Cum de a evita să fie scammed pe ebay

Într-o epocă în care cea mai mare parte a tranzacțiilor de piață informale se întâmplă online, eBay este un pionier. Dacă sunteți un utilizator avid al eBay, majoritatea experiențelor dvs. au fost probabil minunate! Cu toate acestea, există întotdeauna șansa ca vei fi scamat și, indiferent cât de rar este această șansă, ar trebui să fii pregătit pentru asta. Iată câteva modalități diferite de a evita să fie scammed atunci când cumpărați sau vânzați pe eBay.

Pași

Metoda 1 din 2:
Evitând escrocherii în timp ce cumpărați
  1. Imagine intitulată Evitați să vă scammed pe eBay Pasul 1
1. Protejați-vă contul. Înainte de a vă oferi licitați pe primul articol, asigurați-vă că setările dvs. PayPal și Ebay sunt cât mai sigure posibil. Nu este o idee rea să aveți un e-mail și un cont bancar complet separat dedicat exclusiv tranzacțiilor dvs. eBay.
  • Aceeași logică se aplică adresei dvs. de domiciliu - mai ales dacă achiziționați ceva de la un vânzător de lungă distanță, luați în considerare alegerea pachetului la oficiul poștal. Această metodă oferă o securitate suplimentară cuplată cu păstrarea confidențialității.
  • Imagine intitulată Evitați să vă scammed pe eBay Pasul 2
    2. Familiarizați-vă cu escrocheri comune. Dacă nu știți playbook-ul, sunteți obligat să ajungeți ca o statistică în ea. Cele mai multe escale eBay care țintă cumpărătorii sunt centrate în jurul trimiterii de produse defecte pentru o marcare nebună sau pur și simplu nu trimite un produs direct după livrarea plății.
  • Aceste tipuri de înșelători se întâmplă cel mai adesea cu articole de bilete mari cum ar fi mașini sau proprietăți, deci dacă trebuie să achiziționați un vehicul sau ceva similar prin eBay, asigurați-vă că insistați asupra unui loc de întâlnire reciproc pentru a face tranzacția.
  • Puteți evita cele mai multe escrocheri de bază prin simpla solicitare mai multor informații despre element și termenii vânzării articolului. Dacă vânzătorul este reticent în a vă oferi informații sau apar evaziv, ar trebui să dați elementului o trecere.
  • Imagine intitulată Evitați să vă scammed pe eBay Pasul 3
    3. Domeniul de aplicare al contului utilizatorului. Deși aceasta nu este cea mai exactă modalitate de a determina dacă cineva este sau nu un scammer, elimină posibilitatea de a cumpăra de la cineva cu o tonă de comentarii negative sau o lipsă de istorie.
  • Această precauție este cea mai mare parte contextuală, deci asigurați-vă că puneți întrebări. Dacă contactați vânzătorul și vă spun că au lucrat pe eBay de ani de zile când contul lor a fost înregistrat săptămâna trecută, ar trebui să ridice un pavilion roșu imediat.
  • Imagine intitulată Evitați să vă scapați pe eBay Pasul 4
    4. Acordați atenție termenilor tranzacției. Dacă nu citiți amprenta fină și cineva vă oferă un element deteriorat sau defect "ca și", ebay nu o va face cu tine într-o dispută. Este umbros, dar din punct de vedere tehnic legal - prin urmare, ar trebui să vă schimbați necazul prin citiți prin fiecare detaliu pe listă înainte de licitare.
  • Dacă este posibil, solicitați și fotografii suplimentare sau informații - din nou, dacă vânzătorul este reticent în a vă adapta solicitării, probabil că ascund ceva.
  • Imagine intitulată Evitați să vă scapați pe eBay Pasul 5
    5. Căutați steaguri roșii. Înainte de a vă contacta chiar și un vânzător, căutați recenzii negative, lipsa unei politici de rambursare, a informațiilor lipsă sau vagă sau a cererilor de comenzi, cecuri sau alte metode de plată terță parte.
  • De asemenea, ar trebui să fiți în general în căutarea lucrurilor care pur și simplu sună prea bine pentru a fi adevărate. Dacă vedeți pe cineva care vinde o bucată de hardware scump descris ca "nouă" Pentru bine, sub prețul pieței, este probabil o înșelătorie.
  • Imagine intitulată Evitați să vă scammed pe eBay Pasul 6
    6. Plătiți întotdeauna prin metode aprobate de eBay. Paypal și eBay ține evidența tranzacțiilor și aveți acces la aceste înregistrări în orice moment - trecerea prin intermediul unor site-uri terțe sau metode de plată este un mod sigur de a pierde sprijinul ambelor companii în caz de înșelătorie.
  • Plătiți la colectarea mărfurilor de bilete de mare, cum ar fi mașinile, mobilierul mare sau articolele similare. Cea mai ușoară modalitate de a asigura cooperarea ambelor părți într-un eveniment ca aceasta este prin întâlnirea față în față într-o zonă neutră, cu o mulțime de vizibilitate - eu.E., un centru comercial.
  • Imagine intitulată Evitați să vă scapați pe eBay Pasul 7
    7. Documentați totul. eBay și PayPal se ocupă exclusiv în înregistrări scrise, deci dacă un vânzător dorește să discute afaceri prin telefon, explică politicos acest lucru. Ei probabil vor fi descurajați dacă încearcă să te înșele.
  • Ar trebui să păstrați toate înregistrările scrise ale tranzacțiilor timp de cel puțin un an după efectuarea tranzacției, pur și simplu pentru asigurare.
  • Imagine intitulată Evitați să vă scammed pe eBay Pasul 8
    8. Monitorizați-vă contul bancar și PayPal după aceea. În zilele următoare tranzacției dvs., păstrați un ochi pentru orice activitate neregulată în conturile dvs. bancare. Dacă observați orice, contactați Paypal, Ebay sau sucursala locală și raportați circumstanțele.
  • Metoda 2 din 2:
    Evitând escrocherii în timpul vânzării
    1. Imagine intitulată Evitați să fiți scammed pe eBay Pasul 9
    1. Examinați setările dvs.. Înainte de a lista un articol de vânzare, asigurați-vă că politica dvs. de rambursare, setările de plată și informațiile de expediere sunt corecte. Nu vreți ca cineva să vă acuze că le-ai înșelat pe baza informațiilor inexacte - de fapt, unii escroci vor găsi modalități de a exploata erorile ca aceasta pentru a le face pe eBay să facă acest lucru într-o dispută, conducând să pierdeți atât banii cât și dvs. articol.
  • Imagine intitulată Evitați să vă scammed pe eBay Pasul 10
    2. Configurați conturile dedicate băncii și a conturilor de e-mail. În timp ce PayPal este relativ sigur și eBay are o serie întreagă de beneficii de securitate pentru a vă menține banii în siguranță, luați în considerare deschiderea unui cont separat exclusiv pentru tranzacții, completați cu o adresă de e-mail însoțitoare.
  • Mai mulți utilizatori au raportat succes în ocupări de înșelătorie prin e-mailuri legate de PayPal și un e-mail referitor la eBay separat unul de celălalt - în acest fel, dacă, de exemplu, un cumpărător contactează e-mailul PayPal cu o anchetă, știi automat că este o înșelătorie.
  • Imagine intitulată Evitați să vă scammed pe eBay Pasul 11
    3. Familiarizați-vă cu escrocheri comune. În primul rând, cumpărătorii caută mereu cea mai bună afacere, deci ceea ce puteți interpreta ca o înșelătorie ar putea fi pur și simplu încearcă să negocieze prețul. Acestea fiind spuse, cele mai multe escrocherii care se desfășoară pe vânzători tind să se rotească în jurul refuzului de a plăti pentru un element sau încercând să-și facă banii înapoi după cumpărarea articolului menționat.
  • Cea mai obișnuită înșelătorie este numită "momeală și rambursare comutator", în care un cumpărător se plânge de primirea unui dispozitiv rupt sau defect după navele sale. Deoarece eBay este obligat să facă față cumpărătorului în cazul în care acestea oferă dovada - un proces suficient de ușor, deoarece tot ce trebuie să facă este să cumpere o versiune ruptă a ceea ce i-ai trimis pentru practic nimic - veți fi forțați să plătiți o rambursare. Puteți preveni această înșelătorie fie prin implementarea unei politici fără rentabilitate, fie prin includerea asigurării cumpărătorului în tranzacție.
  • O altă înșelătorie comună constă din cumpărători care încearcă să soluționeze tranzacțiile în afara eBay - prin telefon, de exemplu - ceea ce duce la eBay fără înregistrarea scrisă a tranzacției dacă aleg să te înșele. Pentru a contracara acest lucru, nu vă mulțumiți niciodată pentru nimic mai puțin decât o înregistrare scrisă a tranzacțiilor dvs., de preferință prin e-mail.
  • Imagine intitulată Evitați să vă scammed pe eBay Pasul 12
    4. Implementați o politică strictă de returnare. În general, veți dori să aveți o politică de returnare în cazul în care se întâmplă o greșeală onestă cu transportul și manipularea. Acestea fiind spuse, asigurați-vă că intensificați termenii politicii dvs. de returnare în postarea dvs. Aceasta este o modalitate ușoară de a închide toate lacunele pe care scamrii le pot încerca să o exploateze.
  • Dacă vindeți un articol scump - mai ales dacă este rar - luați în considerare schimbarea termenilor înregistrării dvs "Nu există restituiri". Acest lucru poate descuraja niște cumpărători autentici, dar va păstra și escrocii. Puteți spune întotdeauna "Mai multe informații la cerere" În postarea dvs. pentru a contracara aspirația acestei politici - onestitatea este de partea voastră.
  • Imagine intitulată Evitați să vă scammed pe eBay Pasul 13
    5. Căutați steaguri roșii. Dacă un cumpărător refuză să plătească prin metode aprobate de eBay, cum ar fi PayPal, probabil că ascund ceva. În mod similar, dacă doresc să se stabilească în afara eBay sau vă oferă o adresă neconfirmată, luați în considerare renegocierea. Șansele sunt destul de mari încât vor să-i reconsidere dacă le spui că ești îngrijorat de a fi scammed, dar această metodă ar trebui să sperie orice escrocăi reale.
  • PayPal nu mintă și nici email-ul eBay ar putea totuși. Pentru a vă asigura că toate e-mailurile dvs. referitoare la contul dvs. sunt corecte, conectați-vă la serviciul de referință și verificați manual.
  • Ca regulă generală, nu trebuie să acceptați comenzi de bani sau verificări de orice fel - Riscurile sunt pur și simplu prea mari, chiar dacă intențiile cumpărătorului dvs. sunt bune.
  • Imagine intitulată Evitați să vă scammed pe eBay Pasul 14
    6. Așteptați să expediați până când primiți plata. De îndată ce tu și cumpărătorul tău se stabilește pe un preț, le transferă banii la PayPal. Odată ce veți vedea tranzacția în curs de desfășurare pe Paypal, puteți expedia elementul dvs. - nu o secundă înainte.
  • Veți avea o înregistrare scrisă a momentului în care trimiteți pachetul dvs. și timpul potrivit căruia PayPal a acceptat transferul, atâta timp cât cele două coroborate, ar trebui să fii în siguranță de orice încercare de a înșela o înșelătorie.
  • Imagine intitulată Evitați să vă scapați pe eBay Pasul 15
    7. Utilizați urmărirea poștală. Serviciile precum FedEx și UPS vă oferă adesea posibilitatea de a urmări pachetul de-a lungul traseului său - profitați de acest sistem pentru a vă asigura sosirea pachetului. Dacă cumpărătorul îți spune că nu a ajuns când UPS vă spune că ați făcut-o, veți ști să nu le trimiteți o rambursare.
  • Încă o dată, eBay și PayPal vă vor susține, de obicei, în acest caz, atâta timp cât ați păstrat toate înregistrările scrise.
  • Imagine intitulată Evitați să vă scapați pe eBay Pasul 16
    8. Monitorizați-vă contul bancar și PayPal după aceea. În zilele următoare tranzacției dvs., păstrați un ochi pentru orice activitate neregulată în conturile dvs. bancare. Dacă observați orice, contactați Paypal, Ebay sau sucursala locală și raportați circumstanțele.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Chiar nu ar trebui să cumperi articole de bilete mari cum ar fi vehicule sau imobiliare prin eBay. Securitatea științei că nu veți fi scammed merită banii suplimentari mandatați prin trecerea printr-o afacere legitimă.
  • În mod similar, nu trebuie să cumpărați animale de companie sau consumabile de la eBay - există prea mult potențial de risc.
  • Cercetați întotdeauna ceea ce cumpărați sau vindeți înainte de a intra într-o tranzacție. S-ar putea să aflați că prețul de piață este competitiv.
  • Când se ocupă de clienți, fii politicos și respectuos, dar ferm - amintiți-vă, nu datorați altceva decât o garanție că vor obține ceea ce plătesc.
  • Citiți termenii de utilizare a eBay și exemple de prevenire a înșelătorilor înainte de a cumpăra sau de a vinde orice. Ei au o privire foarte cuprinzătoare la modul de a rămâne în siguranță în timp ce utilizați platforma lor.
  • Avertizări

    Este absolut posibil ca cineva să vă fure datele cărții de credit de la PayPal. Acesta este motivul pentru care ar trebui să creați un cont de rezervă și să monitorizați banii după o tranzacție.
  • Aveți grijă la prețuri ridicate de expediere. Este posibil să economisiți pe element, dar plătiți o mică avere pentru expediere.
  • Dacă sună prea bine pentru a fi adevărat, este. Ai incredere in instinctul tau.
  • Nu renunți niciodată la adresa sau numărul de telefon înainte de a finaliza o tranzacție - același lucru se aplică și alte informații personale pe care le puteți evita.
  • Stabilirea unei politici fără restituire va scădea probabil vânzările globale.
  • Dacă este posibil, încercați să vedeți ce alte elemente pe care un utilizator a vândut până acum. Uneori oamenii vinde articole foarte mici, ieftine în "Licitații penny" Pentru a obține cifre mari de vânzări, ratinguri de aprobare ridicate și feedback pozitiv. Apoi încep să vândă obiecte de bilete ridicate atunci când încrederea lor a fost pompată în mod fals.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar