Cum de a construi o cameră de evacuare

Camerele de evacuare devin din ce în ce mai populare ca o modalitate de a petrece o oră sau de a lega cu prietenii. Ideea camerei de evadare este aceea de a colecta o serie de indicii sau piese de puzzle care indică jucătorii spre o cheie sau un cod care le-a lăsat din cameră. Puteți construi o cameră de evacuare DIY în casa sau în clasă fără echipament special. Începeți cu o temă și o poveste distractivă pentru a motiva participanții dvs. Apoi, treceți la crearea unei serii de piese de puzzle în camera dvs. de evacuare. În cele din urmă, scrieți dificil (dar nu imposibil!) indicii pentru a ghida participanții la piesele de puzzle.

Pași

Partea 1 din 3:
Crearea unei povestiri
  1. Imagine intitulată Construiți o cameră de evacuare Pasul 1
1. Identificați publicul când vă creați povestea. Creați o cameră de evadare pentru studenți? Alegeți o poveste legată de o lecție pe care o predați. Creați o cameră de evadare pentru un grup de prieteni? Gândiți-vă la filme diferite sau arată prietenilor dvs. să vă bucurați și să alegeți o temă similară.
  • De exemplu, pentru o cameră de evacuare a studenților într-o clasă de matematică, povestea ar putea fi o poveste de detectiv în care elevii trebuie să oprească un răufăcător. Indicii vor fi bazate pe matematica, dar povestea angajată îi va păstra interesați.
  • Dacă creați o cameră de evadare pentru prieteni care vă plac science ficțiunea, luați în considerare o temă spațială exterioară pentru camera dvs. de evacuare.
  • Dacă nu doriți să veniți cu propria poveste și recuzită de la zero, luați în considerare căutarea unui kit de evacuare sau șablon.
  • Imagine intitulată Construiți o cameră de evacuare Pasul 2
    2. Creați o poveste potrivită pentru spațiul dvs. Dacă sunteți constrâns într-o sală de clasă sau la un apartament cu o cameră, nu va fi posibil să creați o experiență de evacuare cu mai multe camere sau o labirint de dimensiuni de viață. Pentru o cameră de evadare DIY, este mai bine să vă concentrați asupra indicii de creier-teaser și ascunderea indicii în pete inteligente.
  • Utilizați resursele fizice la care aveți acces. De exemplu, dacă aveți o clasă cu dulapuri sau cubbies, aflați o modalitate de a le bloca pentru a ascunde indicii sau piese de puzzle.
  • Dacă locuiți într-o casă cu dulapuri încorporate, dulapuri sau rafturi, începeți să vă gândiți cum le puteți folosi în avantajul dvs.
  • Imagine intitulată Construiți o cameră de evacuare Pasul 3
    3. Planificați-vă camera de evadare pentru a dura 30-60 de minute. Cele mai multe camere de evacuare profesionale durează între 45-60 de minute. Pentru prima dată, creând o cameră de evadare, poate fi mai ușor de urmărit o experiență mai scurtă de aproximativ 30 de minute.
  • Dacă creați o cameră de evadare în clasă, asigurați-vă că povestea poate fi finalizată într-o singură perioadă de clasă. De asemenea, este posibil să creați o cameră de evacuare scurtă, de 10 minute de evacuare.
  • Pentru copiii mai mici, o cameră de evacuare mai scurtă de aproximativ 30 de minute ar putea funcționa mai bine.
  • Pentru a vă scufunda prietenii într-o lume a puzzle-urilor, puteți prelungi camera de evadare într-o experiență de zi cu zi.
  • Imagine intitulată Construiți o cameră de evacuare Pasul 4
    4. Oferiți participanților dvs. o căutare. Participanții la camera de evacuare vor fi eroii povestirii - atâta timp cât o rezolvă. Oferind povestea o misiune va oferi participanților dvs. motivația de a rezolva indicii.
  • De exemplu, pentru o poveste de detectiv-tematică, participanții ar putea încerca să rezolve o crimă. Sau, pentru un grup mai tânăr, ar putea căuta ceva prețios care a dispărut.
  • Pentru o clasă de studii sociale, s-ar putea să vă învățați elevii despre Egiptul antic. Căutarea ar putea descoperi un mormânt antic.
  • Imagine intitulată Construiți o cameră de evacuare Pasul 5
    5. Utilizați tema dvs. pentru a scrie evenimentele principale ale povestirii. Ca toate poveștile bune, sălile de evacuare au nevoie de un început, de mijloc și de sfârșit. Notați punctele majore ale complotului pe care participanții dvs. îl vor întâlni. Puteți utiliza acest lucru ca ghid când scrieți indicii.
  • De exemplu, dacă participanții dvs. joacă arheologi, povestea ar putea începe cu amenințarea unui templu antic a fost distrus. De-a lungul povestirii, participanții află din ce în ce mai mult despre templu, cum ar fi prezența ușilor ascunse, capcane sau o cheie ascunsă în templu. La sfârșit, templul este salvat dacă participanții au de succes.
  • Într-o poveste de detectiv, puteți începe prin explicarea faptului că ceva prețios a fost recent furat, cum ar fi un inel de diamant. Jucătorii pot afla mai multe despre locul în care criminalul ar fi ascuns inelul prin intermediul indicii, permițând jucătorilor să urmeze pașii hoțului. Apoi, poate fi recuperat și returnat proprietarului de drept sau pierdut pentru totdeauna dacă participanții nu rezolvă puzzle-urile.
  • Imagine intitulată Construiți o cameră de evacuare Pasul 6
    6. Brainstormați unele obiecte care pot fi folosite în povestea dvs. Obiectele pe care le utilizați pot ascunde piesele de puzzle, oferă indicii sau conțin informații pentru a ajuta participanții să decode indicii. În funcție de bugetul dvs., este posibil să fie necesar să improvizați și să cereți participanților dvs. să-și folosească imaginația.
  • Unele locuri de ascundere utilizate în mod obișnuit includ cărți cu o cameră ascunsă, sertare, deasupra suprafețelor înalte sau a unor buzunare interioare.
  • Câteva locuri de ascundere mai implicate ar putea include sub podele de podea, în spatele unui perete fals sau în spatele pieselor de mobilier.
  • Imagine intitulată Construiți o cameră de evacuare Pasul 7
    7. Decorați camera în funcție de temă. În funcție de cât de elaborați doriți ca camera dvs. de evacuare să fie, puteți adăuga o decorare cât mai mult sau mai mică. Pentru a crea o experiență mai imersivă, nu există nici un fel de decorare prea mare. Pentru o sală de clasă sau o cameră de evacuare de partid pe care o veți folosi o dată, este potrivit să închideți câteva imagini tematice sau să adăugați câteva elemente pe temă.
  • De exemplu, pentru o cameră de evacuare cu tematică de arheologie imersivă, ați putea dori să acoperiți pereții camerelor cu o textura ca piatra, să investească în unele statuete și să vopsească casetele de blocare, astfel încât acestea să arate ca niște cutii de comori.
  • Gândiți-vă la toate simțurile. Este fierbinte sau rece în poveste? Pot participanți să se bazeze pe textura un suport pentru a dezvălui ceva, cum ar fi un indiciu scris în Braille sau o ușă ascunsă care se deschide prin presarea unei cărămizi care se simte diferită?
  • Imagine intitulată Construiți o cameră de evacuare Pasul 8
    8. Alegeți recuzită care se potrivesc cu tema. Proprii sunt un alt mod de a face ca povestea dvs. să vină la viață în camera de evacuare. Nu toate elementele de recuzită trebuie să fie indicii. De fapt, este mai bine să aveți unele elemente de recuzită care nu sunt indicii, astfel încât participanții să trebuiască să le vâneze. Elementele de recuzită pot fi ierni roșii (indicii false) sau pur și simplu adăugați simțul locului în povestea dvs.
  • De exemplu, pentru o poveste de detectiv, ați putea include o pălărie a detectivului, acoperiș, insigna și o lupă împrăștiată în jurul camerei.
  • Pentru o cameră veche de evacuare a clasei Egiptului, tipăriți niște poze cu arta egipteană antică și închideți-le în jurul camerei. Dacă aveți bugetul, gândiți-vă la adăugarea unor mici statuete sau oase de propulsie.
  • Partea 2 din 3:
    Ascunderea pieselor de puzzle
    1. Imagine intitulată Construiți o cameră de evacuare Pasul 9
    1. Începeți cu cutiile standard de blocare și diferite tipuri de încuietori. Cea mai ușoară modalitate de a ascunde indicii sau puzzle-uri este utilizarea cutiilor de blocare. Nu este nevoie de nici o decorare a DIY fantezie sau spații de ascundere manuală decât dacă doriți cu adevărat să mergeți mai sus și dincolo de.
    • Acest lucru este deosebit de util pentru o cameră de evadare pentru prieteni sau studenți. Dacă sperați să deschideți o cameră de evacuare profesională, poate doriți să investiți în locuri de ascundere mai personalizate.
    • Indicii pot conduce participanții pentru următorul indiciu. Alternativ, ele pot face parte dintr-un puzzle mai mare. Odată ce participanții colectează toate piesele, ei dezvăluie un cod pentru a debloca ușa.
  • Imagine intitulată Construiți o cameră de evacuare Pasul 10
    2. Ascunde obiectele doar la îndemâna. Participanții au căutat ceva pentru a apuca o piesă de puzzle sau o cheie cu, cum ar fi un magnet, un baston sau un instrument grabby. Aceasta este o strategie de motivare tantalizantă.
  • De exemplu, pentru o cameră de evacuare tematică de închisoare, ați putea lăsa cheile în camera dincolo de a ajunge în spatele unor bare. Un inel de cheie din oțel va rămâne la un magnet.
  • Imagine intitulată Construiți o cameră de evacuare Pasul 11
    3. Utilizați obiecte obișnuite ca locuri de ascundere. Puteți merge pentru ceva evident ca ascunderea unui set de chei într-o oală de flori sau bani și indicii în interiorul unei cărți. Sau, puteți să vă implicați mai implicați prin ascunderea indicii în interiorul zidurilor, cărămizilor false sau chiar electronice vechi, cu interiorul lor eliminat.
  • Imaginația dvs. este limita când vine vorba de ascunderea indicii. Gândiți-vă la tema dvs. și gândiți-vă la orice obiect legat. Gândiți-vă cum ați putea face obiectele într-un loc ascuns.
  • De exemplu, într-o cameră tematică detectivă, ai putea ascunde un indiciu în buzunarul hainei detectivului. Indiciul ar putea fi ultimul conducător pe care a avut-o detectivul asupra cazului.
  • Ca un alt exemplu, pentru o cameră cu tematică arheologică, un document de decodare ar putea fi ascuns în interiorul unei cărți.
  • Imagine intitulată Construiți o cameră de evacuare Pasul 12
    4. Încerca "ascunzând" indicii în vedere. Participanții la camera de evacuare sunt adesea atât de preocupați de a găsi indicii ascunse și piese de puzzle pe care adesea nu le observă indicii chiar în fața fețelor lor. Aceasta ar putea include o fotografie sau o lucrare de artă cu un indiciu sau un obiect care ar putea fi folosit pentru a ajunge la un indiciu sau cheie.
  • De exemplu, o lucrare de artă pe perete ar putea dubla ca un cipor pentru a decoda un indiciu.
  • Pentru o configurație mai înaltă, aveți jucători pas pe amprente pentru a deschide o ușă ascunsă.
  • Imagine intitulată Construiți o cameră de evacuare Pasul 13
    5. Utilizați o lumină neagră pentru a dezvălui indicii. Scrieți indicii pe un perete sau obiect folosind un marker negru. Apoi, ascundeți o lumină neagră undeva în cameră. Odată ce participanții o găsesc, ei îl vor aprinde pentru a descoperi un cod sau un indiciu.
  • Alternativ, puteți avea un dispozitiv de fixare a luminii negre în camera care pornește automat dintr-o acțiune specifică.
  • Imagine intitulată Construiți o cameră de evacuare Pasul 14
    6. Includeți un labirint în camera dvs. de evacuare. Mazes pot veni în orice număr de forme și dimensiuni. Cea mai ușoară modalitate de a include un labirint este de a folosi un labirint de puzzle hardheld, orizontal, care este gol și are o gaură în el. Participanții ar trebui să obțină o bucată din labirint.
  • Un labirint de dimensiuni de cameră este o mare experiență imersivă, dacă puteți crea unul.
  • De asemenea, este ideal ca participanții să scape de la o ușă diferită de cea pe care au intrat. Folosind un labirint este o modalitate de a le mișca de la o ușă la alta.
  • Partea 3 din 3:
    Scrierea indicii
    1. Imagine intitulată Construiți o cameră de evacuare Pasul 15
    1. Scrieți indicii în camera dvs. de evadare după ce ați înființat-o. Odată ce aveți povestea și configurarea camerei în loc, scrieți indicii care conectează diferitele locuri de ascundere. Este important să aveți încărcarea camerei deja în cazul în care configurarea este diferită de ceea ce ați planificat inițial.
    • Doar pentru că scrieți indicii, nu înseamnă că trebuie să fie plasați undeva în cameră. De asemenea, puteți transmite indiciile participanților care utilizează un vorbitor.
  • Imagine intitulată Construiți o cameră de evacuare Pasul 16
    2. Decideți dacă doriți ca indicii să fie dezvăluite într-o ordine specifică. Există două moduri de a dezvălui indicii într-o cameră de evadare: puteți permite fie jucătorilor să le descopere în nici o ordine particulară și să le pună împreună pentru a descoperi o soluție sau puteți scrie indicii, astfel încât unul să conducă la celălalt. Al doilea mod este calea mai dificilă, dar poate fi mai satisfăcătoare pentru jucători.
  • Dacă doriți ca indicii să fie dezvăluite într-o anumită ordine, asigurați-vă că jucătorii nu vor descoperi accidental unul prea devreme.
  • Imagine intitulată Construiți o cameră de evacuare Pasul 17
    3. Dezvăluie coduri pentru încuietori combinate prin intermediul indicii. Una dintre cele mai frecvente formate pentru indicii de cameră de evacuare este de a dezvălui un cod pentru o blocare printr-un indiciu sau o serie de indicii. Utilizați un fel de blocare combinată pentru a dezvălui o serie de numere care o vor deschide. Interiorul ar putea ascunde o cheie care deschide camera de evacuare sau ar putea dezvălui următorul indiciu.
  • Cât de mult dezvăluiți în fiecare indiciu depinde de publicul dvs. Pentru studenți, dezvăluind întreaga combinație prin unele probleme aritmetice poate funcționa bine pentru a menține jocul în mișcare. Pentru adulți, poate doriți să le faceți să vâneze în fiecare număr individual.
  • Imagine intitulată Construiți o cameră de evacuare Pasul 18
    4. Utilizați cifrele de cod pentru a codifica indicii. Cipurile sunt bucăți de scris care sunt codificate. Ascundeți o cheie de decodare undeva în cameră. Odată ce jucătorii găsesc cheia, ei vor putea să descifreze indiciul și să le conducă la o piesă cheie sau puzzle.
  • Unele cifre comune includ codul Morse, Braille sau înlocuind litere sau numere specifice pentru alte litere.
  • Pentru o cameră de evacuare a Egiptului Egipt, folosiți hieroglifele. Se potrivesc fiecărui simbol al literei pe care îl reprezintă pentru a scrie indicii.
  • Imagine intitulată Construiți o cameră de evacuare Pasul 19
    5. Face grupuri obișnuite de obiecte în indicii codificate. Utilizați obiecte care aparțin împreună pentru a scrie un indiciu. Jucătorii vor trebui să colecteze toate obiectele și să le asambleze pentru a dezvălui semnificația.
  • De exemplu, scrieți o serie de cuvinte care precizează un indiciu pe spatele unor cărți. Jucătorii vor trebui să-i aranjeze în ordinea corectă pentru a obține indiciul.
  • O altă opțiune este să scrieți un indiciu pe un puzzle și să ascundeți piesele din jurul camerei. Jucătorii vor trebui să găsească toate piesele și să pună împreună puzzle-ul pentru a dezvălui un indiciu final.
  • Imagine intitulată Construiți o cameră de evacuare Pasul 20
    6. Luați în considerare utilizarea unui PowerPoint cu indicii pentru o cameră de evacuare din clasă. Un PowerPoint vă permite să includeți mai multe conținuturi educaționale și ajutoare vizuale. De asemenea, puteți avansa PowerPoint la următorul indiciu dacă studenții iau prea mult timp pentru a rezolva indicii.
  • Din moment ce veți fi în cameră cu elevii dvs. în timp ce rezolvă indicii, puteți lua în considerare și o serie de sugestii scrise pe care le puteți le oferi dacă se confruntă cu probleme.
  • Imagine intitulată Construiți o cameră de evacuare Pasul 21
    7. Evitați indicii care se bazează pe trivia sau cultura pop. Aceste tipuri de indicii presupun că participanții dvs. au informații specifice memorate și pot să-l reamintească cu ușurință. Dacă participanții dvs. nu pot rechema informațiile, ei nu vor putea să avanseze cu jocul, care poate fi mai degrabă frustrant decât distractiv.
  • O excepție de la aceasta ar fi o cameră de evacuare tematică. De exemplu, dacă ați creat o cameră de evacuare Harry Potter, inclusiv indicii bazate pe trivia, este în întregime adecvată.
  • O altă excepție ar fi sălile de evacuare din clasă care depind de studenți care își amintesc de informații din clasă.
  • sfaturi

    Dacă este posibil, cereți câtorva prieteni să vă testează mai întâi camera de evadare. În acest fel, puteți obține feedback despre ceea ce funcționează și faceți orice Tweaks înainte de ao deschide până la publicul dorit.

    Avertizări

    Nu ascundeți indicii în prizele sau plafoanele false false. Acesta este un pericol de siguranță.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar