pasul 1
1. Scoateți balamalele și strângeți-le dacă nu doriți să le pictați. Utilizați o șurubelniță suficient de mică pentru a se potrivi în șuruburile ținând piesele metalice în poziție. Rotiți șuruburile în sens invers acelor de ceasornic până când sunt libere și le scoateți din cutie. Setați șuruburile într-un vas mic, astfel încât să nu vă pierdeți în mod greșit în timp ce lucrați.
  • Nu trebuie să eliminați balamalele și să vă bucurați de cutie dacă doriți să le pictați la aceeași culoare ca și lemnul.
  • Dacă caseta dvs. nu are balamale sau clapete, puteți sări peste acest pas.
  • 2. Smooth Suprafața cutiei cu șmirghel de 180-220. Fold o bucată de șmirghel de 180 sau 220 de gresie în jumătate, deci este mai ușor să-l ții și să-l freci peste suprafețele casetei. Utilizați mișcări circulare mici pe suprafețele plate și aplicați o presiune fermă pentru a netezi toate zonele ridicate, astfel încât vopseaua poate adera la lemn mai ușor. Suflați orice rumeguș de pe suprafața lemnului pe măsură ce lucrați, astfel încât să vedeți zonele pe care le-ați arătat deja.
  • Fiți atenți când lucrați în jurul colțurilor sau marginilor, deoarece le puteți face rotunjite și afectați cât de bine se închide cutia.
  • Evitați utilizarea șmirghelului de gresie inferioară, deoarece ați putea lăsa zgârieturi sau marcaje pe suprafața care devin mai vizibilă după ce vopsește caseta.
  • 3. Alegeți și amestecați culoarea vopselei pe care doriți să o utilizați pentru caseta dvs. Optați pentru o vopsea acrilică dacă doriți ca caseta să aibă un aspect semi-lucios. Dacă preferați să aveți un finisaj mat, selectați o vopsea de fermă, care este un tip de vopsea de cretă. Deschideți vopseaua și amestecați-o bine pentru a vă asigura că culoarea se răspândește uniform.
  • Puteți cumpăra vopsele de fermă sau acrilice de la magazinul dvs. local de artizanat.
  • Evitați utilizarea vopselelor de ulei deoarece durează mult timp să se usuce.
  • 4. Aplicați un strat subțire de vopsea în exteriorul cutiei și lăsați-l să se usuce timp de 15-20 de minute. Puneți un strat subțire de vopsea la capătul unei perne de păr natural sau spumă și răspândiți-o uniform peste lemn. Lucrați mai întâi pe suprafețele exterioare ale casetei, folosind curse lungi, drepte, astfel încât liniile de perie nu sunt la fel de vizibile în timp ce lucrați. După pictura exteriorul cutiei, lăsați-l să se usuce timp de 15-20 de minute.
  • Nu trebuie să utilizați un grund pe cutie înainte de a începe să o pictați.
  • Imagine intitulată Decorează o cutie de lemn neterminată Pasul 5
    5. Vopsea 1-2 mai multe straturi pe cutie Dacă doriți o culoare mai solidă. Vopsiți următorul strat de vopsea în direcția opusă, deoarece primul care ajută la ascunderea cursei periei mai mult. Asigurați-vă că fiecare strat are aceeași grosime, astfel încât să se usuce uniform. Permiteți fiecărui strat de vopsea să se usuce timp de cel puțin 15-20 de minute înainte de a aplica următoarea.
  • De exemplu, dacă ați pictat orizontal pe cutie pentru prima stradă, apoi vopsiți-le vertical pe a doua haină.
  • Straturile suplimentare de vopsea vor face ca culoarea să iasă mai mult și să se asigure că boabele de lemn nu apare până la piesa finală.
  • 6. Periați vopsea în interiorul casetei, dacă nu doriți să îl lăsați neterminat. Dacă ați scos balamalele și înclinați, puneți capacul cu susul în jos în timp ce lucrați. În caz contrar, lăsați caseta deschisă pe balamale. Vopsea în jurul fiecăruia dintre marginile și interiorul casetei cu un strat subțire de vopsea acrilică sau de fermă. Lăsați stratul să se usuce timp de cel puțin 15-20 de minute înainte de aplicarea următoarei straturi. Utilizați 2-3 straturi totale în interiorul casetei.
  • Nu aveți nevoie să pictați interiorul casetei dacă nu doriți.
  • Încercați să utilizați o culoare diferită de vopsea dacă doriți ca interiorul casetei să adauge un accent. De exemplu, puteți picta exteriorul casetei albe și a interiorului o culoare metalică de aur.
  • 7. Utilizați un marker de vopsea dacă doriți să deseneze desene complete complicate. Agitați bine marcatorul de vopsea, astfel încât vopseaua se răspândește uniform înăuntru. Scoateți capacul de la marcator și trageți orice desene dorite pe care le doriți. Puteți încerca să scrieți nume, să faceți litere sau să adăugați o linie detaliată de linie ca decor. Asigurați-vă că ați pus capacul înapoi pe marcator când ați terminat să o utilizați, astfel încât să nu se usuce.
  • Puteți cumpăra marcatori de vopsea de la magazinul local de artizanat.
  • Experimentați folosind marcatorii de vopsea pe o bucată de lemn sau hârtie înainte de a le folosi pe casetă pentru a vă asigura că acestea sunt culoarea dorită.
  • Bacsis: Traceți în jurul valorii de șabloane dacă doriți să adăugați elemente decorative la designul dvs. De exemplu, utilizați o lovitură de gaură pentru a face un model polka-dot pe o bucată de hârtie sau carton și culoarea în pete cu marcatorul.

  • 8. Distreaza marginea casetei cu șmirghel dacă vrei un aspect rustic. Utilizați o bucată de șmirghel de 180 sau 220 de gresie și aplicați o presiune ușoară în jurul marginilor ascuțite ale cutiei pentru a ridica vopseaua. Apăsați ușor mai greu dacă doriți să eliminați mai multă vopsea și expuneți unele din lemn natural sub ea. Încercați să vă concentrați în jurul zonelor care ar dispărea în mod natural în timp, cum ar fi în jurul balamalelor sau a clapetei.
  • Nu trebuie să primești lemnul dacă vrei ca caseta ta pictată să aibă un aspect curat, terminat.
  • 9. Aplicați 2 straturi de lac pentru a proteja suprafața vopsită. Se amestecă lacul încet, astfel încât să nu dezvolte bule înainte de ao folosi. Îndepărtați capetele unei pensule naturale de păr în lac și trageți-l în linii lungi și drepte pe suprafețele casetei. Trageți vârful periei peste zonele pe care le-ați terminat pentru a vă ajuta să o lăsați. Lăsați lacul să se usuce timp de aproximativ 4 ore până când nu mai este lipit. Apoi aplicați un al doilea strat.
  • Dacă există lovituri sau suprafețe inegale, ușor nisipul lacului neted cu șmirghel de 220 gri.
  • Puteți alege lacuri lucioase sau matte în funcție de cât doriți ca caseta să strălucească.
  • Lacul poate crea fumuri dăunătoare, deci asigurați-vă că lucrați într-o zonă bine ventilată pentru a evita iritarea.
  • Metoda 2 din 3:
    Atașarea decupajului
    1. Imagine intitulată Decorează o cutie de lemn neterminată Pasul 10
    1. Vopsea un strat de vopsea acrilică pe cutie dacă nu doriți cereale de lemn vizibile. Puteți utiliza orice culoare de vopsea acrilică dorită ca sub acoperire pentru cutia dvs. Îndepărtați o perie naturală sau spumă în vopsea și începeți să pictați exteriorul cutiei în curse lungi, drepte. Lăsați exteriorul casetei să se usuce timp de 15-20 de minute înainte de a picta interiorul casetei.
    • Puteți alege să părăsiți caseta neapropiată dacă doriți.
    • Nu aveți nevoie să primiți caseta înainte de ao picta.
    • Evitați aplicarea straturilor groase de vopsea, deoarece acestea se vor usca inegal și pot afecta culoarea cutiei.
  • 2. Nisip vopseaua netedă cu o bucată de șmirghel de 180 de gresie. Aplicați numai presiunea luminii pe măsură ce treceți peste suprafața cutiei cu șmirghelul pentru a scăpa de toate zonele ridicate de vopsea. Aveți grijă să nu apăsați prea tare sau altfel puteți expune lemnul sub vopsea. Lucrați în mișcări circulare mici, astfel încât să nu lăsați nici un semn de zgârieturi vizibil pe suprafață. Îndepărtați frecvent praful de pe cutie, astfel încât să puteți vedea unde ați lucrat deja.
  • Evitați utilizarea șmirghelului cu o garnitură inferioară, deoarece va lăsa zgârieturi în vopsea care ar putea afecta modul în care decupajul aderă la suprafață.
  • Imagine intitulată Decorează o cutie de lemn neterminată Pasul 12
    3. Imprimați imaginea pe care doriți să o atașați la casetă. Redimensionați imaginea în editarea software-ului, deci este de aceeași dimensiune ca și designul final pe care doriți să-l atașați la casetă. Previzualizați imaginea înainte de a le imprimi pentru a vă asigura că nu se taie în jurul marginilor. Rotiți setările de imagine la cea mai înaltă calitate înainte de a da clic pe butonul de imprimare.
  • Dacă nu aveți acces la o imprimantă, încercați să mergeți la o bibliotecă sau un magazin de imprimare locale pentru a imprima imaginea pentru dvs.
  • Variație: De asemenea, puteți utiliza bucăți de țesătură subțire, hârtie de model sau servetele decorative pentru decupajul dvs. dacă nu doriți să imprimați o imagine.

  • 4. Aplicați un strat de adeziv de decupare pe caseta în care doriți imaginea dvs. Îndepărtați o perie de spumă în adezivul de decupaj și ștergeți orice exces care picură. Vopsea un strat subțire de adeziv pe suprafața casetei în care doriți să atașați imaginea. Asigurați-vă că lipiciul nu are bule sau zone ridicate care pot afecta modul în care imaginea se află pe cutie.
  • Puteți cumpăra un adeziv de decupaj din magazinul dvs. local de artizanat sau online.
  • Glue decupaj va începe să se usuce într-o oră, deci asigurați-vă că lucrați repede de îndată ce îl aplicați.
  • 5. Așezați imaginea imprimată pe cutie. Setați cu atenție imaginea în jos pe lemn și apăsați-o ferm. Împingeți orice bule sau riduri de la centru spre marginile imaginii cu degetele pentru a le ușura. Utilizați o presiune blândă, astfel încât să nu rupeți hârtia sau altfel va trebui să începeți.
  • Asigurați-vă că imaginea pe care o utilizați nu are nici un fel de riduri sau crestături, altfel nu poate să se culce în mod corespunzător pe lemn.
  • 6. Periați adezivul de decupaj peste imagine și lăsați-l să se usuce timp de 1 zi. Îndepărtați din nou peria în adezivul de decupare și ștergeți orice exces. Lucrați din centrul imaginii spre margini, astfel încât aplicați un strat subțire pe întreaga suprafață. Utilizați o presiune blândă, astfel încât să nu deteriorați imaginea sau să rupeți hârtia. Lăsați adezivul decupajului setat complet timp de 24 de ore.
  • Decoupage Glue se usucă clar, astfel încât să puteți vedea imaginea când ați terminat.
  • Ștergeți cu atenție orice adeziv de decupare excesiv cu un prosop de hârtie dacă există încă picături mari pe cutie.
  • Imagine intitulată Decorează o cutie de lemn neterminată Pasul 16
    7. Freca orice margini din jurul imaginii cu un burete umed. Umeziți un burete în apă caldă și o strângeți complet, astfel încât să nu piardă. Frecați ușor în jurul oricărei margini expuse a hârtiei care nu fac parte din design. Ștergeți orice hârtie balletă care formează în jurul marginilor, astfel încât numai părțile din designul dvs. sunt lăsate atașate la cutie.
  • De asemenea, puteți încerca să utilizați șmirghel de 220 de gresie, dar puteți, de asemenea, să zgâriați unele dintre vopsele din cutie.
  • Imagine intitulată Decorează o cutie de lemn neterminată Pasul 17
    8. Răspândiți un strat de lac acrilic pe cutie pentru ao sigila. Obțineți un lac de finisare lucioasă sau mată și amestecați-l încet cu un baston de amestecare. Îndepărtați vârful unei periere naturale în lac și ștergeți orice picături excesive. Trageți cu ușurință peria peste lemn în curse lungi drepte pentru a aplica un strat subțire de lac. Lăsați lacul să se usuce timp de cel puțin 4 ore, deci are timp pentru a seta.
  • Lucrați într-o zonă bine ventilată în timp ce lucrați cu lac, deoarece poate crea fumuri dăunătoare care provoacă iritarea.
  • Metoda 3 din 3:
    Gravarea și colorarea modelelor
    1. Imagine intitulată Decorează o cutie de lemn neterminată Pasul 18
    1. Imprimați designul pe care doriți să-l adăugați pe cutie. Redimensionați designul pe computerul dvs. cu software de editare, deci este la fel de mare ca imaginea finală să apară pe cutie. Utilizați funcția de previzualizare a imprimării pentru a vă asigura că designul nu se taie când imprimați-l. Setați-l la imaginea de cea mai bună calitate înainte de a le imprimi pentru designul dvs.
    • De asemenea, vă puteți desena designul cu mâna dacă nu doriți să imprimați una.
    • Dacă nu aveți acces la o imprimantă, verificați pentru magazinele sau bibliotecile de imprimare locale pentru a vedea dacă puteți imprima designul dvs. acolo.
  • 2. Plasați o bucată de hârtie de carbon între designul imprimat și cutia. Setați stratul de hârtie de carbon pe caseta în care doriți să vă gravați designul. Asigurați-vă că partea mai întunecată a hârtiei de carbon atinge lemnul sau altfel imaginea nu va fi transferată corect. Puneți designul cu fața în sus a hârtiei de carbon și introduceți-l la cutie, astfel încât să nu se miște sau să se deplaseze în timp ce lucrați.
  • Hârtia de carbon are un strat întunecat de carbon pe o parte, așa că atunci când scrieți sau desenează ceva pe partea luminii, imaginea se va transfera pe suprafața sub ea.
  • Puteți cumpăra hârtie de carbon din magazinul dvs. de hardware local sau online.
  • Imagine intitulată Decorează o cutie de lemn neterminată Pasul 20
    3. Urmăriți în jurul valorii de conturul designului dvs. cu un creion. Aplicați o presiune fermă cu un creion în jurul valorii de conturul proiectului dvs. Asigurați-vă că mergeți în jurul întregului contur sau designul nu va fi transferat pe cutie. Ridicați un colț al hârtiei în timp ce lucrați pentru a verifica dacă sunteți în stare să vedeți liniile din lemn. Dacă nu, bandă hârtia înapoi și apăsați mai greu cu creionul.
  • De asemenea, puteți utiliza un stilou sau orice alt instrument de scriere ascuțită.
  • Aveți grijă să nu rupeți prin hârtie, deoarece ați putea deteriora lemnul.
  • Avertizare: Aveți grijă să nu frecați hârtia cu mâna în timp ce vă urmăriți designul, deoarece puteți provoca transferul mai mult de carbon, ceea ce este dificil să vedeți liniile urmărite.

  • 4. Scufundați în jurul valorii de contururi cu a Dremel Tool rotativ. Utilizați atașamentul în formă de conuri în instrumentul Dremel, astfel încât să aveți cel mai mult control în timp ce lucrați. Țineți instrumentul ca un creion înainte de ao transforma, așa că vine la viteză maximă. Apăsați vârful în lemn și urmați-vă împreună cu conturul dvs. Ridicați frecvent instrumentul și suflați orice rumeguș, astfel încât să puteți vedea unde lucrați. Continuați să lucrați în jurul valorii de contur până când ați sculptat întregul contur.
  • Instrumentele rotative Dremel au capete mici de filare care le fac ușor să lucreze pentru designul de sculptură în lemn. Le puteți cumpăra de la magazinul dvs. de hardware local.
  • De asemenea, puteți ține, de asemenea, instrumentul lateral, astfel încât capătul mai larg să apară împotriva lemnului dacă doriți să faceți zone mai mari încastrate în lemn.
  • Puteți să vă scufundați în lemn cât de adânc pe cât doriți, dar aveți grijă să nu vă loviți în interiorul casetei.
  • Nu atingeți niciodată capul rotativ în timp ce instrumentul Dremel este pornit, deoarece vă puteți răni serios.
  • 5. Nisip orice margini aspre cu șmirghel de 180 de gresie. Mergeți în jurul designului dvs. și aplicați presiunea luminii cu șmirghelul pentru a elimina toate zonele ridicate sau dure. Lucrați în scurte mișcări înainte și înapoi, astfel încât să nu ruinați designul sculptat. Suflați rumegușul în timp ce lucrați astfel încât să puteți vedea clar care zone pe care le-ați șlefuit deja.
  • Dacă există încă margini aspre, încercați să utilizați șmirghel de 220 de gresie pentru a-l îmbunătăți mai mult.
  • 6. Frecați pata din lemn pe cutie cu o cârpă de cârpă sau un magazin. Alegeți pata de culoare pe care o doriți pentru caseta dvs. și dați capătul unei cârpe de cârpă sau a unui magazin în el. Frecați pata pe lemn ca urmare a direcției cerealelor, astfel încât să absoarbă cele mai bune. Continuați să aplicați pata până când acoperiți întreaga suprafață a lemnului, astfel încât are o culoare uniformă. Lăsați pata să se usuce timp de aproximativ 4 ore.
  • Pata va arăta de obicei mai întunecată în zonele grave, ceea ce vă va ajuta designul să arate mai proeminent.
  • Imagine intitulată Decorează o cutie de lemn neterminată Pasul 24
    7. Sigilați cutia cu finisaj din lemn de poliuretan pentru a sigila pata. Se amestecă finisajul de lemn cu un stick de amestec încet, astfel încât nu formează bule. Îndepărtați capătul unei periei naturale în finală și ștergeți orice exces. Utilizați curse lungi, drepte pe suprafața lemnului, asigurându-vă că aplicați un strat subțire și uniform. Neteziți finisajul cu vârfurile părului înainte de a lăsa să se usuce timp de 4 ore.
  • Puteți aplica un al doilea strat de finisaj din lemn dacă doriți o protecție suplimentară.
  • Finisajul din lemn creează fumuri dăunătoare, așa că lucrați într-o zonă bine ventilată în timp ce o utilizați.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Încercați paiete de lipire la cald sau margele la cutie dacă doriți să adăugați un design spumant, ridicat în caseta dvs.

    Avertizări

    Asigurați-vă că lucrați într-o zonă bine ventilată atunci când utilizați lac, deoarece poate crea fumuri dăunătoare care pot provoca iritații.
  • Protejați suprafețele în timp ce lucrați, astfel încât să nu le faceți accidental.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Pictura cutiei

    • Şurubelniţă
    • 180-220-șmirghel
    • Vopsea acrilică sau de fermă
    • Pălărie naturală sau pensulă de spumă
    • Marcatori de vopsea
    • Lacuri din lemn

    Atașarea decupajului

    • Vopsea acrilică
    • Pălărie naturală sau pensulă de spumă
    • 180 de șmirghel
    • Imprimanta
    • Decupare Glue
    • Burete
    • Lac acrilic

    Gravarea și colorarea modelelor

    • Imprimanta
    • Hartie de carbon
    • Bandă
    • Creion
    • Dremel Tool rotativ
    • 180 de șmirghel
    • Pata de lemn
    • Cârpă sau cârpă de magazin
    • Finisarea lemnului poliuretan
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar