Cum să epilați picioarele

Mulți oameni au descoperit epilarea ca o mare alternativă la picioarele de ras sau de ceară. Un epilator scoate părul de rădăcini, astfel încât veți avea picioare netede timp de șase până la opt săptămâni. Obțineți aceleași rezultate ca și ceara, dar fără mizerie și cheltuieli. Aflați cum să utilizați un epilator corect pentru a obține rezultate excelente cu disconfort minim.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătiți-vă picioarele
  1. Imagine intitulată picioarele epilate Pasul 1
1. Alegeți un epilator de bună calitate. Calitatea problemelor dvs. de epilator. Alegeți un brand bine-cunoscut, bine evaluat pe care îl cunoașteți că puteți avea încredere. Un epilatator ieftin nu poate funcționa și și poate fi mai dureros de utilizat. Din moment ce epilatorul dvs. va dura mult timp (și nu va trebui să cumpărați ceară și razori fantezie) este meritat să vă izbucniți pentru unul bun.
  • Căutați epilatoare în magazinele de aprovizionare de frumusețe. Pentru o selecție și mai bună, verificați magazinele online. Alegeți un epilator cu o mulțime de recenzii bune.
  • Dacă epilatorul dvs. este fără fir, asigurați-vă că îl încărcați complet înainte de a începe. Nu vrei să fii blocat cu o slujbă pe jumătate terminat când e epilatorul tău moare.
  • Imagine intitulată picioarele Epilate Pasul 2
    2. Radeți picioarele cu una până la trei zile înainte de epilare. Epilatoarele funcționează cel mai bine când firele dvs. sunt doar câțiva milimetri. Dacă firele tale sunt prea lungi, ei se pot încurca în epilator - prea scurt și nu este suficient pentru capetele de filare să apată pe măsură ce lucrați. Ras cu câteva zile în prealabil este cel mai bun mod de a vă asigura că firele de păr sunt cu toată durata și gata să se epuizeze.
  • Imagine intitulată picioarele epilate Pasul 3
    3. A rezervat cel puțin o oră pentru prima dvs. sesiune. Odată ce te obișnuiești cu procesul, probabil că o poți face într-o jumătate de oră sau cam așa ceva. Pentru prima sesiune, totuși, veți dori să vă dați o mulțime de timp. Procesul este cu siguranta mai lent decat rasul, dar rezultatele vor dura mult mai mult.
  • Mulți oameni le place să se epuizeze noaptea. Picioarele tale vor fi roșii și puțin umflate când ați terminat. Dacă epilați noaptea, se vor întoarce la normal dimineața.
  • Cel mai bine nu este epilat în ziua în care aveți un eveniment sau o dată mare, dacă nu intenționați să purtați ciorapi sau pantaloni. Fă-o cu o zi înainte, astfel încât picioarele tale să nu fie roșii și umflate când ieși.
  • Imagine intitulată picioarele epilate Pasul 4
    4. Luați un analgezic cu o oră înainte de a începe. Acest lucru este opțional, dar mulți găsesc că ajută la luarea unui analgezic deasupra contorului (în funcție de doza recomandată) pentru a scoate marginea. Epilarea se simte foarte mult ca ceara - doare la inceput, dar in cele din urmă te obișnuiesti cu sentimentul si chiar sa vin sa te bucuri de ea.
  • Imagine intitulată picioarele epilate Pasul 5
    5. Exfoliați picioarele în duș. Scăparea pielii uscate va împiedica apariția firelor îngrozitoare mai târziu. Luați un duș cald și exfoliați pielea folosind un loofah sau o curățare a corpului. Frecați pielea într-o mișcare circulară pentru a îndepărta ușor pielea moartă.
  • Puteți face întotdeauna o baie în prealabil dacă doriți.
  • Imagine intitulată picioarele Epilate Pasul 6
    6. Decideți dacă să se epuizeze umed sau uscat. Unii oameni le place să-și epiteze picioarele atunci când sunt în duș, simțindu-se că căldura de la duș face procesul mai puțin dureros. Alții preferă să se usuce, deoarece acest lucru permite epilatorului să înțeleagă o fermă pe fire de păr și să-și facă mai eficient activitatea.
  • Dacă aceasta este prima dată, ați putea dori să epilați umezi pentru a vă menține pielea umedă și încălziți tot timpul. Încercați să epilați într-o baie caldă superficială (doar asigurați-vă că nu vă lăsați epilatorul!). Utilizați gel de duș pe picioare pentru a ajuta evoluția epilatorului mai ușor.
  • Dacă doriți să o faceți uscată, asigurați-vă că pielea este complet uscată. Uscătorul tău părul tău, cu atât mai bine epilatorul va fi capabil să-i prindă părul umed va deveni alunecos și lipicios, făcând procesul mai greu. După exfoliere, uscați-vă picioarele și presați-le cu pudră de copil înainte de a începe.
  • Partea 2 din 3:
    Folosind epilatorul
    1. Imagine intitulată picioarele Epilate Pasul 7
    1. Utilizați mai întâi cea mai mică setare. Multe epilatoare vin cu două setări: scăzute și mari. Când începeți mai întâi, utilizați setarea scăzută, astfel încât să vă puteți obișnui cu sentimentul de epilare. După ce sunteți familiarizat cu senzația, puteți trece la setarea ridicată și puteți accelera procesul.
  • Imagine intitulată picioarele Epilate Pasul 8
    2. Începeți în interiorul piciorului inferior. Aceasta este zona cea mai puțin sensibilă de pe picior, deci este un loc bun pentru a începe astfel încât să vă puteți obișnui cu sentimentul de epilare. Evitați începând cu gleznele sau chiar peste oase, deoarece aceste zone sunt mai dureroase pentru epilare. Salvați cele mai sensibile pete pentru ultimul, deoarece până atunci corpul dvs. va fi obișnuit cu sentimentul.
  • Imagine intitulată picioarele epilate Pasul 9
    3. Țineți epilatorul aproape de piele, dar nu apăsați greu. Treceți ușor peste pielea într-o mișcare circulară în zona în care doriți să îndepărtați părul. Capul de rotire vă vor prinde firele de păr și le vor scoate. Va dura aproximativ treizeci de secunde pentru a termina epilarea oricărei zone date.
  • Rulați epilatorul împotriva bobului de creștere a părului. Verificați îndeaproape fiecare secțiune a piciorului dvs. pentru a vedea ce direcție părul crește înainte de a epila.
  • Pentru a face mai ușor ca epilatorul să vă prindă firele de păr, să vă conduceți mâna împotriva bobului de creștere pentru a face ca părul să se ridice.
  • Veți simți cu siguranță un vârf, iar picioarele dvs. pot sângera puțin. Dacă trebuie să opriți și să luați o pauză, nu este nimic în neregulă cu asta.
  • Imagine intitulată picioarele epilate Pasul 10
    4. Du-te încet pentru a te asigura că ai tot părul. Epilatoare funcționează cel mai bine atunci când sunt folosite într-un ritm lent. Fiți răbdători în timp ce epitați fiecare patch de piele, trecând de câteva ori pentru a vă asigura că veți obține tot părul. Dacă încercați să mergeți rapid, veți pierde părul, care învinge scopul.
  • Imagine intitulată picioarele epilate Pasul 11
    5. Schimbați la o setare mai mare după ce sunteți obișnuit cu sentimentul. Trecerea la o setare mai mare vă permite să mergeți puțin mai rapid și să treceți peste fiecare zonă mai puțin de ori. Dacă stingul inițial a trecut și sunteți obișnuiți cu senzația de păr care a fost scos, mergeți și treceți.
  • Imagine intitulată picioarele epilate Pasul 12
    6. Misturați-vă picioarele când ați terminat. Utilizați Aloe sau o cremă hidratantă pentru a vă calma picioarele, care vor fi roșii și iritate timp de câteva ore. Odată ce umflarea și roșeața au dispărut, picioarele dvs. vor fi complet netede și fără păr.
  • Dacă picioarele dvs. sunt foarte umflate, puteți utiliza un pachet de gheață pentru a reduce umflarea când ați terminat.
  • Dacă vreunul pete sângerează, curățați zona și aplicați un bandaj.
  • Partea 3 din 3:
    Pornirea unei rutine
    1. Imagine intitulată picioarele Epilate Pasul 13
    1. Curățați-vă epilatorul după fiecare utilizare. Dacă utilizați epilatorul dvs. umed, puteți să o clătiți sub apă curentă. Dacă îl utilizați uscat, curățați-l cu alcool de frecare sau utilizați kitul de curățare cu care a apărut. Acest lucru va împiedica înfundarea epilatorului, precum și dezinfectarea acesteia pentru data viitoare când o folosiți.
  • Imagine intitulată picioarele epilate Pasul 14
    2. Epilați de câteva ori pe parcursul săptămânii. Părul crește în etape, astfel încât să observați o nouă creștere la câteva zile după prima sesiune. Pe parcursul unei săptămâni, veți dori să vă epilați picioarele două sau chiar de trei ori pentru a obține tot părul. După aceea, veți putea să vă bucurați de picioarele netede timp de câteva săptămâni înainte de a vă epuiza din nou.
  • Imagine intitulată Picioarele Epilate Pasul 15
    3. Faceți atingere de ori de câte ori doriți. Dacă vedeți o nouă creștere a părului, veniți înainte de a vă pregăti pentru o altă sesiune completă de epilare, este bine să faceți o atingere. Utilizați același proces pe care l-ați fi în timpul unei sesiuni regulate și asigurați-vă că vă curățați epilatorul după aceea. După câteva luni, veți descoperi că creșterea părului dvs. încetinește și atingerea atingerii sunt mai puțin necesare.
  • Imagine intitulată picioarele epilate Pasul 16
    4. Utilizați epilatorul pe alte părți ale corpului. Epilatoarele sunt minunate pentru picioare, dar pot fi folosite și pe părți mai sensibile ale corpului. Dacă vă bucurați de procesul și rezultatele pe care le obțineți prin epilarea picioarelor, încercați să utilizați și epilatorul pe brațe sau la armpiturile dvs.
  • sfaturi

    Dacă acest lucru doare prima dată, este pentru că sunteți nou la epilare. Majoritatea oamenilor se obișnuiesc cu sentimentul și cresc de fapt să se bucure de ea.

    Avertizări

    Dacă picioarele dvs. sunt încă iritate și roșii după o zi, faceți o programare pentru a vizita dermatologul dvs.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Epilator
    • Exfoliant de frecare
    • Gel de duș (pentru epilarea umedă)
    • Pulbere pentru copii (pentru epilarea uscată)
    • Aloe sau loțiune de hidratare
    • Gheaţă
    • Peste contra dureruric
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar