Cum se completează un formular de cerere ipo

Pentru a reduce costurile și pentru a îmbunătăți eficiența, Bursa Națională a Indiei (NSE) a creat o procedură uniformă pentru investitori să liciteze pe acțiuni într-o ofertă publică inițială (IPO) de stoc într-o societate. Toți investitorii trebuie să completeze o ASBA (Aplicația acceptată de suma blocată) aplicarea prin banca lor de investiții. Numai băncile cu sindicat auto-certificate (SCSB) sunt capabile să furnizeze servicii de asba.

Pași

Partea 1 din 2:
Deschiderea unui cont Demat
  1. Imaginea intitulată Completați un formular de cerere IPO Pasul 1
1. Alegeți un SCSB. Deoarece numai SCSB-urile pot oferi servicii ASBA, trebuie să vă deschideți contul DEMAT la un SCSB. Prin procesul de aplicare, SCSB este, de asemenea, cunoscut sub numele de "Participant depozent" sau dp.
  • Imaginea intitulată Completați un formular de cerere IPO Pasul 2
    2. Completați o aplicație pentru a vă deschide contul. Banca pe care o alegeți va avea un formular de cerere pentru a completa astfel încât să puteți deschide un cont demtat cu ele. Fiecare bancă are cerințele proprii și comisioane pentru a deschide un cont.
  • De asemenea, trebuie să trimiteți o fotografie de dimensiune a pașapoartelor. Este posibil să puteți trimite o copie digitală sau puteți aștepta și aduceți fotografia de-a lungul când luați documentele originale către Bancă pentru verificare.
  • Imaginea intitulată Completați un formular de cerere IPO Pasul 3
    3. Trimiteți documentele necesare. Împreună cu formularul de cerere, trebuie să trimiteți copii ale documentelor care dovedesc identitatea și adresa dvs. Documentele sau fotocopiile scanate sunt acceptabile cu aplicația inițială.
  • Pentru a dovedi identitatea dvs., puteți trimite cartea dvs. Pan, ID-ul electoral, permisul de conducere sau alte fotografii emise de un departament al statului sau al guvernului central.
  • Pentru a vă dovedi adresa, puteți trimite cartea dvs. de rație, pașaportul, cartea de identitate a alegătorilor sau permisul de conducere. De asemenea, puteți să trimiteți copii verificate de facturi de utilitate sau facturi telefonice care au numele și adresa dvs. pe ele.
  • Imaginea intitulată Completați un formular de cerere IPO Pasul 4
    4. Verificați-vă detaliile în persoană. Înainte ca contul dvs. să fie deschis oficial, banca trebuie să vizualizeze originalele documentelor pe care le-ați trimis împreună cu formularul de cerere. De obicei, un membru al personalului băncii vă va contacta pentru a verifica detaliile aplicației dvs.
  • Când sunteți contactat, membrul personalului băncii vă va informa ce documente trebuie să vă aduceți cu dvs. pentru a vă sprijini cererea. Ei vor putea, de asemenea, să răspundă la orice întrebări pe care le aveți despre întreținerea sau funcționarea contului dvs. în acest moment.
  • Imaginea intitulată Completați un formular de cerere IPO Pasul 5
    5. Accesați contul dvs. online. Odată ce obțineți numărul de cont și detaliile, setați-l pe site-ul băncii, astfel încât să aveți acces online. Veți avea nevoie de acces online, astfel încât să puteți completa și să depună cererile IPO.
  • Unele bănci vă pot oferi aceste informații imediat după finalizarea procesului de verificare în persoană. Alții vă vor trimite o notificare scrisă care include numărul dvs. de cont Demat, ID-ul clientului sau alte informații necesare pentru a vă accesa contul.
  • Partea 2 din 2:
    Finalizarea unei aplicații ASBA
    1. Imaginea intitulată Completați un formular de cerere IPO Pasul 6
    1. Conectați-vă la contul dvs. DEMAT. Aplicațiile IPO sunt completate online prin contul dvs. DEMAT. Amenajarea paginii dvs. de cont va fi diferită în funcție de banca pe care o utilizați. Localizați aplicația IPO și urmați procedura băncii dvs. pentru a naviga la pagina de aplicație.
  • Imaginea intitulată Completați un formular de cerere IPO Pasul 7
    2. Alegeți IPO-urile pe care le doriți. Puteți trimite până la 5 aplicații la un moment dat dintr-un singur cont DEMAT. Când navigați la pagina de aplicație IPO, banca dvs. va avea o listă a IPO care acceptă în prezent aplicațiile.
  • Banca dvs. poate furniza, de asemenea, informații despre corporație și specificul IPO. De asemenea, trebuie să faceți unele cercetări pe cont propriu înainte de a trimite o cerere de IPO.
  • Imaginea intitulată Completați un formular de cerere IPO Pasul 8
    3. Furnizați numele și numărul contului. Aplicația IPO trebuie să includă numele și adresa, numărul PAN și numărul de cont Demat. Introduceți cu atenție aceste informații. Dacă este incorectă, cererea dvs. poate fi respinsă.
  • Unele bănci vor completa automat aceste informații pentru dvs. atunci când accesați aplicația din contul dvs. online.
  • Imaginea intitulată Completați un formular de cerere IPO Pasul 9
    4. Introduceți cantitatea și prețul dvs. de ofertă. În mod obișnuit, doriți să licitați pe banda de preț superioară pentru a vă îmbunătăți șansele de a fi acordate acțiuni. Păstrați dimensiunea lotului la minimum și faceți mai multe aplicații. Acest lucru va crește, de asemenea, șansele de a fi acordate acțiuni.
  • Dacă aplicați de mai multe ori cu o cantitate mai mică de acțiuni la un preț mai mare, șansele dvs. de a fi alocate sunt semnificativ mai mari decât dacă efectuați o singură cerere. Sebi a proiectat procesul pentru a se asigura că acțiunile sunt alocate cât mai multor investitori mai mici posibil.
  • Imaginea intitulată Completați un formular de cerere IPO Pasul 10
    5. Trimiteți-vă aplicația. Dacă vă completați aplicația online, uitați-vă înainte de a vă asigura că nu ați făcut erori. Când faceți clic pe butonul pentru a trimite aplicația dvs., fondurile necesare pentru a vă sprijini aplicația vor fi blocate automat în contul dvs. DEMAT.
  • Fondurile dvs. vor fi blocate până la alocarea zilei. În acea zi, suma de bani necesară achiziționării acțiunilor pe care le-ați alocat va fi dedusă din contul dvs. Blocul va fi eliberat pe orice banii rămași.
  • Imaginea intitulată Completați un formular de cerere IPO Pasul 11
    6. Verificați starea aplicației. Alocarea este finalizată în mod obișnuit în termen de 10 până la 12 zile. Dacă sunteți acțiuni alocate, aceste acțiuni vor fi creditate în contul dvs. DEMAT pe zi sau două după finalizarea alocării.
  • Odată ce acțiunile sunt creditate în contul dvs. și stocul este listat pe NSE, sunteți liber să tranzacționați acțiunile.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar