Cum să încadrați un puzzle

Uneori, un puzzle finalizat este prea frumos pentru a fi dezmembrat, sau ideea este prea dezamăgitoare după toată munca grea care a intrat în ea. Cu excepția cazului în care achiziționați un cadru de puzzle speciale, care este adesea mai scump decât puzzle-ul, încadrarea puzzle-ului va necesita lipirea acesteia permanentă.

Pași

Metoda 1 din 2:
Încadrați un puzzle cu adeziv
  1. Imagine intitulată cadru Un puzzle pas 1
1. Utilizați această metodă pentru a crea un decor permanent pentru plăcerea personală. Dacă nu sunteți interesat să dezasamblați puzzle-ul în orice moment, puteți utiliza un adeziv special pentru a atașa permanent piesele împreună. Acest lucru poate crea un glosier, o piesă de artă robustă, dar poate reduce valoarea puzzle-ului. Din acest motiv, această metodă nu este recomandată pentru puzzle-uri antice sau valoroase, iar unele pasiune de puzzle nu o folosesc deloc.
  • Imagine intitulată Cadru Un puzzle Pasul 2
    2. Găsiți un cadru care se potrivește cu puzzle-ul. Deoarece puzzle-ul dvs. de jigsaw asamblat poate avea dimensiuni ușor diferite decât cele enumerate pe cutie, utilizați o măsurătoare sau o măsură de bandă pentru a obține o măsurătoare precisă înainte de a selecta un cadru.
  • Unele magazine de artizanat vinde cadre în bucăți, pe care le puteți reasambla în cadre dreptunghiulare cu o combinație de lungime / lățime personalizată.
  • Imagine intitulată Cadrul unui puzzle 3
    3. Tăiați un material de suport pentru a se potrivi cadrului. Selectați placa de postere, bord de spumă sau carton robust aproximativ 1/4 inch (6 mm) gros și taie un dreptunghi care poate fi inserat în cadru.Acest material va oferi o susținere pentru puzzle, păstrând-o plat și în cadru. Un cuțit de utilitate este recomandat să facă chiar tăieturi, împreună cu un pătrat T sau un protractor pentru a se asigura că părțile laterale sunt tăiate la unghiul de 90 °.
  • Evitați utilizarea cartonului subțire sau a altui material ușor îndoit, deoarece acest lucru poate provoca răsturnarea puzzle-ului în timp.
  • Imagine intitulată Cadrul unui puzzle Pasul 4
    4. Glisați un strat de hârtie de ceară sub puzzle. Protejați suprafața sub puzzle, alunecând cu atenție ceva apartament și de unică folosință, cum ar fi hârtia de ceară, sub puzzle.
  • Imagine intitulată Cadru Un puzzle Pasul 5
    5. Utilizați un pin de rulare pentru a aplatiza puzzle-ul. Bumpurile mici și piesele libere pot fi evidențiate înainte de lipirea cu un știft de rulare. Apăsați în jos pe știftul de rulare în timp ce îl mutați de-a lungul suprafeței puzzle de mai multe ori.
  • Imagine intitulată Cadrul unui puzzle Pasul 6
    6. Periați lipici de puzzle peste suprafața puzzle-ului. Achiziționați adezivul de puzzle specializat de la un magazin de meserie sau online. Utilizați o pensulă pentru a aplica acest lipici peste suprafața puzzle-ului, acoperind întreaga zonă cu un strat subțire. Acordați o atenție deosebită fisurilor între piese.
  • Dacă adezivul dvs. de puzzle vine în formă sub formă de pulbere, citiți instrucțiunile pentru a afla cum să o pregătiți înainte de utilizare.
  • Imagine intitulată Cadru Un puzzle Pasul 7
    7. Așteptați ca adezivul să se usuce. Sticla dvs. de lipici de puzzle poate conține direcții specifice, spunându-vă cât timp să așteptați ca adezivul să se usuce. Dacă nu, lăsați puzzle-ul lipit singur timp de cel puțin două ore. Încercați să vedeți dacă este gata prin ridicarea ușoară a unui capăt al puzzle-ului. Dacă piesele sunt încă pierdute sau se desprind, așteptați mai mult sau aplicați mai mult lipici.
  • Imagine intitulată Cadrul unui puzzle Pasul 8
    8. Lipiți puzzle-ul la materialul de suport. Aplicați lipici la suprafața plăcii de spumă sau a cartonului pe care l-ați tăiat mai devreme. Transferați cu atenție puzzle-ul lipit peste placa de spumă, aliniați-l cu marginile. Apăsați puzzle-ul în jos pe placa de spumă, apoi răsturnați orice lipici excesiv care a fost strâns între cele două obiecte.
  • Dacă adezivul nu ține sau nu pare neuniform, puteți plăti pe cineva la un magazin de artizanat "Munte uscată" puzzle-ul profesionist pe un material de suport.
  • Imagine intitulată Cadrul unui puzzle Pasul 9
    9. Lăsați puzzle-ul să se usuce timp de cel puțin 24 de ore, cântărește-o dacă este necesar. Lăsați puzzle-ul singur timp de cel puțin 24 de ore, astfel încât adezivul poate obține o rezistență maximă. Dacă puzzle-ul pare îndoit sau neuniform, cântărește-o în timpul acestei perioade de uscare cu o carte mare sau alt obiect greu, cu o suprafață mai mare decât puzzle-ul.
  • Nu utilizați obiecte grele cu o suprafață mică sau neuniformă, deoarece acestea pot comprima puzzle-ul inegal sau chiar deteriorați-l.
  • Imagine intitulată Cadru Un puzzle Pasul 10
    10. Încadrați puzzle-ul. Odată ce materialul de puzzle și de susținere sunt uscate, puneți-le în cadru. Blocați-le în cadru utilizând filele sau brațele din spate sau prin intermediul analizei este construită în cadru.
  • Opțional, potriviți un strat de sticlă sau un capac din plastic dur peste puzzle pentru a preveni zgârieturile. Pentru cea mai bună conservare a culorilor puzzle-ului, utilizați o acoperire de sticlă rezistentă la UV.
  • Metoda 2 din 2:
    Afișarea unui puzzle fără lipici
    1. Imagine intitulată cadru Un puzzle Pasul 11
    1. Măsurați lungimea și lățimea puzzle-ului. Pasionat care doresc să păstreze utilizarea și valoarea unui puzzle, dar totuși doresc să afișeze, vor avea nevoie de un cadru specializat. În timp ce aceste cadre sunt adesea descrise ca "Rame de puzzle de 500 bucăți" sau "Rame de puzzle de 1000 bucăți," Achiziționarea se bazează pe măsurătorile de lungime și lățime reală este recomandată pentru mai multă precizie. Deoarece cadrul va fi singurul lucru care ține puzzle-ul în poziție, este important să găsiți un cadru care să se potrivească puzzle-ului cât mai sigur posibil.
  • Imagine intitulată cadru Un puzzle Pasul 12
    2. Alegeți un cadru puzzle de jigsaw care nu necesită lipici. Unele cadre numite "Jigsaw Rame de puzzle" sunt doar cadre obișnuite pentru a se potrivi dimensiunilor puzzle comune și nu vă vor ține puzzle-ul împreună fără lipici. În schimb, veți avea nevoie de un cadru specializat, care este adesea mai scump. În timp ce este posibil să încercați să utilizați orice cadru cu o porțiune solidă și o porțiune frontală, găsirea unui anumit puzzle-uri de jigsaw, deoarece un puzzle de jigsaw este mai gros și mai fragil decât postere și fotografii Cadrele obișnuite sunt de obicei utilizate pentru.
  • Încercați sticla-frontate, aluminiu MyPhotopuzzle Rames, sau dimensiunea reglabilă Versaframe.
  • Notă: Există câteva opțiuni mai ieftine pentru afișarea puzzle-ului, la sfârșitul acestei secțiuni.
  • Imagine intitulată cadru Un puzzle pas 13
    3. Asamblați un cadru de mifotopuzzle. Designul exact al unui cadru de puzzle jigsaw variază între mărcile. Pentru ramele myphotopuzzle, apăsați cu atenție sticla pe suprafața puzzle-ului, răsturnați geamul și puzzle-ul împreună cu fața în jos, apoi coborâți panoul de peste spate al puzzle-ului. Asigurați-vă că unul dintre atașarea agățată de pe panoul din spate este situată în partea de sus a puzzle-ului sau va fi cu susul în jos. Coborâți cadrul peste panou și sticlă, apoi coborâți fiecare clemă în jurul marginii bordului pentru a-l fixa pe cadru.
  • Imagine intitulată cadru Un puzzle Pasul 14
    4. Asamblați un jigframe. Jigframe-ul vine cu o foaie de plastic acrilic, protejată cu hârtie pe ambele părți. Încărcați pe scurt foaia de soare sau în apropierea unui încălzitor, dacă este necesar, pentru a ajuta să îndepărtați hârtia. Glisați sau construiți puzzle-ul deasupra uneia dintre cele incluse "Jigsheets." Glisați descărcați sertarul în cadru, plasați jigsheet cu puzzle-ul cu fața în sus a acestuia în sertar, apoi acoperiți puzzle-ul cu foaia acrilică. Glisați-o înapoi în cadru.
  • În loc să alunece puzzle-ul, puteți folosi unul dintre jigsheets pentru a pune peste puzzle și pentru a ajuta-l constant în timp ce îl răsturnați, apoi puneți celălalt jigsheet peste partea din spate a puzzle-ului și lăsați-o cu fața din nou în sus.
  • Dacă puzzle-ul este mult mai mic decât cadrul, o bucată mică de carton este inclusă pentru a plasa pe jigsheet, sub marginea inferioară a puzzle-ului, pentru a centra puzzle-ul.
  • Imagine intitulată Sticlă tăiată pentru un cadru de imagine personalizat Pasul 7
    5. Urmați instrucțiunile care vin cu alte cadre. Alte companii pot folosi un sistem diferit decât cele descrise mai sus. Un cadru reglabil poate fi vândut în două bucăți, care sunt alunecate împreună peste puzzle și se blochează în poziția corectă.
  • Imagine intitulată cadru Un puzzle Pasul 16
    6. Alternativ, afișați-l sub o masă de cafea din sticlă. Unele mese de cafea au o suprafață suplimentară de sticlă care poate fi înșurubată și pe masă. Plasați un puzzle de jigsaw sub acest strat pentru afișare.
  • Imagine intitulată Cadru Un puzzle Pasul 17
    7. Utilizați un plic clar de conservare a plasticului. Aceste plicuri sunt de obicei din polipropilenă și pot fi etichetate "Gradul de arhivare." Acest lucru vă va păstra puzzle-ul în siguranță de la umiditate și alte surse de daune. Cu toate acestea, acestea sunt utilizate mai de obicei pentru amprente și fotografii și pot fi greu de găsit în dimensiuni adecvate pentru puzzle-uri medii sau mari.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu adăugați prea multă lipici pentru că poate răsuci puzzle-ul.
  • Dacă piesele de puzzle au fost lipite, dar sunt încă pierdute, încercați un al doilea strat de adeziv. Asigurați-vă că adezivul este aplicat peste fisurile dintre piese.
  • Dacă utilizați prea mult lipici și saturați puzzle-ul, culorile vor arăta noroios.
  • Deoarece ambele părți trebuie să fie lipite, aveți grijă să utilizați o haină foarte ușoară pe ambele părți. Care funcționează cel mai bine.
  • Avertizări

    Gestionați cu atenție puzzle-ul în timp ce se mișcă, chiar dacă lipiți.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Puzzle
    • Cadru
    • Lipici de puzzle
    • Placa de spuma
    • Cuțit utilitar
    • T-pătrat (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar