Cum sa faci la placarea nichelului acasa: tot ce trebuie sa stii

Placarea de nichel se referă la orice proces care acoperă un obiect metalic într-un strat protector de nichel sau aliaj de nichel. Dacă sunteți interesat să faceți acest lucru la domiciliu, singura dvs. opțiune realistă este Nichel galvanizat, Deși există servicii care oferă și metode alternative de nichel. Există două motive principale pentru a face obiectul unui obiect de nichel - pentru a le proteja sau a îmbunătăți aspectul general. Indiferent dacă doriți să respirați viața nouă în bijuterii antice sau căutați să protejați piulițele de pe bicicleta dvs. de epocă, citiți mai mult pentru a afla mai multe despre procesul de placare cu nichel.

Pași

Întrebarea 1 din 10:
Poți să faci placă de nickel acasă?
  1. Imagine intitulată face placarea nichelului 1
1. Puteți, deși aveți nevoie să purtați mănuși și ochelari de protecție. Tot ce ai nevoie este 2 bucăți de anod de nichel, pe care le poți cumpăra online. De asemenea, veți avea nevoie de niște oțet alb și de clipuri de aligator pentru o sursă de baterie sau o sursă de alimentare. Asigurați-vă că păstrați camera ventilată prin deschiderea ferestrelor și rotirea ventilatorului. Purtați mănuși de cauciuc, o mască de praf și ochelari de protecție.
  • Acest proces este cunoscut sub numele de galvanizare și este singura metodă de DIY pe care o puteți utiliza la un obiect de nichel. Există alte metode mai eficiente atunci când vine vorba de placare cu nichel, dar va trebui să plătiți pe cineva să facă acest lucru.
Întrebarea 2 din 10:
Cum pot crea echipamentul meu de placare cu nichel?
  1. Imagine intitulată face nichel Placare Pasul 2
1. Umpleți un recipient de sticlă cu oțet și puțină sare. Vă atârnați cele două bucăți de nichel pe marginea recipientului, astfel încât acestea să fie submarin. Apucați o sursă mică de alimentare și utilizați clemele de aligator pentru a cârligul pozitiv și negativ până la bucățile de nichel. Cârligul sârmei pozitive până la una din piesele de nichel și firul negativ la celălalt. Conectați alimentarea cu energie și așteptați.
  • Pentru alimentarea dvs. de alimentare, puteți utiliza o baterie de 6 sau 12 volți. De asemenea, puteți cumpăra o sursă de alimentare dedicată cu cleme de aligator încorporate. Dacă vă simțiți într-adevăr grele, puteți utiliza un încărcător vechi de telefon prin împărțirea cablului, separarea celor două fire izolate și prin apăsarea la asta.
  • Atâta timp cât sursa de alimentare nu pune mai mult de 1 amp, veți fi bine.
Întrebarea 3 din 10:
Cum îmi plătesc nickel obiectul meu?
  1. Imagine intitulată face nichel Placare Pasul 3
1. Înmuiați-l în soluție odată ce oțetul devine verde. Sarea, oțetul și anodele de nichel încărcate vor inunda soluția cu electroliți și o determină să devină verde. Odată ce se întâmplă acest lucru, este acuzat. Curățați obiectul metalic pe care doriți să îl plătiți și deconectați sursa de alimentare. Lăsați piesa pozitivă de nichel cuplat unde este, dar luați negativul. Așezați obiectul dvs. de la un fir de cupru și îl scufundați în soluție.
  • Ar trebui să dureze aproximativ 20 de minute pentru ca placarea de nichel să fie completă.
  • Agățat obiectul dvs. în soluție o va împiedica să plutească în partea de jos a recipientului. Dacă se întâmplă acest lucru, placarea nu va acoperi în mod uniform fiecare parte a obiectului.
Întrebarea 4 din 10:
Are uzura nichelului?
  1. Imagine intitulată face Placi de nichel Pasul 4
1. Da, placarea se va purta în timp. Cu toate acestea, de obicei durează o lungă perioadă de timp și o cantitate grea de uzură și lacrimă. Există două beneficii principale atunci când vine vorba de placarea nichelului. Unul este că, în general, arată destul de rece. Cealaltă este că protejează materialul subiacent de la deteriorare. Deci, în timp ce placarea nichelului va dispărea în cele din urmă, va dura mult timp și este un semn că placarea își face treaba prin protejarea suprafeței de dedesubt.
Întrebarea 5 din 10:
Plăcile de nichel scumpe?
  1. Imagine intitulată face Placi de nichel Pasul 5
1. Depinde în totalitate de obiect și de metoda preferată. Există câteva moduri diferite față de un obiect de nichel și o parte a computerului necesită un nivel diferit de atenție la detalii decât o piuliță. Din fericire, cele mai multe servicii de placare oferă citate gratuite. Contactați câteva servicii diferite lângă dvs. pentru a vedea ce se vor taxa pe baza a ceea ce căutați la placă de nichel.
  • Dacă faceți o baie de galvanizare DIY, tot ce aveți nevoie pentru a cumpăra sunt două bucăți de anod de nichel. De asemenea, este posibil să aveți nevoie să cumpărați două clipuri de aligator, dar nu ar trebui să vă costă mai mult decât un cuplu de dolari toate lucrurile luate în considerare.
Întrebarea 6 din 10:
Cum puteți spune dacă nichelul este placat?
  1. Imagine intitulată face Placi de nichel Pasul 6
1. Zgâriați obiectul și îl scufundați în apă sărată timp de 24 de ore. Obiectele placate cu nichel vor coroda în apa sărată, iar culoarea lor se va schimba dramatic. Nichelul autentic 100% nu va coroda sau schimba culoarea.
  • Dacă nu doriți să riscați deteriorarea elementului, ați putea lua întotdeauna obiectul unui bijutier și cereți-i să se uite la ea. Acestea ar trebui să fie capabile să determine dacă aveți nichel pur sau nu.
Întrebarea 7 din 10:
Ce culoare este placarea nichelului?
  1. Imagine intitulată face nichel Placare Pasul 7
1. Dacă faceți acest lucru acasă, va fi argint, la fel ca nichelul obișnuit. Dacă procesul nu a fost efectuat corect 100%, nichelul dvs. poate avea o nuanță ușor galbenă. Tipul de placare influențează textura, dar nu culoarea. Placarea dvs. de nichel DIY va ieși luminoasă și strălucitoare. Alte metode profesionale pot lăsa placarea cu un finisaj duller sau mat.
  • Serviciile profesionale de nichel pot adăuga coloranți la stratul de nichel. Aceste acoperiri pot fi orice culoare.
Întrebarea 8 din 10:
Nichel toxic este toxic pentru a atinge?
  1. Imagine denumită Piața de nichel 8
1. Nu, deși poate fi toxic dacă sunteți alergic la nichel. Dacă sunteți alergic la nichel și atingeți ceva placat, puteți dezvolta dermatită de contact. Pielea ta poate dezvolta o erupție cutanată, simți mâncărime, sau transformă roșu și uscat. Aceste simptome se îndepărtează de obicei pe cont propriu, dar ar trebui să vedeți un medic dacă simptomele se înrăutățește în timp.
  • Nichelul este de fapt găsit, în cantități de urmărire, în aer, apă și diverse produse de uz casnic. Atâta timp cât nu o înghițiți sau frecați în mod activ nichel peste tot corpul, ar trebui să fiți bine.
Întrebarea 9 din 10:
Este o placă de nichel mai bună decât cromul?
  1. Imagine intitulată face Placi de nichel Pasul 9
1. Du-te pentru placarea nichelului dacă vrei protecție și crom pentru aspect. Dacă obiectul dvs. va fi expus la o mulțime de alte substanțe chimice sau umiditate, atunci sunteți mai bine să faceți placare de nichel. Chrome este un material ușor mai greu, dar nichelul este destul de aproape în acea cursă pe care nu veți vedea o mare diferență acolo. Motivul principal pentru a selecta placarea cromului este că arată curat. Este Shinier, mai reflectorizant și are această nuanță albastră, atunci când străluciți o lumină asupra lui.
  • Este, în general, mai scump pentru a obține placare cromată, deși depinde de tipul de placare cu nichel.
Întrebarea 10 din 10:
Cum eliminați placarea nichelului?
  1. Imagine intitulată face nichel Placare Pasul 10
1. Cumpărați un agent de stripare nontoxică de nichel și vă înmuiați obiectul. Clătiți obiectul. Urmați instrucțiunile de pe agentul de stripare a nichelului pentru ao încălzi. În mod tipic, încălziți lichidul până la aproximativ 140 ° F (60 ° C) pentru ao activa. Apoi, înmuiați obiectul dvs. placat cu nichel în soluție timp de 10-15 minute. Scoateți-l cu niște clești sau o lingură de lemn, clătiți bine obiectul și ați terminat!
  • Puteți cumpăra un agent de stripare a nichelului online.
  • Există și alte modalități de a face acest lucru, dar de obicei implică încărcarea de acid sulfuric cu anozi și este puțin mai complicată și periculoasă decât folosirea unui agent de stripare.

sfaturi

Partajați pe rețeaua socială:
Similar