Cum de placă cromată

Placarea cu cromuri autentică implică un crom stratificat peste suprafața unui obiect metalic sau plastic. Deoarece acest proces este extrem de periculos, va trebui să plătiți un profesionist pentru obiecte de placă cromată pentru dvs. Din fericire, există mai multe alternative solide dacă doriți să obțineți un finisaj cromat frumos pentru scopuri decorative sau de protecție. Cea mai ușoară metodă este să luați o vopsea de pulverizare metalică cu pigmenți VMP și să vă pulverizați obiectul. Cealaltă opțiune este de a obține un kit de pulverizare cromată care utilizează apă deionizată și o soluție de cromare pentru a aplica un strat de crom în elementul dvs. Amintiți-vă că vă curățați întotdeauna obiectul înainte de a picta sau pulverizația și pentru a lua întotdeauna măsurile de siguranță adecvate atunci când lucrați cu substanțe chimice nocive.

Pași

Metoda 1 din 3:
Curățarea articolului
  1. Imagine intitulată Placa cromată Pasul 1
1. Clătiți și ștergeți-vă obiectul cu apă și o cârpă curată. Începeți prin spălarea obiectului metalic pe care îl veți lucra. Rulați obiectul sub un curent de apă rece și rotiți-o în mână pentru a obține întregul articol umed. Utilizați o cârpă pentru a șterge suprafața curată și pentru a elimina petele de suprafață, murdărie sau murdărie. Dacă obiectul cu care lucrați este gras sau uleios, săriți acest pas.

Bacsis: Dacă există contaminanți pe elementul pe care îl placă, produsul dvs. finit nu va ieși conform destinației și puteți avea pete de apă, bule sau impurități în finisajul dvs. cromat.

  • Imagine intitulată Placa cromată Pasul 2
    2. Puneți o pereche de mănuși de cauciuc și purtați ochelari de protecție. Majoritatea degresoarelor comerciale sunt iritanții pielii și ochiului. Pentru a evita rănirea pielii sau a ochilor, purtați mâneci lungi și puneți o pereche de ochelari de protecție. Apucați o pereche curată de mănuși de cauciuc și aruncați-le pentru a evita rănirea sau iritarea pielii.
  • Imagine intitulată Placa cromată Pasul 3
    3. Utilizați un degresator pentru a elimina orice ulei sau grăsime. Obțineți un degresant comercial conceput pentru bucătărie, bicicletă sau curățare metalică. Pulverizați degresorul pe suprafața obiectului dvs. și dați degresatorului 3-5 minute pentru a vă înmuiați în elementul dvs. Apoi, luați o cârpă curată și curățați degresorul în element și îndepărtați orice substanțe uleioase.
  • Ridicați un degresant la aprovizionarea dvs. locală de curățare sau la magazinul de bunuri de origine.
  • Dacă doriți să vă creați propriul degresant, amestecați 3 linguri (43 g) de sodă de copt cu 1 cană (240 ml) de apă caldă.
  • Imagine intitulată Placa cromată Pasul 4
    4. Buff suprafața obiectelor metalice cu un tampon de spălare. Apuca o placă uscată, groasă, de spălare. Curățați elementul dvs. folosind curse circulare ferme, circulare. Acoperiți fiecare secțiune a obiectului dvs. de 3-4 ori pentru a vă asigura că ați curățat orice impurități reziduale. Apoi, clătiți și uscați elementul.
  • Nu utilizați un tampon de spălare pe materiale plastice pe care le planificați pe pictura prin pulverizare. Pur și simplu clătiți elementul sub apă și ștergeți-le uscat.
  • Metoda 2 din 3:
    Articole de vopsire Chrome
    1. Imagine intitulată Placa cromată Pasul 5
    1. Achiziționați o vopsea de pulverizare cromată dintr-o sursă de casă sau magazin de piese auto. Mergeți la o rețea de acasă, o construcție sau un magazin de piese auto. Căutați o cutie de vopsea de pulverizare care este etichetat "crom" sau "cromată."Verificați cu atenție eticheta pentru a vedea dacă conține VMP (pigmenți metalici vid), care sunt pigmenți de vopsea cromată. Evitați cutiile de vopsea care spun pur și simplu "argint" sau "aur" pentru a obține o culoare autentică care replică de fapt culoarea placă cromată.
    • Aceste vopsele de pulverizare sunt adesea comercializate ca vopsea de pulverizare "metalică".
    • Aceasta este cea mai bună opțiune dacă aveți un obiect ieftin, ca un colier ieftin sau vază, pe care doriți să îl transformați în crom în scopuri decorative.
    • Pictura de pulverizare Ceva crom nu este placare din punct de vedere tehnic. Cu toate acestea, pictura prin pulverizare este cea mai ușoară metodă de a obține un finisaj cromat și este mai sigur decât celelalte metode.

    Bacsis: Vopsele cu VMP conțin pigmenți care au fost placate cu vid, ceea ce înseamnă că pigmentul de vopsea în sine a fost cromat placat. Aceste vopsele sunt mai scumpe, dar merită acest lucru dacă doriți un finisaj care de fapt aproximează placarea cu crom reală.

  • Imagine intitulată Placa cromată Pasul 6
    2. Luați elementul în afara și puneți o cârpă de picătură sub ea. Vopseaua de aerosoli poate deveni un iritant pulmonar dacă nu lucrați într-o zonă bine ventilată. Pentru a rămâne în siguranță, luați obiectul pe care îl pictați afară. Așezați o cârpă de picătură sub ea pentru a evita pictura accidentală a solului sau a pereților din jurul elementului dvs.
  • Puteți arunca pe un aparat respirator sau o mască de praf dacă doriți, dar nu este necesar dacă lucrați în afara.
  • Puneți o pereche de mănuși de cauciuc dacă doriți să vă păstrați mâinile curate.
  • Purtați mâneci lungi și pantaloni pentru a păstra particulele de vopsea să se obțină pe piele.
  • Imagine intitulată Placa cromată Pasul 7
    3. Țineți canalul de vopsea de pulverizare 8-16 în (20-41 cm) departe de element. Luați-vă poate fi vopsea de pulverizare și scuturați-o timp de 20-25 de secunde până când auziți mingea în interiorul râului. Îndreptați duza în jos la elementul dvs. și țineți apăsat 8-16 în (20-41 cm) departe de suprafața elementului.
  • Nu puteți pulveriza vopsea în timp ce țineți-o cu capul în jos.
  • Imagine intitulată Placa cromată Pasul 8
    4. Pulverizați-vă elementul folosind lovituri netede, spate și înapoi pentru a aplica vopseaua. Începeți în partea de sus a obiectului din plastic sau metal. Apăsați degetul în jos pentru a elibera vopseaua de pulverizare. Deplasați-vă înapoi și înapoi de-a lungul vârfului elementului dvs., care lucrați în jos spre partea de jos pe măsură ce vă pulverizați. Evitați menținerea CAN într-o singură locație prea lungă pentru a preveni formarea pe suprafața elementului.
  • Pictura de pulverizare poate simți un fel de ciudat dacă nu ați mai făcut-o înainte. Dacă aceasta este prima dată utilizând vopsea de pulverizare, încercați să practicați un element pe care nu-l pasă mai întâi, ca o cutie de carton sau cutie de lapte goală.
  • Imagine intitulată Placa cromată Pasul 9
    5. Așteptați 2-3 ore pentru ca elementul să se usuce și să-l răstoarne. Odată ce ați acoperit o parte a elementului dvs., așteptați 2-3 ore pentru ca vopseaua să se usuce complet. Odată ce elementul are aer uscat, flip-o pentru a expune orice zone nevăzute pe care nu le-ați acoperit încă.
  • În mod normal, vopseaua de pulverizare se poate usca în 15-30 de minute. Vopseaua de pulverizare VMP tinde să ia puțin mai mult să se usuce. Așteptând câteva ore este o modalitate bună de a juca în siguranță și de a vă asigura că vopseaua este complet absorbită de metal sau plastic.
  • Imagine intitulată Placa cromată Pasul 10
    6. Vopsiți secțiunile rămase ale articolului dvs. și lăsați-l să se usuce la aer. Vopsiți secțiunile nelegate ale elementului metalic sau plastic folosind același proces pe care l-ați utilizat în prima parte. Țineți apăsat aproximativ 8-16 în (20-41 cm) departe de element și utilizați un accident vascular cerebral neted pentru acoperirea completă a obiectului. Așteptați încă 2-3 ore pentru ca vopseaua să se usuce.
  • Vopseaua cromată trebuie să se mențină timp de 6-8 luni înainte de a începe să erodeze.
  • Imagine intitulată Placa cromată Pasul 11
    7. Repetați acest proces pentru a adăuga straturi suplimentare dacă doriți un finisaj Shinier. Odată ce ați lăsat primul strat uscat, puteți să vă opriți dacă sunteți mulțumit de culoarea și strălucirea vopselei cromate. Dacă doriți ca un finisaj mai luminos sau un aspect mai bine texturat, nu ezitați să aplicați straturi suplimentare de vopsea folosind același proces pe care l-ați folosit pentru a picta obiectul pentru prima dată. Aplicați încă 2-4 straturi de vopsea pentru a lumina culoarea și pentru a îmbunătăți finisajul.
  • Metoda 3 din 3:
    Utilizarea unui kit de placare cu pulverizare
    1. Imagine intitulată Placa cromată Pasul 12
    1. Cumpărați un kit de pulverizare cromată de la o companie de ofertă cromată. Kiturile de pulverizare cromată sunt kituri DIY care utilizează o varietate de substanțe chimice pentru a aplica un finisaj cromat la un obiect metalic. Aceste kituri costă în mod obișnuit între 150-500 de dolari și pot fi achiziționate numai de la companii care se specializează în placarea cromului. Finisajul este mai durabil decât vopseaua standard de pulverizare, dar utilizează substanțe chimice periculoase și abrazive.
    • Kiturile de pulverizare nu numai că vor da elementele dvs. o strălucire frumoasă, dar vor proteja metalele de la rugină și eroziune!
    • Cu excepția cazului în care aveți o mulțime de obiecte pe care încercați să le faceți plăcuță, este de obicei mai ieftină să vă luați elementul la un magazin care oferă servicii de placare cromată.
    • Puteți utiliza un kit de pulverizare cromată pe plastic durabil sau metal, inclusiv oțel, alamă, cupru și aluminiu.
  • Imagine intitulată Placa cromată Pasul 13
    2. Puneți mâneci lungi, o capotă, un aparat respirator, un ochelari și mănuși. Este incredibil de important să evitați să intrați în contact cu oricare dintre substanțele chimice pe care le veți folosi pentru a transforma elementul crom. Purtați un pulover cu mâneci lungi, cu o capotă și desenatoare. Puneți mănuși groase de cauciuc și ochelari de protecție. Apucați o pereche de pantaloni groși pentru a rămâne în siguranță în timp ce vă pulverizați articolul. Puneți un aparat respirator și legați-l strâns.
  • O mască de praf nu va oferi suficientă protecție pentru majoritatea kiturilor cromului de pulverizare.
  • Bacsis: Există câteva kituri de pulverizare cromată care nu utilizează o mulțime de substanțe chimice abrazive sau nocive. Este posibil să puteți purta o mască de praf în loc de un aparat respirator cu aceste kituri și luați-o ușor pe hainele grele. Citiți cu atenție instrucțiunile pentru a vedea ce fel de precauții de siguranță trebuie să luați cu marca dvs. specifică.

  • Imagine intitulată Placa cromată Pasul 14
    3. Setați elementul într-o zonă bine ventilată. Luați materialele exterioare pentru a evita expunerea la oricare dintre substanțele chimice cromate. Dacă plătiți doar o parte a unui element, puneți o cârpă groasă de cădere în jos sub elementul dvs. pentru a vă asigura că pulverizați doar obiectul. De asemenea, puteți seta obiectul pe o suprafață de lucru stabilă sau stabilă dacă doriți să vă pulverizați întregul articol dintr-o dată.
  • Nu faceți acest lucru într-o zi cu vânt când substanțele chimice vor fi suflate peste tot.
  • Imagine intitulată Placa cromată Pasul 15
    4. Acoperiți obiectul în pulverizarea soluției de activare. Țineți activatorul de 6-8 inci (15-20 cm) departe de suprafața obiectului. Trageți declanșatorul pe sticlă pentru a vă acoperi obiectul în soluția de activare. Spray de 10-20 de ori pe fiecare secțiune a suprafeței pentru ao acoperi complet în soluția de activare. Elementul dvs. trebuie să piardă cu soluția de activare până la momentul în care ați terminat.
  • Activatorul acoperă obiectul într-o soluție care va lega pulverizarea cromului la materialul articolului. Unele kituri se vor referi la activator ca primer.
  • Fiecare kit de pulverizare este diferit. Dacă instrucțiunile dvs. vă spun să faceți ceva înainte de a aplica un activator sau nu menționați deloc un activator, continuați și săriți acest pas.
  • Imagine intitulată Placa cromată 16
    5. Se amestecă soluția de cromare cu apă deionizată. Citiți instrucțiunile specifice ale kitului pentru a determina modul în care soluția de pulverizare cromată trebuie amestecată. Majoritatea kiturilor oferă apa deionizată, astfel încât pur și simplu trebuie să combinați 2-3 sticle într-o singură sticlă de pulverizare și să o agitați. Unele kituri vor necesita doar o clătire de apă deionizată înainte de aplicarea soluției de cromare.
  • Dacă aveți nevoie să faceți singur apă deionizată, executați apă sau apă de primăvară printr-un sistem di. Di Systems pot fi achiziționate de la o companie de inginerie chimică, companie de purificare a apei sau distribuitor online.
  • Apa deionizată este în esență apă care a avut toate mineralele, contaminanții și aditivii eliminați.
  • Imagine cu titlu cromată Pasul 17
    6. Pulverizați elementul cu soluția de cromare. Luați sticla de pulverizare umplută cu soluția de cromare și țineți-o la 6-10 inci (15-25 cm) departe de elementul dvs. Trageți declanșatorul pe sticlă pentru a vă pulveriza elementul de 10-15 ori, începând din partea de sus a obiectului și lucrați spre partea de jos. Permiteți soluția să se scurgă din elementul dvs. și pe suprafața de lucru sau de pânză de picătură. Lucrați-vă în jurul întregului articol dacă vă cromați întregul lucru.
  • Dacă puteți regla setarea duzei pe sticla de pulverizare, utilizați o setare medie a duzei pentru a evita ricochetele. Dacă utilizați o setare mai largă a duzei, aplicația mai subțire poate duce la un strat neuniform.
  • Ar trebui să vedeți elementul dvs. Schimbarea culorii aproape imediat ca activatorul, apa și pulverizarea cromului se leagă la suprafața obiectului.
  • În funcție de kitul dvs. specific, este posibil să fie necesar să aplicați mai multe straturi de soluții cromate de densitate diferite pentru a finaliza procesul.
  • Imagine intitulată Placa cromată Pasul 18
    7. Aplicați agentul de etanșare prin pulverizarea. Fie aplicați imediat agentul de etanșare, fie așteptați ca soluția de cromare să se usuce pe baza instrucțiunilor specifice ale kitului. Pulverizați-vă materialul de etanșare peste elementul pe care îl pulverizați. Utilizați aceeași metodă pe care ați utilizat-o pentru soluția de cromare, prin pulverizarea obiectului ținând sticla de 6-10 inci (15-25 cm) departe de suprafață. Pulverizați-l cu materialul de etanșare până când ați acoperit întregul element de pe fiecare parte.
  • Etanșantul vă va proteja cromul de la estompare timp de cel puțin 1 an.
  • Imagine intitulată Placa cromată Pasul 19
    8. Suflați dispozitivul dvs. pentru a finaliza procesul. Utilizați un uscător de suflare pe cea mai tare setare sau prindeți un pistol de aer. Suflați-vă obiectul uscat prin deplasarea furtunului sau a uscătorului de suflare înainte și înapoi pe suprafața elementului dvs. Lucrați în curse din spate și începeți din partea de sus înainte de a vă deplasa în jos. Odată ce obiectul dvs. este complet uscat, ați terminat aplicarea cromului!
  • Fiecare kit de pulverizare cromată este diferit. Urmați instrucțiunile specifice ale kitului dvs. de pulverizare pentru a obține cea mai bună finalizare posibilă pentru elementul dvs.
  • Placarea cromată care a fost aplicată cu un kit de pulverizare durează oriunde de la 1-5 ani.
  • sfaturi

    Avertizări

    Placarea reală cromată (realizată cu crom hexavalent) poate fi aplicată numai într-un magazin care este specializat în ea. Substanțele chimice implicate în procesul standard sunt carcinogene și sunt puternic reglementate de guvern. Ei nu pot fi achiziționați legal de cetățeni privați fără licență de afaceri adecvată.
  • Puteți configura un sistem de galvanizare pentru a schimba structura moleculară a elementelor metalice și a le face să fie strălucitoare. Aceasta nu este de fapt placare cromată, și puteți provoca un incendiu, șocați-vă sau vă expuneți la substanțe chimice nocive. Se poate face teoretic la domiciliu, dar este incredibil de periculos și nu este recomandat.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Curățarea articolului

    • Apă
    • Cârlig curat
    • Degresant
    • Masca de praf
    • Mănuși
    • Îmbrăcăminte cu mâneci lungi
    • Spălați pad

    Articole de vopsire Chrome

    • Chrome vopsea de pulverizare
    • Picătură de pânză
    • Respirator
    • Mănuși
    • Îmbrăcăminte cu mâneci lungi

    Utilizarea unui kit de placare cu pulverizare

    • Setul cromului de pulverizare
    • Picătură de pânză
    • Respirator
    • Mănuși
    • Îmbrăcăminte cu mâneci lungi cu capotă
    • Apă deionizată
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar