Cum se suferă de arc

Sudarea arcului metalic ecranat este procesul de îmbinare a două piese metalice utilizând un electrod acoperit cu flux care este topit într-un arc electric și devine o parte topită a pieselor care sunt sudate.Acest articol va descrie utilizarea sudării acoperite cu flux Rods și un tip simplu, transformator Cutie de cracker aparat de sudura.

Pași

  1. Imagine intitulată ARC WELD Pasul 1
1. Înțelegeți procesul de sudare a arcului metalic ecranat.Un arc electric se formează la vârful tijei de sudură atunci când un curent trece printr-un spațiu de aer și continuă prin metalul împământat, care este sudat.Iată câteva dintre termenii și descrierile lor utilizate în acest articol:
  • Aparat de sudura.Acesta este termenul folosit pentru a descrie mașina care transformă electricitatea de curent de 120-240 volți la tensiunea de sudură, de obicei 40-70 volți AC, dar și o gamă de tensiuni DC.În general, acesta constă dintr-un transformator mare, greu, un circuit de reglare a tensiunii, un ventilator intern de răcire și un selector de gamă de amperaj.Termenul de sudor se aplică persoanei care face sudarea. O mașină de sudură necesită un sudor pentru ao opera.
  • Conduce sau conducători de sudare.Acestea sunt conductorii de cupru izolați care poartă amperajul ridicat, electricitatea de joasă tensiune la piesa de lucru care este sudată.
  • Tijă, sau Stinger Este dispozitivul de la capătul plumbului care deține electrodul, pe care persoana le sudată utilizează pentru a realiza sarcina de sudură.
  • Clema de sol și la sol.Acesta este conducerea care motivează sau completează circuitul electric și, în mod specific, clema care este atașată la lucrare pentru a permite ca electricitatea să treacă prin metalul sudat.
  • Amperaj, sau AMPS.Acesta este un termen electric, folosit pentru a descrie curentul electric furnizat electrodului.
  • DC și polaritate inversă.Aceasta este o configurație diferită utilizată în sudarea cu un sistem ARC / Electrod, care oferă mai multă versatilitate, în special în aplicațiile de sudare deasupra capului și pentru utilizarea anumitor aliaje care nu sudau cu ușurință cu tensiuni AC.Mașina de sudare care produce acest curent are un circuit de redresor sau are curent furnizat de un generator și este mult mai scump decât un sudor tipic AC.
  • Electrozi.Există mulți electrozi de sudură specializați, utilizați pentru aliaje specifice și tipuri de metale, cum ar fi fiert sau fier maleabil, oțel inoxidabil sau cromolic, aluminiu și oțeluri de carbon călit sau ridicate.Un electrod tipic constă din tija de sârmă din centru acoperită cu o acoperire specială (flux) care arde ca arcul este menținut, consumând oxigenul și producerea de dioxid de carbon în zona de sudură pentru a împiedica oxidarea sau arderea de bază în arc Flacără în timpul procesului de sudare.Iată câteva electrozi comuni și utilizările lor:
  • E6011 Electrozii sunt un electrod ușor de oțel cu o acoperire cu fibre de celuloză.Primele două numere din identificarea electrodului este rezistența la tracțiune, măsurată în lire pe kilograme de 1000 de inch.Aici, randamentul electrodului ar fi de 60.000 psi.
  • E 6010 Electrozii sunt un electrod de polaritate inversă, utilizat în mod obișnuit pentru sudarea țevilor de abur și apă și sunt deosebit de utile pentru deasupra capului Sudarea, deoarece metalul își ține poziția în timp ce într-o stare lichidă, fiind trasă în piscina de sudură topită prin fluxul curentului direct de la electrod la piesa de prelucrat.
  • Alt scop specific E60xx Electrozii sunt disponibili, dar din moment ce E6011 sunt considerați o tijă standard, scopul general, iar E6010 sunt considerați standardul pentru sudarea DC de polaritate inversă, acestea nu vor fi acoperite în detaliu în acest articol.
  • E7018 Electrozii sunt hidrogen scăzutTije de oțel acoperite cu flux, cu o rezistență la tracțiune ridicată de 70.000 psi.Acestea sunt adesea utilizate în asamblarea oțelului structural utilizat în industria construcțiilor și în alte aplicații în care sunt necesare un material de umplutură puternic și o sudură de forță mai mare.Rețineți că, deși aceste tije oferă o rezistență mai mare, ele sunt mai puțin iertare în ceea ce privește obținerea unei suduri curate și de înaltă calitate la amperații incorecte și cu murdar (ruginite, vopsite sau galvanizate). Acești electrozi sunt numiți hidrogen scăzut datorită oricărei încercări de reducere a conținutului de hidrogen. Acești electrozi trebuie depozitați într-un cuptor cu o temperatură cuprinsă între 250ºF și 300 ° F. Această temperatură este deasupra punctului de fierbere a apei de 212 ° F la nivelul mării. Această temperatură păstrează umiditatea (dew) (H2O) în aer de la colectarea în flux.
  • Nickel, Castalloy, Electrode Ni-Rod.Acestea sunt tije speciale făcute pentru turnarea de sudură, ductilă sau fier malleabil și au mai mult randament, pentru a permite extinderea și contracția materialului de fier care este sudat.
  • Tije de metale diferite.Aceste tije sunt fabricate dintr-un aliaj special și oferă rezultate mai bune atunci când sudarea oțelurilor temperate, întărite sau aliate.
  • Tije de aluminiu.Acestea sunt o tehnologie mai recentă și permit aluminiu de sudare cu arc cu un sudor convențional, mai degrabă decât utilizarea unui sudor special de alimentare cu fir protejat cu gaz ca un MIG (gaz metalic, gaz inert) sau Tig (Tungsten, gaz inert) Mașină de sudare, adesea menționată ca Heliarc Sudarea, deoarece heliu era gazul folosit pentru a proteja flacăra arc în timp ce sudată. Numele oficiale create de Societatea Americană de Sudură (AWS) pentru această sudură de tip ARC sunt sudarea arcului metalic protejat (stick), sudarea arcului de tungsten (TIG) și sudarea arcului cu gaz (MIG).
  • Dimensiuni ale electrodului.Electrozii vin într-o varietate de dimensiuni, măsurate prin diametrul centrului metalic al fiecărei tije.Pentru tije de oțel ușoare, un interval de diametru de /16 inch (0.2 cm) la /8 Inch (1.0 cm) este disponibil, iar dimensiunea utilizată este determinată de amperajul sudorului și grosimea materialului sudat.Fiecare tijă efectuează cel mai bine la un anumit interval de amperaj.Selectarea intervalului de amperaj corect pentru o tijă de dimensiune dată va depinde de materialul de bază și de penetrarea dorită, astfel încât amperațiile specifice vor fi acoperite numai pentru sudarea descrisă mai departe în acest articol.
  • Echipament de siguranta.O parte critică de sudare este în siguranță, și știind cum să utilizați, echipamentul de siguranță corect pentru loc de muncă.Iată câteva elemente tipice care sunt necesare pentru sudarea în condiții de siguranță.
  • Scutul de sudare (Hood).Aceasta este masca care este purtată pentru a proteja persoana care sudată de la blițul strălucitor al arcului și de la scânteile fiind aruncate în timpul sudării.Lentilele standard de sudare a arcului sunt colorate foarte întunecate, deoarece expunerea la blițul arc poate provoca blițuri la retina ochiului.Un întuneric de nivel 10 este minimul pentru sudarea ARC.Hoods de sudare cu a flip up lentile a fost odată preferată, deoarece obiectivul întunecat poate fi ridicat și o lentilă de sticlă separată va proteja sudorul de la bucăți de zgură, în timp ce sudă este cioplit. Cel mai nou scut de sudură de sine se întunecă cel mai de dorit scutul de sudură a fost vândut acum. Aceste obiective de protecție de sudură sunt foarte luminoase pentru tăierea tăierii și torței. Când un arc este lovit, lentila automată de auto-întunecare se va schimba la o haină presetată # 10. Chiar mai nou pe piață sunt lentila automată de întunecare cu umbra automată variabilă.
  • Mănuși de sudură.Acestea sunt mănuși de piele speciale, izolate care ajung la aproximativ 6 inci (15.2 cm) deasupra încheieturilor și protejează mâinile și brațele inferioare ale sudorului (sudărea persoanei).Ele oferă, de asemenea, o protecție limitată față de șocul accidental dacă sudărea persoanei intră în contact cu electrodul accidental.
  • Leathers sudare.Acesta este un șorț ca jacheta din piele care acoperă umerii și pieptul sudorului, folosit pentru lucrări deasupra capului în care scânteile ar putea aprinde îmbrăcămintea sudorului sau ar putea provoca arsuri.
  • Cizme de muncă.Sudarea persoanei ar trebui să poarte cel puțin 6 inch (15.2 cm) Boot de tip dantelă pentru a preveni scânteile și zgura fierbinte să-și ardă picioarele.Aceste cizme ar trebui să aibă tălpi izolante realizate dintr-un material care nu se topește sau nu arde cu ușurință.
  • Imagine intitulată ARC WELD Pasul 2
    2. Aflați pașii pentru crearea unei suduri de succes.Sudarea este mai mult decât tragerea unei tije de sudură într-o bucată de oțel și lipind-o la altul.Procesul începe cu montarea corectă și asigurarea piese de lucru, sau metalul pentru a fi sudat, împreună.Pentru piesele mai groase, este posibil să doriți să ștergeți un teșit, astfel încât margele ulterioare pot fi plasate în canelură pentru al umple complet cu o sudură solidă.Iată pașii de bază pentru completarea unei suduri simple.
  • Strike arcul.Acesta este procesul de creare a unui arc electric între electrodul și piesa de prelucrat.Dacă electrodul permite pur și simplu curentului să treacă direct în piesa de lucru împământată, nu va fi suficientă căldură produsă pentru a se topi și a fuziona împreună.
  • Mutați arcul pentru a crea o şirag de mărgele.Bead-ul este metalul din electrodul de topire care curge împreună cu metal topit din metalul de bază pentru a umple spațiul dintre piesele care sunt îmbinate prin sudură.
  • Formați margele de sudură.Acest lucru se face prin țesutul arcului înainte și înapoi peste calea de sudură, fie într-un zig zag, fie într-o mișcare din figura 8, astfel încât metalul se răspândește la lățimea că doriți să fiți boabe terminat de sudură.
  • Cip și periați sudura între treceri.De fiecare dată când ați terminat a trece, sau excursie de la un capăt la celălalt de sudură, trebuie să eliminați zgură, sau materialul de flux de electrod topit, de pe suprafața margelei de sudură, astfel încât numai metalul topit curat va umple sudura pe trecerea ulterioară.
  • Imagine intitulată ARC WELD Pasul 3
    3. Strângeți instrumentele și materialele de care veți avea nevoie pentru a începe sudarea.Aceasta înseamnă mașina de sudură, electrozii, cablurile și clemele și metalul care urmează să fie sudat.
  • Imagine intitulată ARC WELD Pasul 4
    4. Configurați o zonă de lucru sigură, de preferință cu o masă construită din oțel sau alt material neinflamabil.Pentru practică, câteva bucăți de oțel ușor, cel puțin /16 inch (0.5 cm) gros va funcționa.
  • Imagine intitulată ARC WELD Pasul 5
    5. Pregătiți metalul care urmează să fie sudat.Dacă metalul constă din două piese care trebuie să fie îmbinate în procesul de sudare, este posibil să aveți nevoie Pregătirea, sau prepararea de sudură ei, prin șlefuirea unei margini tăiate pe laturile care trebuie să fie îmbinate.Acest lucru permite suficient penetrare a arcului de sudură pentru a topi ambele părți la o stare topită, astfel încât legăturile metalice de umplutură prin grosimea secțională a metalului.Cel puțin, ar trebui să eliminați orice vopsea, grăsime, rugină sau alți contaminanți, astfel încât lucrați cu o piscină curată de metal topit pe măsură ce vă sudați.
  • Imagine intitulată ARC WELD Pasul 6
    6. Atașați clemele pentru a ține piesele metalice împreună, dacă aveți nevoie.Cleste de tip de blocare, "C" cleme, un viciu sau cleme de încărcare de arc vor funcționa de obicei.Pentru proiecte speciale, puteți găsi că va trebui să adaptați diferite tehnici pentru a asigura piesele de lucru până când sunt îmbinate.
  • Imagine intitulată ARC WELD Pasul 7
    7. Atașați clema de sol la bucata de stoc mai mare care este sudată.Asigurați-vă că există o locație curată, astfel încât circuitul electric să poată fi completat cu o rezistență minimă la locația la sol.Din nou, rugina sau vopseaua vor interfera cu împământarea piesei de lucru, ceea ce face dificilă crearea unui arc când începeți sudarea.
  • Imagine intitulată ARC WELD Pasul 8
    8. Selectați raza corectă a tijei și amperajului pentru activitatea pe care o încercați.Ca exemplu, /4 inch (0.6 cm) Oțelul plăcii poate fi sudat eficient utilizând un E6011, /8 inch (0.3 cm) electrod, între 80-100 amperi.Așezați electrodul în suportul electrodului (de acum înainte la care se numește Stinger) Asigurarea că materialul conductiv al clemei de stingere este pe metalul curat la capătul electrodului.
  • Imagine intitulată ARC WELD PASUL 9
    9. Porniți mașina de sudură.Ar trebui să auziți un sunet umral de la transformator. Sunetul ventilatorului de răcire care rulează sau nu poate fi auzit. Unele ventilatoare de mașină de sudură funcționează numai când mașina necesită răcire.Dacă nu, este posibil să fie necesar să verificați circuitul care furnizează puterea dvs. și întreruptoarele din caseta de panou.Mașinile de sudare necesită o cantitate considerabilă de energie pentru a funcționa, adesea un circuit special evaluat la 60 de amperi sau mai mult la 240 volți.
  • Imagine intitulată ARC WELD PASUL 10
    10. Țineți stingerul în mâna dvs. dominantă de mânerul izolat, cu tija într-o poziție, astfel încât lovirea vârfului de pe placa pe care o sudare, va fi cât mai naturală posibilă.Țineți-vă scutura de sudură doar suficient de mare, astfel încât să puteți vedea pentru a muta electrodul la câteva centimetri de piesa de prelucrat, gata să răstoarne în jos pentru a vă proteja ochii.Poate doriți să efectuați atingerea electrodului împotriva metalului de sudură pentru a obține Simțiți-vă înainte de a porni alimentarea, dar Nu loviți niciodată un arc electric fără a vă proteja ochii.
  • Imagine intitulată ARC WELD PASUL 11
    11. Selectați punctul în care doriți să începeți sudarea. Poziționați vârful tijei aproape de el, apoi plasați capota de sudură în poziție.Doriți să Atingeți vârful electrodului împotriva metalului pentru a finaliza circuitul electric, apoi trageți instantaneu un pic, pentru a crea un arc electric între vârful electrodului și metalul care este sudat. O altă modalitate de a lovi un arc este ca și cum ar fi un meci.Acest decalaj de arc sau spațiul aerian, creează o mare rezistență la circuitul electric, ceea ce produce flacăra de arc sau plasma și căldura necesară pentru a lichefia electrodul și metalul adiacent zonei de sudură.
  • Imagine intitulată ARC WELD PASUL 12
    12. Loviți electrodul împotriva suprafeței metalului, tragându-l înapoi ușor când vedeți un arc electric.Acest lucru are o mare practică, deoarece diametrele de electrod diferite și amperațiile de sudură necesită un alt decalaj între vârful electrodului și piesa de lucru, dar dacă puteți ține gapul stabil, va apărea un arc electric continuu de la electrod la Piesa de lucru. În mod tipic, spațiul arc nu trebuie să fie mai mare decât diametrul electrodului. Practicați stabilirea arcului ținând electrodul de aproximativ 1/8 până la 3/16 de la un centimetru din piesa de lucru, apoi începeți să vă deplasați de-a lungul căii pe care doriți să le sudați. Pe măsură ce mutați electrodul, metalul se va topi, umplând piscina de metal topit și construirea de sudură.
  • Imagine intitulată ARC WELD PASUL 13
    13. Practicați călătoria peste calea sudurii dvs. cu electrodul până când puteți păstra un arc consistent, deplasându-vă la o viteză consistentă și în linie cu calea pe care doriți să o sudare.Când ați stăpânit controlul arcului, veți începe să practici sau să construiți margele de sudură.Acesta este depunerea de metal care se alătură celor două piese pe care le sudare împreună.Tehnica pe care o folosiți pentru a vă așeza margele va depinde de lățimea spațiului (dacă există una) pe care o umpleți și adâncimea dorită să pătrundă.Cu cât mișcați mai lent electrodul, cu cât vopsea va intra mai adânc în bucățile de lucru din metal și pentru a face o cale largă, cu atât mai mult vă zigați zig sau țeseți vârful electrodului, cu atât mai larg margele pe care le veți stabili.
  • Imagine intitulată ARC WELD PASUL 14
    14. Păstrați arcul stabilit în timp ce vă deplasați de-a lungul sudurii pe care le faceți.În cazul în care materialul electrodului la metal și se blochează, smulgeți stingerul pentru a sparge tija liberă fie din clema de stingere, fie din metalul de sudură.Dacă arcul este pierdut deoarece mutați electrodul prea departe de suprafața metalului, opriți procesul și curățați zgura din fața locului, atunci când redefiniți arcul pentru a continua, nu va exista nici o zgură în zona de sudură Pentru a contamina noua sudură pe care o începeți de la locul Arcul a fost pierdut sau rupt.Nu puneți niciodată o margine nouă peste zgura existentă, deoarece acest material se va topi în plasma Arc și bubble prin noul strat de metal pe care îl plasați, ducând la o sudură slabă și murdară.
  • Imagine intitulată ARC WELD Pasul 15
    15. Practicați deplasarea electrodului într-o mătură mișcare pentru a crea o margeră mai largă. Acest lucru vă va permite să completați mai mult de sudură într-o singură trecere, lăsând o sudură mai curată și mai bună.Electrodul este deplasat într-o mișcare laterală, deoarece este trasă de-a lungul căii de sudură, fie într-un zig-zag, curbate, fie într-o mișcare de opt.
  • Imagine intitulată ARC WELD Pasul 16
    16. Reglați amperajul de ieșire al sudorului pentru a se potrivi materialului pe care îl sudare și penetrarea dorită a arcului.Dacă găsiți margele finisate de sudură, cu o scădere profundă la marginile margele sau metalul adiacent este pur și simplu topit sau ars, reduceți amperajul incremental până când starea este corectată.Dacă, pe de altă parte, aveți dificultăți la lovirea sau menținerea unui arc, este posibil să aveți nevoie să măriți amperajul.
  • Imagine intitulată ARC WELD Pasul 17
    17. Curățați sudura terminată.După ce ați terminat sudare, este posibil să doriți să eliminați zgura și să vă curățați sudarea, fie pentru a permite vopsea să se îmbibască mai bine, fie pur și simplu din motive cosmetice.Chip de pe zgură și perie de sârmă de sudură pentru a îndepărta orice material străin și zgură rămasă.Dacă suprafața trebuie să fie plată pentru a permite montarea piesei pe care le-ați sudat la o altă piesă, utilizați un șlefuitor de unghi pentru a scoate partea superioară sau a unei porțiuni ridicate a margelei.O sudură curată, mai ales după măcinarea plat, este mai ușor să se examineze pentru a vedea dacă s-au produs garnitură, bătălii sau alte defecte în timp ce sudarea.
  • Imagine intitulată ARC WELD Pasul 18
    18. Vopsiți-vă sudarea cu un primer adecvat de rugină pentru ao proteja de coroziune. Metalul proaspăt sudat va coroda destul de repede dacă este expus la elemente, deoarece metalul de bază real este expus direct la umiditate.
  • sfaturi

    Unii oameni asculta la sunetele produse de arcul electric pentru a judeca calitatea sudurii.Sunetele de popping și snapping pot indica fie un decalaj arc inconsistent, fie un amperaj necorespunzător.
  • Atunci când se alătură pieselor de lucru prea mari până la clema efectivă, Tack piesele împreună cu suduri mici la intervale pentru a împiedica schimbarea pieselor.
  • Dacă sudați în mijlocul zilei, elevii ochilor vor fi mici și mai puțină lumină va intra în ochii tăi.Acest lucru va reduce șansele de a obține dureri de cap severe de la deteriorarea retinală cauzată de lumina emisă de Arcs.Dacă obțineți o durere de cap severă de la Arcs, nu vă faceți griji, rămâneți în afara soarelui și luați aspirină pentru a controla durerea și se va vindeca în 2 până la 3 zile.
  • Dacă ați sudat în soare în mijlocul zilei, metalul se va încălzi și va fi mai ușor să porniți și să continuați sudurile.De asemenea, puteți utiliza un amperaj mai mic și faceți o lucrare mai bună dacă metalul este cald de la soare.
  • Avertizări

    Inspectați cablurile și conexiunile adesea pentru a reduce posibilitatea de șocuri electrice accidentale.
  • Metalul rămâne fierbinte pentru o perioadă lungă de timp după ce sudarea este completă, deci păstrați animalele de companie și copiii din zona de lucru până când toate materialele s-au răcit.
  • Protejați-vă de arsurile de bliț, acoperind pielea cu mănuși, o mască de față și mâneci, dependente de zona acoperită. Nu sudați niciodată fără o cască de protecție atunci când sudare.
  • Lumina strălucitoare de la un arc electric poate provoca arsuri similare cu arsurile solare, astfel încât purtați cămăși cu mâneci lungi și pantaloni lungi pentru a reduce expunerea.
  • Consultați linkul în citări, mai jos pentru avertismente și precauții specifice.
  • Evitați respirația fumului produs din procesul de sudare.Acest lucru se aplică în mod special la metalele galvanizate sau placate și acele metale care au fost vopsite cu primeri de oxid de metal.Metalul în plămâni poate provoca cancer.
  • Mașinile de sudare cu arc utilizează un curent electric de înaltă amperage, care este extrem de periculos, astfel încât să gestioneze cablurile și stingerea cu grijă.Nu sudați niciodată în condiții umede sau în material umed fără o pregătire adecvată.
  • Asigurați-vă întotdeauna să vă puneți filtrul în fața ochilor înainte de a lovi arcul!
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Mașină de sudare, cu cabluri, cleme și electrozi
    • Instrumente pentru prepararea și curățarea sudurilor, inclusiv un ciocan de tăiere, perie de sârmă și un polizor cu unghi
    • Echipament de siguranta
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar